|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика | страница <1 138139140141142 229> |
Автор | |
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
знам дека си по архитектурата ...(ако само мене ми одговараше...
... не мораше толку да се трудиш) .....јас врска немам ...
ако е и за останативе ....тогаш е во ред....
ама па она што го гледам ...многу убаво ми изгледа ....
Не можеме сите ... исто да гледаме....
некој гледа само црно...некој бело .... друг ....црно бело.......
а јас ...розово ....
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
исто ко во природните науки, си постојат равенки и се докажани, не можеш да ги менуваш |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Проектот не го правеа лаици како мене
го правеа архитекти...
претпоставувам дека си ја познаваат доволно добро
својата работа ....
Каде прочита ти дека јас некого убедувам ...???
никаде не напишав ...Слушај народе ова е преубаво....!!!
секаде си пишував дека мене ми се допаѓа....
Прочитај се уште еднаш и види ...кој кого ...убедува .....!!!
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а тоа дека проектов го дадоа на професионални архитекти, тешко, како прво јас прв пат во живот ги слушам имињата на барем оние што се покажаа, а другите ги држат во тајност ко специјална единица да се... како и да е, се работи за дебитантчиња, кои и да се прекрасни архитекти со нивното искуство можат барака само да направат, а вакви крупни проекти се доверуваат на реномирани архитекти, многу често и странски архитекти како второ, планот, урбанистичкиот план, не беше создаден плански, од тим од архитекти и урбанисти и по сите процедури, правни и административни, туку беше од ден на ден менуван основниот урбанистички план, со што нашите политичари си ставаа објекти таму каде им беше ќеиф, и ги одредија нивниот изглед, точна позиција и организација, а колку што знам ниеден од моменталните политичари кои се на власт не е дипломиран и искусен архитект и за објектите се распишаа конк*рси со точно определен изглед на објектот, со што се изгуби поентата на било каков конк*рс и како тоа, јас, како тотален лаик, успевам да најдам огромни професионални грешки на архитективе - експерти??? збориме за големи грешки уште во основата на се... како капаче на се е што поради големата транспарентност на владата, за сите овие објекти не смееме да дознаеме ни најосновни информации, како да се работи за воени бази... и така се додека не се исече лента на истите, а целиот план ни беше сервиран на кратко нејасно клипче, прикрпено само со имиња на објектите и тоа излезе додека неколку објекти веќе беа во изградба или се знаеше дека се планирани, но не беа претставени во јавност зошто ако се е суперишка, ништо не сакаат да ни откријат? јас сигурно нема да отидам да им ги саботирам објектите... не смее да се зуцне ни како ќе работи фонтаната на Александар, фонтана ееееј, до кај ја тераат работава... |
|
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Осетот за убавина е релативна ствар... Во време на криза, во време на лошо менаџирање на земјата од страна на владата, да се градат монструозни проекти со баснословни суми, кои и тоа како би закрпиле доста други дупки, е невиден апсурд.... Имало и ќе има секогаш подобра намена на парите, отколку пред осиромашен народ пари да броиш и споменици да му градиш....
Да ги прашам сите поддржувачи на оваа власт, и овој проект, како би се чувствувале вие да бидете осиромашени, а некој да кој може да би помогне, си гради споменици и разно разни зградурии.... КАКО БИ ВИ БИЛО НА ВАС ????? До тоа ли дереџе стигнавме... Да настапувате со невидена иронија и цинизам додека некој во вашата околина крпи крај со крај???? Дали е тоа премногу себично, безобразно и некултурно? |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мислам дека цело време се убедуваме дали е убаво или не и некако намерно отидовме во некоја друга насока Замислена,извини што го цитирав твојов пост најблиску ми е до мојата поента на темава убаво е,малку кичерајски за мој вкус ама ајде да се сложиме дека е убаво првата мисла ми беше,дали е прекупотребно толкаво инвестирање сега,не дали е убаво или не во време кога сите установи ни стојат на климави нозе и парите од било какви кредити би биле попотребни во здравството на пример,дали беше пресудно да градиме вака масовно,одеднаш? во едно здраво семејство прво ствараме услови за нормален живот,значи-сметки,храна,облека...ако остане нешто ќе купиме и некоја слика за зид или завеса или вазна...ама кровот да ми е напукнат и капе вода а јас земам кредит за да купам тепих и завеса малку ми е лудо... |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Битно да е убаво на некои луѓе..... Не е битно што народот е во гуша до проблеми...
Битно имаме лавови, имаме шмизли, бикови, коњи, капии.... И се палиме на тоа како некои Ирци или една французинка дошле и рекле ВАУ, ова е супер.... Репер за убавина се баш тие луѓе.... нив не ги боли што народот е осиромашен, испозаглавен со активирани хипотеки, извршители фрчат на секоја страна.... Не се битни украдените млекари со ФАМОЗНАТА странска инвестиција на државата ШведМилк, која на крај ја шитнаа за 1 евро, на криминалецот бизнисмен....Не е битно, уништеното образование и сите афери во него, не е битно здравството во Македонија, не е битно да се донесе некоја асална инвестиција да се отворат работни места, не е битно што се разграбуваат народни пари, под името ГРАДИМЕ, не е битно што списокот на невработени секој ден расте, не е битно што секој ден се повеќе се пријавуваат за социјална помош се повеќе луѓе, не е битно што државата се заглави до гуша во кредити за да исплаќа плати и пензии на пензионерите (а тие пари можеше да ги искористи за тоа)... Битно Скопје 2014 со цела негова вредност која надминува 200 милиончики е убаво....(бтв во време на криза). Пример имам кола пред ремонт, не го средувам моторот туку ја шминкам однадвор.... апсурд... Ма што е битно тоа... Битно е дека на некои им е супер, си земаат платичка и уживаат, а другите.... па според нив, без другите се може....Битно е дека Скопје 2014 е убаво....(според некои). |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ne mozam da go najdam,...od pred nekoj den beshe
....bukvalno site zemji okolu zemjava,... gradat nagolemo infrastrukturni ''stvari''....pa duri i edno kosovo,...a , ovie ''najpametnite'' nashle gluposti da mu pravat na narodot ,demek da mu ja podignat svesta za toa koj e i shto e,...( a, raka na srce,..nula e!)
....isto gledam ,..nekolku mashini za asfaltiranje se od kosovo dojdeni ,...i gi asfaltiraat skopskite ulici...za kamioni i drugi mashini i da ne spomnuvam!
...znachi,..i edno kosaovo ima toa shto tuka go nema!...ziva sramota,...na planetava!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
премногу ставате акцент на сиромаштијата, владата како и да работи, не може да ни ги решава приватните проблеми, основниот проблем во планот е многу едноставен
државата не смее да си дозволува нејзина главна оска на работење и главна преокупација да и биде урбанистичкото уредување на еден град, па макар и да се работи за главен град и државата да е најразвиена на светот, се знае како си оди тоа и не за џабе постои хиерархија и области во политиката, со градовите единствено треба да се занимаваат општините со сите нивни органи и евентуално да соработуваат со министерствата, и тоа министерствата да нудат помош, а не да бидат секогаш главни двигатели јас не сакам владата да си игра SimCity со мојот град, туку да ја води државата во целост, а дефинитивно не го прави тоа... не може држава во развој, со сите социјални, економски и политички проблеми да се занимава со урбанистички план, едноставно е нереално и не може еве, дури и да не постоеја проблемите како сиромаштијата и заостанатоста во некои области, не може да го игнорираме фактот што државава нема решено основни политички и економски пороблеми |
|
|
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
во Србија се гради коридорот 10 (Е75) кој се разбира поминува од кај нас, а во Бугарија и Албанија коридорот 8 што кај нас е познат како М2, во косово се гради и Е65, кој кај нас ја поврзува цела западна Македонија сакале или не, мора да ги градиме овие коридори, и патните и железничките, ако не сакаме да си останеме заостанати и да не заобиколува целиот свет, да пропушриме шанси за поголем промет, полнење на државен буџет, а подоцна и инестиции... |
|
|
|
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Основи на секоја влада треба да се, обезбедување стабилна економија во државата, преку привлекување на инвестиции, олабавување на стопанствово преку намалување или укинување на некои давачки.
Исто така основна цел е да обезбеди квалитетно образование и здравство. Тоа мора да бидат приоритети на секоја извршна власт, а приоритети на локалната власт се украсување и изградба во своите општини. Спомениците, и останатите зданија треба да се последното нешто што требаше да го изгради оваа влада... Се решаваат најосновните и најкритичните проблематики, а на крај ако останат пари за декор..... сите прво ја градиме куќата, ставаме кров, малтер, прозори и врати, а на крај молерисуваме и ставаме слики и украсни лајсни... |
|
|
|
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајде сега кажете и по некој пофален збор за новата жичарница што владата на рм ја направи во Скопје. Сумата од над 10 милиончики, кажува дека таа жичарница е од витално значење за Скопје и државата...... Но не е битно ништо друго, битно имаме жичарница... Јеееееееееееееееее... ќе се возиме со неа.....
БРУКА И СРАМОТА.... но битно е дека имаме жичарница.... од 10 мил.евра |
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...za makedoncite!
...daleku bi dogural svetov da e ...kako niv ! Изменето од brza - 25.Мај.2011 во 01:18 |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
е тоа ти е друже брза... во време на криза, владата собира, азно пари од народот, зема милионски кредити, и ги троши на згради, споменици, жичарници и остали дрангулашки..... богами далеку ќе догура светов ако е раководен од вакви како николче и пајташите....
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 138139140141142 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |