IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Образование > Наука
  Активни теми Активни теми RSS - Математика
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Математика

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 23>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 09:06
Originally posted by Biba_G Biba_G напиша:

Ве знаат ли од дома што зборите?

Математика уште од 8 наутро???

ne znaat
mislat deka sme vekje kaj svalerkite
a nie lupame bez vrska

gledas ti ne otkri kolku so sme ocigledni gubitnici
orden bibe za tebe
голема%20насмевка

Изменето од anakin - 13.Ноември.2008 во 09:06
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 09:15
со убави два поста си збришавме бибе
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 09:20
се збунив...во рачунањето
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 09:21
големо%20гушкање

Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 09:47
Originally posted by Biba_G Biba_G напиша:

Ве знаат ли од дома што зборите?

Математика уште од 8 наутро???

газење%20од%20смеење
И да знаеш Бибче, во право си!смеење
Абе стварно ова нашава е нездрава работа!смешен
Еве, си одам!

Р.Ѕ. Господ здравје да ти даде, што ми најде алиби за да не ја решавам задачава на Анакинголема%20насмевкаплазење

Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 09:51
газење%20од%20смеење

Кон врв
Sunny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Регистриран: 01.Октомври.2008
Поени: 19874
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 14:28
Anakin istata zadaca(samo jas 6 topcinja staviv) ja postaviv pogore i uste cekam da mi kaze nekoj odgovor
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 14:37
Originally posted by anakin anakin напиша:

НА КИНЕСКИОТ ЦАР 3 СТАРИ МУДРЕЦИ МНОГУ МУ ЗГРЕШИЈАРЕШИЛ ДА ГИ ПОГУБИНО СЕ ПОПОШМАНИЛ И СИ ГИ НАРЕДИЛ ВО РЕД ЕДЕН ПОЗДИ ДРУГТОА ЗНАЧИ ВТОРИОТ ГО ГЛЕДА ПРВИОТ А ТРЕТИОТ ГИ ГЛЕДА ДВАЈЦАТАПРЕД НЕГО МУДРЕЦИТЕКОГА ТАА СТОЕЈА , КИНЕСТИОТ ЦАР ДОНЕСЕ 5 КИНЕСКИ КАПИ3 БЕЛИ И 2 ЦРНИЗАСТАНАЛ ЗА СЕКОЈ И ИМ СТАВИЛ НА ГЛАВА ПО ЕДНА ОД КАПИТЕОСТАНАТИТЕ ГИ СОКРИЛ ДА НЕ СЕ ГЛЕДАТИ ТАКА СТОЕЈА СТАРИЦИТЕЦАРОТ ИМ СЕ ОБРАТИЛ И ИМ КАЗАЛАКО ЕДЕН ОД ВАС ПОГОДИ КАКВА КАПА ИМА НА ГЛАВА ТА, СКОБОДНИ СТЕ СИТЕ, АКО НЕ ЧОРБА ПАК СИТЕПОСЛЕ 5 мин СЕ ЈАВИЛ ЕДЕН И ВИКА. ЦАРЕ ЈАС ИМАМ..........КОЈ СЕ ЈАВИЛ И КАКВА КАПА ИМАЛ НА ГЛАВАТА?голема%20насмевка

се јавил третиот во редот и му рекол на царот дека има
бела капа.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 10:54
Originally posted by Sunny Sunny напиша:

Ajde i jas da vi postavam edna polesna zadacka (ja ima vo zbirka za III odd, e polesna, sramota e) :

Od 6 pogolemina ednakvi topcinja, samo edno nema ista masa kako drugite. So najmalku kolku merenja moze da odredime koe od topcinjata e razlicno, ako:
a) znaeme deka ednoto e potesko;
b) ne znaeme dali ednoto topce e polesno ili potesko od drugite?

ako znaeme tezina
so dve merenja  

ako ne znaeme tezina
so tri merenja

aj pod b, so tri merenja no ne 6 nego 12 topcinjaголема%20насмевка

Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 19:07
Ajde i jas edna zadacha da postavam
Trojca stranci vleguvaat vo hotel zaedno so edno momche koe im pomognalo okolu kuferite
Se dogovorile da gi podelat troshocite - barale samo edna soba
-Imate li soba? - go prashale recepcionerot
-Imame - odgovoril toj
-odlichno i-izvadile sekoj po 10 dolari da platat za sobata = 30 dolari vkupno
- Ne,ne , gospoda rekol recepcionerot -toa e premnogu. Sobata chini 25 dolari - i izvadil 5 dolari kusur.
- Trojcata stranci mu dale na momcheto shto im pomognalo okolu kuferite 2 dolari i sekoj zemal po 1 dolar kusur , shto znachi sekoj platil po 9 dolari
Znachi
9 dolari*3 =27dolari + 2dolari na momcheto = 29dolari
Kade e ushte 1dolar?
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 19:11
25 dolari kaj gazdata na hotelot
2 dolari nosacot
3 dolari sekoj vo dzepot
e 30

oki uzivaj

Кон врв
Petkovsky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 239
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Petkovsky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 19:29
Originally posted by anakin anakin напиша:

25 dolari kaj gazdata na hotelot2 dolari nosacot3 dolari sekoj vo dzepote 30oki uzivaj

Ama site znaeme deka toa e taka. Forata e da kazes sto e pogresno vo navedenoto resenie.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 19:42
bato
voskata se kacuva po vlaknoto
toa e zadaca za kompletna inteligencija
a ne ovie izvrteni matematicki tralala
koi se vekje treti pat postaveni

voskaaaaaaaaaaa, be IQ test , a ne matematicki

c c c cc
a ja resi samo Lady Blue c c c c

Изменето од anakin - 14.Ноември.2008 во 19:43

Кон врв
Petkovsky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 239
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Petkovsky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 21:29
Pa kako sto gledam, temava se vika Matematika, ne IQ.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 23>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.