|
МОЛИТВИ |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 21> |
Автор | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Молитва за смирување на скарани
Човекољубив Господи, Царе на мирот, Христе Боже наш, Ти ја урна преградата на непријателството и им го даде Твојот мир на луѓето, за да живеат по Твојата волја и да му се радуваат на вистинскиот живот. Ти ни заповеда да се сакаме еден со друг и да има мир меѓу сите луѓе, особено меѓу оние кои го познале вистинскиот Бог, Отецот на љубовта. Ти рече: „Блажени се миротворците, зашто тие ќе се наречат синови Божји“. Се покорувам на Твојата света волја, Ти се молам, Владико, дарувај им мир на Твоите чеда (имињата)Belichka, Adzija, Daija, Surat Murat..and other што се скарани. Просвети го нивниот разум со Твојат светлина и стопли им ги срцата со Твојата љубов, за да не дозволат злото да ги овладее и да ги оддалечи од тебе. Стивни ја во нив расправијата и изгони ги сите соблазни за разномисленост. Вкорени го во нив стравот од Тебе, за да не се погордеат нивните срца и да не бараат одмазда. Дај им го она што служи за мир и взаемно поучување, зашто многу е убаво и многу пријатно кога браќата живеат заедно и во мир. Не оставај ги и натаму скарани: ослободи ги од робувањето на човечкиот непријател, приведи ги во твојот мир и спаси ги. Поткрепи ме и мене да бидам постојан во нивното смирување, за да ја исполнувам Твојата волја за зголемување на мирот и љубовта меѓу Твоите луѓе, да ја запознаам радоста на миротворците, кои Ти ги нарече синови Божји. Ти си нашиот мир. Тебе Те прославуваме заедно со Отецот и Светиот Дух, сега, секогаш и во вечни векови. Амин! Изменето од belichka - 14.Мај.2007 во 17:08 |
|
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bash sakam da slushnam molitva od islamot...
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
прекрасна молитва, и најубаво звучи токму вака, кога не е преведена... |
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tenena tenena nena terireri rem te ne na te ri ri reri rem tenena terirerirem terirem te ri rem te ri remterirem te ririri rem te terirem te rirem terirem te nena teririrem te ne na terirerim terirem tenena terireri rem rerirerirem te te ri rem terririri rem te te rirem teriririrem tene rirem teeee nenea ne enena te te te te te erirem te tete te to to to te..
aj koj ja ima neka ja pise ne uspeav da ja zapisam....
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
la lah muhammadu rasulu llah
interesno zvuci isto kako hari krishna hari krishna hari krishna hari rama rama rama |
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Oooh, selam aleykum anakin...
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
alejkum selam
kauri moi so pravite kje se pecete vo dzehenna allaaaaaaaah mi e svedok kauri ni edni |
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vecerna MolitvaSalatu’l Isha' Adhan
samo uste prevod da imase, aj ve molam sakam da naucam nesto za molitvite....
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa ima koj da prevede
|
|
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Яко милостив и Человеколюбец Бог еси, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков.
Аминь.
Сподоби, Господи, в вечер сей без греха сохранится нам. Благословен еси, Господи Боже отец наших, и хвально и прославлено имя Твое во веки, аминь. Буди, Господи, милость Твоя на нас, якоже уповахом на Тя. Благословен еси, Господи, научи мя оправданием Твоим. Благословен еси, Владыко, вразуми мя оправданием Твоим. Благословен еси, Святый, просвети мя оправдании Твоими, Господи, милость Твоя во век; дел руку Твоею не презри. Тебе подобает хвала. Тебе подобает пение, Тебе слава подобает, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
Изменето од belichka - 15.Мај.2007 во 10:29 |
|
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ve molam koj go ima ili znae tekstot od stihiri, Da voskresne Bog, Voskresna Pasha...
|
|
Studentski Klub
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е тоа молитва, тоа е повик за молитва!
И не само за вечерната!
Ezan e oglasuvawe na po~etokot na namaskoto vreme so posebni zborovi i toa e edno od obele`jata na Islamot. Ezanot i ikametot se za ma{kite sunnet muekkede pred klawaweto na farz namazot, bez razlika dali klawaat sami, vo redovno vreme ili podocna, doma ili na pat. Ezanot glasi: „Allahu Ekber“ (4 pati), „E{hedu en la illahe illallah“ (2 pati), „E{hedu enne Muhammedun resulullah“ (2 pati), „Hajje ales salah“ (2 pati), „Hajje alel felah“ (2 pati), „Allahu Ekber“ (2 pati), „La ilahe illallah“ (edna{). Prevod na ezanot: „Allah e najgolem“ (4 pati), „Svedo~am deka nema drug bog osven Allah“ (2 pati), „Svedo~am deka Muhammed e Allahov Pratenik“ (2 pati), „Dojdete na namaz“ (2 pati), „Dojdete na spas“ (2 pati), „Allah e najgolem“ (2 pati), „Nema drug bog osven Allah“ (edna{). Kaj sabahskiot ezan posle „hajje alel felah“ se u~i (recitira) „es salatu hajrun minen neum“ (2 pati), {to zna~i „namazot e podobar od sonot“. Posle ezanot треба da se ka`e slednava dova: „Allahume, Rabbi hazihid da'vetit tammeti vessalatil kaimeti ati Muhammeden il vesilete vel fadilete veb'ashu mekamen mahmuden illezi ve'adtehu.“[1] Изменето од Studentski Klub - 15.Мај.2007 во 15:27 |
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
|
Внеси реплика | страница <1 1213141516 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |