|
ДАЛИ ИСУС СЕ РОДИЛ ОД .... |
Внеси реплика | страница <1 1415161718> |
Автор | |||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vo slucajot na biblijata 3=1 neli e taka. koj mu go dal imeto na adam ? otecot, sinot, svetiot duh? zato ke recis imeto na adam mu e od Trojstvoto. |
|||
Nothing Remains !!
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Samo vas gledamo
|
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не, различен е од идејата што ти ја имаш за Исус, и токму тука се обидувам да ти ја доловам мојата идеја за Него.
Гледаш како почнуваш да го разбираш? :) Сериозно - ова е блиску до вистинското објаснување. Божествената природа на Исус е Вечна и Совршена. Човечката природа на Исус е минлива и има човечки особини. Од човечки аспект, дури човечките особини на Исус се совршени - тој е безгрешен, тоа никој друг не го постигнал, но сепак - самата човечка природа е минлива - како што впрочем и се случува.
Да, објаснувањето е така како што го дадов, и тоа само докажува дека Бог е Еден. Затоа што тоа не се два Бога - еден Сеопшт и Бескраен, а друг мал и собран во фетусот. Бог е Бескраен и соодветно способен да биде во двете (поточно трите) форми истовремено. Барем Бог во кој јас верувам - со оние принципи кои ги објаснивме уште на почетокот. |
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Шумадинче - малку општи познавања бе дете... не мора многу, ама малку барем... Тројца (како број) и Троиство, не значат исто. Троиството е карактеристика, манифестација на Бога. На Едниот Бог. Така да - одговорот на твоето прашање е - од каде му е името на Адам - од Бога. |
|||
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сеирот не е лоша работа... |
|||
|
|||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ајде да заклучиме, замина полноќ.
Велиш дека Бог е Еден и Тој е истиот и истовремено може да биде во три форми. Значи Бог истовремено и управувал и се развивал како фетус, се носел 9 месеци во материцата на мајка му Марија,па се родил, потоа истиот тој Бог бил доенче, па детенце, па младинец, па возрасен човек ,за сето тоа време бил активен и како Свет Дух , за на крајот да биде распнат и да си се врати на своето место откаде што го започнал своето патешествие низ овие чудни фази за да дојде на Земјава, и при сето тоа време тој пак си бил совршен и недостижен и имал контрола над се. Дали е ова така? |
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Навистина не е лоша работа. |
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Семоќниот, Бескрајниот, Севишниот, оној чија Воља е над Се - да. (иако може сега да се фатиме за неколку детаљи околу идејата за патешествие, ама ајде, касно ви е на вас, да не те оставам без сон)
|
|||
|
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тоа ќе го оставиме за друг пат. Вечерва дискутиравме и повеќе од колку што треба. Имајте убава ноќ. |
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Добра и на тебе.
|
|||
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Chestitki zidarski za vodenjeto na diskusijata vo ovaa tema. Respekt!
P.S. Se ushte na odmor.
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Одмори се убаво, оти после тебе ќе те оставам месец дена тука! |
|||
|
|||
demon
Нов член Регистриран: 15.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Штом тврдиш дека Бог е семоќен .... би дошло вака : Бог може да креира планина, да ја створи ---- така ? ДА !!! Бог може да креира многу голема планина, ---- така ? ДА !!! А ДАЛИ БОГ МОЖЕ ДА КРЕИРА ПЛАНИНА КОЈА НЕМОЖЕ ДА ЈА ПОКРЕНЕ ??? Нели може се да креира, па ако може се, тогаш зошто неби можел да креира планина која неби можел да ја покрене ??? Зидарски концептот на Бог кој ти ми го објаснуваш, воопшто не држи вода, како прво ми викате МОРЕТО НЕГО СОБИРА ВО ЧАША а Бога може да го собере во човеково тело Исус а ? Или ќе ми кажеш дел од него само, ако е дел ондак си контрадикторен на изјавата дека Бог е семоќен за која си се фатил како слеп за стап.... Ако Бог е семоќен, а за Исус тврдиш дека е Бог, тогаш се добива сликата дека БОГ НЕ Е СЕМОЌЕН бидееќи Исус неможел да направи многу работи, незнаел кога е судниот ден, незнаел кога плодовите раѓаат овошки и тн. Значи БОГОТ во телото на Исус е Бог кој има слабости, а на Бога нему доликува да биде со недостатоци, па затоа се добива сликата дека Исус не е БОГ !!! ТАКА ДА СПОРЕД ТВОЈАТА ИЗЈАВА ДЕКА БОГ Е СЕМОЌЕН ОВА Е КОНТРАДИКТОРНО Исто така контрадикторно е и на изјавата од некои членови на форумов дека сите од тојството се 100 % Богови, ти тврдиш дека во Исус има само дел од Бога а не 100% Бог, ако е вака според тебе се добива сликата дека Бог може да се разединува а неговите разделени единки се со недостатоци, и подлежат на можни недостатоци, повреди, и тн. КАКО МОЖЕ ВАКВИ ОСОБИНИ ДА МУ СЕ ПРЕПИШУВААТ НА БОГА ??? и пак прашање до тебе зидарски БОГ може да створи СЕ ----- така ? ДА! БОГ може да уништи СЕ ----- така ? ДА! А ДАЛИ МОЖЕ ДА КРЕИРА НЕШТО ШТО НЕМОЖЕ ДА ГО УНИШТИ ??? Зидарски ни самиот неси свесен колку си контрадикторен и ни самиот незнаеш во колкава стапица си фатен !!! Но ете си мислиш дека со нешто располагаш.... Изменето од demon - 23.Јули.2008 во 22:21 |
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти велам јас дека си муслиман, ти не па не...
Сите овие примери се од муслиманските брошурки. Нема ништо лошо во тоа, не го кажувам како критика, само сметам дека лажењето е грев. Не знам дали има смисла да се враќам на темава, особено на твојот коментар, затоа што или не си прочитал ништо од дискусијата, или навистина немаш основни разбирања за Бога, така што не можам многу многу да ти помогнам. Ако имаше прочитано - ќе видеше дека прашањата кои ги поставуваш се одговорени и дека начинот на кој ја поставуваш Божествената и човечката природа на Исус ти е погрешен. Но... како и да е - уживај си во твоите идеи, немам никого намера да го убедувам во моите. Само дадов објаснување, јасно и концизно за предусловите за Троиството. |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1415161718> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |