|
ВЕРСКИ ОБИЧАИ |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 25> |
Автор | ||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Blagodaram prijatele Evangelos!! Pa...Dobaar pomin i Srechno!! |
||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е лошо некоја од тие велигденски песни да постирате на темата верска поезија. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Фала Халид
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не се целосни без ноти, но сепак ќе постирам некоја за тебе
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти благодарам. |
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
OD VCERA na site im prenesuvam eden gaf na baba mi.
Vcera skoro na site mak. TV imase filmovi za Veligden. I imase edna scena koga rimjanite go nosat "glumecot koj go glumi Isus" do mestoto na izvrsuvanjeto na kaznata. I onaka krv i sl. i baba mi veli: "A koj go ubil nego, turcite li?" se nadevam deka ne e navredlivo, no mene mi bese mnogu smesno. |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hahaahahhahahhahaahhahha
jako e......... imase idna sega veli vaka..... postar svestenik go poucuva pomladiot,.....za da nemas trema pred tvojata prva misa odi vo oltarot ima tamu edno sise alkohol goltni 2-3 goltki i se ke odi kako podmackano........ odi svestenikot pravi kako sto mu e receno...i po zavrsuvanje na mista prasa kako bilo..... postariot svestenik mu veli abre se e kako sto treba...samo imam 3 zabeleski.... kako prvo ti rekov 2-3 goltki a ne celo sise... vtoro isus go raspnale rimjanite a ne partizanite,,... i treto koga zavrsuva misata se veli amin a ne FAJRON... znam deka ke bide izbrisano ama eve neka postoi bar eden den.... (ne mislev da navredam nikoj) |
||
end off days 15...14...13....
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што не и рече дека со Гоце Делчев другари од средно се
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.......jas imam edno prasanje ,no neznam dali ovaa tema e soodvetno mesto da go postavam!
...sto se pravi so crvenoto jajce od minatata godina koe stoese kaj ikonata,doma,se razbira!?
Blagodaram predvreme
|
||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Чекав блу... да ти одговори,ама некако мрзлива е денеска. Па затоа јас ќе ти одговорам: Зоран Џорлев - професор по виолина Ланското јајце го закопуваме во плодна нива Секој Велигден обавезно вапсаме јајца на Велики четврток. Првото го чуваме цела година, а ланското го фрламе на нива, или го закопуваме на плодно земјиште, за да биде плодна годината. Децата се се уште мали, па најмногу заради нив ги шараме јајцата во разни бои, и ги ставаме во садови со слама. Масата ја украсуваме со велигденско чаршафче и украси во вид на петелчиња и шарени јајца. На првиот ден од Велигден, сите се собираме кај мајка ми на ручек. Таа прави специјалитет, полнета јагнешка плешка. Обично одиме во Соборниот храм или црквата Св. Димитрија, затоа што ни се најблиску. Откако ќе се изгради црквата Света Богородица во Лисиче, ќе одиме таму, затоа што таму ја градиме новата куќа. Света Богородица ќе ни биде домашна слава. Како што гледаш овде се зборува за семеен адет-обичај,а ако има некое верско правило се надевам дека ќе добииш одговор од некој соодветен за тоа. Поздрав. |
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ajde,Blue,sega javise so edno blagodaram za Omera!!
|
||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Благодарам за текстот Омер... но тоа е повеќе народен адет... Нема верско правило.
|
||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....blagodaram
|
||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
леле Омер срам да ти е ме прејде..(се зезам) а искрено истото ке го кажев....
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Внеси реплика | страница <1 1617181920 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |