IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 162163164165166 824>
Автор
Порака
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 18:09
Originally posted by Han Solo Han Solo напиша:

Явно наистина не можете да ми отговорите на простия въпрос: Защо да сме ТуркоМонголи, ние българите?
Всички бягат от въпроса ми с увъртания, вицове и пишете всичко друго, но не и отговор.

Чувстваме ли се ТуркоМонголи? - Не!
Изглеждаме ли като ТуркоМонголи? - Не!
Има ли безспорни писмени или други доказателства, че сме
ТуркоМонголи? - Аз не знам да има, вие кажете.
Някой друг освен съседите ни оспорва ли, че сме българи? - Не!

Што е до мене бидете Бугари, еве јас немам против се додека вие немате против тоа ние да сме Македонци како посебен народ од бугарскиот и останатите народи. Добро е така?

Изменето од macedon_alex - 04.Ноември.2008 во 18:09
Кон врв
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 18:10
да нема против

Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 18:11
Originally posted by да бе да бе напиша:

да нема против

Со тебе бар се разбирам....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 18:12
е со кого не се разбираш?
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 18:16
Originally posted by да бе да бе напиша:

е со кого не се разбираш?

Па со тие што не не признаваат како посебен народ.
Ама такви нема изгледа на форумов.Тоа е добро, нели?

Изменето од macedon_alex - 04.Ноември.2008 во 18:17
Кон врв
Han Solo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Ноември.2008
Поени: 109
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Han Solo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 18:18
Ако впрегнете цялата тази енергия, която влагате срещу българите и България и я впрегнете в работа, ще постигнете чудеса в Македония. Аз лично никога през близо 40-годишния си живот не съм чул от българин нещо лошо за македонец! Обратното го виждам тук с очите си, макар досега да не го вярвах. За ваше сведения във фирмата ми работят две момичета от Македония и никога не сме говорили за език, произход или политика, а вчера ми беше първото влизане в македонски форум.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 18:20
леле - бързо излизай от форума щото води до пристраатяване - сън не ме фашта вече

save your  soul хане солов
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Han Solo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 18:25
macedon_alex, кой съм аз, че да ви казвам какви сте?
Вие искате да ни кажете какви сме и явно затова съществува тази смешна и нелепа тема.
България е сред първите държави признали Македония и то без никакви колебания и това трябва да е достатъчно.
Има други които не ви признават и се чудя защо пак в България е проблема. Но вярвам можете да се сетите и сами защо се плюе по България, а Сърбия и Гърция са само заблудени.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Han Solo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 18:30
да бе, ти си единствения който се сети, че ника ми подсказва, че ние наследниците на хановете участваме и в Междузвездните войни.
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 18:33

macedon_alex, кой съм аз, че да ви казвам какви сте?
Вие искате да ни кажете какви сме и явно затова съществува тази смешна и нелепа тема.

Оваа тема не знам зошто се појавила, јас сум малку понов член.

България е сред първите държави признали Македония и то без никакви колебания и това трябва да е достатъчно.

Факт е дека не признала прва, но само територијата ја призна, без посебноста на македонскиот народ и јазик.

Има други които не ви признават и се чудя защо пак в България е проблема. Но вярвам можете да се сетите и сами защо се плюе по България, а Сърбия и Гърция са само заблудени.

Па не е баш така. Никој во Македонија не плука на Бугарија толку. Ниту пак ја мрази Бугарија. А за Грција- никој не ја сака. Тоа е факт и меѓу тие спаѓам и јас ( иако сите Грци не може да ги ставиме во ист кош).

Поздрав

Изменето од macedon_alex - 04.Ноември.2008 во 18:34
Кон врв
lav4eto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2008
Поени: 1540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lav4eto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 18:36
macedon_alex никогаш нема навредлив збор односно бугарите на форумов, за одлика од некои други,кои без причина ни нарекуваат со обидни зборови.Има конструктивен однос,макар и со различни ставови-кое е повеке од нормално.
Кон врв
Neanticki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Август.2008
Поени: 564
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 18:36

Аспарух е праБЪЛГАРИН от племето оногури (уногондури)!

Противоречие виждате само вие. Просто както и всички останали на Балканите българската нация е смесица от прабългари, славяни и други.

1. оногури и уногондури са различни племена
2. за другите - види ми го потписот 49% траки...

Од овој форум многу ќе научиш за себе.
Ако не остават.

Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 18:38
Originally posted by lav4eto lav4eto напиша:

macedon_alex никогаш нема навредлив збор односно бугарите на форумов, за одлика од некои други,кои без причина ни нарекуваат со обидни зборови.Има конструктивен однос,макар и со различни ставови-кое е повеке од нормално.

Немој вака ќе поцрвенам од срам.

Лавче, човечки е секој кој се однесува кон мене човечки и јас така да се однесувам кон него.

Ако не постапуваме така ние луѓето, по што би се разликувале од животните. По ништо.

Изменето од macedon_alex - 04.Ноември.2008 во 18:42
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 18:39

да бе, ти си единствения който се сети, че ника ми подсказва, че ние наследниците на хановете участваме и в Междузвездните войни.

и Лук ай у кър е наш
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 162163164165166 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.