|
Посвојување деца од хомосексуалци во брак |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 53> |
Автор | |||||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
да бе уште тоа фали, каде имаме деца без родители па уште и тие да се попедерчат и полезбејчат....скраја да е!
|
|||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Freya
Сениор Регистриран: 29.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
A ti da bese sirak i da imase moznost da biras, sto bi izbral? 1.Normalno semejstvo (tatko , majka) koi ke te sakat i ke se grizat za tebe ili 2.NEnormalno semejstvo (tatko/tatko, majka/majka ) koi ke te sakat i ke se grizat za tebe? Te molam odgovori mi ama iskreno |
|||||
Во мене се борат две личности,идиот и гение, се плашам да не попушти попаметниот.
|
|||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Да расчистиме некои работи.
Не постои нешто такво како "Хомосексуален брак".
Бракот по дефиниција е заедница на маж и жена. Тој е резервиран збор за оваа намена и како таков подлежи на авторски права од хетеросексуалните заедници. Доколку хомосексуалците сакаат да си формираат некакви заеднци ќе треба самите да си ја искористат својата креативност и да си измислат некој друг (незафатен) збор за таа намена. Па така својата заедница можат да си ја наречат "фрак", "крак", "шмрак" или било како ќе си одберат, но не може да користат збор кој веќе е резервиран и си има посебно значење.
|
|||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Kako prvo, deteto kako subjekt ,nemoze sam za sebe da donesuva odluki koj moze a koj nemoze da go posvoi. Toa go pravat Drzavnite institucii, preku socijalnite rabotnici, koi spored pravilata navedeni vo zakonot, odobruvaat posvojuvanje na deteto. Taa procedura e multifaktorijalna i za eden par bez razlika dali e homo ili hetero da posvoi dete, treba da ispolnuva oderedni uslovi, za razvoj na deteto vo zdrava funkcionalna edinka vo samoto opstestvo(sekoj slucaj se razgleduva oddelno). Jas licno ne veruvam deka golemi zemji kako SAD i EU, bi dozvolile takvo nesto(homoseksualni posvojuvanja) ako vo bilo kakkov slucaj takvoto nesto ima negativni posledici po samoto dete. Vo sprotivno SAD i EU bi odele protiv nivnite drzavni interesi da razvijat zdravo opstestvo sostaveno od dobro razvieni i vospitani individui koi ke bidat idnata kjelija za razvoj na nacijata(sto ne e slucaj). A za toa dali bi izbral vakvo ili onakvo semejstvo, nikogas ne moze da se tvrdi so sigurnost, moze i toa heteroseksualno semejstvo da ne e toa sto se prikazuva pri posvojuvanjeto(na primer majka promiskuitetna, tatko alkoholicar, narkoman, ili roditeli skloni kon semejno nasilstvo), a od druga strana da imas dvajca homoseksualci, koi se doktori na nauki ili magistri... Uste eden podatok, 90% od Homoseksualcite koi sakaat da imaat deca, se odlucuvaat na vestacko oploduvanje, a ne posvojuvanje dete, koe ne e "nivna krv". A toa dete, nikoj nema pravo da im go odobri ili odzeme. I ne znaci deka ako dete ima tatko ili majka Homoseksualka,deka i samoto ke stane Homoseksualec. Изменето од Neonic - 12.Јануари.2008 во 18:37 |
|||||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Nikoj ne te sprecuva da razmisluvas na nacinot na koj razmisluvas, megjuta tuka ja sogleduvame faktickata situacija vo razvienite opstestva vo svetot, kade postojat Homoseksualni Brakovi, pa duri i Homoseksualni posvojuvanja. Bi zamolil da ostaneme so nozete na zemja... |
|||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Еден од тие услови е и детето да има мајка и татко, а не татко-татко, мајка-мајка, така да хомосексуалните заедници отпаѓаат уште во старт.
|
|||||
|
|||||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Spored postovite koi gi pastirav pogore ne e taka, ocigledno cela USA (osven Florida) i polovina EU go nema toj uslov, deteto da ima samo majka i tatko, a ne druga opcija... jas zboruvam so fakti, a ne so spekulacii, i moi personalni zelbi.. A i da bev homoseksualec, nemase da posvojam dete, tuku ako sakav ke si napravev edno, sto ke si bese moe...i ke licese na mene |
|||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Епа ние уште долго време ќе бидеме од другата половина на EU Кој рече дека нема придобивки и од тоа што не сме сеуште во унијата. Барем можеме уште малку да уживаме во природни и здрави семејства, пред големите сили да ни ги наметнат своите изветоперени фикс идеи за растурање на основната клетка на едно општество - семејството. Неоник, со модерната генетика верувам дека ќе е можно да си направиш и овца што ќе личи на тебе. Замисли како би било кога би си посвоил овца и да и извадиш, извод, државјанство, лична карта, пасош, да ја запишеш на училиште...да ти биде дел од семејството...хмм интересно зарем не?
|
|||||
|
|||||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Bas mi e milo sto priznavas deka razmisluvas poinaku od drugite, bez da gi negiras ili prekoruvas tie koi sto nemaat isti sogleduvanja kako tebe. Sepak na kraj ke ostane samiot Makedonski narod preku mentalitetot da si go odredi mestoto na ovoj svet. Dali ke i pravi drustvo na Srbija i ke tepa homoseksualci na ulica, so poddrska na popovite i fudbalskite huligani, ili pak ke se prisoedini kon EU kade sto sekoj individualec si ja gleda svojata rabota i semejstvo, i si go zivee zivotot onaka kako nemu mu odgovara, ne gledajki "kako zivee i sto e komsijata" ili so koj otisol vo krevet negoviot kolega na rabota... Ne se bara mnogu, samo lugjeto da prestanat da ziveat zivoti tugji, i da se osvrnat kon svojot zivot... |
|||||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
[/QUOTE] Adzija po koj pat ke povtoram deka ima edinki na svetov koi nekoi raboti i aktivnosti ne gi pravat za svoi licni beneficii,,,,toa so eden zbor e nareceno humanost. Bidejki na nekoj nacin sum povrzan i zasegnat so ovoj problem(preku mojata rabota ,koja e povrzana za zastita na covekovite prava vo svetot),taka soodvetno i reagiram, i se zalagam naseto opstestvo da se otvori i da gi otfrli predrasudite sprema malcinstvata, ili "poinakvite" od mnozinstvoto...toa ke bide benefit za site, da se zivee vo sredina na sozivot tolerancija.A koga ima sozivot i pocituvanje pomegju sebe ima i progres.....ama ti toa ne go razbiras, bidejki se vodis od doktrini koi pripagjaat na 19 vek a i porano...
Изменето од Eleni - 12.Јануари.2008 во 22:33 |
|||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ех бре ЕvAngelos, ме изнасмеа со постов. Никој не ти бара баш така да е наречено правното соединување на две совесни и своеволни хомосексуални единки. Не е до именувањето на иституцијата, туку до постоењето на таква институција. Нека се нарекува и „граѓанска заедница“ или како сакаш, се додека се доделуваат истите права на оние кои стапуваат во таа заедница - кои ги имаат и хетеросексуалците кои се во брак. П.С. Да не е и зборот „посвојување“ резервиран само за хетеросексуалци? |
|||||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
|||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
JAS MISLAM DEKA
MOZE DA SE POSVOI NO POD EDEN USLOV TOA SO KJE SE POSVOJUVA TREBA DA E POSTARO OD 18 GODINI DA SE PRASA- SAKAS ILI NE TOA VAZI ZA SITE NELOGICNI NO COVECKI RABOTI SKAM DA VE PRASAM MOZE RODITELI KOI SE VEGETARIJANCI DA DI UCAT I TERAT DECA DA SE VEGETARIJANCI????? NELI E TOA SPOROTIVO OD COVEKOVI PRAVA KOI SEKAKO DECATA GI IMAT ILI MOZE RODITELITE DA GI TERAT DECATA DA VERUVAT VO ODREDENA RELIGIJA????? TESKI SE TOA PRASANJA I TEZOK E I ODGOVOROT NEVERUVAM DEKA SE E JASNO NA PRV POGLED |
|||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 1415161718 53> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |