|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 67> |
Автор | |
bagrem
Нов член Регистриран: 04.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 33 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Небесен буквар
Ти дојде да се прошеташ со океаните во очи и со маглините во скутот за да го збуниш редот за да продолжиш со раскажување приказни почнати во едно друго царство во едно друго време што се огледува во ова како сенка во искривено огледало, и да ги замрсуваш зборовите и ветровите и да ме снемоќиш во разгатнувањето на записите впишани во твоето тело како во небесен буквар кој на глас се чита а не му се открива значењето. Н.Б. |
|
mistake
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 8613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
. Изменето од mistake - 31.Јануари.2011 во 17:58 |
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
…gledam devojčicu u pesku,
igra se ., smeje se i plače , istovremeno. Htela bih joj prići i reći par nežnih reči, al, ne ide. Kao ukopana, stojim i posmatram, kažnjena, prognana iz njenog nevinog i nežnog svita deteta. Gleda me očima nevinosti ja vidjeh sve dane, koje nisam proživela. Ah,… kako bih se rado igrala u pesku i gradila kule izmedju jave i sna. al, ne ide... i osećam ljubomoru u duši, i neki čudan nemir svu lepotu ruši, kad bih samo mogla bar glas da izustim i da svome srcu još jednom dopustim da se smeje od sreće, da veruje da je život lep. E. Anusic |
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Со убаво
Бисеру мој, сокриј се во школката, идат арамиите. Пеперутко, напикај се во кожурецот, идат студови. Самовило, стисни се во ореова лушпа, идат змејови. Најскапа моја, ти ѕирка стопалцето ти ѕирка раменцето, ах, на месецот ти блеска лиценцето. Премногу пафташ со крилјата, прегласно дишеш, ангелу. Тај се и заби стисни. Кога ќе минат сите бури и фортуни, тогаш излези, среќо, и биди весела. Тогаш биди бучна и разиграна. Биди моја простирка и покривка. Биди моја медовина и ладовина. Тогаш излези од мракот, од школката, од кожурецот, од некаде, од никаде, ако се сетиш каде си се стуткала, во кој ќош, ако се пронајдеш тогаш кога ќе ти кажам, некогаш ... никогаш. (filmadzijka) |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Твојот костум маде ин Капали Чаршија
само мислиш дека е господски. Твоите образи со капилари испукани и муцките тенки бунтовно стиснати иронично се смешни, патетично безнадежни. Достоинството, мил мој е различно од инаетот, Племенитоста е вродена категорија. Ај врви си по патот! kejt-d-grejt |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ах, Таго, не треба да те гледам Треба да те намамам Мислиш оти не знам Денис Левертов... !!!
|
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.youtube.com/watch?v=w6fUj_klSCs&feature=related
ostana samo praznina...... i misla dali navistina "postoi"....... da "postoese".... nemase da te zeme....... vo cutot na mladosta....... |
|
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
pcelka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Една браздичка од небеската река |
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Седиме еден наспроти друг Јас плачам Ти молчиш Во соба со боја на безбојност Стиховите сами се пишуваат
Молчиш за да ме оставиш да се исплачам, а јас плачам затоа што молчиш... ILIJANA |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
pcelka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Полноќна мисло, |
|
|
|
ThePPPTrooper
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор АнтиКомунист.. Регистриран: 12.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 581 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Македонија – Анте Поповски
Еве ја таа проста земја од дволичен камен и сонце Децата уште незаодени каде откопуваат лобањи по градините Еве ја таа проста земја од пајажина и од води Мудро слободата кај што ги запишува селските имиња Место икони по црквите И каде летото како судбина Трае до последниот востанат Еве ја таа проста земја од заморено дишење и од молк Низ која времето одминува и пак се враќа Со неа да го сподели лажното траење. О, еве ја таа проста земја од грч и од чекање Што ги научи и ѕвездите да шепотат на македонски А никој не ја знае. |
|
Those who wants to live, let them fight, and those who does not want to fight in this world of eternal struggle, do not deserve to live!
|
|
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NIRVANA
Nocas su me pohodili mrtvi, Nova groblja i vekovi stari, Prilazili k meni kao zrtvi, Kao boji prolaznosti stvari. Nocas su me pohodila mora, Sva usahla, bez vala i pene, Mrtav vetar duvao je s gora, Trudio se svemir da pokrene. Nocas me je pohodila sreca Mrtvih dusa, i san mrtve ruze, Nocas bila sva mrtva proleca, I mirisi mrtvi svuda kruze. Nocas ljubav dolazila k meni, Mrtva ljubav iz sviju vremena, Zaljubljeni, smrcu zagrljeni Pod poljupcem mrtvih uspomena. I sve sto je postajalo ikad, Svoju senku sve sto imadjase, Sve sto vise javiti se nikad, Nikad nece – k meni dohodjase. To su bili umrli oblaci, Mrtvo vreme s istorijom dana, Tu su bili poginuli zraci, Svu selenu pritisnu nirvana. I nirvana imala je tada Pogled koji nema ljudsko oko, Bez oblaka, bez srece, bez jada, Pogled mrtav i prazan duboko. I taj pogled, k`o kam da je neki, Padao je na mene i snove, Na buducnost, na prostor daleki, Na ideje, i sve misli nove. Nocas su me pohodili mrtvi, Nova groblja i vekovi stari, Prilazili k meni kao zrtvi, Kao boji prolaznosti stvari. DIS
|
|
|
|
pcelka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За здравица, погледни ме со твоите очи, Жедта што в гради нестишно ме јаде Ноќе ти пратив венче од рози, Но ти мирисот само им го сети, |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 1314151617 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |