|
МОЛИТВИ |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 21> |
Автор | |||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
не се секирај нема да те прогласиме за светец ... 1. И када се он мољаше Богу на једном мјесту па престаде, рече му неки од ученика његових: Господе, научи нас молити се, као што и Јован научи ученике своје. 2. А он им рече: Када се молите говорите: Оче наш који си на небесима, да се свети име твоје; да дође царство твоје; да буде воља твоја и на земљи као на небу. 3. Хљеб наш насушни дај нам сваки дан; 4. И опрости нам гријехе наше, јер и ми опраштамо свакоме дужнику својему; и не уведи нас у искушење; него нас избави од злога. |
|||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ИДОЛОПОКЛОНЦИ....
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зарем она погоре (Христовиот модел) е секташки симо?
Полека, смири се, никој нема да те банира. Модераторите ги разбираат твоите фрустрации предизвикани од Христовиот секташки модел за молитвата. Полека, ќе биде се во ред, верувам во силата на Бог, таа променила илјадници противници на верата. Спомни си за Савле...
Верувам во тебе симо, не се откажувај, вистината е толку блиску, во една книга која може да се најде на секој чекор...
Поздрав!
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
БОГОХУЛЦИ!
|
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Немај други богови освен Мене!
Првата и најважната заповед! Како се осмелувате да ја кршите, а да се нарекувате христијани???? |
|||
ZakHay
Сениор Регистриран: 21.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Decki zosto debarite za ova pa i spomnuvate nekoi si sekti,heretici,bogohulnici,bla bla bla...a?
Ste pomislile li nekogas kolku e silna Bozjata ljubov i ubavina?Pa prijateli pa ne e svetlinata samo vo knigite i site spisi skripti i prikazni...neli? Ona sto go barate e nasekade okolu Vas..Samo otvorete gi ocite i podajte ja rakata.I togas ke go pronajdte ona Vistinskoto...ona za koe debatirate koj e prav akoj kriv...Ogovorot e se po se izgleda e eden i toj e megju siite nas.... Mesijata ili Hristos!!! Keep it Real Guys! Samo ti mozes da go pronajdes cedo Bozje rekol ednas eden Golem Covek.... |
|||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па Аџија богородица не е Бог...... таа му само мајка на БОГОЧОВЕКОТ Христос, таа го носела во утробата 9 месеци, таа го учела да оди, таа го доела . Зарем нема место за неа во Царството Небесно???? Зарем таа не е единствена , Бог преку неа направил едно и единствено чудо, не мислев дека до олку си слеп ААААА и да знаеш верувам во едниот Бог Отец Седржител, и во единиот Исус Христос и Во Светиот Дух Троица света слава ти |
|||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|||
rice
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ПСАЛМ 50
1 Помилуј ме, Боже, поради големата Твоја милост, и заради големата Твоја добрина избриши ги беззаконијата мои. 2 Многупати ме изми од моето беззаконие и очисти ме од мојот грев, 3 зашто беззаконието мое го знам и мојот грев е секогаш пред мене. 4 Пред Тебе Единствениот згрешив и пред Тебе зло извршив, за да *бидеш праведен кога ќе пресудуваш и да победиш кога ќе судиш. 5 Ете, во беззаконие сум зачнат и во грев ме роди мајката моја. 6 Но, Ти ја засака вистината во срцето, и внатре во мене ми ја објави непознатата и тајната премудрост Твоја. 7 *Пороси ме со исоп, и ќе бидам чист; измиј ме и ќе бидам побел од снег. 8 Дај ми да чујам радост и веселба, и ќе се зарадуваат коските мои ослабнати. 9 Сврти го лицето Свое од гревовите мои и избриши ги сите мои беззаконија. 10 Создај чисто срце во мене, Боже, и дух вистински обнови во мене. 11 Не отфрлај ме од лицето Свое и Светиот Дух Твој не одземај Го од мене. 12 Врати ми ја радоста, спасувајќ ме и со Својот моќен Дух зацврсти ме. 13 Беззакониците ќе ги научам да одат по Твоите патишта, и безбожниците кон Тебе ќе се обрнуваат. 14 Избави ме од крвта, Боже, на моето спасение, и јазикот мој ќе се зарадува на Твојата правда. 15 Господи, отвори ја устата моја, и устата моја ќе ја објави похвалата Твоја; 16 оти, да сакаше жртва, јас ќе Ти ја принесев; но сепалениците не ги сакаш. 17 Жртвата пред Бога е смирен дух; срце понизно и смирено Ти, боже, не отфрлуваш. 18 Господи, направи му добро на Сион, според благоволението Свое, воздигни ги ѕидовите ерусалимски. 19 Тогаш ќе Ти бидат угодни жртвите на правдата, вознесувањата и жртвите сепаленици; тогаш на Твојот олтар ќе принесуваат телци. |
|||
|
|||
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Navistina iako pravoslaven moram da se soglasam so ova tvrdenje na protestantive deka kaj nas i kaj katolicite se prepotencira Majkata Marija, i drugite svetci, koi sekako deka dale svoj pridones vo razvojot na hristijanstvoto, no mora da se priznae deka kaj nas nekako se odvlekuva vnimanieto, od Bitnoto a toa e Isus Hristos, i toa e dovolno, da ni pokaze kako da se molime "Oce nas" i tocka i tuka toj ne se stava ni sebe si iako e eden vo trojstvoto.Ne gledam pricina zosto e toa taka vo crkvata nasa.
mozebi e toa nasiot mentalitet koj od sekogas baral vrski ajde za rabota, ajde za naskola, ajde za da skini kazna za soobrakjaen prekrsok, i sekogas so vrski i posrednici, kako nekoi decinja koi ne se dovolno zreli da se soocat so problemite. Mozebi e vreme da se porasne i da se kaze otvoreno dosta e veke.
Kaj Gospod sevisniot tatko nema potreba od urgencii, zosto toj e najmilostiviot od site zosto toj ne dozvoli da se zrtvuva Isak, ami Isus, negoviot edinoroden sin, za nasite grevovi.
kiaj boga semokniot nema potreba od urgencii, zosto nikoj ne ne saka tolku mnogu tolku silno kako nego, pa nie sme nagovata najdobra i posledna kreacija,posle koja i toj samiot resil da se odmori.Svateteja ljubovta so koja Bog sekojdnevno ve opsipuva i dokolku ne mozete da gi soprete solzite vo ocite ne grizetese, toa e obostrano, i bog place od ljubov kon vas i ceka da go pobarate i da mu se obratite, onaka iskreno, oci vo oci bez posrednici, zosto samo koga ke go vidite boga ke se vidite i samite sebesi a ke gi vidite i svoite greski.
|
|||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
|||
Sektas
Сениор Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Браво постар брате.Се подобро и подобро,и се поблиску и поблиску до вистината.Навистина ме изненадуваш а во исто време и радуваш. Поздрав.Изменето од Sektas - 06.Септември.2007 во 07:56 |
|||
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
|||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И ти се нарекуваш ПРАВОСЛАВЕН??????????? |
|||
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти по се излгледа синемас врска од православие па зато немој да праставуваш како таков. Јас отворив тема за тоа прашање и ако не те мрзи прочита зашто и која е целта на почитува на светителите и иконите |
|||
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
шо сеа уште малце и испит да не треба да се полага за да се наречеш православен? |
|||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa zarem ne znaes deka nekoi crkvi pred krstevka delat knizinja i svestenikot ti vika da procitas i za dva dena da dojdes na razgovor, da vidi dali nesto si naucil?
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1617181920 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |