|
ПОЛИГАМИЈА |
Внеси реплика | страница <1 1718192021 46> |
Автор | ||||||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Кристин969:Извини,ама женско ли си ти? |
||||||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||||
Kristin969
Сениор Регистриран: 01.Октомври.2007 Локација: Scotland Статус: Офлајн Поени: 340 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Da, zena sum od glava do peti!
|
||||||
Ljubov i Svetlina!
|
||||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Uf Kristin, denes cel den bev vo zensko drusto, i raspravavne za ovaa tema, nekoi od niv se epten feministiki, i kako kapak ni dojde emisijata na Telma "polovi razliki". Maskoto od samiot start e poprivilegirano, uste koga ke se rodi pa se do krajot, no smetam deka zenite se vinovni najpoveke za toa. Ne predpostavuva deka i denot ke mi zavrsi na ovaa tema, ama tuka ima mnogu za pisuvanje. Smetam deka zenite se posuperiorni od mazite vo poveke raboti vo zivotot. Sekoj so svoja uloga, no ulogata na zenata e pobitan. Koga ona toa ke go sfati i ke prestane da bide "zrtva" togas mazite ke bidat pomalku privilegirani! POzdrav od mene, just Aisha!!!!!! |
||||||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||||||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Оооо баш мие мило што си припадничка на понежниот пол.Инаку на твоето прашање можеш и самата да си одговориш. |
||||||
|
||||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Точна така. Се согласувам со тебе за ова. И мене ме нервираат таквите мажи кои ги злоупотребуваат несвесните жени. Но да се вратиме на темата.
Навистина ми е жал заради тоа што тебе не ти пречи да бидеш нечија четврта жена. Жал ми е затоа што знам дека ти си создадена за да бидеш доволна за еден маж, а не како една четвртинка од вкупно четирите жени на мажот.
Сметам дека не мораш да бидеш нечија жена за да учиш од некого. Јас познавам многу девојќи од кои доста учам, но не ми ни паднало на памет да ги земам за жени.
Знам дека, според вашето убедување, Бог ја дозволил полигамијата во Исламот, но не знам зошто. Не ги познавам "the reasons".
|
||||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Ееееее ме фатило таксират(дури сега сваќам како му било на КГБ),ајде Мариа_магдалена,трк в кревет,еве јас сум тој маж. |
||||||
|
||||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Jas mislam deka mazot pred da se ozeni fino i ubavo da se iznaluduva da ima povece partnerki da proba se pa potoa da vleze vo brak za da moze vo toj brak da ja neguva ljubovta i da ne luduva....
|
||||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
Kristin969
Сениор Регистриран: 01.Октомври.2007 Локација: Scotland Статус: Офлајн Поени: 340 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Sosema si vo pravo Aisha, zenite, odnosno majkite se najvinovni sto nivnite sinovi od najmala vozrast se vospituvani taka. Promenata treba da nastane prvo kaj majkite sto imaat sinovi, a potoa se ke si dojde na svoe mesto. Ako imale sin i kerka, sinot poveke vredi, kako da ne, tikvi golemi! Korenot na podelbata e vo semejstvoto.... ( ke me kara moderatorot, izlegov od temata, ama natamu trgna diskusijata).
|
||||||
Ljubov i Svetlina!
|
||||||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Не! |
||||||
|
||||||
Внеси реплика | страница <1 1718192021 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |