|
Kомпарации на некои камери |
Внеси реплика | страница <1 101112 |
Автор | |
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se ubavo.
Vie ste vo SK, jas sum vo ŠT. Koga ke me navee pat mene tamu ili vas vamu, pa kje praeme kerefeci! Ja, Ace i Dalton... ke bide GEEK-hood do daska!!! Pozdrav Igor PS: A sho praeme Ace so tvojoata cam? Nema Manual mode. PSS: Mislam deka na vremeto i Sony VX2000/PD150 bea dobri low-light-eri |
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ехееееее! Ако ги пуштиме да се кладат ќе има и местенки.
Тоа за јадењето, фигуративно беше кажано.
А камериве дека ќе се гризат, не верувам, може само да се гледаат.
Иако не се во истата класа, сепак мислам дека споредбите ќе бидат интересни. Додуша и имам видено споредби на некои од нив на еден руски сајт, но ние ќе направиме нешто наше изворно.
|
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас сега за сега не сум во СК, патувам малку но мислам дека набрзо ќе се среди работава со престојот.
Игор, изгледа кога ќе те навее тебе патот,ќе ја правиме работава. Тешко дека и мене и Владимир, ќе не навее во ист момент, освен ако не доаѓаме специјално за тоа.
Нема фул мануелен, ама што се секирате за тоа, горе доле знам која шема ја тера камерава. А и башка после тоа може на плеј модот да ѕирнам што и како било. Мислам дека при нормално светло автоматиката исто им работи, нема тука некоја филозофија.
Јас мислам дека сеуште се добри low-light-eri.
За слабо светло, одма можам да го кажам редоследот на местата.
1. Sony PD150 ili PD170
2. XM2
3. MVX 3i
За острина може ќе ве јадам, посебно во 16:9. Ама ај ќе видиме.
Поздрав!
ПС: Мислам дека од ниско буџетниве камери со мноооогу добри перворманси, но за жал сега исклучени од производство се Panasonic GS400 и Canon MVX3i, не дека оваа вторава ја имам, туку навистина нуди многу, за тие пари. Интересно работа но двете се многу идентични на изглед.
|
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бидејќи темава има 12 страни, сметам дека вреди да го носи епитет на атрактивна тема. |
|
SREK
Група Регистриран: 28.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 32 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PREDLOG:SPOJTE SI GI KAMERITE I KOMPARIRAJTE SI GI,NE E FER
|
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не ми е јасно што не е фер.
|
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E Ace, abe forumov "malce" zamre. Jas spremam 2-3 temi. Kje gi postam naskoro. Pozdrav Igor PS: Novo-Staro? |
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Игор, е да малце се стиша. Отиде модераторот на одмор и вас ве нема.
Сега ќе продолжиме со размена на искуства и има да фрчат теми.
Ќе ги очекувам темите кои што ги најави.
Новооооо, има има, во неделата беше снимена втората свадба со стедикем.
Поздрав!
|
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa daj stavi kratko klipche na Tube so iskluchitelni SteadyCam momenti! Igor |
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе биде ќе биде, само уште не ми е префрлен целиот материјал а и не ми е измонтирам, но наскоро ќе закачам нешто.
|
|
ivotoyota
Сениор Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Panasonic извади и камкордер со M 4/3 стандард, со голем сензор... Не ги разбирам камкордерите многу, но еве линк. Клик тука.
|
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аууууу ова Panasonic-ов можда има супер квалитет на слика, ама не да е ружнааааааа.
|
|
Внеси реплика | страница <1 101112 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |