IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Образование
  Активни теми Активни теми RSS - Каков треба да биде наставникот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Каков треба да биде наставникот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 20>
Автор
Порака
DJAKONDO Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Султанот на Феникс

Регистриран: 28.Март.2006
Статус: Офлајн
Поени: 15052
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DJAKONDO Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2008 во 02:01

postojat tri vida uciteli (i nastavnicite i profesorite se uciteli)

1. uciteli koi kazuvaat
2. uciteli koi objasnuvaat , i
3.uciteli koi motiviraat

najmalku ima takvi koi motiviraat, za zal тага
Изјавувам дека ги прочитав условите за користење на форумот и со истите се согласувам и ги прифаќам
s.r. Dzaki

Кон врв
WhizKid Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 13.Јуни.2008
Поени: 82
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај WhizKid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2008 во 21:14
Неможам да им дадам единствена оценка на македонските наставници бидејќи ги има секакви
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2008 во 08:38
...morbidno...no vistinito... I NASTAVNICITE/ PROFESORITE SE LUGE...
Професор си ја задави сопругата во Гостивар
...i tie se luge...so sekojdnevni problemi... so tovarot na sekojdnevieto odat na rabota... nekoj moze da gi iskluci...i da raboti...nekoj ne... nekoj e dobar rabotnik, a doma nikakov covek...nekoj doma dobar...ama na rabota nikakov...

Кон врв
^italina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Август.2008
Поени: 144
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ^italina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2008 во 18:17
Da, nastavnicite se za kritika (ponekogas), jas sum nastavnik i prifakam kritiki, no ne treba kalta samo vrz nas da se istura. Kade se roditelite ovde? Niv ne gi gledam se do juni koga doagaat da urgiraat za ocenki! Kade se preku celata godina da gi proverat decata kako napreduvaat?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2008 во 21:27
... site mora da se soglasime deka kako i vo sekoja struka taka i megu obrazovniot kadar ima sekakvi... bi bilo idealno site da se orientiraat tokmu na strukata za koja imaat afinitet...no ne e taka... zatoa imame mnogu zalutani inzineri... farmacevti... sudii...advokati...
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2008 во 23:11
Koga bev vo zabaviste ne cuvase edna babaaa,za koja iskreno se nadevav deka do krajot na godinata ke odi vo penzija,ama,moite nadezi bea zaludniii...Mislam deka penzioniranjeto mnogu ke i se dopadnese i nea i konecno ke mozese da odmori od malite razgrakani sustestva,na koi so tekot na godinite pocna da stanuva alergicna i reagirase so hipersenzibilitet na visokite detski raspeani glascinja.Zatoa site nie grizlivo vnimavavme na nejzinoto zdravje,zemajki si gi blokcinjata i boickite sekogas koga taa ke ja prevrzese glavata,sto bese znak deka pocnuvaat nejzinite glavobolki i treba da bide mir i tishina dodeka taa otspie na nasite krevetcinja.I taka nie po celi denovi se "ubivavme"od crtanje,sto mene licno ne mi precese,se dodeka ne mi se zamesaa vo moeto umetnicko delo.Bidejki site deca znaat deka ima drvja na planinite tie gi crtaa dosta upadlivo,no jas ne gi nacrtav zasto znaev deka oddaleku ne se gledaat.I pocnaa da mi prefrlaat poradi toa i da me ubeduvaat deka moram da gi nacrtam drvjata.Poradi raspravijata sto se odvivase,kako za belja ja razbudivme ucitelkataaa...no taa edinstveno bese zainteresirana da si go prodolzi mirno sonot,pa za sto pobrzo da go resi nastanatiot konflikt,samo mi se nasmevna(bez drugite da zabelezat)i pred ostanatite zapovedno mi rece da nacrtam drvja na planinite...Ja sepak gi docrtav protiv svoja volja,no postrasnoto bese toa sto se pocuvstvuvav glup**ka vo ocite na drugarcinjata koi izleze deka se vo pravo,a znaev deka ne e taka no nemav nikakva poddrska...Imeno takviot epitet "glupacka" ednas go dobiv i licno od "vospituvackata"samo zatoa sto ne ja sfativ nejzinata naredba da se pomestam ne znam kade i ne znam kako.....
Epa ne mi zameruvajte sto dadov samo losh primer,toa ne znaci deka generaliziram i gi stavam site nastavnici,uciteli...vo ist kosh,naprotiv ima i takvi koi se odlicni vo svojata profesija...
Samo gospogjava mi ostavi dlabok vpecatok vo detstvoto
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2008 во 15:05
... prezemeno od Vreme... vesnik koj sekojdnevno nosi informacii za obrazovanieto kako eden od najvaznite segmenti na opshtestveniot zivot... vesnik koj ja svatil sushtinata i vaznosta na Obrazovanieto...
Воспитување со љубов Наставниците немаат право да ги тепаат учениците. Дури и секојдневно да ги провоцираат и да им одат по нервите. Наставниците мора да научат да покажат трпение и толеранција за пубертетските испади, со кои најчесто сакаат само да им го привлечат вниманието, нивното и на блиските. Наставниците мора да знаат дека за девијациите во однесувањето на учениците треба да се погрижат нивните колеги, училишните педагози и психолози. Тие треба да ги насочуваат како правилно да се однесуваат и заедно да ги воспитуваат децата.
...i ova e ziva vistina. Konstatacijata deka vo vospitno obrazovniot proces ucilishnite psiholozi i pedagozi treba da zaboravat na se dtugo... i da se svrtat kon rabota so deca koi pokazuvaat devijantno odnesuvanje....samo togash nastavnikot kje moze da bide ona.. za shto e platen... i takov kakov shto treba da bide....
Кон врв
Martina_3 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2008
Поени: 41
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Martina_3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2008 во 21:33
Abe luge yes deka nekogas profesorite ja preteruvaat ali i ucenicive ne se nesto podobri ako eden razgalen ucenik non stop mu prezboruva na profesorot sto treba profesorot da cuti?!?!?! more ne treba samo sto velat 'pedagoska merka' tuku cotek, zasto cetekot od rajot e izlezen
Кон врв
maki_seker4e Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Ноември.2008
Поени: 131
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maki_seker4e Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2008 во 18:34
treba da bide opusten da se zwebava na casovite i ad ni gi popravuva ocenkite a ne da ni se dere celo vreme
Кон врв
maki_seker4e Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Ноември.2008
Поени: 131
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maki_seker4e Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2008 во 18:34
Originally posted by maki_seker4e maki_seker4e напиша:

treba da bide opusten da se zaebava na casovite i ad ni gi popravuva ocenkite a ne da ni se dere celo vreme
Кон врв
MIJATA Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Декември.2008
Поени: 50
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MIJATA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2008 во 22:38
Originally posted by maki_seker4e maki_seker4e напиша:

treba da bide opusten da se zwebava na casovite i ad ni gi popravuva ocenkite a ne da ni se dere celo vreme

Од оваа година нема поправање оценки, секој ученик ќе си ја добива заслужената оценка

Изменето од MIJATA - 16.Декември.2008 во 22:39
Кон врв
ato Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 76
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ato Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2008 во 16:28
da bide so dupnati dzepovi, so naocari, so cigara v usta, so tocak da doaga na skolo
Кон врв
^italina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Август.2008
Поени: 144
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ^italina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2008 во 19:10
Originally posted by zagor zagor напиша:

....e toa e toa!..poveketo neznaat sto sakaat od zivotot,pa udri na tie pred i okolu niv...vo slucajov..po nastavnicite..

Te poddrzuvam-nekako se preteruva vo ocekuvanjata od nastavnicite-NE MOZE nastavnik da e drugar so ucenik-ednostavno ne moze.Moze da go poddrzuva ucenikot, da go motivira, ama drugar ne moze da mu bide nikogas.
A closed mouth catches no flies
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2008 во 19:33
Da ima smisla za humor.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.