|
Извадоци,исечоци,цитати |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 46> |
Автор | |
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kaко на реките и на растенијата,и на душите им е потребен дожд-но сосем поинаков:верба,надеж,причина да се живее.Во спротивно,дури и кога телото продолжува да живее-душата свенува и луѓето ќе можат да кажат дека "во тоа тело некогаш имало човек".
oд Петтата Гора-Пауло Коелјо |
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пупката на розата расте во темнина.Не знае ништо за сонцето,па сепак,од мракот што ја опкружува додека најпосле не ги урне сите препреки,се стреми да излезе надвор ширејќи ги своите венечни ливчиња на светлината!
"Папата Јована"-Дона Вулфолк Крос |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- " Go nabljuduvashe sekoe moe dvizenje.Nikogash nema da doznaam od kade dojdoa, site tie moi dvizenja,plavni i precizni,ne tolku da namamat kolku da go izrazat najponizniot od site izvori,nesebichnosta na vrodenata setilnost predadena na drug.
Taka ti se posluziv sebesi na posluzavnik,hrana za dushata,...a jas bev i gotvachot i gozbata. Samo ako zenata znae kade odi,ljubov moja.Vo toj mig znaev kade otidov so tebe.Onamu kade shto nema vrakjanje... izvadok od romanot "Denot na pchelite" Tomas Sanchez |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne mi e maka, sho drugite mi gi kradat ideite
maka mi e, sho nemat svoi Nice |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Извадок од kнигата “Ќерките на Принцезата Султана“ од Џин Сасон
.....Аиша беше најстаро од единаесетте деца, а нејзината мајка, единствената
законска жена на нивниот татко, била преокупирана со бескрајните домашни
расправии со мажот поради фактот дека го искористил слабо користениот арапски
обичај по име мутжа, што значи “брак од задоволство“ или “привремен брак“. Таквиот брак може да трае од еден час до деведедесет и девет години. Кога
мажот ќе и укаже на жената дека привремениот договор е завршен, двајцата се
разделуваат без церемонијата на развод. Сунитската фракција на исламот која е
доминантна во Саудиска Арабија, смета дека таквиот обичај е неморален,
осудувајќи го таквиот договор ни помалку ни повеќе, туку како некој вид
нелегална проституција. Сепак, ниту една законска власт нема да му го оспори
правото на мажот на таквиот договор. Ви се допадна ли? Изменето од maria_magdalena - 11.Април.2008 во 00:45 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Biba_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за трудот,инаку ниту едно прочитано делче не ми се допадна. Ја почнав принцезата Султана,сега за сега неверојатно ако е тоа вистина. Гнасно,болно,извитоперено...[/SIZE |
|
Biba_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако копнежливиот поглед е исто толку лош колку и задоволувањето на копнежот;свесното мечтаење исто толку лошо колку и чинот за кој се мечтае-зошто тогаш да не дојде и до задоволувањето и до самиот чин?
"Читачот"-Бернхард Шлинк |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...
informacija nije znanje znanje nije mudrost mudrost nije istina istina nije lepota lepota nije ljubav ljubav nije muzika muzika je sve ... Изменето од ПодВодно - 23.Мај.2015 во 11:24 |
|
Biba_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во музиката,човечката душа зборува без зборови. "Музика и тишина"-Роуз Тремејн |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Lugeto patuvaat za da se vosh*tuvaat na planinite,na morinjata,na rekite,na zvezdite; i pominuvaat pokraj samite sebesi bez da se voodusevat."
Agostino d´Ippona |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Znaeme dobro deka toa sto go pravime ne e nisto drugo osven edna kapka vo okeanot. No ako ne bese taa kapka vo okeanot, ke nedostasuvase."
Majka Tereza |
|
Drlja
Сениор Регистриран: 24.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 3373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..."Судбината не е производ на случајноста, туку на изборот. Тоа не е нешто што треба да се чека, туку нешто што треба да се постигне."...
|
|
|
|
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
......." Koga veke nemav sto da zagubam, jas dobiv se. Koga prestanav da bidam ona sto sum, se najdov sebesi. Koga doziveav ponizuvanje i celosna potcinetost, stanav slobodna. Neznam dali sum bolna, dali seto toa bese samo son i dali toa se slucuva samo ednas".........
Edinaeset Minuti
Paulo Koeljo Изменето од Lady Blue - 14.Април.2008 во 22:30 |
|
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....." Predavstvoto e udar sto ne go ocekuvas. Ako dobro go poznavas svoeto srce toa nikogas nema da te iznenadi. Zatoa sto ke gi znaes negovite snista, negovite zelbi i ke vodis smetka za niv. Nikoj nemoze da izbega od svoeto srce. Zatoa e podbro da slusas sto veli. Duri i koga se prepravas deka ne go slusas ona sto ti go kazuva, toa ke cuka vo tvoite gradi i nema da prestane da ti povtoruva sto misli za lugjeto, zivotot i svetot"......
ALHEMICAROT
Paulo Koeljo
|
|
Внеси реплика | страница <1 1314151617 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |