|
Контрадикторни моменти во к*ранот и Библијата |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 36> |
Автор | |
laki svedska
Група Регистриран: 18.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 55 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i koja sloboda koga moram da slusam drugi , ja slobodata ja razbiram koga ja sam ke mozam bez nikakvi verski predrasudi so svoj mozok da si razmisluvam i odlucuvam za mene toa e sloboda |
|
Almahdi
Сениор Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако го гледаш к*ранот површно, и ако знаеш за к*ранот од она што ти споменал некогаш некој некаде . . . тогаш нормално ќе помислиш - к*ранот е сличен на Библијата. Ако го проучиш к*ранот подетално, ќе видиш дека е збор од Аллах џелешануху. Тоа што "лично го знаеш" дека го пишува во к*ранот, сакам да го најдеш и да го испратиш тука сите да го прочитаат. Јас не знам за вакво нешто, можеби ќе научам нешто ново од тебе. |
|
Almahdi
Сениор Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
секоја душа која греши, ќе умре . . ова е Христијанско верување, запрашај ги Христијаните. |
|
Al-Bosni
Нов член Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Bosnia Hercegovina Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лаки како мислиш дека ги казнува? Со наследството на првиот грев? Никако! Тоа е само една лага. Секое новороденче се раѓа со здрава природа додека не почне чисто да изговара. Неговите родители ќе го направат или евреин, или христијанин, или поклоник на огнот.
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pocituvan, pa smrtta ne e kazna! Smrtta e samo preminuvanje na eden drug svet! Nie muslimanite koga nekoj ke pocine velime "preminal na drug svet." Koga toa ke se sluci.....Pa ne postoja faktori koi go ubrzuvaat ili usporuvaat, toa ednostavno SEKOGO GO SNAOGA!!!! Pa koj veli deka nie ne razmisluvame sami, naprotiv! Samata sum dosla do religijata, SAMA! POveketo muslimani doagaat od tradcionalni semejstva, kade religijata bila stavena na marginite (samo verski praznici). islamot e pravo na izbor! Vo nego nema prisila, vistinkiot pat jasno se razlikuva! Nie slepo ne veruvame! Za se postojat jasni dokazi vo Quranot! Izboiluva so ubavini! Prepostavuvam deka nekogas si go cital? Vo islamot sekoja covek e edinka za sebe, sekoj samostojno razmisluva! A za slobodata koja ja spomnav, uffffff pa taa mora da se pocuvstvuva! Konecno so islamot, go pronajdov VISTINSKOTO I PRAVILNOTO UPTASTVO!!!!! |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
laki svedska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa zosto umiraat ili bog ne se grizi dovolno za nas koi morame da pocituvame milion zakoni samo zaradi toa deka koga ke umreme ke ideme tamo nekade vo nekoj cvetni gradini pretpostavuvam deka i kaj muslimanite e taka t.e. deka vo pekolot te stavat vo kazan a vo rajot se setas po livadi ispolneti samo so cvekinja , pa dajte ljuge ova e smesno i uste nesto se setiv ke ima li i tamo internet za da mozeme da se komunicirame ili pak poradi verata ke bideme razdvoeni vo dva razlicni sveta......neli e smesno !!! |
|
laki svedska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i pak do Aisa e koga ke umre i zamine na nekoj drug svet tamo ke bidat samo vernici (bez razlika od koja vera) ili samo muslimani ili samo hristijani ili kako e toa organizirano.......nema bas nekoj odgovor neli !?!?! |
|
laki svedska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i nema ako saka da se odgovori lesno i razbirlivo bez filozofiranje |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Браво бе лаки, после ова навистина излишно е што и да кажеме ние. Еве јас признавам дека на сите ни ги затвори муцките и не остави без зборови. Навистина си интелектуално далеку над нас верувачите во бајќи за деца. Ти предлагам да прошеташ во некој друг форум каде ќе си најдеш достојни дискутанти, некои кои ќе можат да ти парираат на твоето ниво и твојот стил на изразување, а да не оставиш нас тука да си филозофираме за бајќите.
Поздрав
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako taka razmisluvas togas bi trebalo da imas jasen stav, no ocigledno nemas i zatoa postavuvas prasanja nametnuvanjeto na tvoeto razmisluvanje e bezcelno kako i jas da probam da ti go nametnam veruvanjeto. Slobodata e vo toa sto imas izbor...I nikoj ne kaza deka nekoj koj veruva ne razmisluva so svoja glava od kade ti e toa deka nekoj drug te uci sto da rabotis ( da ima ekstremni slucai) no toa se slucai inaku site religii se dosta slobodni... |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
7:54. Gospodar vaš je Allah, koji je nebesa i Zemlju u šest vremenskih razdoblja stvorio, a onda svemirom zagospodario; On tamom noci prekriva dan, koji ga u stopu prati, a Sunce i Mjesec i zvijezde se pokoravaju Njegovoj volji. Samo On stvara i upravlja! Uzvišen neka je Allah, Gospodar svjetova!
10:3. Gospodar vaš je Allah, koji je nebesa i Zemlju za šest vremenskih razdoblja stvorio, a onda - upravljajuci Aršom, svemirom zagospodario. Niko se nece moci zauzimati ni za koga bez dopuštenja Njegova. Eto to vam je Allah, Gospodara vaš, pa se Njemu klanjajte! Zašto ne razmislite? 11:7. On je u šest vremenskih razdoblja nebesa i Zemlju stvorio - a Njegov prijesto je iznad vode bio - da bi vas iskušao koji ce od vas bolje postupati. Ako ti rekneš: "Poslije smrti bicete doista oživljeni", nevjernici ce, sigurno, reci: "Ovo nije ništa drugo do ocita varka!" 25:59. koji je za šest vremenskih razdoblja nebesa i Zemlju i ono što je medu njima stvorio, a onda cijelim svemirom zavladao; On je Milostivi i upitaj o Njemu onoga koji zna. Vo ovoj del se veli deka zemjata ja stvoril za 6 dena no postoi eden del od k*ranot koj pak veli deka traelo malku podolgo 41:9. Reci: "Zar, zaista, necete da vjerujete u Onoga koji je u dva vremenska razdoblja Zemlju stvorio - i još Mu druge ravnim smatrate? To je Gospodar svjetova!" Znaci 2 dena 2 41:10. On je nepomicna brda po njoj stvorio i blagoslovljenom je ucinio i proizvode njezine na njoj odredio, sve to u cetiri vremenska razdoblja - ovo je objašnjenje za one koji pitaju, Ovdeka veli 4 .....2+4 41:11. zatim se nebeskim visinama uputio dok je nebo još maglina bilo, pa njemu i Zemlji rekao: "Pojavite se milom ili silom!" - "Pojavljujemo se drage volje!" - odgovorili su, 41:12. pa ih u dva vremenska razdoblja, kao sedam nebesa, stvorio, i odredio šta ce se u svakom nebu nalaziti. A nebo najbliže sjajnim zvijezdama smo ukrasili i nada njim Mi bdijemo. To je odredba Silnoga i Sveznajucega. Ovdeka veli uste 2..........2+4+2=8 Zasto postoi ovaa kontradiktornost spored k*ranot za kolku dena e stvorena zemjata ???? |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kontradiktoren si ti samiot..........k*ran e cist i nisto nema kontradiktorno vo nego, no se raboti za Bozja rec, pa tvoeto nikakvo poznavanje od Islam nemoze ni da percepcira za sto stanuva zbor.
Vidi sega vaka: Zemlju je stvorio u dva dana a zatim je stvorio nebesa, usmjerio ka nebu i u dva druga dana ih stvorio, a zatim je Zemlju poravnao, a njeno je poravnanje izvodzenje vode i pasnjaka iz nje. I stvorio je planine i pijesak, neorgansku tvar, brezuljke i ono sto je izmedzu njih u dva druga dana." Rijeci Uzvisenog: "Poravnao" i rijeci Uzvisenog: "U dvadana Zemlju je stvorio", tj. stvorio je Zemlju i ono sto je na njoj u cetiri dana, a stvorio je nebesa u dva dana. 2 plus 2 plus 2= 6 Изменето од muhadzir - 16.Март.2008 во 16:08 |
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Evangelos, Edinstvenata "kontradiktornost" koja ja znaeshe ti ja pobija, a neshto kako da nemash odgovor na toa a?
ili ke cekash shto ke ti kaze Adzija pa ke ni pishuvash na forumov????? Zlatko abe ja na kratko vreme sum vo makedonija, pa daj nekako da se zirneme da pomuabetime a???? Aj pishuvajmi na lp. ako ne sakash na frumov |
|
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За која контрадикторност зборуваш бе?
За онаа дека според Кyранот спермата кај мажот излегува од градите?
Се сеќавам дека некои се обидоа да ја исправат грешката во Кyранот, ама не се сеќавам некој да успеа во тоа.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Внеси реплика | страница <1 1213141516 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |