IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 148149150151152 213>
Автор
Порака
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2009 во 17:45
Не воопшто не ми пречи,туку ми пречат некои други работи.
А и ти не ми личиш баш на македонец...

Изменето од ZoraNaSlobodata - 07.Јануари.2009 во 17:45
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2009 во 18:05
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Е оваа (болдиранто) причинско-последично заклучување ти е погрешно.
Значи, јас во таа графа за националност не се пишував југословен туку македонец, а во графата државјанство - да, се пишував југословен. Дали сега разбра зошто едното е пишано со сина боја, а другото со зелена? 

Како еден Југоносталгичар природно е да си Југословен по самосвест но ете се е извртено во твојата глава - сега веке незнаеш ни кој си - како може еден французин да биде за големо германско кралство(франција била во склоп на германското кралство) - не е природно тоа ти што го замислуваш иако го вртиш секако се знае што е одзади а што однапреднамигнување

... Значи Тито беше тој кој ја започна борбата (се разбира на овие простори) против фашизмот. И, тој успеа да се наметне како клучен фактор пред југословенските народи. КПЈ се спротивстави со 27-мо Мартовските демонстрации. Каде беа македонските јунаци да сторат такво нешто? Официјално, битката против фашизмот започна на 4-ти Јули 1941. А до 11-ти Октомври? Што правеа и зошто чекаа македонските идеолози и борци за самостојна Македонија? Каде беа прво тие да рипнат за ослободување на Македонија? Скоро половина година! Па после го пратиле тој, овој, оној ... Пак некој друг ни’ е крив! Типично македонски. Ако кај нас немало мажи со мадиња, барем да не го напаѓаме тој кој ги имал!

Мислам дека немаш доволно познавање и знаење за Македонската борба за слобода така да најубаво е да се задржиш на школските учебници - доста ти се за општо познавање но недоволни за дискусија на таа теманамигнување
Смешно е ова горенапишаното,но и жалнозбунетостизненадување

И не само за почетокот на војната. Зошто потоа, за време на војната, нашите македонски водачи не успеале да го убедат (победат) Тито? Зошто и понатаму останале со него? Зошто тие самите не продолжиле да се борат? 

Македонските водаќи се избориле за слобода и биле спремни на лабава федерација како што требала ФНРЈ да биде но полека преку измами и политички елиминации Тито се ослободил од Македонските водачи и скоро целата македонска интелегенција која била против неговото залагање на создавање на една држава Југославијанамигнување

Знам, и мене како на македонец ми е тешко да го прифатам фактот дека сме немале кадарни луѓе за такви големи потфати. Точно, тука биле Панко Брашнар, Ченто и др. но, тие ја немале таа сила, таа енергија, таа политичка и секаква друга моќ.

Просто ми е тешко да поверувам дека тебе ти е тешко да прифатиш каква несреќа и мизерија проживеале или не доживеале Македонските борци за слобода.Наброја само дваица Македонци а бројката ти е помала од еден Тито - мислам дека смрди на пристрасностголема%20насмевка

Само така, расчистени пред себе можеме да продолжиме напред. И во крајна рака, што е толку страшно ако некој немакедонец не’ признал како народ и држава?

Како може да одиме напред кога сеуште дел од нас живее у лагата дека Тито ни дал државност и етникум - Пак ке повторам ние народ бевме и пред Тито а нашата борба за ослободување е пропратена со 500 год. востанија-републики и устави кои денес природно се апсорбирани во нашата државанамигнување
Страшно е дури и да помислиме дека некој ни дал нешто а илјадници Македонци загинале борејки се за државност и етничка самостојностлутина

Колку такви примери има во светот! Ајде, да не одиме по далеку. Еве Грција. Таа стекна независност со помош на Русија, која ја победи Турција, па оваа мораше да се повлече од тие територии. Потоа, англискиот армиски офицер Сер Ричард ја организирал грчката одбрана и станал генералисимус (мислам дека беше во 1872). Потоа, во кралските семејства се замешуваат претставници на германското кралство (Вилјам II) како и Џорџ, син на данскиот крал Кристијан IX. И да не редам други примери. Верувам дека грците не се срамат со тоа што некој друг им ја дал слободата, територијата и управувал со државата. Тие тоа го прифатиле како такво и тргнале напред. Некогаш треба да се учи и од непријателот. 

Се е тоа на место но дали ти во Грција гледаш Русофилија или жалење за некое туѓо време и држава - дали ти знаеш што воопшто пишуваш - си ги читаш ли постовитезбунетост

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2009 во 18:06
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Не воопшто не ми пречи,туку ми пречат некои други работи.
А и ти не ми личиш баш на македонец...

голема%20насмевка ......... mislis ? трепкање
Кон врв
FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2009
Поени: 370
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2009 во 19:08
хехехе... мирослав ти повеќе ми личиш на некој СРБОМАН кој се срами да го признае тоа...
Правдата е релативна работа, но ВИСТИНАТА е една
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2009 во 20:44
Јас мислам дека тој е србин,во секој случај подобро од србоман.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2009 во 20:47
nemojte da mislite.... ionaka se e izmisleno a vie ne deluvate kako inovatori смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2009 во 20:55
Не измислуваме нешто,туку даваме мислење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2009 во 21:03
да, токму така се согласувам со зора...

Ние даваме мислење според твоите постови и однесување и размислување... или си србин, или србоман... трече нема!(како што викате вие србите)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2009 во 21:03
koga kje treba mislenje ( mnenie , na MKD ) , kje prasame nekoj relevanten i kompetenten голема%20насмевка  .............. JA SKAZAL ........... ZDRASTVUI голема%20насмевка

Изменето од miroslav_g8 - 07.Јануари.2009 во 21:04
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2009 во 21:04
а за тоа дека се е измислено јас мислам дека не е ...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2009 во 21:05
imas pravo ..... za zal se uste ne e izmislen lek za debilitet ..... se kotite u picku mater голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2009 во 21:32
море вие треба да цркнете...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2009 во 21:33
ние арно што се котиме ВИСТИНСКИТЕ МАКЕДОНЦИ! ПАТРИОТИ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2009 во 21:34

cisto prijatelski sovet a i za dobrobit na MKD narod ...... prasajte doma kako se pravat glupavi deca za da ne pogresite i vie kako i vasite голема%20насмевка

Изменето од miroslav_g8 - 07.Јануари.2009 во 21:34
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 148149150151152 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.