IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонија - ФИРОМ и за Србите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонија - ФИРОМ и за Србите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 33>
Автор
Порака
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2007 во 05:08
Originally posted by borec borec напиша:

[QUOTE=Neonic] [QUOTE=borec]

A BE TI NE SI SO SITE?????  збунетост

TVOJATA "POZICIJA" TI VEKE NEKOLKU PATI JA SMENI I PRESMENI A I JA STAVI NA "TAPET"!!!  газење%20од%20смеење

TAKA DA UBEDUVAJ SE SAMIOT SEBE KOJ SI STO SI - MENE NEMA POTREBA!!!  намигнување

A ZA OROTO IZGLEDA KE MORA SAM DA GO IGRASH - I TOA DOBRO DA ODGLUMISH "MAKEDONEC"" - INACHE NEMASH SHANSI!!!!!  газење%20од%20смеење

OSEKAM NEKOJA MOLBA TUKA ?????? збунетост

BIDI SIGUREN DEKA "KE DOBIESH USLUGA" OD MENE.  газење%20од%20смеење

Ne mi kaza dali imas Avstraliski pasos??? газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
  Znaes deka zitelite na Avstralija treba da vadat vizi za vlez vo Makedonija? голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2007 во 07:05
Originally posted by Neonic Neonic напиша:

Originally posted by test_glusec test_glusec напиша:

Никој ништо не направи за државава.Ќе ти одговорам на кратко.Јас разбирам дека си отишол ти на печалба и се тоа мене ми е јасно ама немој да зборуваш за тоа како ние ништо не правиме за државава.Тие што страдале од Грчка и од Бугарска страна заслужуваат правдата да се истера на виделина.Освен тоа јас не сум словен јас сум македонец.И знам кој сум не сум ни грк не сум ни бугар туку сум македонец и знам кој бил Александар Македонски.Јас знам дека Бугарија е примитивна земја (за Грција они се развиена земја но по односот спрема луѓето беа и си останаа цигано атињани).Ама разбери дека поради таквите земји ние цел живот тонеме и цел живот не кочат во некои работи.Јас знам какви се Бугарите и Грците ама нив до вчераа ги слушааа сега НАС не слушаат тие од надвор и се додека не слушаат треба да си ги одиграме своите 5 минути.Зошто после тоа ќе завршат тие 5 минути и којзнае кога ќе имаме пак наши 5 мин.Јас знам дека во Чешка има ДОСТА македонци од ЕГЕЈОТ кој се избеглици од Граѓанската војна во Грција.И за тоа е владата крива што нема АМБАСАДА во Чешка.
 Hehe na pecalba odi covek sam, a jas tuka go imam moeto semejstvo, i jas tuka ne dojdov na pecalba tuku da se doizgraduvam vo mojata zivotna kariera na profesionalen plan, rabotejki za edna svetska institucija vo nevladiniot sektor,spored mojata struka.   Megjutoa fakt e deka jas tuka go pronajdov toa sto vo Makedonija nikoj ne mi go ovozmozi, i jas ne sum eden edinstven, samo od mojata generacija znam 5-6 lugje koi bea top 10 vo klasot ,toa bea moi drugari i drugarki vo sredno koi sega se vo Kanada(informaticki sektor), Irska(ekonomija i informatika), Germanija, UK. Kako Vladata, ovaa i prethodnata se trudi pametnite i intelektualnite lugje da ostanat i tvorat i gradat za Makedonija...E tuka e Promasuvanjeto....trosat energija za dokazuvanje genocidi, dodeka sekoj den im se vrsi moderen genocid i odliv na mladi rabotosposobni educirani lugje od Makedonija, koi kojznae koga i dali ke se vratat.  I koga konecno ke dokazete deka Makedoncite se potomci na Antickite Makedonci, moze da se sluci da ima samo 200000 ili 300000 Makedonci vo globala среќа Ironicno neli?

Џабе збориш, потомците на античките македонци не можеш да ги разубедиш. Тоа ти е залудна работа, нешто како на слеп од раѓање да пробаш да му објасниш разлика меѓу две бои.

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
test_glusec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2007 во 08:18
Абе и ти до вчера ме убедуваше дека не е ШТЕКЕР туку е УТИКАЧ правилно и те уверив во сосем спротивното.

И после јас сум бил слепкул.

Изменето од test_glusec - 11.Декември.2007 во 08:19
ever try,ever fail.No matter try again,fail again,fail better.
Кон врв
KikoMC Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KikoMC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2007 во 10:05
Znajte shto e najzalosno? Srbive ne ne sakaat ama bash ich, mozam da kazam kolku Grcite u Bugarite site se isti..Vtora rabota, dali ste slushnale vo kafichi da pushtaat makedonski pesni, mada i turbo neka se ama da se makedonski..90%od vecherta se pushta srpska muzika..Posle smrtta na Toshe, site na telefonite ja imaat Igri bez granici, ama znajsh shto ?
site ja imaat na srpski.. ne deka nema makedonska verzija.ednostavno poubo im zvuchi na lugjeto..Site postara generacija, i pomaili nekoi sonuvaat za Yugoslavija, za "drugarot" Tito koj ako "NE" beshe toj Makedonija nemalo da bidi ona sho e dennes..Kolku samo smeshno i patetichno e toa..A zoshto togash ako se spomneshe Slobodna Makedonija koskite kje ti gi baraa nekade na goli otok??kolku samo Makedonci izginaa na goli otok??I pak sakajte gi srbite, pushtajte nivna muzika, zborvajte srpski, pa mozi posle smrtta pak kje go najdite drugarot so site posrani znachki na neboto..A za fyrom shto ne vikaat srbite??pa preku ako ne vikaat , JAS SUM MAKEDONEC i toa kje ostanam, nema da se zamaram ako nekoj srbin mi rece deka sum fyrom.Toj shto e ??? Ako ne ste znaele srbite go dobile imeto od latinskiot izraz Serv=Robovi(serv na kirilichna identifikacija serb, serbia) ushte vo vremeto na Rimskata Imperija,imalo pleme shto se vikalo taka i toa e potomok na srbite .. Tie da go vladeat Balkanot??gjupci?Taka tie ne vikaat deka nashive kje go priznavaat Kosovo..Pa, Kosovo si ima pravo da bidi drzava be..Zosto servite da im ja cicaat celo prirodno bogatstvo?i jas kje bidap prviot shto kje se potpishi za nezavisnost na Kosovo(ama bez golemi drzavi)!!Ako sum Makedonec

Изменето од KikoMC - 11.Декември.2007 во 10:07
Кон врв
kuku-lele Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 12.Ноември.2007
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kuku-lele Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2007 во 15:28
Kiko ti poima nemas sto zboruvas.
Se gleda deka si iskompleksiran dibek.
Argumenti sega:
1.Zajdi zajdi e eden od najgolemite hitovi vo ex yu, pa i vo srbija-znaci tropas.
2.Ako imas 13 godini nesum ti ja kriv zosto nesi ziveel vo yu pa da vidis sto kako bilo,prasaj go tatko ti...-znaci tropas.
3.Tito na goli otok imal gosti od site republiki,site sto sakale svoja nezavisna drzava:makedonci,srbi,hrvati....-znaci pak tropas.
4.Za znacenjeto na serv=serb...alal da ti e-tropas za ginis.
5.Za kosovo priznaj go prv ama sledna e Makedonija, kaj posle ce begas i na kogo ce se zalis. Imale pravo za nezavisnost....ce pravime muabet koga ce se razelenat sumite i ce pocne svadbarskata sezona.
Znaci preku onakvoto mi se deca koi nemaat dve cisti da pisuvaat nesto.
Aj sega na spienje

Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2007 во 15:53

TVOJATA "POZICIJA" TI VEKE NEKOLKU PATI JA SMENI I PRESMENI A I JA STAVI NA "TAPET"!!!  газење%20од%20смеење

TAKA DA UBEDUVAJ SE SAMIOT SEBE KOJ SI STO SI - MENE NEMA POTREBA!!!  намигнување

A ZA OROTO IZGLEDA KE MORA SAM DA GO IGRASH - I TOA DOBRO DA ODGLUMISH "MAKEDONEC"" - INACHE NEMASH SHANSI!!!!!  газење%20од%20смеење

Ne mi kaza dali imas Avstraliski pasos??? газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
  Znaes deka zitelite na Avstralija treba da vadat vizi za vlez vo Makedonija? голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Ti si zalenje kutriot - I TI REKOV VEKE EDNSH CHESHKA E NAJDALEKU STO TI KE MOZESH DA OTIDESH VO ZIVOTOT!!!!

NE SI DOVOLNO BISTAR TI ZA DA BIDESH ENGLEZ!!!  газење%20од%20смеење

Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2007 во 21:53

Абе и ти до вчера ме убедуваше дека не е ШТЕКЕР туку е УТИКАЧ правилно и те уверив во сосем спротивното.И после јас сум бил слепкул.

Каде го напишав тоа? И како тоа ме увери во спротивното, ти антички македонецу?

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2007 во 23:21

Ti si zalenje kutriot - I TI REKOV VEKE EDNSH CHESHKA E NAJDALEKU STO TI KE MOZESH DA OTIDESH VO ZIVOTOT!!!!

NE SI DOVOLNO BISTAR TI ZA DA BIDESH ENGLEZ!!!  газење%20од%20смеење

Pa da ti kazam Ceska e edna od zemjite koi se osnovopoloznici na Evropskata Kultura i Civilizacija, Ceska e prvata Demokratska drzava vo Evropa vo ponovo vreme, so proglasuvanjeto na Republika vo 1924 god, na celo so Senat Sobranie i Pretsedatel,dodeka drugite se razni Monarhii,i Diktatorski zemji.
 Nemoj da mislis i da ja potcenuvas Ceska,zatoa sto kulturata sto ja ima Ceska, Avstralija moze samo da ja sonuva!
  Od Masarik, preku Franc Kafka pa se do nenadminlivite muzicki klasici kako Bedzih Smetana.

...., ocigledno taa Avstralija te zatupila, a ne e ni cudo ,koga tamu izolirani ziveete so godini, bez dopirni tocki so drugite,i edinstven izvor na informacii vo e Kralicata Elizabeta so svoite chit-chat muabetiгазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење.
 A Avstralija sluzese kako zatvor za Anglija i za Anglicanite koi so teski kriminalni dosieja bea prakjani vo Avtralija. Tie se osnovite na  tvojata "dream-land"..pa ne me cudi sto kultura ti vsadila tvojata vtora tatkovina.
  Ne mozes da napises zbor bez da izvregjas nekogo..toa dovolno kazuva za tebe.

Tikva bez koren si gi bara korenite...a dali toa e Anticka Makeodnija ili pak Abordzinia?????газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење

P.S od 20 December Ceska oficijalno stanuva clenka na Sengen zonata..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2007 во 23:26
Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

Абе и ти до вчера ме убедуваше дека не е ШТЕКЕР туку е УТИКАЧ правилно и те уверив во сосем спротивното.И после јас сум бил слепкул.

Каде го напишав тоа? И како тоа ме увери во спротивното, ти антички македонецу?

Abe ostavi, se "Anticki Makedonci", eden do eden vo Avstralija, uste malku i Avstralija ke pocne da si prisvojuva istorija za Aleksandar Makedonski..

A koj intelektualec zaminal na usovrsuvanje vo Avstralija? Site koi vredele nesto po ogled na kariera obrazovanie se veke vo EU, USA i Kanada... a vo Avstralija zamina Prost Narod od Bitolskite Ohridskite sela....

I vsusnost, tie se tie "Anticki Makedonci" koi poveke i stetat na Makedonija otkolku sto i pomagaat.
  Ako bea sposobni ke se potrudea Avstralija da ja priznae Makedonija a i niv kako etnicki Makedonci, a ne Slavo -Makedonci...
 ama ne se...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KikoMC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 00:03
Originally posted by kuku-lele kuku-lele напиша:

Kiko ti poima nemas sto zboruvas.
Se gleda deka si iskompleksiran dibek.

Argumenti sega:

1.Zajdi zajdi e eden od najgolemite hitovi vo ex yu, pa i vo srbija-znaci tropas.

2.Ako imas 13 godini nesum ti ja kriv zosto nesi ziveel vo yu pa da vidis sto kako bilo,prasaj go tatko ti...-znaci tropas.

3.Tito na goli otok imal gosti od site republiki,site sto sakale svoja nezavisna drzava:makedonci,srbi,hrvati....-znaci pak tropas.

4.Za znacenjeto na serv=serb...alal da ti e-tropas za ginis.

5.Za kosovo priznaj go prv ama sledna e Makedonija, kaj posle ce begas i na kogo ce se zalis. Imale pravo za nezavisnost....ce pravime muabet koga ce se razelenat sumite i ce pocne svadbarskata sezona.

Znaci preku onakvoto mi se deca koi nemaat dve cisti da pisuvaat nesto.

Aj sega na spienje

Eden pameten mudrec rekol Dont Judge Me , If U dont know me..Kako prvo, ne sum ziveel vo komunizmot ( pu pu skraja da e, daj drvo da chuknam)Kako vtoro ne sum iskompleksirano dete i kako treto odi nauchi istorija brat, na potomcite na srbite, pa da vidish koj ima a koj nema vrska,koj tresi zeleni za vo ginis, a koj za vo Bardovci..Odi ti slushaj ja Zajdi Zajdi na srpski i siti se brat..Od takvi kakov shto si ti ne uspea ni Ilindenskoto vostanie, od takvi kako tebe beshe predaden Goce Delchev i od takvi kako tebe nishto ne ni odi..Od takvi koj ja sh*tkaat Makedonija za serkoto Tito!!!I nemoj da me postirash pak ne sakam da se nerviram kapishi??jaz zborvam so fakti ... ti kazvaj mi basni od tipot deka zajdi zajdi se slushala vo srbija..Pa tie mislat deka Zajdi zajdi e srpska pesna be ....Mitar Milich go ima ova kazvano...Ejjj razbudi se brat , ne letaj vo oblaci , slezi malku...Preku qr ako tito nosel gosti od drugite republiki..Koj gi nosel??Stalinisti, leninisti i chaushesku??? tie gi nosel??hrljk pluk na toa ..jas odam da si legnam , a ti mozish da stanish od Yugoslovenskiot son, i da vidish malku shto se deshava??misir eden...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KikoMC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 02:06
I uhste neshto sakam da dodadam...
Site shto zaminalevo od svojata zemja vo stranstvo, so svojot kvazi patriotizam, mi se smeshni stvarno..Ako ste tolku patrioti shto ne si ostanavte vo Makedonija??
kje recesh abe kesh nema, ova nema...Pa site se Makedonija taka..pa posle vo parlamenton barate da ima pratenici..Stranstvo da si sedite vo bogati zemji kako USA, Germanija , Francija ... a da glasate i vashiot glas da odluchuva koj kje pobedi na izborive vo Makedonija, kako shto e partiski podeleno , vie kje odlucuvate koj kje kole i bese vo Makedonija.A vie kje se sonchate na Tahitite a nie ovde kje skapuvame za korka leb!!I posle brat , ajde slikite so makedonski znaminja zavijani vo niv , demek eve nie jaki makedonci sme ,ama toa znaesh shto e?Vina na dushata shto ja napushtile Majkata Makedonija..Shto vo crni momenti ja ostavaat!!cim ednash ja napushti zemjata i toa za kesh,dzabe e se..ti pokje ne se vrakjash..ama da znaesh se se vrakja se se plaka

Изменето од KikoMC - 12.Декември.2007 во 02:12
Кон врв
Alexandar Mak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Септември.2007
Поени: 173
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alexandar Mak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 02:23
Originally posted by KikoMC KikoMC напиша:

Vina na dushata shto ja napushtile Majkata Makedonija..Shto vo crni momenti ja ostavaat!!cim ednash ja napushti zemjata i toa za kesh,dzabe e se..ti pokje ne se vrakjash..ama da znaesh se se vrakja se se plaka

ма%20ајде Lele sto nema da cujam, kako da stanuva zbor za tie preselnicite od pred 150 godini, sto ednas vo Amerika stapnale, vo svoja zemja frlile kamen...
Deneska tie sto gi vikas deka ja napustile Makedonija (zasekogas) se mnogu poprisutni, posvesni za zbidnuvanjata, i poveke ziveat vo Makedonija od nekoj Makedonec so ne mrdnal oddoma (od Ohridà gardà)... A da ne spomnam samo kolku tie devizi vlevaat vo drzavata...
Posle stanuva zbor i za Makedonsko Lobiranje vo sranstvo...

Eve zemi na primer Milcho Manchevski, toj mozeme da go stavime vo tvojava grupa "dusmani" sto ja ostavile svojata zemja vo teski momenti. (zivee i raboti vo NY), a kazimi dali nekoj napravil za priblizuvanje na Makedonija (i MK prasanja) kon megjunarodanta javnost poveke od nego?

A od tvojov post kako da ti se krivi oni, sto Makedonskata ekonomija nee kako sto treba... a za toa treba da ti se krivi tie sto se vnatre ne tie sto se nadvor...

Изменето од Alexandar Mak - 12.Декември.2007 во 02:42
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KikoMC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 03:48
Ostaj gi tie Milcho Manchevski i slicnite raboti, tie se umetnici..Tuku kako mozi na Trpe od New Jersey da mu e pomilo za Makedonija od Ace od Prilep?devizi??pa kaj se da gi vidam??si izlegol na ulica da vidish kakva siromashtija vladee??se bogatat na makata na drugite?a tie kje dojdat so mercedesi, i shto kje ostaat 100 evra za vnuchinjata, i parite za benzin shto kje gi potroshat?Lobiranje?koe lobiranje be brat..Igor Dzambazov dosega ilijada pati imashe shansa da ja napusshti Makedonija, ama ne ja napushti oti sepak taa e svoja drzava..Brat,edna rabota..Slozna dijaspora imaat samo Albancite..eden da se javi neshto bolen i odma site albanski familii od svajcarija po 1000evra kesh isprakjaat ..A shto ovie nash*te??Obleka shto mu se smalila ?ili dotraena kola nekoja kje ti ostaj, shto kje nemash pari benzin da i stajsh?ili orevi da ti pushti??jakite biznismeni ovde idat so 1000000$vdzeb, a odbiraat kade da jadat oti bilo p0eftino??i nemoj da mi kazish deka nekoj od nadvor pokje ja sakal drzavata od mene , tuka shto sum se rodil tuka kaj shto i kje umram..

Изменето од KikoMC - 12.Декември.2007 во 03:49
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 03:52
Originally posted by KikoMC KikoMC напиша:

Ostaj gi tie Milcho Manchevski i slicnite raboti, tie se umetnici..Tuku kako mozi na Trpe od New Jersey da mu e pomilo za Makedonija od Ace od Prilep?devizi??pa kaj se da gi vidam??si izlegol na ulica da vidish kakva siromashtija vladee??se bogatat na makata na drugite?a tie kje dojdat so mercedesi, i shto kje ostaat 100 evra za vnuchinjata, i parite za benzin shto kje gi potroshat?Lobiranje?koe lobiranje be brat..Igor Dzambazov dosega ilijada pati imashe shansa da ja napusshti Makedonija, ama ne ja napushti oti sepak taa e svoja drzava..Brat,edna rabota..Slozna dijaspora imaat samo Albancite..eden da se javi neshto bolen i odma site albanski familii od svajcarija po 1000den isprakjaat ..A shto ovie nash*te??Obleka shto mu se smalila ?ili dotraena kola nekoja kje ti ostaj, shto kje nemash pari benzin da i stajsh?jakite biznismeni ovde idat so 1000000$vdzeb, a odbiraat kade da jadat oti bilo p0eftino??i nemoj da mi kazish deka nekoj od nadvor pokje ja sakal drzavata od mene , tuka shto sum se rodil tuka kaj shto i kje umram..

Ako si Covek, i ako pravdata, cesnosta humanosta, a pred se ljubovta za rodniot kraj te vodat vo tvoite postapki, itekako mozes da pomognes za Makedonija.
  Sigurno nekoj od Mariovo, nemoze da ja promovira Makedonija podobro otkolku nekoj koj ne e vo samoto Mariovo,i koj komunicira so poveke lugje vo svetot i ja promovira vistinata, nepravdata(od istoriski i politicki aspekt kon Makedonija),i ekonomskite moznosti za investiranje vo Makedonija.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 33>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.