|
Хомосексуалците во нашата држава |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 53> |
Автор | |||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хомосексуалниот ген е чиста шпекулација и сеуште научна фантастика. Еден од милионите обиди на хомосексуалците да го направат природно она што не е природно. Ако гените сакале некој маж да го привлекуваат мажи, тие ќе го направеле него жена, со вагина, со гради итн. но штом му дале машки органи, го направиле маж...како петелот наш
Друга работа. Сите ние имаме грешки во нашите гени (рецесивни, дегенерирани гени). Според христијаните, тие се последица на гревот и како такви предизвикуваат во нас грешни страсти, како што се лакомството, себичноста, клептоманијата, разни психички порематувања, блудството, педофилијата, хомосексуализмот, полигамијата итн. Но сето ова е само потенцијал, а моралната одлука дали било што од ова ние ќе спроведеме во пракса е наша.
Не може некој да убие некого и на суд да се вади со изговорот: "Јас не сум крив, тоа ми беше запишано и предодредено во гените". Или педофил кој силувал некое девојче да се вади дека таквите желби му се вбризгани во гените, дека тој не е морално одговорен. Никако. Секој од нас има помалку или повеќе настран потенцијал во гените и тешко му на оној кој не е свесен дека го има, но одлуката дали ние ќе се препуштиме на тие настраности или пак здраво-разумно ќе им се спротиставиме е наша и само наша.
Кои ти се тие "совршени"? Зарем има таков човек роден од жена?
Како што кажав, јас не сум хомо, ама знам некои кои биле и знам дека не е бесмислено да се бориш, затоа што тие таа борба ја крунисале со победа и сега се среќно омажени и оженети хетеросексуалци.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кои ти се тие "совршени"? Зарем има таков човек роден од жена?
-zatoa se napisani vo navodnici
...затоа што тие таа борба ја крунисале со победа и сега се среќно омажени и оженети хетеросексуалци.
-LAZAT! Tie svojata "pobeda" ja krunisale so licemerie. GLUMAT! oti ne mozat da go izdrzat pritisokot!
...грешни страсти, како што се лакомството, себичноста, клептоманијата, разни психички порематувања, блудството, педофилијата,
-maloto dete ne e kleptoman, pedofil, lakomo i sebicno! psihickite poremetuvanja nastanuvaat pokasno! Maloto dete E!!! so homosexsualni skolonosti!!!
pravi razlika!!! mesas babi i zabi!!!
|
|||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mojot najdobar drugar e gey.
od mali sme zaedno, toj ne mi bese drugar, mi bese drugarka.
zaedno si igravme so kukli, imavme slicni maniri, gestikulacii, nacin na zboruvanje, smeenje.
dolgo vreme ne bese svesen za svoite gey sklonosti, ili gi nasetuvase, ama ne sakase da si gi priznae. i jas gi nasetuvav, ama ne prasuvav.
Ubav e, lepuskast, zenskite go sakaa, fakjase zenski kolku saka:
fati-pusti, celo vreme taka, oti taka treba, ne od kef.
zavrsi medicina, specijalizira, ambiciozen i pocituvan e vo svojata oblast.
pred nekolku godini mu velam, "oti ne se zenis, be sonce?"
i togas mi kaza. Veli, koja da ja zemam na dusa, zosto, ne e grevota? Da ziveam licemerno?
Napomenuvam!!! Ne e nastran!!! Prekrasen covek E!!! Karakteren, dobro vospitan od prekrasni roditeli, pameten, uspesen.
i nemojte vie Macho bezveznjaci da mi kazuvate deka ste "posovrseni" od nego - oti ne ste!!! VIE ke mu kazuvate kako da se leci??? HA!!!
Pojma nemate!!!
|
|||
|
|||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Taman gi naostriv zabite i gi stegnav tupanicite, sega nemam so kogo da se tepam
|
|||
|
|||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...e stvarno si kejt-d-grejt konecno nekoj sto razmisluva |
|||
antigona
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 139 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Znam deka cekas nekoj da tepas,ama verojatno ne mene Te podrzuvam vo nekoj raboti,t.t vo 99%(i 102% ).Samo mislam deka ne e bas genetski.Megutoa i toa se luge,so potrebi da sakaat i da bidat sakani.A za del od niv vinata e i vo okolinata,vo semejstvoto.Znam luge koi se gay,zatoa sto majkite sakale deteto poveke da im e devojce,taka gi oblakale,im pravele takvi frizuri.Pa daj da gi ostavime samite da odlucat dali ke se smenat,ili ke go ziveat zivotot onaka kako sto se cuvstvuvaat. |
|||
Јас имам оружја,кои не ги познавате,имам начини и патишта,кои не ви се познати
|
|||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne be sonce, tatko mu ni kupuvase puski, ama nie pak si igravme so kukli.
i nikogas majka mu ne go oblekuvase kako devojce.
ne barajte vinovnici - gi nema!
|
|||
|
|||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
..povrzano so muabetov sto go pravite..za puski i kukli..samo ke ve zamolam da go poglednete spotov i pesnata..Se raboti za Hrvatski zenski rnr band koj se vika Lollobrigida..a pesnata se vika MOJ DECKO JE GAY....obrnete vnimanie na tekstot....za polesno da go cuete..eve vi direkten link http://www.youtube.com/watch?v=hGWttVjaFjk
..p.s Siguren sum deka ova ke im se dopadne i na homofobicnite |
|||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
http://www.youtube.com/watch?v=hGWttVjaFjk |
|||
antigona
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 139 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Gresno se razbravme.Ne komentiram za toj slucaj.Samo kazav deka i toa pridonesuva.A ne baram vinovnik,nema.Nedaj Boze(nemam deca),ama ako utre se sluci takvo nesto,zarem nema da go sakam???toa treba da se prasaat site.I nemam protiv homoseksualcite.KAZAV I TOA SE LUGJE KOI STO IMAAT POTREBI DA SAKAAT I DA BIDAT SAKANI.I uzasno sum protiv tie gluposti od mlatenje,plukanje. Sekoja cest na tie sto imaat hrabrost da priznaat vo vakva okolina,znaejki kako site ke reagiraat.Ne sme nie tie sto sudime.(a i nema zosto da sudime). |
|||
Јас имам оружја,кои не ги познавате,имам начини и патишта,кои не ви се познати
|
|||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
http://www.youtube.com/watch?v=hGWttVjaFjk |
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кејт, постојат две работи кои луѓето ги мешаат бидејќи не се упатени.
Дозволи да ти објаснам.
1. Постои т.н. Gender Identity Disorder, при што лицето има полови карактеристики на еден пол, но се идентификува со друг пол.
Тоа е тоа, кога ќе видиме дете машко си игра со кукли, се преоблекува, женствено е целото, познавам 2 такви дечиња, како од твојот пример, им купуваат пушки и колички а тие играат со барбики, играат принцези, мајки, децата им се потсмеваат...Тоа е за жалење, зашто овде веќе имаме Вистински проблем. Не мора да значи дека ќе стане геј, но ќе страда во туѓа кожа, никогаш сфатен. Дури и кај народов наш, кој не е така прост и заостанат како што многу напредни од форумов мислат, од дамнина е познат термин Машка жена. Тие лица стануваат Травестити-тоа е тоа.
Тоа се лица кои се најчесто преокупирани со промена на полот, т.е. најчесто го менуваат полот, па дури и во најзакоравени земји што овде би рекле некој, сум видела како на вакви лица им прават операции за проемна на пол. Просто НЕ СЕ МОЖЕ ВО ТУЃА КОЖА.
2. А сосем друга работа е да се биде Gay.
Хомосексуалноста претставува атракција т.е сексуални односи со лица од истиот пол.
На пример, често е застапен во затвори, институции па и војска, на пример долготрајни војни (има многу што да се каже за тоа), еве еден сосед-лопов често беше притворуван и таму во Идризово се фатил со некој (а пред тоа не беше геј) и бидејќи се вљубил, после намерно поткраднуваше оти сакаше да биде со љубовникот кој му беше осуден на подолго време. Значи, не се родил геј, туку станал.
Значи убаво е човек прво да знае да ги разликува овие работи, не се исти.
Првиот е за жалење, а вториов...за уште поголемо, пошто може а не сака да се промени. А ако веќе не сака-негова работа, ама да наметнува барања за легализација на брак, па посвојување деца...тоа веќе води кон пропаст на општествените вредности.
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A dali ti ja sporeduvas Narko Zavisnosta so Homoseksualnosta? pa tie dve temi i termini nemaat nisto zaednicko. Narkomanijata, zaedno so Alkoholizmot, Nikotinizmot, Tabletomanijata, spagjaat vo kompletno druga grupa na pojavi vo opstestvoto. Narkomanot so zemanje na droga se sebe-unistuva,i go unistuva negovoto semejstvo, prijatelite so svoeto odnesuvanje, nasilstvo, kriminal kako nus pojava i slicno..dodeka homoseksualecot so opstenje so drug homoseksualec ne pravi nisto loso, ni za nego ni za drugite,toe e del od negovata intima, i vo sekojdnevniot zivot homoseksualecot e kako i sekoj drug covek, tvori raboti, ceni, postuva,doprinesuva za razvoj na opstestvoto kako sekojd rug za razlika od narkomanot. Taka da mislam deka ne si izbral soodvetna terminologija, sakajki da sporeduvas dve sosema dijametralni raboti, i da gi prikazes vo "ist kos" Изменето од Neonic - 14.Декември.2007 во 22:52 |
|||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Odlicen post... |
|||
Внеси реплика | страница <1 1415161718 53> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |