IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Муслиманите и нешеријатските држави
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Муслиманите и нешеријатските држави

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 19>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 21:43
Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

Месџидул Акса,Постоела како Џамија Уште,од Врмето на Сулејман.а.с.(Соломон) и Тој и Таткому Давуд.а.с.(Давид)Елхамдулиллах,Биле Муслимани!!!

Халид, и Исус да не бил муслиман? голема%20насмевка
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 21:44
EvAngelos i ti si!
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 21:55
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Da!! Najidealno i Najpravedno Opstestvo e ona Opstestvo koe e Zasnovano so Serijat!!
Да не си малку-субјективен? По кој критериум го оценуваш шеријатот како најправеден? а да споредуваш нешто-треба да има и друга страна, а познато е дека денес непостои христијанска држава. Значи споредба на шеријатот ја вршиш со самиот шеријат, т.е. нема друг парметар!
Sekoj eden e Ramnopraven,i sekoj eden gi Uzivat Istite Blagodeti,ne
e Nikoj podobar od Drugiot,ne e Podobar Beliot od Crniot,Nitu Arapot od
Nearapot!!! Велиш, секој еден е рамноправен, мислиш во однос на расна и етничка припадност само, илио воопшто?

Site vo toa Opstestvo se Ednakvi,Opstestvo vo Koe Vladeet,Pravda,Ednakvost,Mir i pocituvanje!!!Дали?збунетост

Ne ti se Dopagat maria so i tvoive Sovernici,pocnaa Zdravo da Razmisluvaat a ???

Pocnaa,da Ja spoznavaat Vistinata,za Najidealnoto Opstestvo!!

Znam deka ne ti se Dopagat!!

Ne mislam samo na Rasnata i etnickata Pripadnost,Tuku Voopsto,Site Gi Uzivaat Istite Prava,i sekoj eden e Tretiran Ednakvo!!!

Znam deka ne Postoet Hristijanska Drzava,I nemat da Postoet!!

Poso Bi rabotele na Principot,Koga ce napravet,nekoj Poznat Krivicno delo,toj ke si zaminat ne kaznet,Kako so denes se rabotet,a koga ce napravet nekoj,siromav nekoe Krivicno delo,Togas ke go jadet Apot,i ke platet i za Ovoj,Bogatiov, Toa denes go Imame,vo "Hristijanskive zemji" Zatoa i nemozet da imat Takva Drzava!!!

a vo Serijatot mila moja maria,toa go nemat in nemat da go imat!!!

Allahoviot Pratenik,Muhammed.a.s rekol:

Navistina,Propadnale onie pred Vas, Bidejci koga ce Ukradelnekoj,Blagorodnik(Bogatas)go Ostavale(ne go Sankcionirale),A koga ce Ukradel nekoj Nemocen(Siromav) mu ja Secele Rakata..

Se kolnam vo Onoj(Allah.xh.sh) vo cii Race e Mojot ZivotAko Fatima cerkata na Muhammed.a.s(Negovata cerka)Ukradese,ce i ja presecev Rakata!!!

E ova Mila,ti se vika Serijat!!!

Ovaa Pravda ja imas vo Islamot!!!

Za koja Pravda,pocnaa da se Interesiraat i Drugite(Ne muslimanite) Bidejci,go gledaat prosperitetot na Opstestvoto!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 21:57
зидарски, не сфаќам како не те мрзи и како имаш живци да објаснуваш што било како било на некој што си мисли дека Храмот што го изградил Соломон бил уствари џамија и дека Давид, Соломон, Мојсеј и сите други библиски личности биле муслимани. Алал да ти е, ево ти рука среќа
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 22:02
A be chekam da vidam dali rabotite shto gi pisha vo prethodniot post bea pechatni greshki ili stvarno misli deka iznesuva fakti... za da znam so kogo si imam rabota...
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 22:06

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Onoa sto mislam deka muslimanite, zaneseni so svoite idealistichki pogledi, ne mozhat da razberat e faktot deka takvoto opshtestvo, koe tie tolku go posakuvaat, veke postoelo, aktivno se zhiveelo i na krajot ischeznalo. Dokolku istoto bilo idealno, sovrsheno za lugjeto, neshto sto tie tolku pati na ovoj forum rekle deka "sekoj ke go saka od srce istiot moment koga ke go dozhivee",ZOSHTO TOGASH LUGJETO SE OTKAZHALE OD NEGO I POCHNALE DA SE BORAT PROTIV NEGO,

Da!! Najidealno i Najpravedno Opstestvo e ona Opstestvo koe e Zasnovano so Serijat!!

Sekoj eden e Ramnopraven,i sekoj eden gi Uzivat Istite Blagodeti,ne e Nikoj podobar od Drugiot,ne e Podobar Beliot od Crniot,Nitu Arapot od Nearapot!!!

Site vo toa Opstestvo se Ednakvi,Opstestvo vo Koe Vladeet,Pravda,Ednakvost,Mir i pocituvanje!!!

Mozebi "Isceznalo" i "Lugeto pocnale da se borat,Protiv nego" No Denes,Lugeto go Posakuvaat,Toj Serijat, Ne samo Muslimanite,Tuku Luge i koi ne se Muslimani,go Posakuvaat,toa,Bidejci znaat deka Toj zakon e Najpravedniot i Najrealniot Zakon,so koj Bi Opstanalo Opstestvoto!!!

Mesi eveti edna Informacija,od covek koj ne e Musliman!!

Корумпираните треба да бидат казнувани со отсекување рака како во средниот век. Доколку можеме да спроведуваме ваква мерка, тогаш раката што зема поткуп веднаш ќе престане да се испружува

Владимир Путин, претседателот на Русија го кажува својот став за драстични мерки против корупцијата

(Prezemenom od Utrinski vesnik,Cetvrtok-13 Mart,broj 2635)

Eveti ja Adresata za Samiot da proveris!!

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=13B6734C95AFE04BBC6127B67D17AC22

Interesno Mesi a,???

Lugevo pocnuvaat,Da go Posakuvaat toa Opstestvo,koe za tebe e Utopija!!! Isto i za Zidasrki vazet ova!!!

No samo Obdarenite so Razum,Razmisluvaat Okolu Znamenijata na Allah.xh.sh.

Poz...Halid ibn Velid!!

Машаллах!-Еве и Русија почнала полека,полека да се освестува.Значи нема бегање од она што е загарантирано од Бога.Аллах да те благословет брате халиде за оваа информација.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 22:08
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Месџидул Акса,Постоела како Џамија Уште,од Врмето на Сулејман.а.с.(Соломон) и Тој и Таткому Давуд.а.с.(Давид)Елхамдулиллах,Биле Муслимани!!!

Халид, и Исус да не бил муслиман? голема%20насмевка

И тоа каков муслиман!-Аллах џ.ш. да го награди,и да го сочува од сите оние кои му припишуваат нешта кои не му доликуваат.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 22:12

зидарски, не сфаќам како не те мрзи и како имаш живци да објаснуваш што било како било на некој што си мисли дека Храмот што го изградил Соломон бил уствари џамија и дека Давид, Соломон, Мојсеј и сите други библиски личности биле муслимани. Алал да ти е, ево ти рука среќа

Е море комшо,уште ли не свати каде е вистината бе?
И Соломон,Давид,Мојсеј,Исус,и сите останати не биле ништо друго освен МУСЛИМАНИ!

Уште ти и Зидарски ни фалите.Вие сте тврдокорни,но,полека,полека ќе попуштите и вие.Чунки од Вистината не се бега.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 22:12

Корумпираните треба да бидат казнувани со отсекување рака како во средниот век. Доколку можеме да спроведуваме ваква мерка, тогаш раката што зема поткуп веднаш ќе престане да се испружува

И кој ќе биде исходот? Едно цело инвалидизирано и унаказено општество без раце, без нозе, без генитални органи, без јазици, без очи... почнувајќи од султанот, па се до последниот човек од тоа општество. Ептен добро решение, "перфектна" држава. Ноу комент.

Изменето од EvAngelos - 14.Март.2008 во 22:13
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 22:12
A be... nema so vas razbiranje...
Podnauchete samo malku prvo istorija, ubavo informirajte se, pa posle kje razgovarame... vaka nema fajde od muabetot.

Изменето од zidarski - 14.Март.2008 во 22:16
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 22:18

И кој ќе биде исходот? Едно цело инвалидизирано и унаказено општество без раце, без нозе, без генитални органи, без јазици, без очи... почнувајќи од султанот, па се до последниот човек од тоа општество. Ептен добро решение, "перфектна" држава. Ноу комент.

Ќе мавниш јавно едно две-три стотини раце,па после ќе видиш како ќе функционира системот.Убајни.А не ко ,овие денеска нашиве,цело комбе со пари го спастрија.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 22:27
Сигурен си дека ќе бидат две-три стотини раце? Јас би рекол доколку во една држава има 2 милиони жители, тогаш шерјатскиот закон ќе ги осуди вака:

200.000 без една рака (затоа што краделе)
200.000 без две раце (затоа што краделе на крупно со двете раце)
600.000 без јазик (затоа што лажеле, клеветеле, пцуеле, колнеле итн)
1.000.000 без генитали (заради блудство)
200.00 + 200.000 + 600.000 + 1.000.000 = 2 милиони голема%20насмевка
и
2.000.000 без мозок (затоа што ги помислиле сите горни работи преку 1000 пати во животот)

Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 22:29
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

E, Halide, Halide... shto se nema da se iznachitam...

Da,be Zidarski,se mozes da se iznacitas!! Samo neznam,zosto mi go prefrluvate ona vaseto mene!?? Eve jas si se Iznacitav se i Sesto,od VAS!!!

Ne pribegnuvam kon nikakvi izmislici - ti kazhuvam fakti od istorijata, koja ne e losho ponekogash da se prochita pred da se pishuvaat vakvi raboti...

Solomon i David bile evrei... ama bash evrei. Ti sega ako sakash site lugje shto bile nekakvi vernici da gi pretstavish kako muslimani, toa e vekje tvoja rabota... ama ako imashe prochitano malku istorija, kje znaeshe deka tokmu David go obedinuva Izrael i go pravi golema i mokjna drzhava, drzhava na evreite. Tokmu zaradi toa se deneshnite previranja vo Palestina - koe chivo e...(Zidarski)

Abe Zidarski,jas Kristalno jasno znam so Bile Davud,Solomon i site Allahovi Pejgamberi!!!

Zborot Musliman,znacet-Poslusen,nekoj so se Pokoruvat na Allah.xh.sh.

Taka da i Davud i Sinmu Solomon i site Allahovi Pejgamberi,bile Poslusni na Allah.xh.sh.

da tokmu Deka Davud,Solomon im bile Ispracani na Evreite,da gi Povikuvaat vo veruvanje na Allah.xh.sh.

na Evreite Allah.xh.sh duri im Ispratil najmnogu Pejgamberi,poso ovie Evreive bile Najtvrdoglavi i Najneubedlivi(Kako i Denes),Duri nekoi pejgamberi gi Ubivale!!!

Za da ne navleguvame vo nepotrebni demagogii - Islamot se pojavuva po objavata koja mu e napravena na Muhammed vo prvata polovina na 7miot vek, i vernicite koi go sledat negovoto uchenje, se vikaat sebe si muslimani. Pred toa - bile drugi. Solomon i David - se evrei, ti kako sakash narekuvaj gi.(Zidarski)

Isprateni na Evreite,se,Da gi povikuvaat vo Veruvanje na Allah.xh.sh.

!! i ti kako sakas narekuvajgi!!!

Toa shto ti go raskazhav za sudbinata na Hramot - toa se obichni, istoriski fakti i podatoci, koi shto ochigledno ti ne gi poznavash.Xexe!!!

Kako musliman - navistina bi ochekuval da gi znaesh podatocite za vtoriot po vazhnost hram vo Islamot - Aksa.(Zidarski)

Jas kako Musliman,ne bi Dozvolil nekoj drug,da mi go kazuvat Islamot,a nikao Hristijan!!!poso Mnogu go sakam Islamot i se Informiram za Islamot,I mnogu mi e Jasno deka Aksa,e na Vtoro mesto,po vaznost..

A dzhamijata, hramot, koj postoi denes - e izgraden (ili ako sakash povekje - obnoven) vo 8-mi vek, a Muhammed se voznesol vo 7mi - 621 (a umira vo 632 godina vo Medina).(Zidarski)

A Muhammed.as. Klanjal vo taa ,Gamija!!
Gledas,deka sega samiot kazuvas,hmm..

Bil na Miradz,vo 7 vek,a Hramot,izgraden vo 8 vek...Smesno!!!be Zidarski!!!

Vo vremeto koga se sluchilo voznesuvanjeto - na toa mesto nemalo hram, imalo samo edna crkva i ostatoci od prostorijata vo koja se molel David - no taa ne e del od Hramot, zatoa shto Hramot e izgraden po smrtta na David, od negoviot sin Solomon. Dovolno jasno?( Zidarski)

Spored ova segaso go iznese ti!!,jas zaklucuvam deka Solomon Ziuval posle Muhammed.a.s. Smesno!! Citajse !!!

Pa Muhammed.a.s. koga bil na Miradz,Pominal,odnosno bil Odnesen vo Mesdidul Aksa,(toa ti go potvrdiv so ajet),no ete tvojata Tvrdoglavost,ne sakat da go Prifatet!!!

I Klanjal Namaz!! vo Aksa!! i ti kazav ajetot vo Prodolzenie,deka bese odnesen za da mu se Pokazat nekoi od Znamenijata na Allah.xh.sh.T.e.Mesdidul Aksa!!

Koja bilo mesto za Obozavanje na Allah.xh.sh.!!!

Od Predhodnite Pejgamberi!!!

Изменето од Halid ibn Velid - 14.Март.2008 во 22:31
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 22:29

Сигурен си дека ќе бидат две-три стотини раце? Јас би рекол доколку во една држава има 2 милиони жители, тогаш шерјатскиот закон ќе ги осуди вака:

200.000 без една рака (затоа што краделе)

200.000 без две раце (затоа што краделе на крупно со двете раце)

600.000 без јазик (затоа што лажеле, клеветеле, пцуеле, колнеле итн)

1.000.000 без генитали (заради блудство)

200.00 + 200.000 + 600.000 + 1.000.000 = 2 милиони голема%20насмевка

и

2.000.000 без мозок (затоа што ги помислиле сите горни работи преку 1000 пати во животот)

Аман бе?-Е Богами не сум знаел дека до олку биле расипани овие Христијанскиве држави.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.