|
Либерализација на увоз на половни возила |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 18> |
Автор | ||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e toa ke si prasas vo carina.. |
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...znaci po katalog!!!..znaev!
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...bidi bez gajle!...ke zemat vo predvid deka ti e...bez pari daden,..pa, ke ti go "nabijat" i toa ...vo djebot!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а оваа дали е добра?????? Mazda 626 GLX EURO 2-1,8l 999 EURголема кола ама машината дали е добра да се знае кој е ГАЗДА дома |
||
|
||
fotoja
Нов член Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 33 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
gore koga ke ja kupis kolata da receme 3000 evra, mozes da napravis k.prodazen dogovor deka si ja kupil za 1200 evra i spored toa dobivas faktura. Ja nosis vamu i ke ti poveruvaat deka stvarno si j akupil kolata po taa cena...?? mozda kolata stvarno si ja kupil po nenormalno niska cena, poradi nekoj defekt da receme, ... koja e logikata da ti ja prifatat taa faktura sto ke im ja pokazes...?
|
||
Znaes kolkava e kaznata za pojasot, me prasa... : )))
|
||
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E poradi ova se plakaat davackite po katalog ( shvake ) |
||
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
||
fotoja
Нов член Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 33 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
edno isto vozilo vo zavisnost od zacuvanosta ili pak raskantanosta moze damu se smeni cenata do 35%. zatoa zemas toa svake katalogot pod miska i spored toa kupuvas gore kola Изменето од fotoja - 11.Март.2010 во 00:09 |
||
Znaes kolkava e kaznata za pojasot, me prasa... : )))
|
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е од ЕУ потекло, и ќе ти наплатат 15 % царина како и акциза според стариот начин на наплата. Овој закон е важи само за возила од ЕУ потекло. |
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Отприлика горе доле се знаат реалните суми на возилата кои се горе. Разговарав со цариник директно надлежен за возилата, и ми кажа дека ќе се царинат според шваке само сомнителните случаи, од типот, ако е кола горе 4-5000 еур, да приложиш фактура од 1000 еур. Е тогаш ќе те носат на шваке. Доколку е реална фактурата и држи некоја просечна цена, нема да царинат според шваке. Сето тоа е направено за да не се прават малверзации со странските фактури и купопродажни договори.
Е сега познавајќи ја корумпираноста на нашите цариници, гарант ќе ви речат плукни некое евро, за да не те носиме на шваке.... и тоа е тоа... |
||
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...da ne se zaboravi:
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За жал живееме во Македонија... |
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
shtom se raboti za nekoja stotina pa i iljadu evra neka e,..da ti e*am ...namaluvanjeto!...koga kje soberesh site makljazi i zaebancii, pa i rizici ,..podobro ke bide da si zeme chovek od tuka neshto...otkolku da se gnjavi da nosi od,..bilo kade nadvor!
|
||
||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E ama razlikata vo nasite polovni i nivnite polovni e svetlosni godini. Kaj nas patistata se kako od vremeto na II svetska vojna, a kaj niv 99 % se pisti. Voedno kaj niv vladee kultura za odrzuvanje na vozilata, zaradi visokite danoci i kazni. A kaj nas ako i smenis ulje dobro, ako ne ke tera dodeka ne rikne... E toa e razlikata. |
||
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
imash pravo ,..sakav toa da go spomnam ama,...me mrzeshe da pisham ...
|
||
||
Внеси реплика | страница <1 1314151617 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |