IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Медиуми
  Активни теми Активни теми RSS - X Фактор
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

X Фактор

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 65>
Автор
Порака
Kastro Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2008
Статус: Офлајн
Поени: 11937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kastro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2014 во 13:47
17/01/2014 - 23:57

NOVI TOŠE: Poslušajte pesmu Daniela Kajmakoskog -"Nežna ko princeza" (AUDIO)

U pitanje je numera koju je finalista takmičenja "X Factor" izveo 2009. godine na festivalu u Ohridu

Foto: Luka Pilipovi&amp;amp;#263; 

Daniel Kajmakoski, jedan od favorita za pobedu u takmičenju “X Factor“, obradovao je još jednom svoje fanove i na svojoj Fejsbuk stranici objavio njegovu numeru pod nazivom “Nežna ko princeza”. U pitanju je pesma koji je ovaj talentovani muzičar 2009. godine otpevao na festivalu u Ohridu i prikupio simpatije.

Da podsetimo, Daniel je tokom današnjeg dana otputovao upravo u Ohrid gde nastupa sa svojim mentorom Željkom Joksimovićem, a popularni srpski kompoiztor je na svom Tviter nalogu postavio fotografiju gde Kajmakoski na granici Srbije i Makedonije potpisuje autograme carinicima.

Foto: Twitter/@ZZeljko

Foto: Twitter/@ZZeljko

Изменето од Kastro - 18.Јануари.2014 во 13:48
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kastro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2014 во 13:51
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kastro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2014 во 13:58
Skromno ,talentirano I kvalitetno momche definitivno ....среќа

Sjajni Daniel Iz X Factora: Želim da budem kao Toše Proeski! (VIDEO) (FOTO)

- Nigde ne nastupam, a kada ne komponujem, radim na gradilištu da bih preživeo. Sve ovo je za mene veliki šok, velika mi je čast što me porede sa takvim velikanom - kaže Kajmakoski za Telegraf

Telegraf: Sjajni Daniel Iz X Factora: &amp;#381;elim da budem kao To&amp;#353;e Proeski! (VIDEO) (FOTO)

Talentovani Daniel Kajmakoski iz Struge iz Makedonije, koji živi u Beču, a koji je u sinoćnoj emisiji “X Factora“ bez teksta ostavio publiku i žiri, još uvek ne veruje da je svojim besprekornim glasom pomerio čitav region!

On za Telegraf kaže da se za muziku nikada nije školovao, da već tri godine radi na gradilištu i da želi da sledi ideju Tošeta Proeskog, dok za vrhunskog pevača Balkana smatra Željka Joksimovića.

Daniel, koji se s porodicom sa šest godina preselio u Austriju, nije očekivao da će ovoliko oduševiti publiku i da će o njemu brujati svi mediji, ali dodaje i da je srećan što je tako i da uživa u pažnji koju je privukao.

Foto: Facebook/Daniel Kajmakoski

- Na nebu sam sad! Oduševio sam se kad sam video reakcije posle mog nastupa, nisam ni sanjao da će ovako da bude! Iskreno, malo sam bio nesiguran jer nisam znao da li ću se dopasti balkanskoj publici, da li ću izneti to što oni traže. Iako slušam domaću muziku, pevao sam na engleskom jer sam želeo da se predstavim kroz nešto što najviše volim – iskren je Kajmakoski.

Foto: Facebook/Daniel Kajmakoski

Ovaj 29-godišnji muzičar priznaje da se nikada nije školovao za muziku, ali da je svoj talenat razvijao od rođenja, s ocem koji je svirao harmoniku, dok je klavir i gitaru naučio sam da svira.

- Ne nastupam nigde, komponujem i stvaram muziku, volim da napravim nešto novo, a ne da interpretiram tuđe kompozicije. Radio sam i s Karolinom Gočevom, koja je napravila pravi bum s pesmom “Više se ne vraćaš” za koju sam napisao tekst i muziku. Kad nema posla oko muzike, radim na gradilištu, evo, poslednje tri godine od toga živim – iskren je Daniel, koji je svoju sreću na sličnom takmičenju okušao i u Beču.

- S 19 godina sam se prvi put prijavio za muzičko takmičenje u Austriji, ali tada nisam bio ovoliko iskusan i plasirao sam se u prvih 12 i bio jedini stranac među finalistima. Tamo baš teško prihvataju ljude sa strane, ali moram biti iskren, to nije imalo uticaja u mom slučaju. Za “X Factor” me letos prijavio moj prijatelj, koji je oduševljen mojim glasom – priča muzičar za kojeg su mnogi prokomentarisali da je budući Toše.

- Proeski je jedna od najvažnijih osoba u mom životu. Oduvek slušam njegove pesme, on je za mene primer i idol i nameravam da sledim njegovu ideju, njegove vrednosti, ali ne i da ga kopiram. Drago mi je kad čujem da me porede s takvim velikanom – ponosno ističe makedonski pevač, koji među muzičke ikone Balkana svrstava i Željka Joksimovića.

- Mislim da mnogo mogu da naučim od Željka, on je veoma uspešan i stabilan pevač, slušam ga od njegovog prvog albuma, i iskreno, bila bi mi čast da sarađujem s njim. Još uvek mi niko nije ponudio saradnju, ali sam čuo da je Emina rekla da bi volela sa mnom da radi. To bi bilo fantastično – poručuje Daniel, koji u Beograd planira da dođe odmah po pozivu produkcije “X Factora”.

Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2014 во 14:19
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kastro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2014 во 14:20
Inaku osven nego ima I drugi kvaliteti vo X Factor ,posledniov mesec redovno go sledam I mozam da kazam deka spored mene Daniel ,Ilma I Tamara se najdobri tuka nekade se I Lukrijan I Aleksa, Maja defintivno ne trebase da izleze ....Jas poprvo bi ja disfalifikuval Aleksandra S. dodeka Aleksandra B mi e monotona , ima glasovni moznosti no mislam deka nema vo sebe X Factor...
Ahh Haris ,e toa detence si pee ubavko ama mislam deka mu e seuste rano za vakvo nesto...ocigledno e deka Emina si go forsira svoeto milenice ...
Grupite ne bi gi diskutiral spored mene nelogicno e da se sporeduva vokalna sposobnost na eden so poveke ...
Kako I da e navivam za Daniel ....daaa I se gordeam so nego kako Makedonec голема насмевка
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2014 во 14:21

ВИДЕО: Даниел и Жељко направија невиден спектакл во Охрид

Синоќа во Охрид се одржа долгонајавуваниот концерт на Жељко Јоксимовиќ, каде што како главен гостин на вечерта настапи нашата македонска гордост, Даниел Кајмакоски. Финалистот на X-Factor беше навстина возбуден што пее пред многубројната публика и тоа во неговата родна земја! Мора да напомениме дека аплаузот за Даниел беше навистина многу посилен, отколку за Жељко! Сепак, тоа за Жељко не е е никаква конкуренција, туку гордост, затоа што тоа е неговиот ученик.

Жељко и Даниел во дует ги пееја едни од најпознатите песни на Жељко, како и македонската „Лихнида кајче веслаше“.

- Лихнида ти благодарам за прекрасната поддршка. Им благодарам на сите што дојдоа на концертот, се надевам ви се допадна. Утре по 10 часот ќе ја имам големата чест да го прошетам мојот ментор Жељко низ нашата убава Струга. Се гордеам што можам да му го покажам нашиот град. Сите сте добредојдени, со огромна возбуда изјави Даниел.

Големо браво за Даниел!

Кон врв
Crna Arapina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2013
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Crna Arapina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2014 во 14:49
Originally posted by laki_bu laki_bu напиша:

Prosto ....газење од смеење
.Se nadevam deka se otideni na koncert  pogore clenoviteголема насмевкаизненадување
да супер беше , ми плати 1000 еу што мешал малтер пред некој ден а и на сите таму што беа им плати , ми ја покажа и фалсификуваната диплома(не кајжувај на никој, дома и ја испечатил каква Австрија ) и позади има што пее друг он ја отвара само устата хахахахаахахахизненадувањеголема насмевка

Train hard,Fight easy !
Кон врв
Crna Arapina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2013
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Crna Arapina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2014 во 14:50
Originally posted by Crna Arapina Crna Arapina напиша:

Originally posted by laki_bu laki_bu напиша:

Prosto ....газење од смеење
.Se nadevam deka se otideni na koncert  pogore clenoviteголема насмевкаизненадување
да супер беше , ми плати 1000 еу што мешал малтер пред некој ден а и на сите таму што беа им плати , ми ја покажа и фалсификуваната диплома(не кајжувај на никој, дома и ја испечатил каква Австрија ) и позади има што пее друг он ја отвара само устата хахахахаахахахизненадувањеголема насмевка
Нели ти се ова го знаеше од почеток пошто си експер смеењегазење од смеењесмешен

Train hard,Fight easy !
Кон врв
Gabriela_S Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2008
Локација: On the stone
Поени: 21943
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gabriela_S Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2014 во 23:38
„Да кажам уште нешто...поздрав до мојата фан група во Македонија...сонциња ве сакам многу...“
- Даниел, кога водителката објави дека продолжува понатаму

Убаво пее, ама не е лошо помалку да зборува 

и уште сдк...дека и малку се претерува со ова величење, со оглед на тоа дека Нежна ко принцеза нити била хит, нити ќе биде, нити пак некој ја слушнал од 2009 па до сега среќа
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2014 во 23:49
Неспорен е талентот на Даниел
тоа го знаат и гледаат сите!

Нежна ко принцеза воопшто не е репер
дали Даниел поседува или не Х фактор!
Неговиот квалитет и умеење на сцена
мислам дека ги докажа повеќе пати досега,
кој сака ќе види,останатите ќе си останат "слепи ''засекогаш!

Факт е дека си има милиони обожаватели
и не гледам никаков грев ако упатил
поздрав до фан групата Во Мк!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2014 во 13:29

Ако не се случи нешто што во целост што би ја променило волјата на публиката, Даниел Кајмакоски ќе биде победник на првото балканско издание „Х-фактор“, дознава српски „Блиц“ од извори блиски до продукцијата.

daniel-kajmakoski-so-najmnogu-glasovi-dosega-e-glaven-favorit-za-pobeda-na-x-faktor-01

- Даниел во досегашните емисии освојува неверојатни 60 отсто од сите пристигнати гласови, додека другите учесници ги делат останатите 40 отсто. На овој однос на гласовите не влијае ниту тоа што секоја емисија се намалува бројот на кандидати. Ако Даниел не направи нешто што публиката во целост ќе ја премисли, мислам дека неговиот пат до триумфот ќе биде прилично лесен. Невозможно е да е замисли што би морале другите да направат за да ја надоместат разликата во гласови, така што речиси е извесно дека сега сè зависи од него и дека единствено сам себе може да си наштети, - изјавува добро информиран извор до продукцијата.

На втората позиција според гласовите е малечката Илма Карахмет, која од првата емисија ги освојува сите, но разликата во гласовите меѓу неа и Даниел е многу голема.

daniel-kajmakoski-so-najmnogu-glasovi-dosega-e-glaven-favorit-za-pobeda-na-x-faktor-1

На третата позиција е Тамара Милановиќ, која е веќе докажана пред српската публика од слично шоу „Јас имам талент“. И покрај некои негативни критики и забелешки од жирито, публиката гласа за неа.

daniel-kajmakoski-so-najmnogu-glasovi-dosega-e-glaven-favorit-za-pobeda-na-x-faktor-2

Продуцентите на „Х-фактор“ не сакале да ги коментираат сознанијата на „Блиц“.

Овој вторник, на Сител телевизија во 21:00 часот ќе гледаме уште едно Live show на кое кандидатите ќе се претстават со песни од домашната сцена, на мајчин јазик.

Дали овојпат Даниел навистина ќе пее на македонски, останува да видиме. Но како и да е, гласовите за поддршка се секогаш добредојдени.

Во оваа емисија од бараж гласањето се враќа и Маид, а оној кој ќе има најмалку гласови отпаѓа.

daniel-kajmakoski-so-najmnogu-glasovi-dosega-e-glaven-favorit-za-pobeda-na-x-faktor-3

Финалето на првиот „Х-фактор“ ќе се одржи во февруари, во Комбанк арената, а победникот ќе освои турнеја, албумско издание за „City records“ и „Sony music“, 2 видеоспота, ПР поддршка, автомобил и парична награда.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2014 во 17:55

Падна бакнеж: Мистериозна девојка со Даниел

Нашиот претставник во најпопуларното шоу на овие простори, X-Factor, Даниел Кајмакоски ја вежба кореографијата за третата лајв емисија, која ќе се одржи утре вечер во 21:00 часот, а како што дознаваме ќе биде доста интересно.

Таинствената девојка која беше присутна постојано на пробите со Даниел ги разгоре шпекулациите во медиумите. Имено, тие двајца најпрвин се расправаа, а потоа следуваше бакнеж. Инаку, да се потсетиме, во X-Factor веќе и се роди првата љубов, и тоа помеѓу Младен Лукиќ и Катарина Манојловиќ, па не е чудно и Кајмакоски токму во ова шоу да ја пронајде својата љубов, бидејќи претходно тој беше сингл.

Сепак, деталите ќе ги дознаеме утре, а до тогаш останува само да погодуваме што се случува. Даниел овој викенд заедно со својот ментор, Жељко Јоксимовиќ беше во Охрид, каде беше гостин на популарниот пејач на концерт по повод големиот Христијански празник, Водици.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2014 во 17:56

Сигурна сум дека го имам победникот на X-Factor!

Во двете лајв шоуа на X-Factor кандидатите на Емина Јаховиќ – Сандал беа први кои го поминаа натпреварувањето понатаму. Со тоа пејачката докажа дека знае како да се грижи за своите пулени и дека е одличен ментор кој знае како да ги подготви Алекса Перовиќ, Харис Ѓато и Лукијан Ивановиќ, и покрај тврдењата дека таа не е дорасната за оваа задача.

Емина за српското издание на Svet откри дека нејзините „момци“ знаат да ја извадат од такт бидејќи се размазени и имаат вишок на килограми. И покрај тоа, таа вели дека многу ги сака и е сигурна дека еден од нив тројцата ќе го освои првото место на X-Factor.

Како си задоволна со X-Factor?

После првото лајв шоу добив инспирација да работам уште повеќе бидејќи сакам моите дечки да стигнат што можат подалеку во X-Factor и притоа да бидат сè подобри. На почетокот ова не го сфатив многу сериозно, но покасно ме фати инат и сега сакам сè да биде совршено.

Дали има вистина дека ти си барала да ги добиеш машките натпреварувачи бидејќи сметаш дека девојчињата се најверното гласачко тело и дека тие најмногу гласаат, и дека на крај продукцијата ти ја исполни желбата?

Кога добив повик, воопшто не се исплашил од предизвикот и одговорноста. Сама компонирам, самата ги пишувам текстовите, скоро никогаш не сум купила песна и целата своја кариера ја водам сама. Тешко е да се работи со млади момчиња, многу неискусни, па поради тоа потребно е многу повеќе работа и труд отколку да ги добиев постарите, искусните пејачи. Тие веќе знаат како треба да се однесуваат. Што се однесува до злобните муабети, не би коментирала ништо.

Марина Перазиќ, изјави дека ти си само лоша копија на Никол Шерцигер?

Дури и лоша копија на Никол е добар оригинал за Балканот.

Останува да видиме дали на крај Емина ќе има право и дали еден од нејзините натпреварувачи ќе го освои толку посакуваното прво место на X-Factor. Многумина од нас нема да се сложат со неа, бидејќи барем до сега, Даниел е многу популарен и подобро се претстави, како и Doctori-те на Ковач, кои уживаат голема популарно особено во Србија.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2014 во 19:51

Домашна музика во X-Factor: Што ќе пеат Даниел и Фифи на мајчин јазик?

Трката за победа продолжува!

Финалистите на "Х-Factor“ во третата лајв емисија, која на програмата е вечерва од 21:00 часот, ќе пеат хитови од домашната музика, а во ревијалниот дел ќе настапи Јелена Томашевиќ.

Новата епизода ќе биде полна со изненадувања бидејќи во шоуто се враќа Маид Хачимовиќ, која сега рамноправно ќе се бори за главната награда, а ќе му се придружи на нашиот Даниел Кајмакоски од групата на Жељко Јоксимовиќ. Темата на емисијата е домашна музика, па не е ни чудо што продуцентите на ова популарно шоу како специјален гостин ја повикаа Јелена, која со својот настап ќе ја подигне атмосферата.

Судијата на X-Factor, Жељко Јоксимовиќ, кој како што објавиме ќе добие засилување во својата група, откако во претходните две лајв вечери изгуби по еден свој пулен, овојпат доста самоуверено влегува во борба. Исто така на оваа вечер најмногу се радува токму тој, кој е познат по тоа дека преферира кандидатите да пеат на мајчин јазик.

- Гледајте ја третата лајв емисија, бидејќи повторно имам два адута, кои не планираат да се предадат. Следи жестока борба. Верувам дека понудената тема е посебен предизвик за натпреварувачите да го дадат својот максимум во интерпретацијата. Музиката нема територијални ниту национални граници, но емоцијата на песната секогаш е на страна на оној изведувач кој музиката ја репродуцира на сопствен јазик, порача Јоксимовиќ по повод претстојната епизода на X-Factor.

Како што дознаваме, неговата колешка Кристина Ковач која неретко има поинакво мислење од своите колеги, не и било лесно да ја пронајде домашната песна за своите кандидати, но таа верува дека публиката ќе ужива во новата емисија. 

Doctori  ќе се претстават со балада која ја сакаат сите од овие екју простори, H20 каде членува нашиот претставник Фифи ќе пеаат една емотивна песна (за која сепак немаме сознанија дали таа ќе биде на српски или пак на македонски), додека Кристина за групата 4U одбрала популарна поп рок песна која одлично им лежи на овие шармантни девојки.

- Секогаш ми е тешко да изберам домашна композиција која ќе одговара на моите кандидати, силно се трудам да им ја најдам вистинската работа за нив, изјави Кристина.

И судиите Емина и Кики за своите кандидати одбраа домашни хитови, а кои точно композиции се тие ќе дознаеме вечерва во 21:00 часот.

Подготовките за емисијата се во тек, а како што дознаваме во студиото во Шимановац владее жешка атмосфера.

Инаку, да ве потсетиме, во оваа епизода уште еден финалист ќе го напушти натпреварувањето, па поради тоа гласајте за своите фаворити.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 65>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.