IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 164165166167168 213>
Автор
Порака
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 15:00
Другиве, повозрасниве и некако се трудам да ги разберам, ама тебе денис1989 никако не можам. Што па ти си видел од Југославија или се палиш на слушање романтични приказни?...не ми е јасно, како може млад човек кој нити живеел, нити почувствувал нешто од таа вештачка творба да жали по неа и да ја глорифицира...чувај Боже...
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 15:06
Originally posted by moira moira напиша:

Другиве, повозрасниве и некако се трудам да ги разберам, ама тебе денис1989 никако не можам. Што па ти си видел од Југославија или се палиш на слушање романтични приказни?...не ми е јасно, како може млад човек кој нити живеел, нити почувствувал нешто од таа вештачка творба да жали по неа и да ја глорифицира...чувај Боже...
е за ова зборев, ни јас немам многу право да зборам за Југославија, јас па воопшто не сум ја доживеал, но ме нервираат луѓето кои ја познаваат Југославија само во нејзините последни години, и го сметаат тоа општество за идеално, а тогаш биле само деца изненадување

убава споредба направи хемафродита со нејзиниот татко и нејзиниот дедо, нив повеќе ги разбирам одколку луѓево како денис
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
denis1989 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јануари.2009
Поени: 70
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај denis1989 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 15:12

roden sum vo neze i ce ja cuvstvuvam kako so sakam
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 15:14
Роден си во нејзе?...и колку години си имал и си почувствувал од нејзе за да ни раскажуваш романтични приказни?
Не си ни бил свесен за себе кога се распаднала...инаку чувствувај се како сакаш...само кажав дека не можам да ги разберам таквите како тебе, што жалат по нешто а самите не знаат по што и зошто.

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 15:16
zato ima koj da mu kaze голема%20насмевка eve na primer , tetka moira kje ti kaze kolku bilo loso za razlika od sega газење%20од%20смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 15:21
...очигледно ги слуша приказните на дедо мирослав и слепо верува...поубедлив си...очигледно...хахахаха...
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 15:24
Ма ке каже секој што разбира што значи „период„ а не да зборуваме за годишнини и родендени - па сите годишнини и родендени се убави мислам и ден денескаголема%20насмевка
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 15:24
dedo miroslav raskazuva samo ubavi prikaski ........ za razlika od tetka moira koja so site sili se ubeduva samata sebesi deka opravdano veruva vo nesto sto nitu nalik ne moze da bide na ona sto go mrazi голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 15:30
Тоа во што јас верувам секако не се вештачки комуњарски творби кои поради својата неприродност и неодржливост наштетија на милиони, и секако не доведоа до еден стадиум на безумие.

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај denis1989 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 15:40

Тоа во што јас верувам секако не се вештачки комуњарски творби кои поради својата неприродност и неодржливост наштетија на милиони, и секако не доведоа до еден стадиум на безумие.

neznam tvoite ako bile na goli otok so se zalis za razlika od moite i dedovci i babi i pradedovci i moite roditeli koi izivelae zlaten zivot za razlika ja so imam 19 god. so imam pojdeno do ohrid na odmor i niz makedonija na eksk*rzija i malce do turcija a to sestro ti se vika zivot kuceski moite da izziveale ljepi zivot a ja ???????? i + poteknuvam od partizansko semejstvo i sum gord na toa i zasekogas ce bidam jugosloven a vidi i ti so ti pisuva vo prviot izvod
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 15:44
...мене што ми пишува не е важно, но сигурно не ми пишува СФРЈ...

...патем никој од моите не бил на Голи Оток...имам напишано како сум живеела и тогаш и сега...а ти имаш проблем доколу на 19 години живееш во малдоста и минатото на твоите родители.

Поздрав

Изменето од moira - 09.Јануари.2009 во 15:45
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај denis1989 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 15:45

a toa sto gi narekuvas komunjari e sramota zosto tie komunjari ja oslobodija makedonija i jugoslavija i cento bese komunjar ako ne znaese PARTIZAN=KOMUNIST
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 15:48
...хахаха...се гледа дека си младо детенце кое има уште да учи и чита...прави јасна дистинкција понеѓу комуњар и комунист...патем Ченто не бил комуњар...и секако сите сите кои учествувале во НОБ не биле комунисти...повторно си во заблуда.

Поздравсреќа
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 15:49
Originally posted by denis1989 denis1989 напиша:

a toa sto gi narekuvas komunjari e sramota zosto tie komunjari ja oslobodija makedonija i jugoslavija i cento bese komunjar ako ne znaese PARTIZAN=KOMUNIST

Да бе, затоа го собраа истите тие ослободувачи од Прилеп од неговата куќа со нивните кучиња од УДБА и го прогласија за државен непријател, зошто сакал да избега кај непријателот (а нема врска исценирано судење).
И скапа во Идризово.

Изменето од Vladimir88 - 09.Јануари.2009 во 15:49
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 164165166167168 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,293 секунди.