|
Aнтички или словенски? |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 74> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da be bugarine
kade gledas ti Azija tuka Изменето од macedon_alex - 19.Јуни.2009 во 13:21 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Владо
Сениор Регистриран: 25.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 185 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе Анакин, не станува збор за тоа дека тука или таму било најчистото наречје, туку за тоа дека Кирил и Методиј измислиле писмо за Словените кое тие пред тоа го немале, т.е. според Црноризец Храбар, се служеле со цртички и рецки, или со грчкото писмо, и како што вели Храбар во „О писменех“(во превод- За буквите) „но како со грчки букви да се напише дожд, шарено, човек“( парафразирам, нормално дека не рекол точно така, станува збор за тоа дека дотогаш Словените немале соодветни симболи за карактеристичните словенски гласови ш,ч,ж кои и денес се сочувани кај сите Словени) Глаголицата, а подоцна и Кирилицата, биле големи научни откритија во тоа време, и потекнуваат од Македонија, затоа биле повикани од Ростислав, не затоа што ова или она наречје било почисто, тоа е релативна работа. Изменето од Владо - 19.Јуни.2009 во 12:59 |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
anticki bile samo nasite dedovsi
nie sme makedonci |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
znaci , stom se narekuvas slovenski prosvetitel , sloveni i postoele .... taka ?
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa ne go izmislile tie no i toa ti ne go znaes toa pismo i jazik e vo grobot na filip no jbg grcite go zatvorile grobot i nedavat da se citat so misli da pisuelo na grcki tamu, nemale toa vednas da go objavat?????? |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
inaku za vlado
vo vikipedija vo Ceshka mozes da procitas deka jazikot koj go donele kiril i metodij vo golema morava stanal literaturen i verski vo golema morava i do den denes vo nivnite knigi za 6 to odelenje vo osnovno uciliste pise deka e toa osnova na ceskiot jazik Изменето од anakin - 19.Јуни.2009 во 13:04 |
||
|
||
Владо
Сениор Регистриран: 25.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 185 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Човеку, тој јазик е основата на сите словенски јазици, и не е ист со денешниот македонски јазик. Тогаш сите Словени зборувале слично и тешко дека овие нашиве Бугари што ни се подсмеваат дека сме имале криза на идентитетот би можеле да се разликуваат од нивните браќа Срби во тогашно време! Изменето од Владо - 19.Јуни.2009 во 13:10 |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
oki znaci do tuka se sl*game za zasto osnova na site slovenski jazici poteknuva od najodalecena provincija pogledni ja kartata so ja pastirav ako bilo do pismoto oki no so ne go zemaa jazikot od golema morava nemisli deka bil ist vo site reoni nema sansi jazik se razlikuva od kumanovo do kavadarci kamu od solun do praga ne bidi naiven |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
inaku jas gi znam site demek slovanski jazici i starolsovenskiot liturgiskiot e najblisku da nasiot a najdaleku do polskiot pa kade e korenot na demek slovenite |
||
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tanase, пак одиш оф-топик. Не ја мешај Бугарија таму каде што не и е местото, овде се горови за Античките Македонци и македонските Словени!
|
||
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Антички или словенски корени? ........ ........Време за пауза!......Сите само се докажувате и противите еден на друг, а никој ништо не докажа!.....
Ако територијата на денешна Р.М. некогаш се викала Македонија, племинјата не биле македонци 1, македонци 2, македонци 3 и т н . Имало племиња кои се викале ј....., д....., п......,с....... и сл, ама дали тие формирале тогаш народ,како се викал тој народ, за да по населувањето на старите јужни словени прерасне во нација од мешавина на домородци и дојденци. Н Е М А такво нешто! Нема македонски народ, само домородно население составено од повеќе племиња кои живееле на територија која се викала Македонија. Е па македонски народ има од 1945 наваму, за прв пат на овој простор. Асимилиран од словени, со поразвиена култура и нормално описменети. Варварите од територијата на областа Македонија ги искористил А.М. да освојува територии низ Азија и носи богатства на тогашна Грција. Ние денешниве современи македонци на овие простори, преживеани по владеењето на А.М., немаме никаков ќар од тие походи. Каде се тие силни богатства? ГИ НЕМА! Значи тој ги искористувал античките племиња на овие простори. Зошто еден таков расипник да се спомнува со гордост! Па и споменик ќе му прават! Со музика! |
||
Кој бара ќе најде.
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти ова сериозно или? |
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е добро тогаш што народ си ти Лилица?
Потомка на Џингис Кан?
Не пишувајте вакви глупости,малу осет за себе имај си.
|
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
oti jas go smetam za svojot posleden kral
e za toa ona toa najozbilno... dzabe se dokumenti od new york kade 1896 doagjale so brodovi i vo iselenicki papiri pisuvale nacionalnost makedonec Изменето од anakin - 19.Јуни.2009 во 13:38 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 1516171819 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |