Испечати | Затвори го прозорот

Посвојување деца од хомосексуалци во брак

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Право
Опис на форумот: Tолкување и коментирање закони, правни совети, судска практика
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=2761
Датум на принтање: 10.Декември.2023 во 20:51
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com


Тема: Посвојување деца од хомосексуалци во брак
Постирано од: Alekta
Наслов: Посвојување деца од хомосексуалци во брак
Датум на внесување: 22.Јануари.2006 во 22:10

homoseksulci koi se vo brak sakaat da posvojat dete???

jas istovremeno se slozuvam i ne se slozuvam so toa...

t.e. se slzuvam bidejki i tie se licnosti koi gledaat mozebi podaleku od drugite....i se slobodni...znaat deka so nisto ne bi mu nastetile na toa dete...

a ne se slozuvam bidejki ziveeme vo zaostanato opstestvo vo koe samato dete koe ne e vinovno za nisto kje bide gledano so predrasudi....i nadvor od doma (koga nema da e pokaj onie koi go sakaat - roditelite bilo da se pederi ili lezbejki)  nema da moze da se snajde kako i drugite..... - fakt e deka e taka....za zal....

a koga se bi izgledalo normalno...koga nikoj ne bi si zel pravo da im sudi na licnosti od ist pol koi se vo vrska.....se bi bilo poinaku....

sto mislite vie za ova???-------------
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....Коментари:
Постирано од: nedopirliv
Датум на внесување: 23.Јануари.2006 во 16:28
Jas milsam deka gay lugeto ne treba da posvojuvaat deca,zatoa sto deteto nemoze da se idsentifikuva so roditelite,nema da ima model na majka ili model na tatko zavisno dali se raboti za hosmoseksualci ili lezbejki.....sto znaci posvojuvanje na gay parovi na deca NIKAKO....ne zatoa sto ne se dobri roditeli ili ne bi go vospitale deteto najdobro(vo edna studija duri se tvrdi deka tie bi mozele da bidat i podobri roditeli)...tuku zatoa sto ne edobro za deteto i negoviot psihosocijalen razvoj


Постирано од: Alekta
Датум на внесување: 23.Јануари.2006 во 19:08

Originally posted by nedopirliv nedopirliv напиша:

Jas milsam deka gay lugeto ne treba da posvojuvaat deca,zatoa sto deteto nemoze da se idsentifikuva so roditelite,nema da ima model na majka ili model na tatko zavisno dali se raboti za hosmoseksualci ili lezbejki.....sto znaci posvojuvanje na gay parovi na deca NIKAKO....ne zatoa sto ne se dobri roditeli ili ne bi go vospitale deteto najdobro(vo edna studija duri se tvrdi deka tie bi mozele da bidat i podobri roditeli)...tuku zatoa sto ne edobro za deteto i negoviot psihosocijalen razvoj

yeeeeep, tuka si vo pravo.....  -------------
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....


Постирано од: natalija
Датум на внесување: 24.Јануари.2006 во 08:37
Не знам некако не би се сложила со ова дека не е добар за психофизички развој на детето. Сепак можеби би биле прекрасни родители. Прво поагам од денешниве родители каде што има раведувања, малтретирања пијанства тепања на децата, зар овде во вакви ситуации се развива прихата на децата..???
Сепак ќе кажам зависи кој како гледа на работите.

-------------


Постирано од: blue
Датум на внесување: 24.Јануари.2006 во 09:00

Јас сум со Нате за ова, а исто така има многу деца кои поради оваа или онаа причина немале модел за мајка, татко или двајцата родители (останале сирачиња, биле напуштени и сл.) а сепак се развиле во здрави личности......Постирано од: Delfin
Датум на внесување: 24.Јануари.2006 во 09:29
 

..ako sakaat da posvojat dete . Ako diskutirame za ne~ija `elba i nema mnogu mesto za diskusija sakaat da posvojat ,sakaat ,ok. Sekako intencijata ti e na drug moment kade [to ima prostor za razmisluvawe.  Li~no mislam deka dete rasteno vo semejstvo na homoseksualci  ne mo`e da se razvie vo psihi~ki stabilna i normalna li~nost . Ova bi mo`elo da se razgleduva vo poveke konteksti jas bi sakal da go potenciram niz kontekst na BRAK-SEMEJSTVO . Samiot bit na brakot vo osnova e prodol`uvawe na vrstata ,na ~ove~kiot rod . So ogled na toa deka koga deteto ke se rodi ( pokraj genetskiot kod na roditelite  [to go ima ) pretstavuva ,,prazna kniga,,   osnovite za site pojavi so koi se sretnuva  gi vtemeluva vo semejstvoto  po primer na tie od koi prima najgolema qubov,zna~i roditelite. Analogno na ova pretpostavuvam deka dete rasteno so tato i tato ili mama i mama ke ima startno ( si zemam za pravo da re~am nepopravlivo ) iskrivena slika   za  poimot  BRAK-SEMEJSTVO. U{te poveke [to ke bide krajno zbuneto koga ke uvidi deka poveketo drugi semejstva okolu nego se ,,razli~ni,,  itn. .. ..itn . ..

ova e samo eden moment  . .. .no dosta e.Постирано од: natalija
Датум на внесување: 24.Јануари.2006 во 09:39
Ок Делфин држи вода..
Но ....каква визија ке има детето за брак семејство ако таткото нон стои избива бога у мајката ???со нарање и пиење и по цели ноќи скитање..аналогно на твоето .не би им текнало да се омажат за да држат скот дома???


-------------


Постирано од: Delfin
Датум на внесување: 24.Јануари.2006 во 09:43
Нате ,напишав дека има многу контексти на гледање јас земав еден да акцентирам . Би можел сега да речам дека секако за детето не би било убаво да гледа ни како тато го тепа тато нели ........комплексно е......


Постирано од: natalija
Датум на внесување: 24.Јануари.2006 во 09:59

Бејб ок е сето тоа, верувај ми..но сепак ќе кажам во денешно време на комплекси фрустрации не мора да значи дека детето нема да развие комплетна личност.. НЕ е дека бранам гледам објективно на работите. Самито си знаеш дека мажите се понежни суштества понекогаш од жените кои се малку поагресивни ( значи да не се разбереме погрешно зборам за нормални особи без пороци ). Мене лично би ми било ок да видам здраво и нормално семејствополно њубов па макар и тројца мажи или три жени биле, за разлика насилство и малтретирање.

-------------


Постирано од: Pravoslavie
Датум на внесување: 24.Јануари.2006 во 10:10

За детето е важно, многу важно, да расте во здрава средина. Не оправдувам ниту растење при двајца старатели од ист пол, ниту растење во деструктивна средина (насилен сопруг, пијаница сопруг(а), ороспија, проститутка, дури по мое лично мислење и танчер(ка) во ноќен клуб). Секако дека средината многу влијае на развојот на детето. Ако дрвцето додека е младо се приврзе за јак столб, тогаш тоа кога ќе порасне доволно, ќе стане доволно стабилно и него ни ветрови ни бури нема да го соборат. Детето кога ќе порасне во возрасна личност ќе може само да донесува одлуки, но пред се подлогата која ја добило дома многу ќе влијае на неговите ставови.

Дете кое расте во здраво семејство основано од родители од различен пол ќе прерасне во полово здрава личност(јас под ова подразбирам хетеросексуална) и тоа ако подеднакво ја примало родителската грижа, љубов, посветеност, внимание... од двата родитела. Може да се случи дете кое расте во (според мене квази)семејство од двајца истополници да прерасне или во хомосексуалец од полот на старателите (ако е од ист пол со нив) или да прерасне во хетеросексуалец, во случај на различен пол (болно ’заљубен’ во припадниците од спротивниот пол, што може да предизвика фанатизам)

Нема да му биде сеедно на детето кое расте во ’хомосемејство’ како ќе го третира средината, поготово додека е уште малечко. Може да биде игнорирано, гледано со други очи, може да се подбиваат со него. Како ќе влијае тоа на неговиот психички развој, ако биде оттуѓен?-------------
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот http://forum.idividi.com.mk/forum_topics.asp?FID=100 - Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!


Постирано од: blue
Датум на внесување: 24.Јануари.2006 во 10:31

аааа...така ли? значи хомосексуалноста според вас е заразна...хмммм.....nice thinkin!Постирано од: natalija
Датум на внесување: 24.Јануари.2006 во 10:38
Леле православие те молам немој..
Во денешно време ..секогаш имало завист и закачање и што ти јас знам од децата.. како сме се развиле ние ружи ни цветале??? нас децата не не закачале?
Зар децата кои се растени само со мајка треба да бидат поинакви од оние кои се со два родитела?????
да се разбереме.. јас и ти сме во едно време растени..ДЕНЕШНИТЕ деца имаат родители кои ретко ги гледаат ради премногу динамично време исполнето по бркање на пари за да се обезбеди непто за нив и се нема многу време за дрзца огради.. Мило гледам сонце што има те молам зборот ми е што мене не ми прави разлика битно да детето расте во мирна средина полна љубов за разлика каде што ќе биде во дом на улица без јадење или без никаков дом..размисли малку на оваа тема..
Што би ти??


-------------


Постирано од: kafka
Датум на внесување: 24.Јануари.2006 во 10:44
На Хомосексуалци во никој случај не смее да им се дозволи да посвојат деца!!! Тоа се болни луѓе

После овој коментар не сакам да читам некој од вас да се прави претерано либерален, као он знаел како било у европа а ние тука у македонија сме у камено време... однапред повраќам на сите такви коментари. Ако маж сака да се е*е со маж, нека роди и ќе си има дете

-------------
трократен победник на трките и еден од основачите на форумот


Постирано од: Pravoslavie
Датум на внесување: 24.Јануари.2006 во 10:52

а дали Нате, ако тоа дете не го посвојат хомосексуалци значи дека тоа дете никако никогаш ниту еден нормален брак нема да го посвои? Дали значи дека ако тоа дете постои опасност да остане на улица во евентуален случај(малку е веројатно зашто постојат домови за деца без родители) дека нема да се јави барем еден милостив хетеробрак кој би го посвоил тоа дете? Е сега ако е краен случај, тогаш јас би оправдал хомобрак да го посвои тоа дете, САМО АКО НЕМА ИЗБОР, САМО АКО НЕМА ХЕТЕРОБРАК КОЈ БИ ГО ПОСВОИЛ-------------
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот http://forum.idividi.com.mk/forum_topics.asp?FID=100 - Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!


Постирано од: natalija
Датум на внесување: 24.Јануари.2006 во 11:01
Мило? Православие си бил ли некогаш во дом ...ова е Друга тема се извинувам.. НО: јас сум за децата да растат во мирна средина не значи да ако се хомо и децата ќе бидат хомо или ќе се пореметат..ма дај малку објективно размислувајте...


-------------


Постирано од: blue
Датум на внесување: 24.Јануари.2006 во 11:14

Не може секое македонче, за жал, објективно да размислува ...... и пак, тие предрасуди и завеси пред очите доаѓаат од семејствата од кои потекнуваме. и - да, тврдам дека сме назад и со времето и со развојот на свеста по многу прашања...Имаме полиња на кои треба да се работи..има време....Постирано од: Delfin
Датум на внесување: 24.Јануари.2006 во 11:18
Originally posted by blue blue напиша:

аааа...така ли? значи хомосексуалноста според вас е заразна...хмммм.....nice thinkin!

ова множина некако ми се гледа ......Постирано од: Delfin
Датум на внесување: 24.Јануари.2006 во 11:23
Originally posted by blue blue напиша:

Не може секое македонче, за жал, објективно да размислува ...... и пак, тие предрасуди и завеси пред очите доаѓаат од семејствата од кои потекнуваме. и - да, тврдам дека сме назад и со времето и со развојот на свеста по многу прашања...Имаме полиња на кои треба да се работи..има време....

значи ли ова НЕТОЛЕРАНТНОСТ кон мислења различни од нашето .........веројатно не ......внесовме малку лично во оваа дискусија , ај малку да .......убаво е да се слушне туѓо мислење ај да не правиме да биде напорно ?Постирано од: Alekta
Датум на внесување: 24.Јануари.2006 во 21:22

abe se e ok....primer vo Makedonija homoseksulacite gi ima ama sepak vo pomal broj odkollku vo svetot....vo drugite zemji vekje e se ponormalno da se vleguva vo brak megju homoseksualcite, pa nataka kje bide i se drugo ponormalno.....a tuka kaj nas....samite tie najcesto krijat od drugite (ne velam za site, alal da im e na onie koi hrabro priznavaat pred site - poso tuka nema nisto strasno za da se krie) za da ne bidat osudeni.....a za nesto pogolemo...da ne prajme muabet......

a od kade e toa pravilo deka decata mozat da rastat samo so roditeli - majka i tatko??? koj go dal toa pravilo.....edinstvenoto loso za deteto e sto nema da bide vospituvano od dva sveta (maski i zenski) ama nikoj ne veli deka nema da moze da raste normalno....znaci....sepak najstrasnoto e sto opstestvoto kje go osudi toa dete.....

primer: sto e podobro deteto da bide ostaveno od roditelite nekade vo dom ili na ulica, ili da raste vo ljubov pomegju roditeli( mama i mama ili tato i tato...) normalno deka vtorata opcija e mnogu podobra za deteto....iako povtoruvam - kje bide osudeno od opstestvoto....site kje go gledaat so predrasudi - toa e strasnoto.....-------------
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....


Постирано од: RebeL
Датум на внесување: 25.Јануари.2006 во 06:07
Originally posted by Pravoslavie Pravoslavie напиша:

Дете кое расте во здраво семејство основано од родители од различен пол ќе прерасне во полово здрава личност(јас под ова подразбирам хетеросексуална)


Православие молим те..... значи според те*е тоа значи дека моите родители биле бисексуалци??????????


-------------
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!


Постирано од: RebeL
Датум на внесување: 25.Јануари.2006 во 06:14
Originally posted by Pravoslavie Pravoslavie напиша:

...Ако дрвцето додека е младо се приврзе за јак столб, тогаш тоа кога ќе порасне доволно, ќе стане доволно стабилно и него ни ветрови ни бури нема да го соборат. Детето кога ќе порасне во возрасна личност ќе може само да донесува одлуки, но пред се подлогата која ја добило дома многу ќе влијае на неговите ставови...

Да, само што ние не сме дрва да не врзуваат за јак столб....

Доказ (во оригинална форма):

Fallacy by Weak Analogy:
This fallacy occurs when someone tries to use an argument from analogy, but the analogy isn't strong enough to support the conclusion, because either the compared features of the two situations are not relevant to the conclusion, or there are enough dissimilarities to negate the proposed analogy.

- Преземено од: A Concise Introduction to Logic 9th Ed. by Hurley, Patric J.


-------------
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!


Постирано од: brza
Датум на внесување: 11.Февруари.2006 во 00:14
 kakvi deca,be! ako prirodata im dala na toplite da mozat da gi pravat,togas nemam nisto protiv!ne samo tuka, sekade! toa e naj golema glupost!pomisluva li nekoj sto ke bide so tie deca?ne mislam na toa deka i tie ke stanat homoseksualci.

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: brza
Датум на внесување: 12.Февруари.2006 во 00:23

Koge ke razmislis malku nema da ima potreba da im kupuvaat lizavchinja na decata!!-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: nedopirliv
Датум на внесување: 12.Февруари.2006 во 00:34
Originally posted by brza brza напиша:

Koge ke razmislis malku nema da ima potreba da im kupuvaat lizavchinja na decata!

mnogu vulgarno od tvoja strana.....neznam na koj bi mu padnale vakvi idei


Постирано од: brza
Датум на внесување: 12.Февруари.2006 во 21:29

Otkaj da znam,na nekoj sigurno ke mu padnat na pamet!Постирано од: nedopirliv
Датум на внесување: 12.Февруари.2006 во 21:33
vakvi idei mozat da mu padnat i na heteroseksualci a ne samo na homoseksualci,,,...na sekoj bolen um!!!!


Постирано од: Macedalien
Датум на внесување: 13.Февруари.2006 во 03:48

Originally posted by brza brza напиша:

 kakvi deca,be! ako prirodata im dala na toplite da mozat da gi pravat,togas nemam nisto protiv!ne samo tuka, sekade! toa e naj golema glupost!pomisluva li nekoj sto ke bide so tie deca?ne mislam na toa deka i tie ke stanat homoseksualci.

 

Eve ja i ovaa otkacila. A bre lugje - vo 2001 godina vo Kumanovsko i Tetovski nekoi nuklearki da ne pagjaa pa sea ste site so kusi mozoci? Brej!!!!!!-------------


Постирано од: nedopirliv
Датум на внесување: 13.Февруари.2006 во 15:33
Originally posted by Macedalien Macedalien напиша:

Originally posted by brza brza напиша:

 kakvi deca,be! ako prirodata im dala na toplite da mozat da gi pravat,togas nemam nisto protiv!ne samo tuka, sekade! toa e naj golema glupost!pomisluva li nekoj sto ke bide so tie deca?ne mislam na toa deka i tie ke stanat homoseksualci.

Eve ja i ovaa otkacila. A bre lugje - vo 2001 godina vo Kumanovsko i Tetovski nekoi nuklearki da ne pagjaa pa sea ste site so kusi mozoci? Brej!!!!!!


mozebi ke izlezam malku nadvor od temava ama moram zatoa sto Macedalien postojjano me frustrira....ti da ne poteknuvas od MARS sto postojano ja kritikuvas makedonija.....sekoj vtor zbor ti e vie tamu vo makedonija pa i tuka vo makedonija ima luge koi sto se razlikuvaat po svoeto razmilsuvanje kako i kaj vas tamu.....neznam kade zivees....zatoa bidi malku porealen i spusti se malku na zemja

-------------


Постирано од: Macedalien
Датум на внесување: 13.Февруари.2006 во 18:43

Originally posted by nedopirlov nedopirlov напиша:

mozebi ke izlezam malku nadvor od temava ama moram zatoa sto Macedalien postojjano me frustrira....ti da ne poteknuvas od MARS sto postojano ja kritikuvas makedonija.....sekoj vtor zbor ti e vie tamu vo makedonija pa i tuka vo makedonija ima luge koi sto se razlikuvaat po svoeto razmilsub\vanje kako i kaj vas tamu.....neznam kade zivees....zatoa bidi malku porealen i spusti se malku na zemja

Izvini se znaeme?  Znaes nesto ti za mene za da si dozvolis da kazes bilo sto? Me znaes kade ziveam i so kogo i kako?

Spusti se ti na zemja a i site drugi koisto kazuvate raboti nauceni napamet - odamna vo beliot svet rabotite se praktikuvaat namesto da se ucat napamet i da se raskazuvaat kako skazni...

P.S. Dojdi na kafe i ke naucis i koj sum, i sto sum i kako sum : adresa  na PP.-------------


Постирано од: nedopirliv
Датум на внесување: 13.Февруари.2006 во 18:51
ne jas ne te [poznavam licno ama gleam kolku grubo se odnesuvas so clenovive na forumov koga ke kazat nesto protv gay lugeto...i eve da ti kazam i jas sum gay pa ne mi smeta sto sekoj iam svoe mislenje za to.....i ke dojdam na kafe


Постирано од: dambi5
Датум на внесување: 14.Февруари.2006 во 13:02

Можеби ваквите луѓе имаат некакви поинакви сфаќања и гледишта во животот,за нив не би постоела причина зошто не би посвоиле дете,но за детето би постоела причина зошто да не биде рестено во ваков дом,мислам дека јасно е зошто е тоа така?

не знам какво ке биде тоа дете-------------
смеењето го продолжува животот


Постирано од: v i v i
Датум на внесување: 14.Февруари.2006 во 13:33
apsolutno protiv....apsolutno...zatvorete ja temava....dekadentno e za decata...

-------------
tuka nekade....


Постирано од: kafka
Датум на внесување: 14.Февруари.2006 во 14:54
Originally posted by v i v i v i v i напиша:

apsolutno protiv....apsolutno...zatvorete ja temava....dekadentno e za decata...
bravo Vivi, ova ti e najjak komentar, carica si

-------------
трократен победник на трките и еден од основачите на форумот


Постирано од: викторија
Датум на внесување: 15.Февруари.2006 во 13:24
ЗАБРАНЕТО, а ако некој се повика да го стави како предлог закон треба да се убие. Водете си каква сакате љубов само немојте да сакатувате невини души кој на жалост животот стартно си поиграл со нив, и ги оставил на маргините на општеството, воедно ако има брак претходно па на едниот од партнерите детето му е оставено во старателство, а после се испостави дека е хомосексуалец треба да му биде одземено се до 18 год.
Во античкото време оваа појава била дозволена само на сенаторите и нивните поданици но тоа не значи дека вреди како таква.
Доволно глупости си прифативме од Европа па немора и ова да го прифатиме, ако ни биде наложено.

-------------
dum spiro spero


Постирано од: Macedalien
Датум на внесување: 18.Февруари.2006 во 14:33

Originally posted by викторија викторија напиша:

ЗАБРАНЕТО, а ако некој се повика да го стави како предлог закон треба да се убие. Водете си каква сакате љубов само немојте да сакатувате невини души кој на жалост животот стартно си поиграл со нив, и ги оставил на маргините на општеството, воедно ако има брак претходно па на едниот од партнерите детето му е оставено во старателство, а после се испостави дека е хомосексуалец треба да му биде одземено се до 18 год.
Во античкото време оваа појава била дозволена само на сенаторите и нивните поданици но тоа не значи дека вреди како таква.
Доволно глупости си прифативме од Европа па немора и ова да го прифатиме, ако ни биде наложено.

Море вие уште Европа ја сонувате и сакате да бидете дел од неа а со такви како вас се враќаме не пет туку седум века наназад. ТОКМУ заради тоа што Европските стандардни работи не се прифатени - земјава цвета!

Леле дајте уште некој ваков бисер да се посмеам малце-------------


Постирано од: Ghost
Датум на внесување: 18.Февруари.2006 во 14:55
богами иако не сум педер, сепак и јас мислам дека е ова премногу заостанато, па сепак оваа земја е демократска и на секого му е загарнтирано правото... така според мене Македончиња, дајте конечно не бидете толку саркастични туку веќе еднаш прифатете го она јако динамично Светско живеење.... Вака само изгледа смешно све ова  Факт е дека денеска има огромен број на хомосексуалци или лезбејки и факт е дека и тие се луѓе како и сите ние стрејт.. Што е чудно ова ама ич не ми е јасно, како стварно да се наоѓаме во некое мрачно доба, па дури 5-7 години откако ќе се прифати нешто у развиениот свет од прва категорија, доаѓа кај нас како нормално... туууууууу јазк еј...

-------------
    MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION          


Постирано од: nedopirliv
Датум на внесување: 19.Февруари.2006 во 20:51
Originally posted by Ghost Ghost напиша:

богами иако не сум педер, сепак и јас мислам дека е ова премногу заостанато, па сепак оваа земја е демократска и на секого му е загарнтирано правото... така според мене Македончиња, дајте конечно не бидете толку саркастични туку веќе еднаш прифатете го она јако динамично Светско живеење.... Вака само изгледа смешно све ова  Факт е дека денеска има огромен број на хомосексуалци или лезбејки и факт е дека и тие се луѓе како и сите ние стрејт.. Што е чудно ова ама ич не ми е јасно, како стварно да се наоѓаме во некое мрачно доба, па дури 5-7 години откако ќе се прифати нешто у развиениот свет од прва категорија, доаѓа кај нас како нормално... туууууууу јазк еј...
odlicno,eeh koga site bi razmilsuvale kako teb...se bi bilo ubavo vo nasava mala mila drzavicka

-------------


Постирано од: Corporal^^
Датум на внесување: 20.Февруари.2006 во 13:13

Originally posted by Ghost Ghost напиша:

богами иако не сум педер, сепак и јас мислам дека е ова премногу заостанато, па сепак оваа земја е демократска и на секого му е загарнтирано правото... така според мене Македончиња, дајте конечно не бидете толку саркастични туку веќе еднаш прифатете го она јако динамично Светско живеење.... Вака само изгледа смешно све ова  Факт е дека денеска има огромен број на хомосексуалци или лезбејки и факт е дека и тие се луѓе како и сите ние стрејт.. Што е чудно ова ама ич не ми е јасно, како стварно да се наоѓаме во некое мрачно доба, па дури 5-7 години откако ќе се прифати нешто у развиениот свет од прва категорија, доаѓа кај нас како нормално... туууууууу јазк еј...

TI BRAT MISLIS DEKA NIE SME SPREMNI DA SE EVROPIZIRAME, I DA IMAME EVROPSKI STANDARDI? ZATO SO AKO MISLIS DEKA SME SPREMNI MNOGU SE LAZIS, ZATO SO PRVO MNOGU MNOGU TREBA DA PORABOTIME I MENTALITETOT DA GO PORASNIME ZA DA MOZIME EVROPA DA ODIME, ZATO SEGA KUTI SI ZA EVROPA I TAKA NEKA TE ZASEGA TO SO E KAJ NAS VO NASATA ZEMJA OSTAJ TI DRUGO, SO E NASE KE SI DOJDI, A AKO MISLIS TI DEMOKRATIJATA DEKA E PRAVEDNA POLITIKA ZA SITE GRAGANI TOGAS TO E TVOE MISLENJE!-------------
Its not the size of the warrior in the fight, its the size of the fight in the warrior


Постирано од: Corporal^^
Датум на внесување: 20.Февруари.2006 во 13:16

Originally posted by kafka kafka напиша:

На Хомосексуалци во никој случај не смее да им се дозволи да посвојат деца!!! Тоа се болни луѓе

После овој коментар не сакам да читам некој од вас да се прави претерано либерален, као он знаел како било у европа а ние тука у македонија сме у камено време... однапред повраќам на сите такви коментари. Ако маж сака да се е*е со маж, нека роди и ќе си има дете

brat ostaj na koj ke mu kazvaz-------------
Its not the size of the warrior in the fight, its the size of the fight in the warrior


Постирано од: Corporal^^
Датум на внесување: 20.Февруари.2006 во 13:17

Originally posted by викторија викторија напиша:

ЗАБРАНЕТО, а ако некој се повика да го стави како предлог закон треба да се убие. Водете си каква сакате љубов само немојте да сакатувате невини души кој на жалост животот стартно си поиграл со нив, и ги оставил на маргините на општеството, воедно ако има брак претходно па на едниот од партнерите детето му е оставено во старателство, а после се испостави дека е хомосексуалец треба да му биде одземено се до 18 год.
Во античкото време оваа појава била дозволена само на сенаторите и нивните поданици но тоа не значи дека вреди како таква.
Доволно глупости си прифативме од Европа па немора и ова да го прифатиме, ако ни биде наложено.

ABE VOOPSTO DA NE MU SE DAVAT DECA, DA DUVAT I DA BEGAT OD NIV!-------------
Its not the size of the warrior in the fight, its the size of the fight in the warrior


Постирано од: Macedalien
Датум на внесување: 20.Февруари.2006 во 13:32
Леле колку сте смешни немате поим

-------------


Постирано од: kafka
Датум на внесување: 20.Февруари.2006 во 14:51
а ти ич не си смешен бе педериште, ако така се оди у Европа поарно да не одиме, нормално било маж да е*е маж , пу ебати гадовите тоа се треба да се убие!!!

-------------
трократен победник на трките и еден од основачите на форумот


Постирано од: v i v i
Датум на внесување: 20.Февруари.2006 во 15:01

Ако маж сака да се е*е со маж, нека роди и ќе си има дете ....

ova i pogore go spomna kafka....-------------
tuka nekade....


Постирано од: blue
Датум на внесување: 20.Февруари.2006 во 16:01

ме мрзи да вртам назад, ама оваа страна ми изгледа полна со предрасуди, уај бе луѓе уајјј?Постирано од: blue
Датум на внесување: 20.Февруари.2006 во 17:22

Јас искрено мислам дека еден функционален геј пар би можел подобро да изгледа дете отколку еден дисфункционален стрејт пар.

велите природата не им дала предиспозиција да имаат деца таквите парови, а стрејт паровите што не можат да имаат деца - исто толку им недостасуваат истите предиспозиции па не им пречи да се прекрасни родители

светот малку пошироко се протега од она што кратковидо можеме да го проектираме со нашите мали мозочиња !Постирано од: brza
Датум на внесување: 21.Февруари.2006 во 00:29
Originally posted by v i v i v i v i напиша:

Ако маж сака да се е*е со маж, нека роди и ќе си има дете ....

ova i pogore go spomna kafka....

   A,uste pogore i brza!

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: brza
Датум на внесување: 21.Февруари.2006 во 00:30
Originally posted by blue blue напиша:

Јас искрено мислам дека еден функционален геј пар би можел подобро да изгледа дете отколку еден дисфункционален стрејт пар.

велите природата не им дала предиспозиција да имаат деца таквите парови, а стрејт паровите што не можат да имаат деца - исто толку им недостасуваат истите предиспозиции па не им пречи да се прекрасни родители

светот малку пошироко се протега од она што кратковидо можеме да го проектираме со нашите мали мозочиња !

       Eve i ovoj mesha babi i zhabi!

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: CAKI
Датум на внесување: 21.Февруари.2006 во 00:42
вака ке си поминете на следната парада

-------------
CAKI


Постирано од: kafka
Датум на внесување: 21.Февруари.2006 во 10:54
Originally posted by CAKI CAKI напиша:

вака ке си поминете на следната парада


-------------
трократен победник на трките и еден од основачите на форумот


Постирано од: Macedalien
Датум на внесување: 21.Февруари.2006 во 14:09

Originally posted by kafka kafka напиша:

à òè è÷ íå ñè ñìåøåí áå ïåäåðèøòå, àêî òàêà ñå îäè ó Åâðîïà ïîàðíî äà íå îäèìå, íîðìàëíî áèëî ìàæ äà å*å ìàæ , ïó åáàòè ãàäîâèòå òîà ñå òðåáà äà ñå óáèå!!!

Изгледа не си сфатил дека немам намера да бидам смешен за луѓе коишто не вредат ниту да се читаат (т.е. како те*е). Затоа не ти се ни обраќам и ГАЈЛЕ МИ Е дали нешто мислиш за мене или не. Мојот живот е ок и ја не се замарам со те*е туку обратно, така што можам да заклучам дека ти имаш проблем а не јас-------------


Постирано од: Macedalien
Датум на внесување: 21.Февруари.2006 во 14:11

Originally posted by CAKI CAKI напиша:

âàêà êå ñè ïîìèíåòå íà ñëåäíàòà ïàðàäà

Ќе им се фатиш ти ним на следната геј парада-------------


Постирано од: ThA-BiTcH
Датум на внесување: 27.Февруари.2006 во 18:36
Немам ништо против тоа да се посвојува деца од страна на хомосексуалци. Аман 21 век сме!
Зашто и нив да не им се овозможи еден убав живот?
Зарем е подобро тоа дете да се остави во дом и да не му се пружи шанса за убав живот, или пак да биде посвоено и да си добие своја шанса, семејство, топлина, дом?


-------------
        * Blonde Bitch *
    *~*~* I was born a BITCH!
What's your excuse?*~*~*~


Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 27.Февруари.2006 во 22:29
Децата ке имаат поубав живот во дом отколку со Педери батали ти 21 век,што луѓе ке бидат тие деца утре,никако тоа барем не у Македонија

-------------
http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство


Постирано од: викторија
Датум на внесување: 28.Февруари.2006 во 12:26
што само галамите, ајде да ве прашам нешто и воедно да ве замолам, замижите со очите и ставите се во ситуација вие да сте едно дете на хомосексуален пар како вам би ви било кога ќе треба некој дома да ви дојде од другарите со кој што ќе дружите, па мажот или жената да ве послужат со колачи на фин и женствен начин, само толку. така да не се фолирајте само со таа Европа бидејќи очигледно е дека половината од вас не го ни осетиле тој загад т.н. воздух. Почнете да се фокусирате на убавите нешта што би можеле да ги применине кај нас, не фрлајте ѓубре било каде, не се дерете по улица и не ја поминувјте ја било каде, е драги мои тоа се само малите нешта што можете да ги примените кај нас а кој богами добро ни фалат. Поздрав до сите

-------------
dum spiro spero


Постирано од: blue
Датум на внесување: 28.Февруари.2006 во 13:04
жаби и баби мешање, е тоа не спречува од согледување на вистинските одговори на прашањата што си ги задаваме....оф леле, колку деца плачат за внимание и љубов а колку луѓе имаат премногу да дадат, а ние овде приказни за мали деца кој ќе служел колачиња, ма дај


Постирано од: kafka
Датум на внесување: 28.Февруари.2006 во 13:29
децата сигурно не плачат за љубов од педери

-------------
трократен победник на трките и еден од основачите на форумот


Постирано од: blue
Датум на внесување: 28.Февруари.2006 во 13:38
бла бла.... ЉУБОВТА Е ЉУБОВ, нема лоша и добра, хетеросексуална и хомосексуална...и уште еднаш ЉУБОВТА Е ЉУБОВ


Постирано од: kafka
Датум на внесување: 28.Февруари.2006 во 13:41
Originally posted by blue blue напиша:

бла бла.... ЉУБОВТА Е ЉУБОВ, нема лоша и добра, хетеросексуална и хомосексуална...и уште еднаш ЉУБОВТА Е ЉУБОВ
педерска и лезбејска љубов тенкс, бат ноу тенкс

-------------
трократен победник на трките и еден од основачите на форумот


Постирано од: blue
Датум на внесување: 28.Февруари.2006 во 13:44

многу хомофобично бе кафка душо, покажи малку ширинаПостирано од: kafka
Датум на внесување: 28.Февруари.2006 во 13:46
Originally posted by blue blue напиша:

многу хомофобично бе кафка душо, покажи малку ширина

не сакам ни лезбејки ни педери и не сакам да посвојуваат деца

-------------
трократен победник на трките и еден од основачите на форумот


Постирано од: blue
Датум на внесување: 28.Февруари.2006 во 13:49
ах....треба многу време за некои работи кафче мај френд...ама знаеш што, ќе се остварат порано или покасно, секој има избор дали ќе го прифати денешниот свет или не


Постирано од: викторија
Датум на внесување: 28.Февруари.2006 во 14:24
masculium/ feminum, не е битно што си важно си persona со егзистира, меѓутоа вероватно многу себично, те молам не се навредувај но моето мнение е тоа, љубовта никој не ја оспорува така да ти не мешај баби и жаби, станува збор за здрава средина на едно суштество кое бара само здрав и нормален живот а не ти таков кој го пропагираш.друга работа никој не вели дека бракот ако е меѓу двата спротивни пола е добар далеку од тоа, но во тој случај само едниот пол има обавеза да воспитува едно дете, што е сепак нормално. Јас пак би те прашал-а да одговориш кој ќе биде таткото а која ќе биде мајката на тоа дете кога ќе биде запрашано, а колачината ако разбра беа само кажани во алегорија како пример кој сите сме го имале.
Така да драги мои педери, лезбејки уживајте си во тоа што сте и не барајте подршка од нас, ама ве молам не пропагирајте нешто и не се секирајте ако не сте прифатени, покажете ги вашите квалитети без потенцирање на хомосексуалноста, затоа што ако беше нормална ќе ја имаше насекаде на транспаренти, а вака секаде сте инволвирани и уживајте но само во интелектуален план.
Јас сум мајка на една седумгодишна ќерка и верувајте дека периодот на менструација јас ќе и го пренесам а мојот маж може само влошки да оди и да купи. Ова ти е само мал сегмент од нормалниот живот, за кој мислам дека вие нема да можете соодветно да одговорите.


-------------
dum spiro spero


Постирано од: kafka
Датум на внесување: 28.Февруари.2006 во 14:30
потполно се согласувам со тоа што го кажа викторија- немам што да додадам

-------------
трократен победник на трките и еден од основачите на форумот


Постирано од: blue
Датум на внесување: 28.Февруари.2006 во 15:21
Originally posted by âèêòîðè¼à âèêòîðè¼à напиша:

masculium/ feminum, не е битно што си важно си persona со егзистира, меѓутоа вероватно многу себично, те молам не се навредувај но моето мнение е тоа, љубовта никој не ја оспорува така да ти не мешај баби и жаби, станува збор за здрава средина на едно суштество кое бара само здрав и нормален живот а не ти таков кој го пропагираш.друга работа никој не вели дека бракот ако е меѓу двата спротивни пола е добар далеку од тоа, но во тој случај само едниот пол има обавеза да воспитува едно дете, што е сепак нормално. Јас пак би те прашал-а да одговориш кој ќе биде таткото а која ќе биде мајката на тоа дете кога ќе биде запрашано, а колачината ако разбра беа само кажани во алегорија како пример кој сите сме го имале.
Така да драги мои педери, лезбејки уживајте си во тоа што сте и не барајте подршка од нас, ама ве молам не пропагирајте нешто и не се секирајте ако не сте прифатени, покажете ги вашите квалитети без потенцирање на хомосексуалноста, затоа што ако беше нормална ќе ја имаше насекаде на транспаренти, а вака секаде сте инволвирани и уживајте но само во интелектуален план.
Јас сум мајка на една седумгодишна ќерка и верувајте дека периодот на менструација јас ќе и го пренесам а мојот маж може само влошки да оди и да купи. Ова ти е само мал сегмент од нормалниот живот, за кој мислам дека вие нема да можете соодветно да одговорите.


ох, жено...колку ли деца не живеат во идеалните услови (ти што си ги навела)односно живеат или само со мајката или само со таткото или со баби дедовци,овие деца кој ќе ги научи за менструацијата, ќе  останат неписмени според те*е... ах...погледени малку реално и размисли малку дека со твојот сладникаво-лигав пример со колачињата ништо не си кажала, бидејќи некои дечиња немаат водичка да се напијат а не пак проблем со тоа кој ќе ги послужи колачињата, ма дај, пак морам да кажам. Да ти е здрава и жива ќерката, многу се радувам на посветени родители, но најмногу од нив очекувам да разберат колку на едно дете му треба љубов...а љубовта не познава пол, возраст, раса ....


Постирано од: викторија
Датум на внесување: 01.Март.2006 во 10:11
овдека е очигледна работата, ако некој се определил да биде тоа што е тогаш повеќе го почитувам да се прикаже како таков, отколку да полемизира и да ми кажува што е љубов.Моите лигави примери се само реални и ако добро прочита ќе разбереш што сакам да кажам, проблемот е во тоа што упорно не одговараш на прашањата кој беа поставени како примери,дали е само љубовта гледана од себичен аспект,или пак нормалниот развој на едно мало и незаштитено суштество кое како и да е биде оцрнето.А,немој да заборавиш дека наведов примери за деца растени со по еден родител, меѓутоа драга моја некаде во душата на тоа детенце другата нормална половина тлее и му дава сила, и ќе те замолам за се на овој свет нема таа сила што ќе ме убеди дека двајца педери или две лезбејки треба да чуваат деца. И боедно апел покажете се ако сте толку моѓни и гласни да знаеме кој сте да не си ги сакатиме нашите деца со квази љубови,единствениот што го почитувам е Кочо кој јавно излезе и се декларираше, па ако сте толку моѓни повелете направите парада или друга забава па ќе ве почитувам повеќе.

-------------
dum spiro spero


Постирано од: blue
Датум на внесување: 01.Март.2006 во 11:40

Во ред, мислам дека е бесмислено да спориме повеќе Викторија, бидејќи очигледно имаме спротиставени мислења  и не се разбираме најдобро. Инаку јас сум хетеросексуална, но во исто време имам неколку геј френдови, кои се во еден или друг вид геј заедници (не брак), и на тој начин сум била изложена на нивните мислења желби и цели во животот. Сексот и со кого го имаме не не менува како личности, тоа е мојот став....

Мислам дека засегаш еден важен дел од проблемот со тоа што велиш дека обично не се декларираат хомосексуалците ни пред своите најблиски а камоли пред јавноста (зборуваме за нашата мала Македонија), тоа е точно и е една важна причина зошто тие се толку неразбрани и отфрлени од општеството (сега ова зборуваме генерално, има исклучоци)...Но за тоа треба развој на нашата и нивната свест, толеранција и разбирање од двете страни, треба активност од нивна страна како таа на Кочо што ја спомена и отвореност од наша да ги прифатиме нивните гледишта, потреби и цели. Можеме да се разбереме и да имаме квалитетен соживот само ако се запознаеме онакви какви што сме, а не едните да се плашат да го изразат својот идентитет а другите да негираат човечки битија на основа на сексуална ориентација...тоа е

Инаку искрено да ти кажам кога темава беше зачната бев горе долу неутрална дали треба или не да се посвојуваат деца од страна на хомосексуални бракови...но како што поминува време и темава се развива, не сум видела ниту еден став што би бил доволно силен да одговорот биде не.Постирано од: natalija
Датум на внесување: 01.Март.2006 во 12:05
Во право си блу се сложувам со те*е како што и на почетокот на темава наведов..
Во ова општество, има само мизерија и малодушност..Да сите вие кои тврдите дека сте совесни и вредни родители појдете во една установа на малолетни деца кои не знаат ни љубов што е па да судите..Кога секој од вас би посвоил по едно детенце една душичка и му дарите љубов и внимание можете да кажете дека сте дел од луѓето кои гледаат малку подалеку од својата свест. Има мали милион примери на несреќно детство каде што се злоупотре*ени од родителите каде што се психички и физички малтретирани каде што имаат само баба или дедо или не е битно воопшто..Љубовта совесноста не познава граници..Што се однесува до менстоацијата јас и сите кои ме познаваат знаат дека сум блиска и отворена со татко ми..ТОЈ бил единствениот човек кој ми цртал објаснувал разглабал што се тиче сех, менстроација долен веш сексуален чин..во мое време на средно школо татко ми го правеа манијак и тоа тежок, зашто ми купувал долен веш од секаде по светот каков ретко се гледал и по списанија каде што мојата генерација знаеше за обична памучна машка маица, бабски гаки узврат и ништо друго.. 15 год носам танга преферирам одличен долен веш и однесување кое ми го има наметнато родителот како на ПОУБАВ НЕЖЕН пол...тоа нималку мене сега не ме прави неморална необразована , расипница к*рва итн..
Дали се двајца или еден или незнам какви родители битна е суштината разбирањето љубовта итн.. Многу сме ограничени во свеста..зашто судиме или воопшто се мешаме каде не ни е место? зашто сме таква нација.
Јас сум за било кој да може да посвои дете и дари топол дом и љубов па каков сака нека е или нека е.. дали била лезбејка има и таа душа и љубов и свои сексуални склоности...како и хомо кој истото го има како и секој маж внимание нежност љубов.. што ако имам пријатели кои се таканаречени „ нормални“ кога се изопачени во душа со мал милион сексуални изопачености итн.... Треба да се гледа Објективно со чисто срце и реално..а не да се гадиме и плукаме зашто пола од нас не знае утре што носи денот..па ни фетишот кој може да ви биде во истиот пол.

-------------


Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 01.Март.2006 во 12:08
Ако ние се согласиме  и има права за педерите во Македонија кој ке гарантира дека таа психичка болест нема да се рашири ви Македонската заедница.Има доста деца кои интересот за педерството го отфрлиле баш поради ваквото старомодно општество - дали е само тоа лек за педерите мислам да.Ако им се дозволи да растат деца тие утре ке станат најголемите педери или најголемите поборници против педерите тука нормален живот нема цел свет на нив ке им се врти околу тоа бидејки ке раснат сакајки или мрзејки го тој начин на живот.Македонија е мала земја и се знае и познава се во неа а нарочито за вакви контраверзности кои ја рушат традицијата на една земја како Македонија.

-------------
http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство


Постирано од: natalija
Датум на внесување: 01.Март.2006 во 12:38
Бооге душо секогаш постоеле и ќе постојат луѓе со разни сексуални настроености..Зашто за осуда?? Зашто мислиш дека детето што ќе го одгледаат треба да биде педер?? не ми иде оваа логика никако..Мојот дедо имал 20 год швалерка па тоа не го префати и татко ми милсам не може така да се гледа на работите, перцепција жива...Хомосексуалноста некогаш е во хормоните за жал кои спој на две различни суштества со нивни хормони и крв може да помеша нешто во хормоналниот раст кај нивните деца и некои да бидат и со женски хормони или обратно не е битно..Суштината на љубовта воопшто не е битна кај овие сексуално определени луге. Јас имам хомосексуалец за пријател.. ништо не е по различен од мојот „ нормален „ пријател..ама баш ништо.. ништо од третиот пријател кој го интересираат само туѓи жени за разлика неговата што седи дома..Ова не е ли за осуда?..Не ли се за одуда педофилите кои си ги сексуално злоупотребуваат децата свои? Не ли се за осуда личностите кои више перципираат животинчиња него нормална вагина..Ма ве молам гледајте објективно.. Ги третирате како Животни изопачени..а до вас има во околина скриени личности психопати изобличени кои страста си ја прикриваат со така наречена „ нормална “ фамилија..


-------------


Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 01.Март.2006 во 21:38
Не пишав дека децата ке станат педери,читај убаво напишано е дека или ке станат педери или ке ги мрзат педерите до крајот на жиовотот,да педери родители ке створат фобија кај детето кога професорот у школо нема да знае дали мама или тато да ги викне на родителска.Ало ние не правиме муабет за бе*е кое не разбира тоа дете утре треба да се развие и израсне во возрасен човек а не да биде некој психо поради некои фрустрации што му ги нанеле педерите.Плус какво е тоа здраво општество што би подржало ваков начин на живот,па ајде да ги легализираме наркотиците сите знаеме колку дрогата има замав во Македонија може истото и за наркоманите да се каже - згрешиле па сега ајде нека им биде бидејки лек нема,мислам за тие работи не ни треба да се разговара на нас во Македонија ни треба заштита на околина,историски споменици,цркви повеке музеи здружениа кои би придонеле во развивање на општеството а педерите можат само да не бутнат подлабоко во кал со нивните проблеми(посвојување деца,сида,хепатит и др.)

-------------
http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство


Постирано од: Macedalien
Датум на внесување: 02.Март.2006 во 00:15

Немате впечаток дека истите работи како во хор ги кажувате? Досадни сте!

 -------------


Постирано од: RebeL
Датум на внесување: 02.Март.2006 во 04:04
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Ако ние се согласиме  и има права за педерите во Македонија кој ке гарантира дека таа психичка болест нема да се рашири ви Македонската заедница.Има доста деца кои интересот за педерството го отфрлиле баш поради ваквото старомодно општество - дали е само тоа лек за педерите мислам да.Ако им се дозволи да растат деца тие утре ке станат најголемите педери или најголемите поборници против педерите тука нормален живот нема цел свет на нив ке им се врти околу тоа бидејки ке раснат сакајки или мрзејки го тој начин на живот.Македонија е мала земја и се знае и познава се во неа а нарочито за вакви контраверзности кои ја рушат традицијата на една земја како Македонија.

Meне како шо ми се гледа, boogie ти РЕЧЕ дека децата (дали посвоени или свои) ќе станеле педери.
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

....... кога професорот у школо нема да знае дали мама или тато да ги викне на родителска....

Професорите и наставниците викаат РОДИТЕЛСКИ состанок, а НЕ МАЈКИНСКИ или ТАТКОВСКИ состанок.Originally posted by Boogie Boogie напиша:

..... не да биде некој психо поради некои фрустрации што му ги нанеле педерите.

Сигурно едни геј родители подобро ќе ги воспитуваат децата отколку ТИ што ќе ги воспитуваш, оти очигледно ТИ си тој кој нанесува фрустрации, а не некој кој ќе се грижи за децата, И ЌЕ ГИ ОСТАВИ НА РААТ да се одлучат сами за нивната сексуална ориентација И НЕМА ДА ИМ СЕ МЕША ВО ТОА.Originally posted by Boogie Boogie напиша:

...Плус какво е тоа здраво општество што би подржало ваков начин на живот,...

Секое цивилизирано, модерно и разумно општество.


Originally posted by Boogie Boogie напиша:

...па ајде да ги легализираме наркотиците сите знаеме колку дрогата има замав во Македонија може истото и за наркоманите да се каже...

За мене СИТЕ што користат вештачки хемикалии, во било кој вид, дали апчиња, капсули, шурупче, инекции - се еден вид на наркомани. Затоа што човековото тело не разликува помеѓу „арни“ и „лоши“ дроги. Не случајно на англиски drugs значи и двете. Сите дроги (и лекови) имаат несакани дејства. Кои помалце кои повеќе. Во повеќето општества се забранети оние дроги кои имаат бројни несакани дејства и кои предизвикуваат зависност. Во Холандија дека е легализирана марихуаната па сите таму пушат марихуана мислиш?? Филозофијата е забранетото јаболко. Ако нешто ти е забрането, секогаш сакаш да го имаш. Ако не ти е забрането, нема да имаш желба за него.

Originally posted by Boogie Boogie напиша:

а педерите можат само да не бутнат подлабоко во кал со нивните проблеми(посвојување деца,сида,хепатит и др.)

Море море море, дај малце од крвта ако си толку имун!!! (или имуна, незнам шо си)


-------------
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!


Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 23.Март.2006 во 11:03

Ова е многу сложено прашање и ние тука теско ке најдеме заедничко мислење.Ако се земе дека детето треба да го воспитуваат родители од два различни пола се поставува прачање што е со децата кои раснат со еден родител.Дали се тие нездрави затоа што раснат само со татко или само со мајка?Сигурно не се, и тие се нормални личности како и сите други деца?Што е со децата кои раснат без родител,во домови или со баба и дедо?Мислам дека многу години ке поминат додека се прифатат хомосексуалците во нашето опшество,а камоли да им се дозволи да посвојат дете?И незначи ако таткото е пијаница или мајката убиец зар детето е исто тоа.Така е и си хомо.Ако е нивната сексуалност таква незначи дека и децата ке се определат за иста сексуална склоност,сепак и самите тие биле одгледани од хетеро родители па се одлучиле поинаку.

Лично им посакувам успех во борбата за своите права.Секој има право на свое мислење и свој животПостирано од: blue
Датум на внесување: 23.Март.2006 во 11:16
а што ако мајката или таткото подоцна во животот сватат дека имаат наклонетост кон својот пол - дека се геј (ИМА МНОГУ ТАКВИ СЛУЧАИ)....да им ги одземеме ли децата?


Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 23.Март.2006 во 11:18
  
Originally posted by blue blue напиша:

а што ако мајката или таткото подоцна во животот сватат дека имаат наклонетост кон својот пол - дека се геј (ИМА МНОГУ ТАКВИ СЛУЧАИ)....да им ги одземеме ли децата?


http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb068_ZRxdm103YYMK"> http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZRxdm103YYMK">Thumbs Up Добро прашање.


Постирано од: soncence
Датум на внесување: 23.Март.2006 во 13:00

Podobro nekoe dete da izrasne so dvajca tatkovci otkolku bez tatko i majka.-------------


Постирано од: brza
Датум на внесување: 24.Март.2006 во 01:21
Ma,ajde bogati,shto mi iznareche.!

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: ance
Датум на внесување: 25.Март.2006 во 23:55
jas sum od onie koi ne go opravduvaat posvojuvanjeto deca od strana na ednopolni semejstva.
znaci nemam protiv toa da se donese zakon za da se skluci brak pomegu vakvite lica(pederi ili lezbejki) toa e niven izbor i zelba no posvojuvanje deca nikako ne smee da se dozvoli.
ima mnogu pricini za toa od koi sto nekoi se veke spomnati od dr.forumci
posvojuvanje deca N I K A K O


Постирано од: bomboni
Датум на внесување: 26.Март.2006 во 00:02
NIKAKO ance, samo taka... so crveni GOLEMI i r a z d e l e n i bukvi da ni objasnis zosto N I K A K O a ne sekako?


Постирано од: Merlinka
Датум на внесување: 26.Март.2006 во 12:06
Gi podrzuvam homoseksualcite za se osven za deca nekako ne mi bas soodvetno,ne zanm zasto.tao e moe mislenje

-------------
mErLiNka & KeNeDi


Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 29.Март.2006 во 08:11
Originally posted by Merlinka Merlinka напиша:

Gi podrzuvam homoseksualcite za se osven za deca nekako ne mi bas soodvetno,ne zanm zasto.tao e moe mislenje
ПА баш поради тоа незнам зошто треба да се сослушаат двете страни а не да се водиме од предрасуди и стереотипи


Постирано од: ance
Датум на внесување: 11.Април.2006 во 15:11
Originally posted by bomboni bomboni напиша:

NIKAKO ance, samo taka... so <span style="color: rgb(204, 0, 0);">crveni <span style="color: rgb(0, 0, 0);">GOLEMI i r a z d e l e n i bukvi da ni objasnis zosto </span></span>N I K A K O<span style="color: rgb(0, 0, 0);"> a ne sekako?</span>

zatoa sto toa ne e "zdrava"sredina vo koja moze deteto normalno da raste i da se razviva...................


Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 11.Април.2006 во 15:32
Како здрава?Ако е во брак на хетеро од кои мајката е проститутка а таткото алхохоличар?

-------------


Постирано од: brza
Датум на внесување: 12.Април.2006 во 00:50
e,pa od toa nema "pozdravo"

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: la fille
Датум на внесување: 12.Април.2006 во 22:52
ne treba da im se dozvoli da posvojuvaat deca, decata treba da rastat vo zdrava sredina, a ne vo gay sredina kade sto ne se znae koj e glava na semejstvoto,koj e tatkoto a koj majkata.


Постирано од: bomboni
Датум на внесување: 13.Април.2006 во 14:55
Decata kako deca koga se mali ne se zamaraat so raboti koj e glava, a koj opas. Pogolemiot broj tatkovci i majki od 'normalnite familii' bi gi smestil vo kategorija 'slepo crevo' na semejstvoto na nacinot koj go rasnat svoeto dete. A prosto nie ne izmisluvame topla voda tuka, homoseksualen brak e dozvolen vo golem broj zemji i imanje dete, mislite deka nivnite sociolozi i psiholozi ne predvidele kako ke se razvijat tie deca? A sto e so decata od 'normalen brak' cii roditeli po razvodot stapile vo homoseksualna vrska? I tie li isto ne treba poveke da gi gledaat svoite deca?

-------------


Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 13.Април.2006 во 16:21
ClapClapClap

-------------


Постирано од: ance
Датум на внесување: 13.Април.2006 во 21:14
Originally posted by beleg beleg напиша:

Како здрава?Ако е во брак на хетеро од кои мајката е проститутка а таткото алхохоличар?Постирано од: RebeL
Датум на внесување: 13.Април.2006 во 22:06
Originally posted by la fille la fille напиша:

...kade sto ne se znae koj e glava na semejstvoto,koj e tatkoto a koj majkata.

Глава на семејството..... Тетка ми е глава на нејзиното четиричлено семејство, а не тетин ми... па што?? Шо има врска полот со „главата“ на семејството???


-------------
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!


Постирано од: brza
Датум на внесување: 14.Април.2006 во 01:03
toj na drugo misleshe,..............ama ajde,............da ne povtoruvam!

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 18.Април.2006 во 01:45

Originally posted by brza brza напиша:

toj na drugo misleshe,..............ama ajde,............da ne povtoruvam!

Izjasni se nekogas na ovaa tema,ama bez predrasudi....Smilesamo kolku da slusneme i drugo mislenje-------------


Постирано од: antisemiti1
Датум на внесување: 22.Април.2006 во 14:35
Originally posted by Alekta Alekta напиша:

homoseksulci koi se vo brak sakaat da posvojat dete???

jas istovremeno se slozuvam i ne se slozuvam so toa...

t.e. se slzuvam bidejki i tie se licnosti koi gledaat mozebi podaleku od drugite....i se slobodni...znaat deka so nisto ne bi mu nastetile na toa dete...

a ne se slozuvam bidejki ziveeme vo zaostanato opstestvo vo koe samato dete koe ne e vinovno za nisto kje bide gledano so predrasudi....i nadvor od doma (koga nema da e pokaj onie koi go sakaat - roditelite bilo da se pederi ili lezbejki)  nema da moze da se snajde kako i drugite..... - fakt e deka e taka....za zal....

a koga se bi izgledalo normalno...koga nikoj ne bi si zel pravo da im sudi na licnosti od ist pol koi se vo vrska.....se bi bilo poinaku....

sto mislite vie za ova???Постирано од: brza
Датум на внесување: 22.Април.2006 во 14:39
Originally posted by brza brza напиша:

 kakvi deca,be! ako prirodata im dala na toplite da mozat da gi pravat,togas nemam nisto protiv!ne samo tuka, sekade! toa e naj golema glupost!pomisluva li nekoj sto ke bide so tie deca?ne mislam na toa deka i tie ke stanat homoseksualci.
    eve beleg se izjasniv,.............

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: antisemiti1
Датум на внесување: 22.Април.2006 во 14:41
Nemam nishto protiv homoseksualcite, ama iskreno mislam deka deteto koe ke bide posvoeno od niv ke bide diskriminirano kako i negovite tatkovci\majki, pa se dodeka ne naucime da se prifakame sebesi, nikogas nema da bideme prifateni od ostanatite, sekogas imalo luge koi ke gi diskriminiraat onie koi cuvstvuvaat privlecnost kon istitot pol, ili se od druga rasa i veroispoved. Znaci, nemam nisto protiv, ama i ne e moralno luge so t.n. "bioloski greski" da odgleduvaat dete vo vakvi uslovi, toa dete nikogas ne bi mozelo da e prifateno.


Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 22.Април.2006 во 15:11

Originally posted by brza brza напиша:

Originally posted by brza brza напиша:

 kakvi deca,be! ako prirodata im dala na toplite da mozat da gi pravat,togas nemam nisto protiv!ne samo tuka, sekade! toa e naj golema glupost!pomisluva li nekoj sto ke bide so tie deca?ne mislam na toa deka i tie ke stanat homoseksualci.
    eve beleg se izjasniv,.............

Ete,Brza procitav...i bas mi e merak da cujam masko mislenje bez navredi pa makar i da ne e kako moeto Wink-------------


Постирано од: brza
Датум на внесување: 22.Април.2006 во 15:17
samo mislam na toa deka, tesko bi mu bilo na deteto vo takva okolina,..............a,pogotovo vo ovaa zemja,.......!

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 25.Април.2006 во 19:30
  luge so t.n. "bioloski greski"   [/QUOTE] e ova ne ti go razbrav...kakvi greski????????

-------------


Постирано од: YODA
Датум на внесување: 25.Април.2006 во 22:57
    brza многу те поштовам за ваквио исказ. И јас на времето дискутитав со Rebel на оваа тема, му изложив дека децата во таква средина ќе се соочат со такви и такви проблеми, ама од негова страна не добив некој конкретен изговор. Да се надеваме дека тука можи ќе добијам некоја поасолна реплика. Сега барем имам партнер во мислењето а таму бев опкружен со Vultures. Своевремено и другарчето Corporal ме помагаше, ама кутрио таков си е, во афектна состојба се ќе изнапиши па така да не беше од некоја кој знае каква помош.
      ГОЛЕМ ПОЗДРАВ

-------------
и то...


Постирано од: SkorpijA
Датум на внесување: 25.Април.2006 во 23:03

Nisto protiv homoseksualcite i lezbejkite, ama definitivno ne treba da posvojuvaat dete. Sto bi reklo deteto vo takvi uslovi... imam 2 majki ili 2 tatkovci?_ ne biva-------------


Постирано од: bomboni
Датум на внесување: 26.Април.2006 во 00:16
Da, ocigledno problemot e vo tie sto ke slusnat sto ke rece deteto 'imam dve majki ili tatkovci' pa ke pocnat so balkanskoto ogovaranje i osuduvanje 'ne biva'. Ama ako deteto vika 'imam mam i tato' nikoj ne bi go prasal 'a da ne pie tatko ti? a da ne te tepaat doma? a da ne ne ti posvetuvaat vnimanie?'. NE! nikoj ne go interesira toa kaj deteto, ama deka imal 2 majki ili tatkovci odma ke se napravi drama, povtorno bez nikoj da go prasa deteto kako mu e, no ete taka, od cisto socijalni neprifateni raboti.

-------------Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk