![]() |
|
ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1415161718 98> |
Автор | ||
Dogi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
тоа дека се тајни, тајни се, но дали стварно во 1919 биле наметнати овие српски обичаи, како православни. Како што кажа дедо Наум, тоа го немало во други православни цркви.
|
||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
||
![]() |
||
oblachinja ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
|
Изменето од oblachinja - 29.Ноември.2007 во 21:06 |
||
|
||
![]() |
||
belichka ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
|
i ti go gledase dedo Naum
![]() |
||
![]() |
||
oblachinja ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
|
||
|
||
![]() |
||
Pravoslavie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
|
|
||
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
||
![]() |
||
|
||
|
||
![]() |
||
mali simo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
|
јас знам дека погача со паричка се меси на денот на св.Василиј (василица) стара нова година, и знам дека тоа нема врска со србите туку со царот на Византија, Василиј кој ноќе се преправал како монах и им давал на луѓето од врата на врата лебче со златна паричка внатре. Како луѓето не би се осеќале наградени.
|
||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
![]() |
||
![]() |
||
Pravoslavie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
|
Поубаво да се испее Црковна Песна !
А наместо лепче со паричка, пред или после Бадниковата Вечера многу поубаво би било да се прочитаат Деловите од Светото Писмо каде што е опишано Христовото Раѓање
|
||
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
znaete sto prasuvam? ako ova dozvoluva da se slucuva togas necini stom eden sistem dozvoluva lugjeto da go zloupotrebuvat togas sistemot necini |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
2.prasanje
sto mu fali na gregorijanskiot kalednar? vcera na svetla tocka nekoj probal da mi objasni no togas se zamisliv jas ili toj e lud eden od nas e sigurno |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
belichka ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
|
se slozuvam so moderatorot i so drugite pravoslavni deka podobro e da se pee troparot na Hristovoto raganje otkolku nesto sosem razlicno i sekako deka parickata i jas mislam deka popravilno bi bilo da se stava na pravoslavnata nova godina Vasilica, a za badnikovite grancinja i slamicka mene mi e ubavo ee taka me doblizuva do atmosferata, vo pesterata koga se rodil Hristos seto toa potkrepeno so molitvena prozba
i blagodarnost kon Boga, so zapalena svekicka i miris na temjance...a posebno e prekrasno nautro na Bozik vo crkva, kaj nas sekogas podot vo crkvata e so slamcicki i livcinja i grancinja od badnikovoto drvce......prekrasno e! Изменето од belichka - 12.Јануари.2007 во 23:38 |
||
![]() |
||
|
pak kje povtoram ako moze sitemot da se zloupotrebi i da ima zrtvi necini sistemot a ne ljugjeto sto se vo nego involvirani sitemot go kreirat lugjeto no potoa dobriot sitem gi kreira lugjeto obratno Изменето од anakin - 15.Јануари.2007 во 00:10 |
||
|
||
![]() |
||
aladin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
|
ne znam sto drugo moze da izmisli toj vladika ,,bez fakultet so somnitelno minato i gordosrdecna molitva! sepak fakultetot i znaenjeto ponekogas mozat da ,,opravdaat nekoj svetogorec,,! -dokolku go zavrsi! |
||
![]() |
||
orto ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
|
Само во одредени случаи АЛДИНЕ! ![]() |
||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1415161718 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |