![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 133134135136137 146> |
Автор | ||
topsexy ![]() Сениор ![]() ![]() 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
OTKRITIE Cudna sostojka A,ne pravi cuda No,samo gorenje bez opekotini Zanesena od bolka I radost Pomisliv…Ishtar Ke ja prelazam,neverstvoto ke go sokrijam I na (ne)prijatelot ke mu otkrijam: Ljubovta ne e prosta ko pesnava. |
||
![]() |
||
topsexy ![]() Сениор ![]() ![]() 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
|
ILUZII(2) Vozduhot prepoln so zborovi Sto pagaat ko poroen dozd I jas kako vo bezlicno bezredie… Se obiduvame da se pretopime Vreminjata samo za nas presozdadeni. |
||
![]() |
||
|
ILUZII (1) Svet bel Svet crn I svet svet Gi gledam belite Nalikuvaat na varosani, Gi gledam crnite ja baraat cetkata Sakaat I tie zaluden obid No,ne gi gledam svetite I od crkvite izbegale I po slikite se iskrivile I od knigite se izbrisale A,cudno e sepak… I belite I crnite Tvrdat deka se tie SVETITE! |
||
![]() |
||
|
milo mi e stom e taka
|
||
![]() |
||
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
|
...da...mene mi se dopadna...mnogu... ![]() |
||
![]() |
||
|
eve i nesto moe da ima tuka........
se nadevam ke vi se dopadne
![]() |
||
![]() |
||
|
BEZ NASLOV Vremeto e prasanje sega Vreme I prasanje ke bide potoa, Lascivnost ili naturalizam, Pismo ili plus Reinkarnacija I nema da ima Mozebi………. A da ne izgubime vo necie epigoniranje Ke pobedime! Изменето од topsexy - 23.Јануари.2008 во 16:46 |
||
![]() |
||
|
NEMA CUDO Koga vrz sebe Ke gi pocuvstvuvas site zla Napravi cekor-dva kon pocetokot I kako togas somnevaj se vo neuspehot, Veruvaj deka si prv,nadez deka se posebni……. I ne ocekuvaj drugo A,I koga bi Ne zaboravaj ja hierarhijata Zasto nekogas na vrvot A sekogas so tebe sum…. |
||
![]() |
||
|
ZASTO Sega koga ziveam Zasto da preziveam Koga sakale mrtvite da gi oziveam I nesto da doziveam Za vo zabel da zaziveam |
||
![]() |
||
|
EGO Vkusna rasprava Blago pravdanje Kiselo izvinuvanje Strav od ponizuvanje……. Koj e koj A toj koj Kolku e aktuelen Poaktuelen od moeto ego Ne…………..nikogas…….. |
||
![]() |
||
|
ROD Ja fiksirav idejata Ete ne e toa ona vistinskoto A ne sum zlatna Nitu vecna Nitu iskonska Nitu trajna A,mozebi I ne sum rodena |
||
![]() |
||
|
DALI Ne prasuvaj Od prasalnici nema da se spasis, Ne zboruvaj Zborovite sami ke te izedat, Ne misli Od misli ke sakas da pobegnes, Ne spomenuvaj Spomenite sami doagjaat I zaminuvaat. |
||
![]() |
||
|
Ti Ti si moj zbor nedorecen, Ti si moj stih nedopisan, Zivot sto ne mozam da go izzhiveam, Zed sto ne mozam da ja zgasnam, Gletka na koja I nema kraj, Pesna sto ne mozam da ja dopeam…. Ovaa pesna nedopeana…….. …..toa si ti…………. |
||
![]() |
||
|
SEKAVANJE Spomenite me vrakaat nazad Koga zborot zivot imase smisla I znacenje, Koga ljubov bese ti Koga drugarstvoto bese iskrenost Megu dve srodni dusi….. Sega vremeto si tece ponatamu, No zivotot ja gubi svojata smislata. Ljubovta umira zaedno so tebe,drugarstvoto se zaboravi, Coveckoto vo covekot Ostana samo spomen od minatoto… |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 133134135136137 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |