|
ВЕРСКИ ОБИЧАИ |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 25> |
Автор | |||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И ова исто така е потврдена традиција или Суннет која Мухаммед а.с. неизоставно ја обавувал.Значи имал брада,а ногавиците му биле потскратени.Значи се работи за докажана традиција од Мухаммед а.с. ,а не за некоја мода. |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во еден скорешен пост на сродна тема, некој рече дека сунетот не е обврска, но за жал неможам да го најдам. А ова за влакната, дали само за жените важи или за двата пола? |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ovdeka mozat da se vidat nekoi od predmetite |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
dobro blagodaram na odgovorot inaku trdicija ili obichaj vazhno neshto ostanalo shto se pameti,pochituva i praktikuva od vek i vekova kolku bi bile siromashni da izumrat vakvite raboti
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во прилог на погорното мое прашање околу влакната, важи и тоа за пазувите: дали се однесува само за жени или и за мажи? Незнам баш колку мажи ги отстрануваат влакната под пазувите?
|
|||
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Или можебимногу прашувам?
|
|||
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Незнам кој би можел да каже такво нешто за верски пропис кој се практикувал од самите почетоци на исламот,и е поддржан не од еден туку од повеќе Хадиси.Или ти не си разбрала добро,или тој што напишал не знаел што напишал. А за другото прашање... важи за обата пола. |
|||
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Благодарам.
|
|||
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ок,за ова ќе пишувам некој друг ден малце поопширно,за да не лутаме во претпоставки.Навистина вечерва не сум во состојба(уморен сум) |
|||
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Како што еднаш реков:Секогаш си добредојдена. Инаку во некоја прилика ќе образложам малце подетално и околу овој пропис. |
|||
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во ред, најважно -одмори се добро.
|
|||
|
|||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zenata na Prateniko Muhamed, neka e Bozji mir nad nego, rekla (obrakajki im se na zenite): "Trgnete od vaseto telo sto poveke nepijatnosti."
Poz MArija |
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Поздрав и до тебе.
Што мислела Ајша под “непријатности“? (ако се изземе неверство и полиандрија нормално, за тоа не станува ни збор)? |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |