|
БИБЛИЈАТА И НАУКАТА |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 63> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EVANGELOS
ti mi licis na pameten decko priberi se, samo malku ti treba veruvaj |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Колку разбрав не негираш дека постојат фосилни остатоци и тоа стари по милиони години. А тоа што го кажа за науката дека една теорија е заменета со друга уште повеќе ја докажува еволуцијата (еволуираме и ние и знаењето). Во спротивно сега сеуште ќе се тепавме со камења и ќе пишувавме со клинови по карпите.
По таа твоја логика, исто и библијата. Ја напишаа, послужи во тоа време за намената за која беше створена, и сега веќе никому не му е потребна (вовед, заплет и расплет) Изменето од Ateist - 10.Јуни.2007 во 02:32 |
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Така е! Само што расплетот допрва ќе се одигра... |
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да баш така, но веќе почнат е. Во некои земји во европа бројот на оние кои на попис се изјасниле за атеисти е и над 40% (на пр. Холандија 48%) а реално е над 60% затоа што некои и се изјаснуваат како припадници на некоја вера, само формално. И трендот расте, но во оваа вукојебина од држава ќе треба малку повеќе време.
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Холандија е исклучок, а не правило... Атеизмот има најмногу приврзаници во комунистичко-испраните земји, како Русија, Чешка, Србија, итн... Но во светот е се уште тек 3-та по број „религија“, после христијанството и исламот, а во вкупни рамки зафаќа нешто помалку 20%...
|
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тука си во заблуда. Не е баш така. Атеизмот не му требаат приврзаници |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На тебе ти требаат... гледаш како самиот си гладен по мегаломанија, како имаш комплекс на пониска вредност... ти се чита на лицето во изјавите „наскоро, ќе видите вие, колку ќе биде атеизмот“... ми е гајле за атеизмот... ама вас што ви е гајле за теизмот, е тоа останува мистерија до ден-денес...
|
||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ajija zosto ne se pomiris so toa deka ne postoi bog gledas deka ovde na
ovoj forum imas luge sto se i poveke od dovolno zapoznaeni so biblijata
sto znaci deka i tie nekogas veruvale isto kako i ti no sto im se
slucilo?....ja prifatile realnosta.
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a шо не се помириш ти со реалноста дека Бог постои? или што не се помириш дури и со тезата дека не постои? ни тоа не ти дава мира, па мора да се расправаш со Бога на овој форум... Ако го нема, шо мајка бараш овде???
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
[QUOTE=Ateist]Колку разбрав не негираш дека постојат фосилни остатоци и тоа стари по милиони години. [/QUOTE]
Очигледно не се сватил добро. Тоа што јас го напишав е:
[QUOTE=Ateist]А тоа што го кажа за науката дека една теорија е заменета со друга уште повеќе ја докажува еволуцијата (еволуираме и ние и знаењето). Во спротивно сега сеуште ќе се тепавме со камења и ќе пишувавме со клинови по карпите. [/QUOTE] Ахх, иако на почетокот претпоставив, дури сега сватив дека ти и не знаеш што претставува еволуцијата, а јас кутриот пак уште ти навлегувам и во детали на таа теорија, а ти не си ја знаел ни дефиницијата
Но сепак мило ми е што призна дека во науката често старите теории се заменуваат со нови, што особено важи за еволуцијата.
Таа си беше убедлива за времето на Дарвин, кога се сметаше дека живот може да настане и од кал, се додека подоцна не ја истражија комплексноста на клетката, нејзината генетска структура која вклучува енормно количество на информации еквивалентно на оргомни библиотеки на книги содржани во неколку нанометри - чудо на природата, пардон, чудо на Бог!
Па така, согласно твојата дефиниција ја "еволуција", неизбежно беше таа теорија да "еволуира" во креационизам, т.е. да се признае Божествентото создавање на животот на Земјата.
Изменето од EvAngelos - 10.Јуни.2007 во 13:48 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Takva e temata.
Bog e izmisen samo poradi stravot na lugeto da se soocat so faktot deka ziveeme samo ednas i deka posle toa nema ni bog ni raj ni pekol tuku ednostavno nisto. |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ateizmot e izmislen zaradi stravot deka ednas covekot ke odgovara za svoite postapki, pa vaka e polesno covekot da se zalazuva deka moze da pravi i zlo kolku sto saka...
|
||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mozebi ama barem ateistite imaat cvrsti dokazi vo svoeto veruvanje t.e
neveruvanje a toa deka ateistite pravat "zlo" poveke od vernicite e
druga tema
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
цврсти докази??? шо лапрдаш бе лаиче едно... да не влегол некој од вас случајно во палатата на Бог, и видел дека го нема? запомни, НИКОГАШ нема да има цврст доказ дека Бог не постои. Такво нешто е филозофски НЕВОЗМОЖНО да се докаже. Единствено што има шанси да биде докажано е (доколку Бог постои), навистина да се докаже дека постои. А ако не постои, пак не може да се докаже дека не постои, затоа што секогаш ќе остане сомнежот, кој е и причината што вие сте овде на форумов... Далтонистите во светот на боите... |
||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 63> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |