|
Статусот на жената во Кyранот |
Внеси реплика | страница <1 1718192021 38> |
Автор | ||||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
a mene brate hrisitjane me boli zosto ti ne znaes nisto od islamot i zboruvas stereotipno za nego, zemajki selektivno primeri. Vo crnata hronika na vesti mozes da vidis siluvanja-gnasni izvrseni vo istocna, no mojot zaklucok e petre, deka se raboti za umnobolni lugje e ne deka se raboti za istinski hrisitjanin. |
||||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Grevota e taka , da zboris Muso , ziti sve valaj
eve konecno pocna da se educiras , ete gledas i ne e tolku tesko cekor po cekor , sega si pocnal da citas vesnici , Crna Hronika , da posle ke pocnes , za citas za sport , Sleden cekor e VESti od svetot i , kaj i da e ke go pocitas celiot vesnik ,
E posle ke moze poveke da se zapoznaes so Terorizmot , na zenata vo IsLjamot i sl Zapameti , Zenata saka da GO Galis i da go sakas a ne da go tepas Изменето од orto - 15.Април.2008 во 10:29 |
||||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
||||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Slusaj orto-pravi, za edukacija mozam da ti drzam lekcii... I ne pisuvaj so crveno, veke deset pati go napisa toa
A so vakvi cinicni postovi, se gleda deka nikako ne si ozbilen, i ne zasluzivas reply ...ajd pozdrav |
||||
|
||||
orto
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
k*ran dozvoljava (ili, možda, zapovijeda) muškarcima da tuku svoje supruge do njihove poslušnosti. Ako žena ne sluša svog supruga, on bi je trebao upozoriti. A ako to ne bude djelovalo, on bi je trebao natjerati da spava u odvojenoj postelji. Međutim, ako žena čak i nakon što je potjerana u odvojenu postelju ne poštuje autoritet svog supruga, njemu se nalaže da je fizički kazni. Razmotrite ova tri prijevoda redaka iz k*rana: k*ran 4:34,Ljudi su poglavari ženama, zato što ih je odlikovao Allah jedne nad drugima, i što troše oni iz imetaka svojih. Zato su dobre poslušne, čuvarke nevidljivog, što čuva Allah. A one za koje se plašite nepokornosti njihove, pa posavjetujte ih, i ostavite ih u posteljama, i udarite ih. Pa ako vas poslušaju, tad ne tražite protiv njih puta. Uistinu! Allah je Uzvišeni, Velik |
||||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
||||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
sekako, zivotot e mil , a kotekot nikoj ne go saka, pa i taa kutrata znasejki sto ja ceka, si go presede denot vo bolnica na stolce....prava |
||||
orto
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
k*ran 4:34,
Ljudi su poglavari ženama, zato što ih je odlikovao Allah jedne nad drugima, i što troše oni iz imetaka svojih. Zato su dobre poslušne, čuvarke nevidljivog, što čuva Allah. A one za koje se plašite nepokornosti njihove, pa posavjetujte ih, i ostavite ih u posteljama, i udarite ih. Pa ako vas poslušaju, tad ne tražite protiv njih puta. Uistinu! Allah je Uzvišeni, Velik |
||||
(kоран 10, 94)
||||
orto
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Blagodaram G-ne babule eve ajde neka ni ja objasnat muslite ovaa surla og koranot Citiram
k*ran 4:34, Ljudi su poglavari ženama, zato što ih je odlikovao Allah jedne nad drugima, i što troše oni iz imetaka svojih. Zato su dobre poslušne, čuvarke nevidljivog, što čuva Allah. A one za koje se plašite nepokornosti njihove, pa posavjetujte ih, i ostavite ih u posteljama, i udarite ih. Pa ako vas poslušaju, tad ne tražite protiv njih puta. Uistinu! Allah je Uzvišeni, Velik |
||||
(kоран 10, 94)
||||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
slusaj prvo ne e surla a e sura, drugo vo cveno ti e samo edniot del a drugiot ne go gledas (( ne sakas) ili procitaj go nekolku pati pa pravi izvodi, ako imas moznosti za toa |
||||
|
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ovaa znaci se odnesuva na nepokornite zeni Bachios neli??? |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
aj uste malku .... hare -krisna |
||||
|
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Pa sto uste malku te prasav taka e ili ne???
|
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
pa dobro e za pocetok, nepokorni e na bosanski , na drugite jazici prevodot e drug,. as tocniot smisol mozat da go kazat samo arapi prvo se preporacuva -sovet pa odbivanje- nekakov vid na ignorirawnje na maskite obvrski kon zenata. da ne se zaboravi poslednata recenica, citaj sam a udiranjeto e posledno |
||||
|
||||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Zatoa drzete se do temata, aniv ignorirajte gi zosto samo gluposti kazuvaat, ili nesto ne ime jasno
uste ednas just ignore |
||||
|
||||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ne ja biva koga si go izbrisal ona pogore.
Изменето од mudzahid - 15.Април.2008 во 16:08 |
||||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||||
Внеси реплика | страница <1 1718192021 38> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |