IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Фрчковски имаш ли коментар за Глигоров 1995-та?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Фрчковски имаш ли коментар за Глигоров 1995-та?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 17>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2008 во 22:34
Originally posted by moira moira напиша:

Да,  од хумани причини не обелоденува кој е атентаторот, учесниците и нарачателите...хуман е доста...само комуњар може вакво нешто да каже...цел живот кукавица бил, и како таков ке остане да го паметат генерации, дури и леташе во воздух и ќе напуни 100 години и уште нема храброст да каже барем еднаш вистина и тоа за оној кој сакаше да го ликвидира...но тој некој иако не успеа да го убие, сепак добро си ја завршил работата, го уплашил до смрт, дури и по смрт.
Ке молчел и писуљче ке оставел за идните генерации...ги боли уво идните генерации за него и за ова што ни се случува...ха...

... pa... komunjar... kukavica...  duri letashe vo vozduh... kje napuni 100 godini... gi boli idnite generacii za nego i za ona shto ni se slucuva... sepak se ova kfalifikacii za prviot pretsedatel na samostojna Republika Makedonija...
... simpaticno e da se znae biografijata na Nakov... vozel skapan stoeden... bil referent... pa vo komunizmot taka reci site vozea 101... posiromashnite vozea fikjo... cudno e opteretuvanjeto samo so nego...ima bajagi tajkuni vo Makedonija... ama neshto slabo se spomnuvaat...

Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2008 во 22:57
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Originally posted by moira moira напиша:

Да,  од хумани причини не обелоденува кој е атентаторот, учесниците и нарачателите...хуман е доста...само комуњар може вакво нешто да каже...цел живот кукавица бил, и како таков ке остане да го паметат генерации, дури и леташе во воздух и ќе напуни 100 години и уште нема храброст да каже барем еднаш вистина и тоа за оној кој сакаше да го ликвидира...но тој некој иако не успеа да го убие, сепак добро си ја завршил работата, го уплашил до смрт, дури и по смрт.
Ке молчел и писуљче ке оставел за идните генерации...ги боли уво идните генерации за него и за ова што ни се случува...ха...

... pa... komunjar... kukavica...  duri letashe vo vozduh... kje napuni 100 godini... gi boli idnite generacii za nego i za ona shto ni se slucuva... sepak se ova kfalifikacii za prviot pretsedatel na samostojna Republika Makedonija...
... simpaticno e da se znae biografijata na Nakov... vozel skapan stoeden... bil referent... pa vo komunizmot taka reci site vozea 101... posiromashnite vozea fikjo... cudno e opteretuvanjeto samo so nego...ima bajagi tajkuni vo Makedonija... ama neshto slabo se spomnuvaat...

...вадиш работи од контекст...дека е комуњар, комуњар е со претходно работно искуство и убедување како комунист, да не е случајно либерал или демократа?...и самиот е горд со тоа и не знам што е навредливо да бидеш комуњар, книшката со број 001 е негова  не е моја...а дека летал летал, што беше атентатот, буквално летање во воздух...а дека е баеги возрасен и тоа е факт, и Господ нека го поживее, немам ништо против, иако тој не верува во Господ, но нели со староста доаѓа и мудроста...? на тоа алудирав...и што имам да се плашам на тие години од вистината...?...а дека е кукавица е кукавица и тоа не е квалификација туку му е особина, ако беше храбар и мудар немаше ни да бидеме ФИРОМ, ниту знамето ке се променеше, ниту ке плачеше на телевизија НЕ МЕ ОСТАВАЈТЕ САМ, ниту пак за свои потреби ќе изадеше 50 000 или повеќе беа државјанства на косовари, ниту пак ке оставеше така да остане атентатот енигма и ред други работи...и што воопшто има да ги оптеретуваме идните генерации со настани кои по сите параметри можат и морале да се расчистат сега, зошто да влечат опашки од минатото? И на крајот од краиштата ако е прв претседател не е недопирлив, какошто може секој да критикува и да се шегува на сметка на Бранко, Буш, Саркози итн, зошто па дедо ни да биде исклучок, и зошто од него да правиме светец кога ниту е ниту заслужува тоа да биде!

И конечно за она што најмногу те засега какошто може да се забележи, секогаш се споменува и ќе се споменува, примат му се дава на наједнаквиот од еднаквите тајкуни и оној кој најмногу приграбил, а тоа е твојот сонародник за кој не знам зошто толку се потресуваш кога ќе се спомене!
И не секој до 1991 година возеше застава и фичо, тие приказни на помали од мене, на оние што се родени по 1991 година.

Изменето од moira - 16.Ноември.2008 во 01:12
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 01:01
Мамамд, конкретно за Никола Младенов, во право си, случајот е анегдота... Затоа што, таман излезе работата дека судот беше против него (нема потреба да се објаснуваме кои и чии судии седат уште во судовите) најмалку од две причини: прво, прифати како доказ документ од ФБИ (???) испратен по факс (што може и првоодделенец да го фалсификува), наместо да побара по службена должност извештај од посочените банки, и второ, не му ги прифати понудените сведоци, претседателите на антикорупциска и не знам кој уште беше. Целиот случај беше фарса... Инаку, се зборуваше за сума од десетина милиони долари, не за 200-300 илјади евра, како примерот со хонорарите во образование, што моментално се најактуелни... А тука некаде во сметките, покрај Хари Костов, се спомнуваше и Штерјо Наков... И не е никој крив ако неговото име се спомнува во сите поматни афери во земјава...

Инаку Глигоров и јас не да не го ценам, туку кога би можела и би го екстрадирала неповратно од земјава, по се она што ни го стори... Но, атентатот, како напад врз функцијата претседател на држава мора да се расчисти, без разлика кој бил претседател во моментот... За тоа нема двоумење...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 07:48
..prvo da razjasnime  za poshirokiot auditorim da ne pomisli pak deka na idividi ima dve strui moderatori koi megju sebe se karaat...naprotiv ... ova e debata i sekoj si kazuva svoi mislenja i svoe nivo...ovdeka diskutirame site nie kako obicni clenovi shto prvenstveno sme...a ne kako moderatori...големо%20гушкање
Но, атентатот, како напад врз функцијата претседател на држава мора да се расчисти, без разлика кој бил претседател во моментот... За тоа нема двоумење...
... kje vi kazam edna anegdota... vo konteks na ova... diskutirajki so ucenicite za drzavnite simboli, nivno znacenje, istaknuvanje, odnesuvanje... objasnuvav deka nasheto zname se istaknuva i nadvor od nashata zemja i se pee himnata ...megju drugoto koga nashiot pretsedatel (togash beshe pokojniot Trajkovski) odi vo poseta na drugi zemji. Na moe prashanje dali ima nekoj neshto da dopolni edno detence... diga raka i veli:- Nastavnicke, majka mi veli deka nedodelkaniot seljak od Murtino (ili kako se vikashe seloto) stasa vo Belata kukja da pojaduva... iskreno se frapirav... im objasniv na decata deka nie ja pocituvame institucijata...i da ne dolzam mnogu, ama na roditelite im odrzav bukvica deka svoite deca ne smeat da gi trujat so nepocit kon instituciite kolku i da se razocarani od niv...
zalosno e shto vo Makedonija ..povedeni od nekoi sebe poznati  porivi navreduvame i etiketirame se shto e protiv nasha volja...Sakale nie ili ne vo istorijata na Makedonija stojat iminjata na tie pretsedalei...atentatot vrz edniot i nerazjasnetata smrt na drugiot govorat za toa kolku nie kako zemja sme jaki...
A za tajkunite ...nema potreba jas da im izigravam advokat...imaat tie svoi advokati koi skapo gi plakjaat...a toa shto "najslavniot" megju ednakvite e moj sonarodnik... ne pravi jas da se sramam od nego.. mene nit me izbrkal od rabota...nit nekogo mi vrabotil... koj si ima frustracii od "bliskite sredbi" so nego ima pravo da si leci frustracii i da izdvojuva i napagja... samo shto nego ic ne mu cue..shto nie zboruvame... kako nemu taka i na site tie od slavnata 12 ili 20 koi si ja podelija Makedonija po interesni sferi... za niv e lesno...teshko e za nas...

Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 11:07

..prvo da razjasnime  za poshirokiot auditorim da ne pomisli pak deka na idividi ima dve strui moderatori koi megju sebe se karaat...naprotiv ... ova e debata i sekoj si kazuva svoi mislenja i svoe nivo...ovdeka diskutirame site nie kako obicni clenovi shto prvenstveno sme...a ne kako moderatori...големо%20гушкање
Но, атентатот, како напад врз функцијата претседател на држава мора да се расчисти, без разлика кој бил претседател во моментот... За тоа нема двоумење...
... kje vi kazam edna anegdota... vo konteks na ova... diskutirajki so ucenicite za drzavnite simboli, nivno znacenje, istaknuvanje, odnesuvanje... objasnuvav deka nasheto zname se istaknuva i nadvor od nashata zemja i se pee himnata ...megju drugoto koga nashiot pretsedatel (togash beshe pokojniot Trajkovski) odi vo poseta na drugi zemji. Na moe prashanje dali ima nekoj neshto da dopolni edno detence... diga raka i veli:- Nastavnicke, majka mi veli deka nedodelkaniot seljak od Murtino (ili kako se vikashe seloto) stasa vo Belata kukja da pojaduva... iskreno se frapirav... im objasniv na decata deka nie ja pocituvame institucijata...i da ne dolzam mnogu, ama na roditelite im odrzav bukvica deka svoite deca ne smeat da gi trujat so nepocit kon instituciite kolku i da se razocarani od niv...
zalosno e shto vo Makedonija ..povedeni od nekoi sebe poznati  porivi navreduvame i etiketirame se shto e protiv nasha volja...Sakale nie ili ne vo istorijata na Makedonija stojat iminjata na tie pretsedalei...atentatot vrz edniot i nerazjasnetata smrt na drugiot govorat za toa kolku nie kako zemja sme jaki...
A za tajkunite ...nema potreba jas da im izigravam advokat...imaat tie svoi advokati koi skapo gi plakjaat...a toa shto "najslavniot" megju ednakvite e moj sonarodnik... ne pravi jas da se sramam od nego.. mene nit me izbrkal od rabota...nit nekogo mi vrabotil... koj si ima frustracii od "bliskite sredbi" so nego ima pravo da si leci frustracii i da izdvojuva i napagja... samo shto nego ic ne mu cue..shto nie zboruvame... kako nemu taka i na site tie od slavnata 12 ili 20 koi si ja podelija Makedonija po interesni sferi... za niv e lesno...teshko e za nas...

Арно ама ,,нашите,, партиски и антагонистички расположени родители во недостиг, поради неупатеност и неукост, пред кого да се докажуваат  сиот свој бес го истураат дома и токму пред децата институците ги поистоветуваат со некои си физикуси пардон личности. Во секој случај тоа не е добро, но ако децата се умни сето ова може врз нив да делува поучно и тие да се формираат во личности спротивни на карактерите на нивните родители. Мислам дека ќе се сложиш?

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 11:21

..prvo da razjasnime  za poshirokiot auditorim da ne pomisli pak deka na idividi ima dve strui moderatori koi megju sebe se karaat...naprotiv ... ova e debata i sekoj si kazuva svoi mislenja i svoe nivo...ovdeka diskutirame site nie kako obicni clenovi shto prvenstveno sme...a ne kako moderatori...големо%20гушкањеНо, атентатот, како напад врз функцијата претседател на држава мора да
се расчисти, без разлика кој бил претседател во моментот... За тоа нема
двоумење...... kje vi kazam edna anegdota... vo konteks na ova... diskutirajki so ucenicite za drzavnite simboli, nivno znacenje, istaknuvanje, odnesuvanje... objasnuvav deka nasheto zname se istaknuva i nadvor od nashata zemja i se pee himnata ...megju drugoto koga nashiot pretsedatel (togash beshe pokojniot Trajkovski) odi vo poseta na drugi zemji. Na moe prashanje dali ima nekoj neshto da dopolni edno detence... diga raka i veli:- Nastavnicke, majka mi veli deka nedodelkaniot seljak od Murtino (ili kako se vikashe seloto) stasa vo Belata kukja da pojaduva... iskreno se frapirav... im objasniv na decata deka nie ja pocituvame institucijata...i da ne dolzam mnogu, ama na roditelite im odrzav bukvica deka svoite deca ne smeat da gi trujat so nepocit kon instituciite kolku i da se razocarani od niv... zalosno e shto vo Makedonija ..povedeni od nekoi sebe poznati  porivi navreduvame i etiketirame se shto e protiv nasha volja...Sakale nie ili ne vo istorijata na Makedonija stojat iminjata na tie pretsedalei...atentatot vrz edniot i nerazjasnetata smrt na drugiot govorat za toa kolku nie kako zemja sme jaki...A za tajkunite ...nema potreba jas da im izigravam advokat...imaat tie svoi advokati koi skapo gi plakjaat...a toa shto "najslavniot" megju ednakvite e moj sonarodnik... ne pravi jas da se sramam od nego.. mene nit me izbrkal od rabota...nit nekogo mi vrabotil... koj si ima frustracii od "bliskite sredbi" so nego ima pravo da si leci frustracii i da izdvojuva i napagja... samo shto nego ic ne mu cue..shto nie zboruvame... kako nemu taka i na site tie od slavnata 12 ili 20 koi si ja podelija Makedonija po interesni sferi... za niv e lesno...teshko e za nas...

Хехехе учителке , незнам дали знаеш, но и децата ги осеќаат последиците од тие институции... сега точно е и дека донекаде ги трујат родителите своите деца со политика, и јас се согласувам, но сакаш-нејќеш и они ги осеќаат тие последици, сите ги осеќаме...секој обичен смртник во државава, па и детето.

Што се однесува за оној дел за сељакот од Мутрино......АПРУВД

Originally posted by anastea anastea напиша:

Мамамд, конкретно за Никола Младенов, во право си, случајот е анегдота... Затоа што, таман излезе работата дека судот беше против него (нема потреба да се објаснуваме кои и чии судии седат уште во судовите) најмалку од две причини: прво, прифати како доказ документ од ФБИ (???) испратен по факс (што може и првоодделенец да го фалсификува), наместо да побара по службена должност извештај од посочените банки, и второ, не му ги прифати понудените сведоци, претседателите на антикорупциска и не знам кој уште беше. Целиот случај беше фарса... Инаку, се зборуваше за сума од десетина милиони долари, не за 200-300 илјади евра, како примерот со хонорарите во образование, што моментално се најактуелни... А тука некаде во сметките, покрај Хари Костов, се спомнуваше и Штерјо Наков... И не е никој крив ако неговото име се спомнува во сите поматни афери во земјава...

Инаку Глигоров и јас не да не го ценам, туку кога би можела и би го екстрадирала неповратно од земјава, по се она што ни го стори... Но, атентатот, како напад врз функцијата претседател на држава мора да се расчисти, без разлика кој бил претседател во моментот... За тоа нема двоумење...

А имаш ли докази дека тие документи биле фалсификат?

Изменето од Vladimir88 - 16.Ноември.2008 во 11:22
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 12:20
...Арно ама ,,нашите,, партиски и антагонистички расположени родители во недостиг, поради неупатеност и неукост, пред кого да се докажуваат  сиот свој бес го истураат дома и токму пред децата институците ги поистоветуваат со некои си физикуси пардон личности. Во секој случај тоа не е добро, но ако децата се умни сето ова може врз нив да делува поучно и тие да се формираат во личности спротивни на карактерите на нивните родители. Мислам дека ќе се сложиш?
---------------------------------------------------------------------------------
...kako koga doma gledaat apatija..nemokj...vo instituciite isto taka...tolku generacii deca vo ovoj nash tranzicionen sistem se soocija so realnosta deka edinstven kriterium za uspeh e plukanje po ednite...a vozdignuvanje na drugite... pa posle obratno... koga do sebe gledaat drugarcinja cii roditeli bea soucenici na nivnite i doma slushaat kolku bile tupi glupi...a uspeale so kradenje ili so pravilen izbor na partija...
..na sekoj cekor omalovazuvanje na instituciite zaradi pogreshen izbor na lugje koi sednale na tie mesta...
...daleku sme nie od neilvonviranje na decata vo politikata...na site izbori roditelite gi nosat decata...po celi nokji lepat plakati decinja od po 10-12 godini...i slushaat socni karakteristiki za ednooki, za komunjari... probugari..prosrbi...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 12:28

...Арно ама ,,нашите,, партиски и антагонистички
расположени родители во недостиг, поради неупатеност и неукост, пред
кого да се докажуваат  сиот свој бес го истураат дома и токму пред
децата институците ги поистоветуваат со некои си физикуси пардон
личности. Во секој случај тоа не е добро, но ако децата се умни сето
ова може врз нив да делува поучно и тие да се формираат во личности
спротивни на карактерите на нивните родители. Мислам дека ќе се сложиш?---------------------------------------------------------------------------------...kako koga doma gledaat apatija..nemokj...vo instituciite isto taka...tolku generacii deca vo ovoj nash tranzicionen sistem se soocija so realnosta deka edinstven kriterium za uspeh e plukanje po ednite...a vozdignuvanje na drugite... pa posle obratno... koga do sebe gledaat drugarcinja cii roditeli bea soucenici na nivnite i doma slushaat kolku bile tupi glupi...a uspeale so kradenje ili so pravilen izbor na partija.....na sekoj cekor omalovazuvanje na instituciite zaradi pogreshen izbor na lugje koi sednale na tie mesta... ...daleku sme nie od neilvonviranje na decata vo politikata...na site izbori roditelite gi nosat decata...po celi nokji lepat plakati decinja od po 10-12 godini...i slushaat socni karakteristiki za ednooki, za komunjari... probugari..prosrbi...

Дечиња лепат плакати за пари, не оти што сакаат, немањето ги тера, да им бараат пари на своите татковци и мајки, знаат дека нема да им дадат зошто немаат, и знаат дека нивните татковци и мајки ќе ги боли срцето зошто немаат да им дадат, не сакаат да ги повредат своите....
Ете зошто лепат дечиња плакати, не оти што сакаат туку оти што немаат...
Ете зошто и другите дечиња пример вадат партиски книшки и сл. за да најдат работа...зошто во државава неможеш да најдеш работа ако не си партиски обоен, мислам убава работа која заслужиле да ја работат..а неможат да ја работат зошто едниот имал членска книшка на ВМРО и неговите се сега на власт.

Изменето од Vladimir88 - 16.Ноември.2008 во 12:30
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 12:32
Дечиња лепат плакати за пари, не оти што сакаат, немањето ги тера, да им бараат пари на своите татковци и мајки, знаат дека нема да им дадат зошто немаат, и знаат дека нивните татковци и мајки ќе ги боли срцето зошто немаат да им дадат, не сакаат да ги повредат своите....
Ете зошто лепат дечиња плакати, не оти што сакаат туку оти што немаат...
...tocno.. i cesto se sudruvaat so "protivnickite" tabori...pa doagja do presmetki... koi potoa se prenesuvaat i vo ucilishte... za zal... losh primer im davame... site nie vozrasnite...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 12:41
Епа гледаш институциите како си ја вршат работата....
Благодарение на институциите тоа се случува со децата..
Што сега, ќе го лажам ли детето на пример, ќе му викам дека Дедо Мраз оваа Година аш пари.....
Не се мутави децата остави ти таа работа.. мислам и они разбираат што се случува, зошто нивните родители немаат пари... нема работа, нема пари..

Изменето од Vladimir88 - 16.Ноември.2008 во 12:41
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 14:38
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

А имаш ли докази дека тие документи биле фалсификат?

Јас немам докази, туку кажав дека на документи на факс многу лесно се прави фалсификат... Затоа и процесот беше фарса...
А тој што треба да бара докази е судот, кој по службена должност требаше да побара официјален извештај од посочените банки, дали дотичните имале отворени сметки таму со милионски суми или не...
Зошто не побараа извештај, останува да се шпекулира...намигнување

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2008 во 03:09

Она што е најинтересно во целиот случај со атентатот врз Киро Глигоров, кој веќе прераснува во обемно досие, е што во моментот кога тогашниот министер за внатрешни работи Љ.Д.Ф. решава да не покренува кривични пријави, одмавнувајќи со рака во правец на јавното обвинителство, во стилот нему својствен, “кој ги е…!”, изворот на Форум и сведок на настанот од ДБК поднесува кривични пријави како граѓанско лице!
КАДЕ СЕ!?

“Кривичните пријави гласат на име на Бранко Црвенковски и Љубомир Данаилов Фрчкоски”, тврди нашиот извор.
Овие кривични пријави ги товарат двајцата политичари за вмешаност во организирањето и прикривањето докази во случајот на атентатот на Киро Глигоров.
“Пријавите не се повлечени, но не се знае нивната судбина. Во предметот на истражниот судија се нотирани, но каде и кој ги тргнал, никој не знае”, вели изворот.

Во судскиот предмет на истражниот судија од тогашниот окружен суд, Здравко Василев, наводно имало уште еден документ кој посочувал на тогашниот премиер и министер за внатрешни работи. Истражниот предмет бил ставен ад акта во подрумот на судот за да биде уништен. Обидот не успева, ама очигледно налогодавецот за уништување со далечинско, преку претседателката на новиот Апелационен суд, успеал да ги “поништи” кривичните пријави!
Всушност, во прашање е и истражниот исказ на потсекретарот на МВР во оставка, Слободан Богоевски. Тој тврдел дека предупредувал во повеќе наврти и со прецизни извештаи посочувал на тоа кој го создал политичкиот и безбедносниот контекст, кој ги создал условите за атентатот и во која насока да се движи истрагата.
Оттука, не е чудно што поранешниот министер како нов сведок го нуди Фидан Костовски, за кој најверојатно ќе излезе дека е неподобен, но кој целата перцепција за настанот ја трга од Фрчкоски и ја насочува на друго место.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Серијата продолжува...

Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2008 во 10:12
Originally posted by anastea anastea напиша:

Она што е најинтересно во целиот случај со атентатот врз Киро Глигоров, кој веќе прераснува во обемно досие, е што во моментот кога тогашниот министер за внатрешни работи Љ.Д.Ф. решава да не покренува кривични пријави, одмавнувајќи со рака во правец на јавното обвинителство, во стилот нему својствен, “кој ги е…!”, изворот на Форум и сведок на настанот од ДБК поднесува кривични пријави како граѓанско лице!
КАДЕ СЕ!?

“Кривичните пријави гласат на име на Бранко Црвенковски и Љубомир Данаилов Фрчкоски”, тврди нашиот извор.
Овие кривични пријави ги товарат двајцата политичари за вмешаност во организирањето и прикривањето докази во случајот на атентатот на Киро Глигоров.
“Пријавите не се повлечени, но не се знае нивната судбина. Во предметот на истражниот судија се нотирани, но каде и кој ги тргнал, никој не знае”, вели изворот.

Во судскиот предмет на истражниот судија од тогашниот окружен суд, Здравко Василев, наводно имало уште еден документ кој посочувал на тогашниот премиер и министер за внатрешни работи. Истражниот предмет бил ставен ад акта во подрумот на судот за да биде уништен. Обидот не успева, ама очигледно налогодавецот за уништување со далечинско, преку претседателката на новиот Апелационен суд, успеал да ги “поништи” кривичните пријави!
Всушност, во прашање е и истражниот исказ на потсекретарот на МВР во оставка, Слободан Богоевски. Тој тврдел дека предупредувал во повеќе наврти и со прецизни извештаи посочувал на тоа кој го создал политичкиот и безбедносниот контекст, кој ги создал условите за атентатот и во која насока да се движи истрагата.
Оттука, не е чудно што поранешниот министер како нов сведок го нуди Фидан Костовски, за кој најверојатно ќе излезе дека е неподобен, но кој целата перцепција за настанот ја трга од Фрчкоски и ја насочува на друго место.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Серијата продолжува...

Продожение МХ. Операцијата МХ е во својот стартен СТАДИУМ- наречен реконструкција на ,,ОБИД ЗА АТЕНТАТ ВРЗ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ДРЖАВА,,. Во случајов на БЈРМ.

дел 1.
Заменик министерот во МВР Слободан Богоевски во втората половина на месец Септември 2005 година па се до 02.10.2005 година ден на поднесување на неговата оставка со факти предупредува дека има несогласици на реркација него лично од една страна, со Министерот на МВР тогаш Љубомир Данило Фрчковсаки и Премиерот тогаш Бранкоп Љубе Црвенковски од друга страна.
Богоевски и тогаш тврдеше дека Министерот и Премиерот имаат таен план за превземање на контролата на власта во свои раце и дека неговата служба и тој самиот лично имаат податоци дека за целосна контрола на власта горе споменатите имале план за ликвидација на Глигоров како би се ослободиле од СТАРИОТ ЛИСЕЦ а потоа се друго би им било лесно. Како Богоевски не наиде на разбирање кај Глигоров на си поднесе неотповиклива оставка од функцијата.
Ден по тоа се случи обидот за атентат.
.............продолжете се работи за морален чин и враќање на состојбите во кои народот преку своите избраници треба да има контрола врз сосотојбите во државата.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
nedopirliviot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Март.2008
Поени: 220
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nedopirliviot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Ноември.2008 во 23:01
Читам и се чудам. Не на темата, не на авторот туку на сите учесници во темата.
А, слушнете нешто на вести ете Ве, а политичарите молчат молчите и вие а тоа доста добро им годи. Се што знаете пишувајте. Се е во корист на секој мачедонец. Мора да ја бараме вистината и виновниците за обидот за атентат врз Глигоров и виновниците за смртта на Борис Трајковски. А, се знае, тоа се истите. Истите оние од 1995 година се појавија и извршија лиоквидација на човечки живот. Го убија Борис Трајковски.

Изменето од nedopirliviot - 19.Ноември.2008 во 23:02
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.