IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 160161162163164 229>
Автор
Порака
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2012 во 16:22
Ако рацете ти се чисти тогас ВПЕРИ ГО прстот во мене !
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
d4 b3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

не можам да си дозволам неактуеленпотпис

Регистриран: 19.Јуни.2010
Поени: 4384
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2012 во 09:37

нека ти е срам

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=512BCD262AC1FC4488545CACCD563694

Додека не се напише објективната историја на испреплетените односи меѓу двата народа, нивното заедништво, но и нивната спротивставеност и посебност и додека тоа не стане темел на добри меѓусоседски односи, гулабите ќе слетуваат и ќе одлетуваат од ќерамидите кога сакаат од што ќе се срамиме сите. Тоа е резултат на рејтинг-политика од денес до утре.

mda

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2012 во 23:18

Нови контејнери за Скопје 2014?! (фото)

...navistina  dobar predlog!изненадување

..ke bidat pravi debili ako ne go prifatat .

...milionche (evra,...dabome!)....po parche,

...sigurno ke bide  dosta !да

Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2012 во 06:24
jako

смеење

Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2012 во 21:57

http://www.time.mk/read/c5d256bbc4/ae87e386a7/index.html

...ние си крекаме ама кој нас не  слуша.Ај да видиме сега како ќе биде,кај ли ќе го вметнат сега толкав..официрски.Инаку,кога ИВЗ е во прашање и кога се напишани вакви писма и си имаат црно на бело дека предупредиле,мислам нашиве не треба да ризикуваат и да ја згрешат..работата..де...со ЛУНА ПАРКОТ 14газење од смеење 

Изменето од zagor - 20.Април.2012 во 21:58
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2012 во 01:02
Скопје во 2020 - турски локум

На телепатска врска ја бркав пророчицата Kлеопатра (со меко л) да предвиди што се случува во Скопје по 7-8 години. На улица Македонија сме. Опозицијата може да здивне. Веќе за лек нема барок. Само ориентална архитектура

Фајде нема толку џагор уште да се крева со муабетот за Скопје од блиската иднина. Тотално аут е да мислиш на нешто што видовме како ќе изгледа уште пред четири години. Затоа на телепатска врска ја бркав пророчицата Kлеопатра (со меко л) да предвиди што се случува во Скопје по 7-8 години. На улица Македонија сме. Опозицијата може да здивне. Веќе за лек нема барок. Само ориентална архитектура. Во длабочина Старата железничка станица добила кубе. На местото на куќата на Мајка Тереза огромен шадрван. Ристиќева палата со фасада како Чифте амам. Kалдрмата се вратила назад. Го минувам цел сокак. Kакво олеснување. Рамстор е уште тука. 

Си викам баба лаже, ТВ не лаже. Во првиот локал го грабам далечинското и ја пуштам ѓурулти-кутијата со џам. Што да видам. Нема партизански филмови на „Сител“. Само турски. Моментно тече 24.538 епизода од „Долина на волците“. Во главна улога Игор Џамбазов. Ми се чини нешто сменет и тогаш капирам дека „турски прича као матерњи“. Во најголемиот жар и борба, вонреден дневник. Ја прекинуваат програмата да информираат дека владата вовела нов данок. Данокот на странско кафе ги опфаќа сите кафиња, освен турското, и на нив државата сатари 90 отсто од цената. Што ќе беше ова, си викам, во иднинава нафта да пиеш поевтино ќе те фати отколку макијато. И водителиве, новинарите, репортерите, спикерите, чудни некако. Сите бркови пуштиле. Во меѓувреме и Чом станал почесен директор на МТВ, а и на ЗНМ. Чунки, да сменам канал. Го барам мојот фаворит, ТВ „Фешн“. Kога таму, слаботија нема. Репер за фотомодел во 2020 дефинитивно се Ноне и Сузана Спасовска. Неухранетоста е само мисловна именка.

И додека се жизнерадувам до бесвест на условите, сфаќам дека стојам во кафуле од улица Македонија, сега под име ул. Румелија (булевар Партизански одреди станал Младотурска револуција). Не забележувам дека нема столчиња. Сите чучнале по дивани и черги. Алкохол не пијат, ама затоа пред себе курдисале наргиле и асли дими отсекаде. Kриза и со жени, а со чадов од наргилето, исто ко во машки амам да сум дошол. Се поздравувам културно „мераба“ со луѓето и фаќам џаде накај плоштадот. Ама, гледам нешто и фонтаната ми е сменета. Лавовите се тука, војници доле има, коњот е на место, ама некоја премногу доцна антика му се случила на коњаникот. Да не ми ти биде тоа веќе Воин на коњ, туку Султан. 

И гемиџиите сигурно веќе спаѓаат во политичка некоректност. Навистина, на сите им курдисале фејс-лифтинг. Еден од нив познавам. На местото на Орцето сега е Драган Вучиќ. Тој го води орото. Група туристи се собираат и едно момче со фес почнува да објаснува дека тоа е споменик во чест на најгабаритниот знак на културно приближување меѓу турскиот и македонскиот народ. Во чест е на големиот македонски пејач и водител, а тоа околу него е свитата актери од турските серии кои биле актуелни сезоната 2011-2012. Ич не ми се оди од другата страна да видам што има на местото на Kарпош. Во најмала рака таму се наоѓа Велија, преродбеникот кој прв ги донесе „сполај ти“ серијалите во Македонија. 

И Гоце Делчев прво себе мустаќ си скроил, така што и најинтересниот дел од бајкава е лоцирана кај мене дома. Никој не ме вика повеќе по име и презиме, не ми се обраќаат со „писателе“ и „господине“. Јас сум Kитап-ага. Цела моја агенда се сведува на пишување по една епизода на ден од новата криминалистичка серија „Аскерли џагор“, односно „Полициски сирени“. Чифт часа тепам на компјутер со инсталиран најнов „Виндоус“, за територија на Македонија под име „Пенџер 2021“. Нејсе, остатокот од денот морам да водам грижа околу четирите-пет анамки задолжени да ме опслужуваат. Бидејќи палмите на Пенов не му ги бендисавме и му ги вративме на сторно, две анамки сега ме ладат со лист од хибриден јавор, кој тукуречи по големина е поербап и од палмин. Други две моми со нинџа-маски на лицето ама со ачик стомачиња мешаат околу мене. Од звукот на дрангулашките испозакачени по малкуто облека што виси по стројните, кршни тела на модерниве калеш Анѓи, ко виолина на увце, ми иде да паднам во дервишки транс и да бладам оргазмично. Но, главното е софрата. Најзгодното либе со име Шеќерлапам лежи спрострена на персискиот килим, а на неа и од пиле млеко. Грицкам локум од кај очите, со заби тегнам од врвцата кадаиф намотана ко ортома околу градите, се фрлам на парчињата баклава со ф’стаци на мешето, се засладувам со таан-алвата која се лее по раце и по нозе. Девојките што до пред некоја минута мавтаа со листовите, сега со ѓумови носат боза да се освежам. И тамам си викам аферим, дојде време да правам главен мерак и да омрсам мустаќ, сфаќам дека толку сум се надул од благи залашки што ме дуздисува таква мераклиска дремка и спијам слатко џоа ајдутин на пусија. 

Додека да се разбудам и да протегнам чакшири и џамадан, нова тура јадење ме сардисала. Овој пат менито е на солено. Ѓомлезец, ајвар, сутлијаш, пинџурче, сомуни, баници, шиш-ќебап, посна сарма и друг алашвериш. Брцам прсти во јастијето и ми се чини дека го цитирам Ванчо Петрушевски од народни приказни „Пусто турско, сетики вака можам и пет века да терам, што им требало на нашине пред векој курнази да се прават, револуции да креваат. Ашколсун, стопанката.“

Жарко КУЈУНЏИСКИ

Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 00:00
овој Кензо Танга Џуниор-е видно воодушевен од развојот на Скопјево во последните 50 години не можел да им се изначуди на домашниве архитекти и неимари..до каде отишле со развојот. смеење
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2012 во 00:02
...valjda go proshetale g-din-ot Tanga i do monumentalnoto delo na tatko mu,збунетост

...mislam , da vidi  shto ostanalo od nego !
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2012 во 00:19
  ...за ден два е Ѓурѓовден(Џурџовдан),не е лошо ноќва да скршам гранче две од врбите благосовени од Владарот...колку за адет,за денот. 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2012 во 01:20

..откако овој ТангА,во обиколка на Скопје 2014 со домаќините ги забележал трите грации(врби)или самовили м.з. како пииијат вода воовардар-ооот,и дознал дека чинат 1/4 мил.евра,веднаш се понудил за соработка со Владата..доколку биде таа заинтересирана за ..соработка.

Ете,гледате,а Вие само бла бла

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2012 во 20:44

Златни коњи пристигнаа во Скопје 

ако некој од вас случајно е зажалил за коњи ете .Плус тоа и златни . 

Сега ако некој закине за пари слободно може да оди да си искрши едно мало парче колку да го помине месецот .
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2012 во 21:00
и се машки кул

се надевам ке има и кобилки

да

Изменето од d4 b3 - 08.Мај.2012 во 21:07
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2012 во 22:20
Ааа јас бев и ги видовголема насмевка, ги местеа. Сега си имаме и Рококо,Барокот ни подостарелсмеење
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2012 во 22:21
нити рококо, нити барок е... најверојатно ќе може да се пофалиме како креатори на нов стил, само име да му дадат...
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 160161162163164 229>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.