![]() |
|
Тројство |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 171819 |
Автор | |
svemirski_duh ![]() Сениор ![]() Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ke se obide li tuka nekoj ?
|
|
![]() |
|
svemirski_duh ![]() Сениор ![]() Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Mene ova navistina me interesira,dali ima nakoe objasnuvanje.
Se nadevam deka nekoj ke proba da objasni. |
|
![]() |
|
muhadzir ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Ovie teski prasanja nekako, pa nemozat i da izmislat nekoj odgovor
![]() |
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
![]() |
|
trebo.r.a ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 356 |
![]() ![]() ![]() ![]() Уште 55 пати да зирнат нема да ти дадат одговор,од една проста причина : ЗАТОА ШТО НЕМААТ ОДГОВОР. |
|
![]() |
|
muhadzir ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
![]() |
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
![]() |
|
55 pati ja dzirnale temava odgovor nitu eden da dade.
Neise... nekolku pati imam kazano.Nitu ednas ne sum otvoril tema za da isprovociram ili da uvredam ili da omalovazuvam. Celta e da si vidite deka vaseto osnovno veruvanje e besmisleno (ovde stanuva zbor za Hristijanite),povtorno ne mi e so namera da navredam,no moe mislenje,oti logicen odgovor ne postoi nitu za bilo sto vrzano za osnovnite raboti vo Hristijanstvoto. Znaci,ne si gi gledate ovie raboti a otvarate temi i diskutirate za Islam,koj voopsto ne go razbirate i uste "mani naogjate" vo cistoto. PS: Nikoj nemoze da odgovori jasno na nitu edno od postavenite prasanja,NIKOJ.Moze samo da se prepetelka,dodeka na sekoe Nie vi odgovarame. |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Aman.
P.S. Ako posle site diskusii tuka, so istite chlenovi koi prashuvaat i odgovaraat, mozhe nekoj da kazhe neshto poveke na ovaa tema, neka poveli. ![]() P.P.S. Inaku, ako prodolzhime vaka so ovie dokraj iscedeni i iljada pati do sega pretreseni i istreseni temi, jas veke ke pochnam da im se molam na site mozhni bogovi da me poshtedat od chitanje na istite prashanja i istite odgovori. Изменето од Messenger - 20.Мај.2008 во 00:05 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Taman koga mi padna vo glava da prasam nesto,gledam temata za "s.trojca" zatvorena.
Alal pravite sto ja otvoriv povtorno,no navistina me interesira nesto,ako moze da mi se odgovori. Spored Hristijanite Isus e i Bog i Covek. No,dali e mozno Bog da prestojuva vo covecko telo,dali edno telo moze da ja opfati negovata Visost,Velicestvo...??? Zatoa sto od samiot Bog vo stariot i Noviot zavet citame deka toa NE E MOZNO. Da se potsetime sto se slucilo koga Mojsie pobaral da go vidi Boga i kako zemjata se zapalila od negovoto velicestvo. Dali Bog se inkarniral vo covecko telo ? Sto e so Isus koga bil fetus vo majcinoto telo,ili koga bil bebe,,, dali i togas Bog bil vo negovoto bebesko telo ? Sto imavme togas ? Po ova ispagja deka imavme s.dvojstvo i bog fetus ili pokasno s.dvojstvo i bog bebe... Sto se slucilo so Bog koga Isus bil mrtov (kako sto tvrdite) na tri dena ??? Dali imavme s.dvojstvo i mrtov bog (neuzubillah) ? Mnogu prasanja bez logicno objasnuvanje,zatoa sto osnovnoto veruvanje e besmisleno. Eve nekolku fakti vo vrska so Bozjiot prestoj na zemjava vo covecko telo: 1.Dali zemjata e dovolna da go prifati Bozjeto Velicestvo. prva do carevite 8:27 27. Ali hoce li doista Bog stanovati na zemlji? Eto, nebo i nebesa nad nebesima ne mogu Te obuhvatiti, a kamoli ovaj dom sto ga sazidah? vtora dnevnik 2:6 6. A ko bi mogao Njemu sazidati dom kad Ga nebo i nebesa nad nebesima ne mogu obuhvatiti? I ko sam ja da mu sazidam dom? Nego samo da se kadi pred Njim. Jeremij 23:24 24. Moze li se ko sakriti na tajno mesto da ga ja ne vidim? Govori Gospod; ne ispunjam li ja nebo i zemlju? Govori Gospod. vtora dnevnik 6:18 18. Ali, hoce li doista Bog stanovati na zemlji? Eto, nebo, i nebesa nad nebesima ne mogu Te obuhvatiti, a kamoli ovaj dom sto ga sazidah. 2.Dali e Bog covek: broevi 23:19 19. Bog nije covek da laze, ni sin covecji da se pokaje. Sta kaze nece li uciniti, i sta rece nece li izvrsiti? Job 9:32 32. Jer nije covek kao ja da Mu odgovaram, da idem s Njim na sud; prva Samuelova 15:29 29. I doista Junak Izrailjev nece sl*gati, niti ce se raskajati; jer nije covek da se kaje 3.Dali naseto covecko telo moze da ja prifati Bozjata Golemina. Sto se slucuva koga "covecko oko" ke go vidi Boga ? Izlez 33:20 20. I rece: Ali neces moci videti lice moje, jer ne moze covek mene videti i ostati ziv. SE PRASUVAM: KOLKU LUGE GO VIDELE ISUS I OSTANALE ZIVI ??? Ajde da obozavame kapini vo koi Bog vlegol: Izlez 3:4 4. A Gospod kad ga vide gde ide da vidi, viknu ga Bog iz kupine, i rece: Mojsije! Mojsije! A on odgovori: Evo me. petta mojsieva 33:16 16. I blagom na zemlji i obiljem njenim, i miloscu onog koji stoji u kupini. Neka to dodje ne glavu Josifu i na teme odvojenome izmedju brace svoje. ili obozavajteja VASANSKATA GORA HUMOVITA : psalm 68:16 15. Gora je vasanska gora Bozija; gora je vasanska gora humovita. 16. Zasto gledate zavidljivo, gore humovite? Evo gora, na kojoj omile Bogu ziveti, i na kojoj ce Gospod ziveti doveka. 5.Na krajot slusame kako Isus se zamolil na svojot (i mojot) Sozdatel: Ivan 11:41 40. Isus joj rece: Ne rekoh li ti da ako verujes videces slavu Bozju? 41. Uzese, dakle, kamen gde lezase mrtvac; a Isus podize oci gore, i rece: Oce! Hvala Ti sto si me uslisio. 42. A ja znadoh da me svagda slusas; nego rekoh naroda radi koji ovde stoji, da veruju da si me Ti poslao. Изменето од svemirski_duh - 19.Мај.2008 во 23:16 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 171819 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |