IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 229>
Автор
Порака
eptendosadno Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Декември.2009
Статус: Офлајн
Поени: 1185
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2010 во 20:17
Originally posted by bingo bingo напиша:

јас имам еден предлог
наместо ск 2014
нека се направи битола 2014

Ајродром во Битола ?
Дали говорот во Пиринска обогатен со бугаризми е македонски дијалект ?
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2010 во 21:38
Сепак треба малку по сериозен пристап кон ова.
Добро е да се гради, тоа никој не го негира, но убаво е да не с епретера.
Нешто што ми малку сатирично е што се тврди дека во времето на претходната влада (денешна опозиција ) не се граделозбунетост
А толку афери се открија токму во градежништвото од тој период, те Фиком, те самарија, те кинескиот зид, Рамстор и што ли беше друго.
Политичарите е нормално да си наоѓаат кваки, работава е што сега некако народотв се закрвави, с еподели па не гледа практичност туку држење страна.
Не ме интересира на едни ни други, само подобрување на општата живеачка.
Греота е кога некој си тргаат само од свој аспект.
Зарем не не трогнув кога читаме како за лечење на деца, млади луѓе никако не може да се соберат по 10 000 евра, а за споменици се даваат толку пари.

Кон врв
Marko sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2008
Поени: 887
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2010 во 22:00

Да прснеме од смеење?
Секоја власт се одлепува од реалноста, порано или подоцна. За жал или, дури, понекогаш, и за среќа (оти одлепувањето од некои реалности во историјата често претставувало освојување нови). Причината зашто моќниците одлепуваат од реалноста лежи токму во моќта. Одозгора сè изгледа поинаку. Ситно. Како мапа врз која војсководци забодуваат шареноглави шајчиња. Зад секое главче - дивизија. Размер: 1:10.000.

Триумфалната капија што се предвидува да ја има во Скопје до 2014 е смешна. Повеќе личи на триумфално вратиче отколку на капија. Сметам дека ни треба нешто поголемо.

http://okno.mk/node/4352

Изменето од Анастеа - 14.Февруари.2010 во 23:48
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2010 во 23:10
2000 godini vladeteli gi gradea svoite gradovi
nieden ne prasal narod so da gradi
toa bilo sekogas i sekade
na takov nacin se gradat site gradovi i denes, toj so vladee gradi

doduse imalo kaj nas tie sto vladeele ne gradele nisto
no nivnoto vreme za srekja zavrsi

sekoj koj kje se rodi vo nekoj grad go nacekuva takov kakov e i za cudo sekoj si go saka rodniot grad i toa e okej
no
NIE SME PRASINARI I MORA DA DIGAME PRASINA ZA SE I SESTOда
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2010 во 23:15
posle site muabeti so se vodat za skopje 2014 i sledjki od kogo se na TV i na internet
svativ deka

ZA ZAL VEKJE NE SME OBJEKTIVNI, NO USTE ZA POGOLEMA ZAL NE SME NITU SUBJEKTIVNI.

KESKI site muabeti da bea subjektivni, nego se lutkarski
nite na konci vrzani i deluvame kako nekoja grupa LUTKARI ne dvizat

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Marko sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2008
Поени: 887
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2010 во 23:28
Greshka si priatele, greshka, nikoj ne e protiv gradenjeto, veruvam nikoj, no ne se pravi vaka, a nitu pak so vmetnuvanje na stilovi koi se vekje deplsirani i oznachuvaat nekoie minato vreme ... t.e. kamo barem edna stilizirana zgrada koja kje potsetuva na mkd aritektura, ohridska kukja, miachki stil ili ajde i po ramkovniot - nekoja linija shto kje zaudara i na niv...
Prazninata od 50 godishnoto negradenje na javnite objekti ne se nadopolnuva na vakov nachin, i shto e najbitno NE vaka glamoriuzno vo ovie krizni ekonomski godini.

Изменето од Marko sk - 09.Февруари.2010 во 23:32
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2010 во 23:32
od kaj znaes deka ti ne si greska

za so se smetas, deka si popameten od mene pa jas pravam greski a ti ne

sakas da se proverime koj e podobrar vo umetnicki dela i estetika????

bato???? aj uozbili se

najdi nekoj koj si igra na pesoceto si pravi kupcinja od pesok i kazuvaj mu deka gresi

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2010 во 23:34
najsmesno od site mi e tvrdenje
kje se kradi vo krizni momenti

ako si ekonomista, togas treba da znaes deka vo najgolemi krizi treba da se gradi i da se plakja za izvrsenata rabota.. da se najdat parite vo optek

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2010 во 23:40
da be

glamurozno bilo
barokno bilo
nadvor od vremeto bilo
ne se nadopolnuvalo

abe za zal SITE SME NAJPAMETNI

Изменето од anakin - 09.Февруари.2010 во 23:40

Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2010 во 23:42
Очигледно дека сите што го дигате гласот за да се случи овој проект, ви цветаат рози во дворот... Алооо бреее... завртете се наоколу... Погледнете во која сиромаштија живееме... Или за вас зборот сиромаштија е само збор во лексикон кој можете да го најдете... Дали сте свесни што претставуваат тие пари за оваа држава? Дали знаете што се може да се направи корисно со тие пари... Дали знаете тие објекти колку дополнително ќе го оптоварат буџетот? Или како слепи во колона се имате фатено и викате само ЈА СУМ ЗА, ЈА СУМ ЗА..... Баш би сакал некој од вие што викате и го подржувате овој проект да одите и живеете еден месец со 6000 денари, па ќе праиме муабет....

СРАМОТА Е ВО ТЕШКО КРИЗНО ВРЕМЕ ДА СЕ ТРОШАТ НАРОДНИ ПАРИ.... Македонија се повеќе тоне во криза, а тие ќе се китат со споменици... ц ц ц ц .... Ќе одиме сите со ноже и лажица да сркаме од бетонот... СРАМОТА Е ОВА... ПА УШТЕ СТЕ ЗАПНАЛЕ БРАНКО ГРУЈО... НИКОЈ НЕ ГИ СПОМНУВА, И НЕ ГИ БРАНИ.... ЈАС ЛИЧНО НЕ СУМ ЗА НИКОЈ ОД НИВ ДВАЈЦА, САМО НЕ САКАМ ДА ГО ЈАДАМ СТАПОТ И ДА ПЛАЌАМ ОД МОЈ ЏЕБ, А СИТЕ НЕ ЧЕКА ТОА.....

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2010 во 23:45
Originally posted by anakin anakin напиша:

ako si ekonomista, togas treba da znaes deka vo najgolemi krizi treba da se gradi i da se plakja za izvrsenata rabota.. da se najdat parite vo optek

jas sum ekonomist i kazi mi ti mene sto tocno treba da se gradi vo vreme na kriza ... bas me interesira koj ekonomist kazall deka treba da se gradat spomenici vo vreme na kriza ... i nesto da ti kazam ... poveketo od spomenicite se gradat vo Italija od italijanki umetnici ... tie pari ke izlezat od kruzniot tek na R.M. ...  od ovie spomenici fajde ke imaat samo italijancite ...
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2010 во 23:45
Реков, престанете со тие виртуелни чврги, не ме терајте да почнам јас!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2010 во 23:47
bash da te prasam NRGMKG
ako ne se gradi mislis pomalku kje soberat od narodni pari???????
tyie se od danoci, akcizi,,

ima edna teorija.. gradenjeto go vrsat gragjanite i tie pak si gi zemaat  parite nazad  so rabota  i  cilusot trae

ako se kupi nekoj skener od swajcarija za 200 milioni kje gi zemat shvajcarcite i krizata prodolzuva,,, ubo za tie so im treba skener
no za 2000 gradzini kriza prodolzuva

toa e staro pravilo za krizni periodi

Изменето од anakin - 09.Февруари.2010 во 23:47

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2010 во 23:49
Originally posted by Pacifist Pacifist напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

jas sum ekonomist i kazi mi ti mene sto tocno treba da se gradi vo vreme na kriza ... bas me interesira koj ekonomist kazall deka treba da se gradat spomenici vo vreme na kriza ... i nesto da ti kazam ... poveketo od spomenicite se gradat vo Italija od italijanki umetnici ... tie pari ke izlezat od kruzniot tek na R.M. ...  od ovie spomenici fajde ke imaat samo italijancite ...

bilo sto
spomenici
mostovi
teatri
zgradi
samo treba da se raboti vo edna drzava

seti se na izgradnata na NJU JORK site tie oblakoderi se izgradeni vo najgolema nivna recesija i kriza
gradenjeto e ublazuvanje na nevrabotenosta i mrtviloto vo edna drzava

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 229>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,672 секунди.