![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 161162163164165 824> |
Автор | |
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Шо му фали нив,луѓето работат со факти особено Тентов и Бошевски како и Донски.
|
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
![]() |
|
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
да - со факти работат ама како само ги вртат овие факти ![]() |
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Абе за вас и Мисирков ги вртел фактите - ама тоа кога не ви одговара
![]() |
|
![]() |
|
Han Solo ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 109 |
ZoraNaSlobodata?
"По добре да си замълчиш и всички да те помислят за глупав........ отколкото да кажеш нещо и да разсееш всякакво съмнение!" Като нямаш аргументи в един спор, от глупости и вицове няма полза. Тук говорим за европейска история, а вицовете са в друг раздел. Ясно ми е колко ти струва образованието и какъв ти е учебника. Boogie, да, по време на така наречения "Възродителен процес" са извършени много престъпления (като насилствената смяна на имената) и ние българите си го признаваме за разлика от гърци и сърби, които никога не са признали за нито една несправедливост. Дали в Македония е нямало политически затворници по време на Тито? Кой го признава? Изменето од Han Solo - 04.Ноември.2008 во 14:19 |
|
![]() |
|
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
Не знам, ама многу се зборува за Мисирков, а изгледа никој не ја прочитал „За Македонцките работи“. ЗА МАКЕДОНЦКИТЕ РАБОТИ Човекот напишал што ќе биде најдобро за Македонија на негово мислење. Во книгата се е кажано, само некој треба да го прочита. |
|
![]() |
|
Han Solo ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 109 |
macedon_alex, защо не влезеш в балканския форум и да видиш мнението на гърците за вас? Как ви наричат и как наричат езика ви.
Казах го вече и пак повтарям: наричайте се както искате, това не е моя работа и не е мой проблем. Пиша в този форум, защото искам да ме наричат, така както аз съм избрал и такъв какъвто съм. Според вас вие сте македонци? Добре, няма проблем. И когато аз кажа, че съм българин, веднага скачате и викате: О, не, ти си татарин!!! Според вас, вие може да се наричате както ви хрумне, но не може ние да се наричаме българи. Защо? Откъде-накъде? Добре, че има и европейска история. Изменето од Han Solo - 04.Ноември.2008 во 14:48 |
|
![]() |
|
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Han Solo не одам на балканските форуми затоа што знам каква е атмосферата таму ( фрчат навреди, пцости и триста глупости и наместо да биде тоа историја се претвора во трагедија). Јас прееска не реков ништо лошо ниту навредив некого, туку само ти реков да го видиш документот, зар со тоа те навредив? Инаку ако ти ме прифаќаш дека јас сум Македонец и како таков сум дел од посебен народ, зар ти мислиш дека јас ќе речам дека ти не си Бугарин и како таков не си дел од посебен народ? Па нормално дека си Бугарин и имаш право да сметаш дека си дел од посебен народ ( Бугари ) кои не се нарекуваат Татари или не знам како. Никогаш никого на форумов не сум нарекол Татарин, Турчин или не знам како. Ти си знаеш најдобро што си. Зар јас моам да знам подобро од тебе што си и како си? Секако дека не можам. П.С. Ако си го доживеал тоа на Балканскиот форум да те наречат некои Македонци или некои други Татарин не го земај за сериозно. Атмосферата таму е вистинска трагедија, иако некогаш оди и кон комедија. Поздрав Изменето од macedon_alex - 04.Ноември.2008 во 14:49 |
|
![]() |
|
Boogie, ако и ти си съгласен, че съм българин, дай да бършем цялата тема и да започваме друга.
![]() Шегувам се бре! ![]() |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Незнам јас што си - незнае ни вашата влада што сте - сите вие - власи,ерменци,одринци,тракијци,морони,цигани,турци,македонци,добруџани и уште којзнае колку сте Бугари ама по држава а по националност немате поима кој сте што сте - каша попара што би се рекло
![]() |
|
![]() |
|
Boogie, пак бягаш от въпроса.
Имам ли право да се наричам българин, щом се самопределям като такъв? Ако имам, защо съществува тази тема? Ако нямаме право да се наричаме българи (според вас), защо тогава искате от нас да ви признаваме като такива, каквито смятате че сте? |
|
![]() |
|
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
Бега оти е запознаен со правилата Бугарите при судир со македонски борец 1. Во почетокот, секој свој противник го сметаат за - глупав. 2. Кога ќе се убедат дека тоа не е така, самите се прават - глупави. 3. Ако тоа не им помага, се прават дека не сфаќаат за што е зборот или се префрлаат на сосема др. тема. 4. Може да почнат да бранат нешто што се подразбира по себе. 5. Штом ќе се согласите со нив, веднаш го применуваат тоа на предходното прашање. 6. Штом ќе ги фатите во тоа, тие пак бегаат од суштината на спорот и не сакаат ни да слушнат за што, всушност станува збор. 7. Како ретка кал се, колку и да стискаш со раката, тие ви се измолкнуваат, ви БЕГААТ ЛИ БЕГААТ... 8. Но ако сте победиле толку уверливо, што не му останува друго освен да признае дека е победен - следниот ден се заборавил... АКО ! |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Не бегам од темата - темата е точно тоа ![]() Вие по потекло тврдите дека сте од Аспарух а пропагирате некакво сесловенство - а едно со друго не оде ![]() |
|
![]() |
|
Аспарух е праБЪЛГАРИН от племето оногури (уногондури)!
Противоречие виждате само вие. Просто както и всички останали на Балканите българската нация е смесица от прабългари, славяни и други. "По оценки на Националния статистически институт населението на България през 2007 година е 7 640 238 души. Българите се делят на седем големи етнографски групи, при които се срещат някои различия в говора, облеклото и обичаите. Това са шопите, добруджанците, тракийците, хърцоите, македонците, рупците и балканджиите. Според преброяването от 2001 година, 83,9% от населението на страната са българи, като двата най-големи други етноса турците (9,4%) и на циганите (4,7%). Останалите 2% включват арменци, руснаци, румънци, украинци, гърци, каракачани, евреи и други. 84,5% от населението говори български език, който е и официален. Турски език се говори от 9,6% от населението, а с цигански език си служат 4,1%." Ако не сте запознати да ви светна, че в България е направено мащабно антрoпологическо изследване на населението на България в последните години на 20 век. Подобни изследвания са рядкост в световен мащаб и са уникални за Балканите. Оценката на антропологичната характеристика се базира на 169 показатели, от които 30 са описателни, а 139 - метрични. Чрез тях са изчислени още 129 производни показатели, при което броят на антропологичните признаци достига 300 за всеки отделен индивид. Прабългарският елемент е неоспорим - един от най-характерните белези на МОНГОЛОИДНИЯ тип – устройството на клепача при носа се среща при 0,4 до 0,6 % от съвременните българи!!! Ти виждал ли си българин с дръпнати очи? А вие наследници древните македонци ли сте? Или славяни? Защото славяните също не са били местно население на Балканите! Изменето од Han Solo - 04.Ноември.2008 во 17:50 |
|
![]() |
|
Явно наистина не можете да ми отговорите на простия въпрос: Защо да сме ТуркоМонголи, ние българите?
Всички бягат от въпроса ми с увъртания, вицове и пишете всичко друго, но не и отговор. Чувстваме ли се ТуркоМонголи? - Не! Изглеждаме ли като ТуркоМонголи? - Не! Има ли безспорни писмени или други доказателства, че сме ТуркоМонголи? - Аз не знам да има, вие кажете. Някой друг освен съседите ни оспорва ли, че сме българи? - Не! ![]() Изменето од Han Solo - 04.Ноември.2008 во 18:07 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 161162163164165 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |