IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Православно vs Протестантско Христијанств
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Православно vs Протестантско Христијанств

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 22>
Автор
Порака
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2007 во 00:54
еве мал рекапитулар, овојпат зголем соодветно, да биде прикладен за сите диоптрии...

Покажи ми дека Апостолите се молеле на Марија?
Покажи ми дека Христос рекол молете и се?
Покажи ми дека Христос рекол таа е возвишена?
Покажете ми каде Апостолите се молеле пред икони?
Покажете ми каде Апостолите крштевале бебиња?
Покажете ми каде Апостолите осветувале вода?
Покажете ми каде Апостолите наплатувале за крштевање?
Покажете ми каде е уредена Архиепископијата?
Покажете ми каде е заповедан Синод?
Покажете ми каде е речено следи ја црквата, а не Библијата?
Покажете ми каде е речено црквата да биде национална, а не мултинационална?
Покажете ми каде Апостолите ја укинаа Христовата забрана за политичко делување на Црквата?
Покажете ми каде Апостолите носеа мантии и крстови?
Покажете ми каде Апостолите прифаќаа да им се поклонуваат и да им целиваат раце?
Покажете ми дали Апостолите беа скромни, или се луксузираа?
Покажете ми дали Апостолите беа осветољубиви, материјалисти, националисти или беа се обратно???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2007 во 00:55
не бегај од прашањето зошто не можеш да најдеш еден верник како тебе, во 4, 5, 10, 12 век??? ЗОШТО?

Кон врв
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2007 во 00:57
Originally posted by аџија аџија напиша:

сарде,

види реално да ти кажам, и покрај тоа што се правиш слеп и неписмен, а не си до толку, и не гледаш дека ТРИ ПАТИ ти го поставив ( а ти почна некакви преговори да вршиш LOLLOL) дека едноставно НЕ ТИ ОДИ темава...

Искрено, од срце ова ти го кажувам. Чаир проба. Не му одеше. Православие проба. Не му одеше. Ти проба, и морам да кажам, најмногу се запна, се заинати, се залета некаде, ама знаеш кога многу ќе се залеташ а не знаеш да закочиш?

Значи сарде, ако и понатаму се правиш слеп на сите прашања од оваа и од другите теми, јас можам само да ти порачам:

ДАЈТЕ ДРУГО ДЕТЕ, ОВА НЕ ГО БИВА...

Она што ни зборува внатре во нас зборува за нас повеќе од за себе кажаните зборови. Можам да замислам како ќе ти биде кога ќе се погледнеш во огледало вечерва. Си виде самиот пред себе си каква е твојата вера. И секогаш кога ќе погледнеш во огледало не ќе сакаш да се гледаш. Не дека јас сум којзнае каков чесен човек, ама барем ја признавам честа и и се поклонувам. Ако гинам, ќе гинам за Бога. Јас немам чест, но Господ има. Својата нема да ја бранам, ама Божјата ќе ја бранам. Ти Божјата чест не ја одбрани, бидејќи не ни можеш кога си служиш себе си а не на Бога!
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2007 во 00:58
Дали она погоре значи дека се нафати на тоа да разговараме за верата и кој не може да даде одговор да ја смени верата?
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2007 во 00:59
Ако ХРИСТИЈАНСКАТА ВЕРА е неубава, кога човек се гледа во огледало, тогаш КАЖИ МИ ОГЛЕДАЛЦЕ ОГЛЕДАЛЦЕ, која вера е поубава???

не се секирај ти многу за Божјата чест. Бог самиот ја брани својата чест. Ние можеме само да бидеме негови слуги, или слуги на сатаната. А како што кривотвориш истории, учења од апостолите, догми и како си спремен да ја продадеш верата на форум, мислам јасно е чиј слуга си ти...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2007 во 01:00
ако се нафатам, ти одма треба да ја смениш уште пред да почнеме, бидејќи на ниедно прашање не знаеш одговор...LOLLOLLOL
Кон врв
ubav Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Февруари.2007
Поени: 44
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ubav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2007 во 01:00
abe gledate deka vi e djabe kolku i da sakate da ubedite vo nesto vo sto i samite ne veruvate odma nekoj se inaetel a vie sto pati go smenivte mislenjeto ne ste dosledni vo toa sto go kazuvate te pravoslavnata religija ne bila hristijanska te posle popovite ne cinele a religijata si bila dobra nisto ne kazuvate samo eres a ako nemate dovolen broj vernici vi kazav kako se protestira i so ne probate kako jehovinite svedoci od kuka vo kuka moze ke vi trgne. 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2007 во 01:01

Ако ХРИСТИЈАНСКАТА ВЕРА е неубава, кога човек се гледа во огледало, тогаш КАЖИ МИ ОГЛЕДАЛЦЕ ОГЛЕДАЛЦЕ, која вера е поубава???

не се секирај ти многу за Божјата чест. Бог самиот ја брани својата чест. Ние можеме само да бидеме негови слуги, или слуги на сатаната. А како што кривотвориш истории, учења од апостолите, догми и како си спремен да ја продадеш верата на форум, мислам јасно е чиј слуга си ти...

Точно е дека Бог сам си ја брани честа само ние треба да покажеме вера во Него?

www.pravoslavna.mk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2007 во 01:03

ако се нафатам, ти одма треба да ја смениш уште пред да почнеме, бидејќи на ниедно прашање не знаеш одговор...LOLLOLLOL

Дотолку повеќе причина за тебе за да се нафатиш!
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2007 во 01:03
Сард

ти честитам за нешто...

Ти можеш да бидеш ДОКТОР по Празнословие... Успеваш Три страни да потрошиш, вешто избегнувајќи да дадеш одговор, иако цел ден љубезно одговарав на твоите безкрајно примитивни прашања... Со ова покажуваш колку човечко (да не зборувам за христијанско) има во тебе... Да имаше грам доблест, ќе одговореше, без да се моташ наоколу во очајнички обид да ме замолкнеш...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2007 во 01:05
Избери едно од горните прашања!
www.pravoslavna.mk
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2007 во 01:12
Originally posted by beleg beleg напиша:

Originally posted by mali simo mali simo напиша:

Традициите  драга Марина во православието верувај ми се наметнати , никој не се согласува за Светата педесетница( Духовден) да се оди на гробишта но се оди 

Не е проблем што се оди на гробишта...ТУКУ ПОПОТ ШТО ГИ ОПЕВА ЗА ПАРИ ГРОБОВИТЕ ТОЈ ДЕН...А НЕ ТРЕБА....ТРЕБА ДА ГИ ПОУЧИ ЛУЃЕТО ШТО ВСУШНОСТ Е ТОА

ajde Sard kazi dali e greota ova shto se sluchuva za Duhovden...ili nokta za Badnik
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2007 во 01:15

Originally posted by mali simo mali simo напиша:

Традициите  драга Марина во православието верувај ми се наметнати , никој не се согласува за Светата педесетница( Духовден) да се оди на гробишта но се оди 

Не е проблем што се оди на гробишта...ТУКУ ПОПОТ ШТО ГИ ОПЕВА ЗА ПАРИ ГРОБОВИТЕ ТОЈ ДЕН...А НЕ ТРЕБА....ТРЕБА ДА ГИ ПОУЧИ ЛУЃЕТО ШТО ВСУШНОСТ Е ТОА

ajde Sard kazi dali e greota ova shto se sluchuva za Duhovden...ili nokta za Badnik

Слушај Белег знам дека си со Аџија заедно тоа вечерва го дознав со пораката која ти ја испратив. Затоа твојата игра овде е откриена?

Одговорот го знаеш и самата. Правата вера си има работа со демонот и си ја води својата духовна борба.
www.pravoslavna.mk
Кон врв
rome Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 492
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2007 во 01:18
sard a kakva borba vodi pravoslavnata crkva so demoni ?kako sto znam ako si so demonite kako sto je pravoslavnata nemas borba tuku si clen so niv
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.