|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 824> |
Автор | ||
дуле
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
полковниче Дрангов - успокой тапката малко... за 2 дена - 58 поста - това е необичайна хиперактивност... Не е необходимо чак толкова - става досадно. Когато имаш какво да кажеш - казвай го с минимум думи. Ще има повече ефект. Все пак тук сме гости и трябва да се съобразяваме с домакините - те определят правилата. Нека да водим цивиливизационен спор. (а пък това за "турко-татаро-монголите" просто го приеми с усмивка - каво да правиш - млада нация - държат се като малки деца)
|
||
Борислав
Група Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хаха, аз съм подуенец |
||
pol.B.Drangov
Сениор Регистриран: 20.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 87 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
gotin che sa domakini....sa!ama neznam tva se edno mi burka v glavata "turkomongoli" parvo ne e vqrno az ne vigdam horata okolo men da sa ot taq rasa ama zdrave da e!vtoro ne osaznavat che ako nie sme takiv i te mamka mu sa ot sa6toto testo!treto tova koeto pravqt sarbomanite e napravo smarten grqx.i za chetvarto redqt se po 200 000 na godina za vizi za bulgaria pa posle takiva sme onakiva sme!predlagam predi viza test po bulgarski i literatura za istoriq dage na granicata da gi pitat koga e bila bitkata pri varbi6kiq prohod chak togava pechat ei tova 6te me radva mnogo
|
||
Борислав
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бате и мене много ме дразни това "тюркомонголи", ама това им го пише в енциклопедията и значи за тях това е закон и не подлежи на оспорване. Ние пък от наша страна може да се радваме, че не е написано
негроинки, афроевропейци, афроамериканци или нещо друго. |
||
m__g__
Сениор Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
мене пък тва с тюркомонголите ми е
бе кой го е измисли бе светът е оцелял защото се е смял |
||
Борислав
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
То не е и смешно, то направо е трагично, не знам на кой главата му е родила тази велика идея, сигурно на някой сръб
|
||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никој ништо не измислил. Монголите на 2-3 пати во историјата се докопуваат до Европа едни од нив преку денешна Турција преминале на Европа но кога стигнале до Македонија и Македонците кои неможеле да ги совладаат се населиле источно од Македонија на територија на денешна Бугарија. Со нивното мешање со Турците кои им се придружиле во освојувањата се наречени Туркомонголи.
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нив пред 9век историјата не ги интересира,тие знаат дека Борис ги покрстил и тоа е доволно за нив.Кои биле,какви биле,од каде дошле тоа не е ни битно битно прва част блгари се а можеби и од Монголија директно да се дојдени
И туркомонголчиња друго нешто да ви кажам посебно на Борислав,и мене и моите сонародници никој не не прашал како се чувствуваме и кои сме по националност кога Б`лгарската историја ја пишувале.Вие мислите само Аспарух и Калојан живееле на Балканот и никој друг МАКЕДОНЦИ,МАКЕДОНЦИ - ПОСЛЕДЕН СЛОБОДЕН НАРОД - СО ВЕКОВИ ПОРОБЕН АМА НИКОГАШ ОД НИКОЈ НЕ ПОКОРЕН |
||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па ден денеска учат Македонска историја , ја незнам што луѓе беа до кога ке се лажат самите себе дека се Македонци нели им е преку глава да си се викаат : еднаш Бугари еднаш Македонци . Па нека се одлучат или тоа или ова. Неможе и двете.
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој они ти се уникати,ем Македонци,ем Бугари ем ТуркоМонголи
|
||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе неам више зборови за нив нека се носат од кај шо дошле.
|
||
Oho Boho
Сениор Tatarin-Dragalevchanin Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе Филип. Имам питане. По кои форуми се дискутира "идентитетот". Айде молим те посочи ми поне един български форум в който да има такава дискусия. Айде също така отговори ми тука дали има деление на македонофили и македонофоби.
Айде също така иди в Пиринско и ги попитай хората като какви се чувстват. Аааа, щях да забравя. Има 500 "вистински македонци". Ония нещастници от ХОМО, които си получават заплатите от Белград.
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
У секој Бугарски форум се зборува за Македонија и тоа што се се зборува нема потреба да кажувам,ужас,ужас.И има Македонци у Окупирана Пиринска Македонија ама има и ПоТуркоМонголизирани Македонци кои незнаат за родот свој ги лажат туркомонголите
|
||
Oho Boho
Сениор Tatarin-Dragalevchanin Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Немах предвид дискусии за Македония. Имах предвид да си дискутираме нашия идентитет ид се чудиме аджеба, абе ний турко-чувашо-марсиано-монголи ли сме или какво?
|
||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |