|
QUR'AN-от ЈА ПРИЗНАВА БИБЛИЈАТА |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 21> |
Автор | |
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никој овде не ја брани средновековната пародија од црква. Но таа била пародија од црква, баш заради тоа што отстапила од Библијата. Кога Лутер и другите ја прочитале БИблијата, виделе дека црквата (во тоа време) и Божјите заповеди се различни, и затоа рекле зошто да слушаме луѓе (папи и владици) а не тоа што ни заповеда Бог (во Библијата). Така тие ја вратиле црквата кон Библијата, а не како што велиш ти...
А да се тврди дека Библијата е изменета, сега, после откривањето на Кумранските свитоци (познати и како Свитоците од Мртвото Море) е навистина веќе излитено и смешно... |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
царе, наместо да кажуваш вицови за Библијата и историјата на црквата, зошто не се потрудиш да постираш една бројка за која 3 пат те прашувам?
Кога бил сокриен Инџилот во Рим? 1 век или 16 век? Или некој друг век?
Не си јасен во одговорот.
Дали Инџилот е скриен од евангелистите непосредно по Христовата смрт (мило ми е што признаваш дека Христос умрел, на доабр пат си )
или пак тој е сокриен во времето на Лутер?
Од 1век до 16век има голема разлика, затоа биди малку попрецизен. |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
the king, ако немаш одговор на прашањево погоре, барем кажи ми за да не те чекам и тебе 5 месеци Изменето од EvAngelos - 26.Август.2007 во 22:37 |
|
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas ti objasniv za Mazoretite a i Kumranskite Rakopisi i te kako ja potvrduvaat tocnosta na sodrzinata na Biblijata, citaj malku. |
|
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aha mislis deka ce veruvam svitocite na mrtvoto more????
a za evangelos toa sto ti go prasuvas jas ne bev tamu pa da vidam kade,koj,i koga go sokril indzilot no toj sega ne se znae kade e a na negovo mesto se napisani ovie sega mnogu golem broj na evangelija koi kazuvaat samo za toa sto go rekol isa a.s(isus)i za negoviot zivot sto vo islamot se narekuva hadis samo kaj nas e za muhammed i toa ne se spomenuva mnogu bideki ne e toa knigata ispratena od allah tuku k*ranot koj go objasnuva patot po koj treba da se vladee sekoj eden musliman. i go imate stariot zavet kako mala istorija za poslanicite pred isa a.s (isus) sto isto taka postoi i vo islamot no i toa ne se spomenuva mnogu bideki isto taka ne e knigata ispratena od allah tuku veruvame samo vo k*ranot koj e ispraten do covestvoto i vo taa forma e ispratena do muhammed. vo k*ranot allah ne se obraka "o muhammede" tuku se obraka so "o vernici" ili "o luge". taka isto e ispraten i indzilot do isa a.s (isus) no taa prava kniga ispratena do isa a.s e pomesana so knigite napisani za negoviot zivot i knigite sto isa a.s rekol i tuka e najgolemata vasa slaba tocka i najgolema greska. treba da se gleda sto edinstveniot bog kazuva a ne sto isa a.s kazuva iako i toa sto toj go kazal e izmeneto. |
|
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Одамна не сум реплицирал вака
Изменето од EvAngelos - 27.Август.2007 во 16:53 |
|
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Miralem, ако спамираш и по 3 пат ќе бидеш суспендиран!
EvAngelos му реплицира на the king и тоа си е он-топик. Ти воопшто не си спомнат. А ако сакаш да одговараш во име на the king со стари (долгометражни) постови, тоа можеш да го нарпавиш со наведвуање на линк до нив. EvAngelos, друг пат кога Миралем ќе спамира ти да не му возвраќаш, туку пиши ми ЛП.
И двајцата сте предупредени! Изменето од ACELERA - 27.Август.2007 во 23:02 |
|
goceberberot
Нов член Регистриран: 28.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А кој вели дека коранот не е изменет.
http://www.islam-exposed.org/furqan/7.html |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Problemot kaj tebe e sto vo toa sto VERUVAS vo ona sto e POGRESNO! Изменето од moira - 29.Август.2007 во 01:58 |
|
Tiesto
Нов член Регистриран: 19.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa evangelos jas gledam deka ti veruvas deka k*ranot ja priznava bibilijata od slednite citati od k*ranot so znaci jas sum ubeden deka ti veruvas vo k*ranot.Pa aj da zavrsime ednas zasekogas i da nema poveke nedorazbiranje megu nas da zaklucime deka k*ranot e posledna bozja kniga.....
sellam Изменето од ACELERA - 29.Август.2007 во 23:22 |
|
La illahe illalah
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
заклучокот ти е погрешен. Затоа што не секој што верува во Библијата МОРА да верува во к*ранот. НО од горниов пост ОЧИГЛЕДНО Е, дека секој кој верува во к*ранот, МОРА да верува во Библијата.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За жал признавањето не е двонасочно. Коранот ја признава Библијата, но Библијата не го призанва Коранот.
Во Библијата Исус вели дека пророците завршуваат со Јован Крстителот (1 век)...
Законот и Пророците беа до Јована. Оттогаш се проповеда Евангелието за Божјото Царство (Лука 16:16)
И последната Божја книга е Откровението на апостол Јован.
Мухамед е роден околу 570год. мнoооогу по последниот Божји пророк.
sellam
|
|
|
|
Gideon
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 302 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa kako moze Biblijata da go priznavs k*ranot kogae napisana mnogu vekovi pred nego!Zarem ne toa logicno?Pa k*ranot treba da ja priznava Bibljita vo celost,zatoa sto i samiot k*ran e pisuvan spored Biblijata Talmudot Upanisadite i nekoi drugi verski knigi, pa slobodno moze da se kaze deka THe BEST OF od pofgore navedenite,znaci religiozna zbirka nameneta za Arapskiot svet!Kolku i da se bunat Muslimanite nemaat ednostavno nikakva pricna za toa!Zasto se sto vo k*ranot e Kopija,NAjdobrata Kopija od se sto prethodelo,napisano od samonarecen Bozji pratenik,posledniot prorok blablabla...
Dzabe se site pobivanja koga nemaat nikakov temel...
|
|
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pozdraf eveme povtorno po dolga pauza i izvinete mi za toa A SEGA DA MU KAZAM NA EVANGELOS ZA TOA STO TVRDI DEKA BIBLIJATA NE GO PRIZNAVALA k*rANOT
da denesnata biblija ne go priznava no zasto da gi gledame knigive koi gi napisale obicni luge da veruvame vo toa sto allah edinstveniot bog ni go izpratil. a koj rece deka ne veruvam vo indzilot vo zeburot vo tevratot i vo drugite bozji objavi jas veruvam vo niv no daj kazi ako znaes kade se tie pa i ti da pocnes da gi veruvas. vo vrska so aetite sto gore gi navede evangelose tuka allah mu dozvoluva na muhammed po golemi pretrpeni maki da mu sprotivstavi na tie koi vo toa vreme go napagale. a sega da ti kazam malku islamska istorija dali znaes ti deka posle ovie aeti koga se sretnale na prvata bitka brojkata na muslimani bila 300 obicni luge bez soodvetno oruzje a od sprotivnata strana imale protivnik cii redovi broele 4000 do zab naoruzani vojnici i dasli znas kakov bil bilansot od ovaa bitka "muslimanite pobedija" zarem ova e mozno??!! da kaj allah se e mozno!!!! a sto se odnesuva na temata taa si bese super i ocekuvajte od mene uste mnogu temi koi ce bidat mnogu podobri od prvata. i nemoj da gi kratis ajetite bideki posle navedenoto pogore stoi "ako toa e neophodno".. |
|
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Внеси реплика | страница <1 1415161718 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |