|
И ние сме тука |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 19> |
Автор | |
jasminaiva
хумани Регистриран: 11.Јануари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SREKNA NOVA GODINA I BOZIKNI PRAZNICI NA SITE!!!
eve se nadevam deka ke pomognam :
|
|
"Оние што танцуваат можеби им изгледаат луди на оние што не ја разбираат музиката"
|
|
jasminaiva
хумани Регистриран: 11.Јануари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Оние што танцуваат можеби им изгледаат луди на оние што не ја разбираат музиката"
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас би сакал да ви посакам на вас учесниците на темата СРЕЌНИ НОВОГОДИШНИ И БОЖИЌНИ ПРАЗНИЦИ ! |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Deneska se frapirav od eden podatok... na Opra shou gostin beshe Dzim Keri i ne govata devojka Dzeni Makartni... Me iznenadi faktot deka taa ima dete so autizam. Vo Amerika vodi ogromna kampanja vo koja dokazuva deka autizmot e rezultat na pogreshna vakcina. Vodi ogromna borba so farmacevtskite zdruzenija,, pedijatriskite zdruzenija... koi ne moze da ja negiraat bidejki nemaat dokazi deka ne e vo pravo. Ima napishano nekolku knigi za toa deka autizmot se leci...samo treba da se najde pravilniot nacin...Taa uspeala so nacinot na ishrana da ja promeni sostojbata na svoeto dete. Vo seto toa i pomognal tokmu Dzim keri koj za nas e samo eden golem komicar. Se iznenadiv shto toj e i eden golem humanista a pred se covek. Kolku uspeav da razberam... nejzinite debati bile izlozeni na web stranicata na Opra...
Iako roditelite na autisticnite deca kaj nas se daleku od takvite moznosti... ubavo e da se cue deka imaat i takvi moznosti. |
|
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МАМАМД те молам одговори ми зошто си се фрапирала дека Џ.Макартни има аутистично дете?Дали таа ти изгледа премногу нормална за да има такво дете? Дали ние обичните сиромашни интелектуалци од Македонија сме некако предодредени или понормални да имаме такви деца? Секој, ама баш секој, може да добие такво дете. Го погледав интервјуто не наидов на нешто ново и непознато за нас,родителите во МАКЕДОНИЈА. Јас таа диета ја применувам веке 5 год. и осетив подобрување кај детето.
Ти благодарам од името на родителите на деца со аутизам што воопшто си го следела шоуто. Многумина кои не се засегнати од овој проблем , во такви моменти го менуваат каналот. Ретко кој сака воопшто да слуша за тоа.Кај нас новинарите ниту емисии не сакаат да снимат за тоа. Се имам договарано со некои детски списанија да напишат по некој прилог за овие деца ,ветија ама не напишаа.ЗНАЕ ЛИ НЕКОЈ ЗОШТО? Од стварноста не се бега!Поздрав. |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Lilice... ocigledno ne sme se razbrale... moeto iznenadyvanje beshe okolu toa deka poznatite obicno ne zboruvaat nishto za svoite deca. Napishanoto beshe vo prilog na ona shto ti go zboruvash... ako nekoj poznat zboruva za odreden problem vednash se aktuelizira, ako zboruvame nie obicnite smrtnici voopshto ne registriraat deka e kazano neshto.Jas poentata na shouto ja svativ vo konteks na ne stramete se od svoeto dete... ili od svoite problemi voopshto tuku zboruvajte za niv... A okolu pishuvanjeto vo detskite spisanija kje ti pisham na PP.
|
|
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Размислувам да отворам тема,ама со кого ќе дебатирам.Па само 4 сме кои кажавме по нешто за лицата со ПОП.На други форуми ни толку немаше.А на еден форум чекав два месеци дефектологот да најде одговор на моето прашање.А ми одговори на крај со незнам.Мислам дека пристапот кон проблемот е погрешен.Една ластовица, не ја носи пролетта.
Мора да се изнајде нова стратегија.Јас по природа сум нуморен борец и упорна до крај, па продолжувам со нови средства и начини. Мислев дека Јасминаива крена раце,ама после честитките за празниците гледам дека будно ги прати моите и на другите родители коментари.Поздрав до неа и незнам дали знае дека веке во Струмица формиравме УШТЕ една паралелка,без помош на МНЗА, за која и кажував.Ама таа не ни кажува дали собраа родителите од Скопје доволно деца за да формираат уште паралелки во Скопје.Нели правеа список на деца со аутизам? И кога доаѓа во паралелките во Струмица, нека е тоа поофицијална посета, а не како на гости кај Спасе.Знам дека сте биле.Сакаат скопјани посебно да работат од нас.Нормално, како и се во државата и тука , во маката , пак не делат.Зошто не поканите некој родител од скопје да се вклучи на форумот па да размениме мислења или да разговараме за заедничко делување? Поздрав. |
|
lefter
Нов член Регистриран: 18.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da za Genny Mcarthi imam citano uste pred 1 god.imase statija vo spisanieto taa ili tea ne me fakajte za zbor.I tocno e deka posledicite kako sto smeta taa e od nekvalitetni vakcini.I se zalaga da pred vakcinacijata doktorite da ni gi objasnat i drugite posledici sto bi mozele da se slucat pa roditelot sam da odluci dali deteto da se vakcinira ili ne.Ovaa teorija veke se ispituva no se uste ne e dokazana.Isto taka deteto go stava na dieta koristejki ishrana bez gluten.Eve i jas malku da kazam nesto za toa.A od 20 povtorno na skolo.Pozdravi do site.
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Iako se misli deka so dvajca/trojca nishto ne se postignuva jas mislam deka mnogu se postignuva.
Neodamna na MTV2 vo edna emisija na vlashki jazik posvetena tokmu na roditelite na deca so POP i nivnite problemi vnimatelno slushav za slucuvanjata koga se vo tek razni manifestacii, priredbi. Majkata mnogu ubavo kaza deka site angazirani okolu priredbata i gostite gi zaboravija decata. Nejzinata reakcija beshe deka priredbite se tokmu za decata a ne za jadenje i pienje. Organizacijata vo tie momenti navistina ima milion propusti. Koga za toa razgovarav so nekoi prosvetni rabotnici site se soglasija deka zabeleshkata e vo pravo. sakam da kazam se dopira do nekogo, se kazano nosi promena. So molcenje ostanuva nepromeneto. Isto taka znam deka mnogu lugje go citaat ova, od koi pricini ne se vklucuvaat...pa mozebi smetaat deka ne se strucni da kazat svoe mislenje, mozebi se plashat da ne zgreshat, da ne bidat pogreshno razbrani. Edno znam...ako se napravi komparacija pred 20 god, i sega... ima golema razlika. Ne e dovolno, no barem e pomrdnato od mesto. |
|
lefter
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga pravam komparacija pred 20god.vo dalecnata 1988 god.za prv pat bev vo kino centar vo Skopje i za prv film vo Skopje mi bese RAIN MAN.Bev vooduseven od filmot vo toa vreme gi prevrtuvav site videoteki vo toa vreme za da mozam da go gledam filmot povtorno.Togas za prv pat slusnav za autizam,i na kraj pamet ne mi tekna deka ke mi bide preokupacija cel zivot.Da bidam iskren dodeka go nemav toj problem nisto ama bas nisto vo meguvreme ne bev slusnal za autizmot,nitu i deka ima nekoe dete okolu nas so toj problem.Dali me razbirate sto sakam da kazam,toa go otvaram za diskusija.No drugo ke prasav.Koi aktivnosti vo momentot gi ima MNZA bidejki na sajtot nisto ne mozam da najdam a znam deka se sponzorirani(od predsedatelot)i od drugi.Ova e dobronamerno prasanje ismetam deka jasminaiva ke dade odgovor bidejki nas roditelite ne interesira.so pocit Stole
|
|
lilica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јасминаива може и на ЛП да ни одговори.И мене ме интересира „како се трошат моите пари“. Чекаме!...... ПОЗДРАВ и до В.Т.
|
|
lilica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
LEFTER, тешко да се сретнеме на родителска,па сакам да те прашам: Како си задоволен од напредокот на детето во паралелките во Струмица?Дали мислиш дека доволно се работи со децата? Матичниот лекар на моето дете не е задоволен од напредокот до сега, па незнам каде и како да реагирам, без некој да се почувствува навреден.Ние како родители сме задоволни,бидејки не знаеме што и кога да очекуваме, ама лекарот е искусен и ми напиша во извештајот дека оваа што се работи е недоволно.Фактички ме праша зошто со детето не работи дефектолог, кога му реков каде го носам ме праша зошто дефектологот не работи со него. Се изнасмеја, кога реков дека работи.Ако изразам незадоволство ќе се налути дефектологот,ако премолчам докторот нема да не прима повеќе.И двајцата ни се НЕОПХОДНИ, ама кога им понудив да контактираат(пред повеке години): лекарот е постар и чека помладиот да го исконтактира,а дефектологот ми фаќа кривини.Дали Лефтерчо си го носел некаде на друго место и дали сте добиле исти или слични реакции.Во многу деликатна ситуација сме.Поздрав.
|
|
lefter
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Lilice sega jas go nosam Lefter na uciliste,ako mozes dojdi ka razgovarame so kafe na taa tema.Pozdrav
|
|
lilica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас сум на работа,тешко можам да излезам,така да....А попладне на вас не ви одговара. Ај да размислам, може ке се искомбинира нешто.
Вчера слушнав на тв дека сите кои користат пелени, со потврда од матичен лекар, може да добиваат од државата. Ама не разбрав каде со потврдата од матичниот? Има ли некој информација? Претседателот на здружението за подршка на луге со церебрална ја изнесе информацијата.Поздрав. Изменето од lilica - 23.Јануари.2009 во 10:07 |
|
Внеси реплика | страница <1 1112131415 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |