IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Љубовни СОВЕТИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Љубовни СОВЕТИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 62>
Автор
Порака
BisernA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јули.2008
Статус: Офлајн
Поени: 4662
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 10:43
е, тоа странство е многу широк поим знаеш, не е исто ако на странство се однесува хрватска на пример, и канада... викаш дека доаѓа тука често... хм... колку е тоа често ?? за овие 5 месеци колку пати сте се виделе ?? сигурно не повеќе од 2

него, сакав да ти кажам дека ти самиот си одбрал врска со девојка која не живее тука, требало да мислиш пред време што и како... јас мислам дека за една врска да преживее преку интернет, е потребно многу, многу повеќе време неголи 5 месеци

сепак, тоа е мое мислење... со среќа што и да одлучиш
Кон врв
Zdravko81 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2008
Поени: 1690
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zdravko81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 10:56
batali ja ili slednoto idenje kazigo sudbinskoto DA. i nema sho da se dumash
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 11:06
batali ja i daj mi ja na mene...!...jas znam kako treba...ili vo prevod...brigo moja predzi drugome.намигнување
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 11:42
одјеби е ......... и остави му е на некој “ позрел “ да се “ дроби “ со неа  ........... ете на загор можеш слободно да му го префрлиш тоа гајле размислување
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 12:32
sto da ne..za utepuvanje dosada moze ke ja bidi..задоволство
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
e_peci Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 22.Август.2009
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај e_peci Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 15:42
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by e_peci e_peci напиша:

Моите родители се против затоа што сметаат и длабоко во нив се убедени дека тоа е против Библијата, против Господ и дека тоа е грев
Библијата не е мистериозна или пак недостапна книга. Фала Му на Бог тоа не е случај денес во 21 век кога годишно се печатат околу 800 милиони Библии во целиот свет и речиси нема книжара каде што ја нема Библијата.Ако твоите те убедуваат дека вашата врска е "против Библијата", тогаш најфино и најкултурно стави им ја Библијата пред нив и предизвикај ги да ти покажат каде Библијата ја забранува вашата врска среќаНаправи го тоа храбро затоа што и 10 попа да ја прелистуваат Библијата нема да најдат таков цитат во неа.Библијата ги забранува крвните врски до 3то колено. За тоа можеш да прочиташ во 3тата Мојсеева книга (или Левит) од Библијата во 18-тото поглавје од таа книга. Но вие не сте крвни роднини. Ти немаш гени слични на неговите, ниту тој на твоите. Оттаму следи дека вашата врска во однос на ова прашање е сосема исправна.Поздрав!

Го прочитав 18-тото поглавје од 3тата Мојсеева книга, и навистина никаде не пишуваше дека е забранета нашата врска но не пишуваше ниту дека е одобрена.
Така се одлучивме да одиме во црква и да побараме мислење од поп, попот не знаеше одма да ни одговори па ни рече да се слушнеме денес. Денес кога се јавивме ни одговори дека прелистувал неколку книги заедно со уште 2 попови и ни одговори дека нашата врска е против законите и дека мораме да најдеме решение... сега навистина не знам кој пат да го фатам, многу сум разочарана :(
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 18:32
E девојче колку само те разбирам, не можеш ни да претпоставиштага.

Сеа попов ем нема доказ, ем врскава вика дека е противзаконска, а не ти го покажал пасусот или текстот во кој се говори такво нешто.збунетост
Со тоа те оставил да живееш во недоумица и во страв да не згрешиш, иако не ти нашол доказ против.
А тоа е полошо отколку да ти покажел црно на бело “Еве девојче, вака и вака, грев е...“

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 18:56
нема крвно сродство, нема роднинска поврзаност, нема потреба од попови ни црни маѓииголема%20насмевка...уживајте во љубовта и не ја проверувајте вака...ако нешто треба да проверите- проверете ја јачината на чувствата еден спрема друг. а , доколку во тоа не се сомневате- препуштете се на љубовта и уживајте во животот.
поздрав мир
Кон врв
BisernA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јули.2008
Поени: 4662
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 21:09
хмм... колку јас би им верувала на поповите ?? не баш... ако зборуваат за коли верувам, да... ама другите работи не знам баш...

како што веќе ти рекоа другите, нема крвно сродство,... значи нема мешање на гените е сега, тоа што е чудно за нашиот менталитет е друга работа, која најмалку треба да те загрижува
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 23:08
Море „старци“, шО си праЈте мајтап со детево?намигнувањеголема%20насмевка Тоа си има љубовни јадови, а вие ... 
Дете, (Игорченце) има случаи некоја врска како твојава да опстои подолго време и да заврши среќно (ако може така да се рече за бракотплазење), но многу почести случаи се таа да се прекине. Зошто? Па, нејзе и’ треба човек кој ќе биде покрај неа, во секоја ситуација, да ги споделувате добрите и лошите работи. А љубов преку РС не се прави. Кога бевме ние на твоја возраст немаше компјутери, па затоа велевме, преку стакло не се лиже шеќер! А ти гледај. Или ти оди таму или доведи ја неа овде  . Инакуууу ...     сршено%20срцеплачење

Изменето од Zlatnik - 25.Август.2009 во 23:08
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Палестинец Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Поени: 12129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2009 во 23:13
Originally posted by igorcence igorcence напиша:

Imam vrska veke 5 meseci so devojka od stranstvo,za da ja odrzuvame nasata vrska e internetot i telefonot a i taa doaga cesto vo MK za da se vidime.Pogolem del od denot i nokta go minuvame zaeno pred PC no problemot e sto premnogu se raspravame za sitnici,pomisluvam na momenti deka vo sekoj mig ke se raspadne.Ne znam zosto se slucuva toa.Ponekogas osekam pritisok i razmisluvam za da se prekine vrskata no srceto ne mi dozvoluva.ne znam sto da napravam.Sto bi napravile vie dokolku se naogate vo istava situacija?i ve zamoluvam za sovet

Абе оди опашај нешто наше....заеби странство...нема таквое таму......

Изменето од Палестинец - 25.Август.2009 во 23:13
Кон врв
neznamkojsum Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 08.Септември.2009
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај neznamkojsum Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2009 во 17:21
Dobro jas imam 14 godini i neznam kako da se muvam ni kako da fatam devojka ako mozhete da mi pomognete :S
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2009 во 17:26
Originally posted by neznamkojsum neznamkojsum напиша:

Dobro jas imam 14 godini i neznam kako da se muvam ni kako da fatam devojka ako mozhete da mi pomognete :S

играј сега за сега видео игри , па питај за некои 3 години
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
neznamkojsum Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 08.Септември.2009
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај neznamkojsum Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2009 во 17:29
jas sakam sega da se nau4am
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 62>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,438 секунди.