|
МОЛИТВИ |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 21> |
Автор | |
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За некого е повеќе вистинито, за некого помалку. Кој практикувал знае
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Благословен еси, Господи, научи мя оправданием Твоим.
|
|
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Слава Отцу и Сыну и Святому Духу.
Молитвами апостолов, Милостиве, очисти множества согрешений наших.
И ныне и присно и во веки веков, аминь.
Молитвами Богородицы, Милостиве, очисти множества согрешений наших.
Помилуй мя, Боже, по велицей милости Твоей и по множеству щедрот Твоих очисти беззаконие мое!
Изменето од belichka - 08.Јуни.2007 во 13:16 |
|
|
|
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Спаси, Боже, люди Твоя и благослови достояние Твое, посети мир Твой милостию и щедротами, возвыси рог христиан православных и низпосли на ны милости Твоя богатыя; молитвами Всепречистыя Владычицы нашея Богородицы и Приснодевы Марии: силою Честнаго и Животворящаго Креста: предстательствы честных Небесных Сил безплотных: честнаго славнаго пророка, Предтечи и Крестителя Иоанна, святых славных и всехвальных апостол: иже во святых отец наших и вселенских великих учителей и святителей, Василия Великаго, Григория Богослова и Иоанна Златоустаго: иже во святых отца нашего Николая, архиепископа Мир Ликийских, чудотворца: святых равноапостольных Мефодия и Кирилла, учителей Словенских: святаго равноапостольнаго великаго князя Владимира: иже во святых отец наших всея России чудотворцев, Михаила, Петра, Алексия, Ионы, Филиппа и Ермогена: святых славных и добропобедных мучеников, преподобных и богоносных отец наших, святых и праведных Богоотец Иоакима и Анны (и святаго, имя рек, егоже есть храм и егоже есть день) и всех святых: молим Тя, многомилостиво Господи, услыши нас, грешных, молящихся Тебе, и помилуй нас.
|
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога луѓето би се молеле толку колку што се жалат, набргу ќе нема за што да се жалат!
|
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zarem se molevte vie ,...da ostanete sami,......ete, vi se ispolnila zelbata,..sami ste,...moze samo megu sebe, da si se naddavate so mudrosti,...
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gospodi boze nas , te molam i denes uslisija mojata molitva za pokajanie, Denes se skarav so eden kolega i si rekovme nekoi nedolicni zborovi ne znam kako mozese toa da mi se sluci i samo ti znaes kakvi se nasite srca, te molam prosti mi i pouci me drug pat smireno i so ljubov da razgovaram so site tvoi ceda a moi brakja i ne dozvoluvaj da se vozgordeam
Vo imeto na tatkoto i sinot i svetiot duh, Amin.
|
|
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
|
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Молитва је - вода жива, којом душа гаси жеђ. Сви људи имају потребу за молитвом, више него што дрвеће има потребу за водом. Зато што нити дрвеће може да даје плодове уколико не упија воду кроз корење, нити ћемо ми моћи да доносимо скупоцене плодове побожности уколико се не напајамо молитвом. Зато треба и када устанемо из постеље да предухитримо сунце службом Богу; и када седимо за столом ради обеда и када се спремамо за починак. Или боље речено - сваког часа треба да узносимо молитву Богу, прелазећи тако помоћу молитве један пут који је једнак дужини дана. СВ. ЈОВАН ЗЛАТОУСТ |
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ГОСПОДЕ дај да мирно примим све што ми донесе данашњи дан, и да се потпуно предам Твојој светој вољи.
Упућуј ме и помажи сваког часа у току овога дана. Било какве вести да добијем, научи ме да их примим мирно и с чврстим уверењем да све бива по Твојој светој вољи. Управљај мојим мислима и осећањима и у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. Научи ме да се правилно односим према својим родитељима и својим ближњима, да никог не разгневим и ожалостим. Господе дај ми снаге да поднесем замор данашњега дана и све што се у току дана догоди. Управљај мојом вољом и научи ме да се молим, да верујем, да се надам, да трпим, да праштам и волим. Амин. |
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Молитвата е единственото оружје на верникот кое лукавиот не може да го фалсификува!
|
|
|
|
R-C-F
Сениор Регистриран: 22.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MOLITVA ZNACI NASOCUVAJNE KON NESTO
NIKOGAS NE SE NASOCUVAJTE KON NEVOZMOZNOTO |
|
M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу од нашите молитви не се услишани затоа што се погрешно адресирани
|
|
|
|
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ајде ЕвАнгелос кажини ја вистинската ,,адреса,, те молиме... |
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако ви ја кажам јас, се плашам дека ќе ме прогласите за "свет отец"
Затоа јас нема ништо да кажам, туку само ќе ви пастирам од Светото Писмо....
Еден од Неговите ученици Му рече:
"Господи, научи не како да се молиме, како што и Јован ги научи своите ученици."
А Тој (Исус Христос) им рече:
Молете се вака: "Татко наш, Кој си на небесата..."
(Лука 11:1,2)
Прочитајте и Матеј 6:9, Јован 15:6, Филипјаните 4:6 итн...
Важно!!!
Во Светото Писмо нема да најдете ниту една алтернативна адреса за праќање на вашите молитви.
Изменето од EvAngelos - 18.Јуни.2007 во 23:37 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 1516171819 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |