IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 824>
Автор
Порака
дуле Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2006
Статус: Офлајн
Поени: 973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дуле Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 20:17
полковниче Дрангов - успокой тапката малко... за 2 дена - 58 поста - това е необичайна хиперактивност... Не е необходимо чак толкова - става досадно. Когато имаш какво да кажеш - казвай го с минимум думи. Ще има повече ефект. Все пак тук сме гости и трябва да се съобразяваме с домакините - те определят правилата. Нека да водим цивиливизационен спор. (а пък това за "турко-татаро-монголите" просто го приеми с усмивка - каво да правиш - млада нация - държат се като малки деца)
Кон врв
Борислав Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 12.Јануари.2008
Поени: 46
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Борислав Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 20:31
Originally posted by Oho Boho Oho Boho напиша:

Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Јас сум Македонец а не Југословен,роден сум у Македонија од Мајка и Татко Македонци кои исто потекнуваат од Македонски предци многу-многу години наназад.А ти тап ли си што незнаеш кој си и што си,Траки,Гагаузи,Помаци,Урунги,Одринци,Добруџанци,Одринци,Ромулијци,Цигани,Турци и уште којзнае колку турко-монголизирани народи кои незнаат кој име е родот.Кој си турко Монголче од каде потекнуваат твоитеголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Забрави да споменеш и драгалевчани, конявичари, банишорци, подуенци, люлинчани и зона Б-5-ци.голема%20насмевка

Хаха, аз съм подуенец
Кон врв
pol.B.Drangov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Јануари.2008
Поени: 87
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pol.B.Drangov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 22:51
gotin che sa domakini....sa!ama neznam tva se edno mi burka v glavata "turkomongoli" parvo ne e vqrno az ne vigdam horata okolo men da sa ot taq rasa ama zdrave da e!vtoro ne osaznavat che ako nie sme takiv i te mamka mu sa ot sa6toto testo!treto tova koeto pravqt sarbomanite e napravo smarten grqx.i za chetvarto redqt se po 200 000 na godina za vizi za bulgaria pa posle takiva sme onakiva sme!predlagam predi viza test po bulgarski i literatura za istoriq dage na granicata da gi pitat koga e bila bitkata pri varbi6kiq prohod chak togava pechat ei tova 6te me radva mnogo
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Борислав Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 23:08
Бате и мене много ме дразни това "тюркомонголи", ама това им го пише в енциклопедията и значи за тях това е закон и не подлежи на оспорване. Ние пък от наша страна може да се радваме, че не е написано
негроинки, афроевропейци, афроамериканци или нещо друго.
Кон врв
m__g__ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2006
Поени: 591
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 23:21
мене пък тва с тюркомонголите ми е газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
бе кой го е измисли бе газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење

светът е оцелял защото се е смял газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Борислав Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 23:34
То не е и смешно, то направо е трагично, не знам на кой главата му е родила тази велика идея, сигурно на някой сръб
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 23:35
Никој ништо не измислил. Монголите на 2-3 пати во историјата се докопуваат до Европа едни од нив преку денешна Турција преминале на Европа но кога стигнале до Македонија и Македонците кои неможеле да ги совладаат се населиле источно од Македонија на територија на денешна Бугарија. Со нивното мешање со Турците кои им се придружиле во освојувањата се наречени Туркомонголи.
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 23:55
Нив пред 9век историјата не ги интересира,тие знаат дека Борис ги покрстил и тоа е доволно за нив.Кои биле,какви биле,од каде дошле тоа не е ни битно битно прва част блгари се а можеби и од Монголија директно да се дојдениголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

И туркомонголчиња друго нешто да ви кажам посебно на Борислав,и мене и моите сонародници никој не не прашал како се чувствуваме и кои сме по националност кога Б`лгарската историја ја пишувале.Вие мислите само Аспарух и Калојан живееле на Балканот и никој другголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

МАКЕДОНЦИ,МАКЕДОНЦИ - ПОСЛЕДЕН СЛОБОДЕН НАРОД - СО ВЕКОВИ ПОРОБЕН АМА НИКОГАШ ОД НИКОЈ НЕ ПОКОРЕН
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 00:14
Па ден денеска учат Македонска историја , ја незнам што луѓе беа до кога ке се лажат самите себе дека се Македонци нели им е преку глава да си се викаат : еднаш Бугари еднаш Македонци . Па нека се одлучат или тоа или ова. Неможе и двете.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 00:26
Кој они ти се уникати,ем Македонци,ем Бугари ем ТуркоМонголиголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 00:32
Абе неам више зборови за нив нека се носат од кај шо дошле.
Кон врв
Oho Boho Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tatarin-Dragalevchanin

Регистриран: 14.Август.2007
Поени: 336
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Oho Boho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 11:12
Originally posted by MAKEDON-FILIP MAKEDON-FILIP напиша:

Па ден денеска учат Македонска историја , ја незнам што луѓе беа до кога ке се лажат самите себе дека се Македонци нели им е преку глава да си се викаат : еднаш Бугари еднаш Македонци . Па нека се одлучат или тоа или ова. Неможе и двете.

Абе Филип. Имам питане. По кои форуми се дискутира "идентитетот". Айде молим те посочи ми поне един български форум в който да има такава дискусия. Айде също така отговори ми тука дали има деление на македонофили и македонофоби.
Айде също така иди в Пиринско и ги попитай хората като какви се чувстват. Аааа, щях да забравя. Има 500 "вистински македонци". Ония нещастници от ХОМО, които си получават заплатите от Белград.задоволство
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 11:18
У секој Бугарски форум се зборува за Македонија и тоа што се се зборува нема потреба да кажувам,ужас,ужас.И има Македонци у Окупирана Пиринска Македонија ама има и ПоТуркоМонголизирани Македонци кои незнаат за родот свој ги лажат туркомонголитенамигнување
Кон врв
Oho Boho Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tatarin-Dragalevchanin

Регистриран: 14.Август.2007
Поени: 336
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Oho Boho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 11:39
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

У секој Бугарски форум се зборува за Македонија и тоа што се се зборува нема потреба да кажувам,ужас,ужас.И има Македонци у Окупирана Пиринска Македонија ама има и ПоТуркоМонголизирани Македонци кои незнаат за родот свој ги лажат туркомонголитенамигнување

Немах предвид дискусии за Македония. Имах предвид да си дискутираме нашия идентитет ид се чудиме аджеба, абе ний турко-чувашо-марсиано-монголи ли сме или какво?збунетост
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.