![]() |
|
Лекови од нашите бабички и лекови од природата |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 18> |
Автор | |
Valerija ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Имунитетска бомба: Едноставен домашен лек против настинкиНеприродно високите температури за ова доба од годината, освен што се
пропратени со главоболки и чувство на поспаност и умор, со себе донесоа
бројни вируси, воспалени синуси, кашлица и целосен пад на имунитетот. Доколку сакате на природен начин да го зајакнете вашето тело и да ги победите настинките, пригответе си го овој едноставен, ефикасен и навистина вкусен рецепт. Состојки: -6 лимони Подготовка: 1. Добро исцедете ги сите шест лимони и ставете ги во блендер 2. Додадете ги сите останати состојки и добро измешајте се додека не добиете хомогена смеса. 3. Истурете ја содржината во стаклено шише и ставете ја во фрижидер. 4. Четири пати во денот пијте по една чаша од овој напиток, се додека симптомите од вирусот целосно не изчезнат. Изменето од Valerija - 24.Јануари.2018 во 18:15 |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
![]() |
|
Valerija ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Направете природен антибиотик од пет состојки за помалку од 100 денариВо текот на зимскиот период кога помалку се движиме а повеќе јадеме, нашиот имунитетен систем слабее и станува помалку отпорен на надворешните фактори. Затоа клуч за здрав организам е да се зацврсти и појача имунитетот за да се подготви за сезоната на настинки и грип, а во тоа најмногу помага природните сојузници на здравјето. За тоа ви потребни само пет природни продукта кои нема да ве чинат ни 100 денари, а резултатот е природен антибиотик кој ќе го штити вашиот имунитет и организам како најцврст оклоп. Состојки:- 1 чешне лук Подготовка: 1. Исцедете го лимонот и во него ставете ги сечканото чешне лук, ѓумбир, чили и цимет. 2. Сите состојки добро промешајте ги и на крај додајте го медот за да добиете густа смеса. 3. Подготвената смеса ставете ја во стаклен сад со поклопец и добро затворете го, и оставете така да стои три часа на собна температура, а после тоа, сирупот чувајте го во фрижидер. Совет:Земајте по една лажица од сирупот еднаш дневно, најдобро наутро на празен стомак за да се зајакне имунолошкиот систем. Ако сте веќе болни или настинати, земајте од сирупот три пати дневно пред секој оброк. Изменето од Valerija - 24.Јануари.2018 во 18:14 |
|
|
|
![]() |
|
Руски народен лек за грлоЗа приготвување на овој руски народен лек ќе ви биде потребна 1 поголема главица цвекло и 9-процентен алкохолен оцет. Изрендајте го цвеклото на ситно ренде. На 250 грама изрендано цвекло, ставете 1 супена лажица од оцетот (на 500 грама – 2 супени лажици, се разбира). Промешајте и оставете смесата да отстои околу 15-20 минути. Добро процедете ја преку газа или пластична цедалка. Остатокот од цвеклото можете и да го фрлите. Грлото треба да го испирате со смесата на секои 2-3 часа, а за подобар ефект можете и да проголтате. Овој домашен лек е познат како многу ефикасен метод против воспаленија на грлото и гнојна ангина. Пробајте, а за резултатот ви гарантира долга руска традиција. Изменето од Valerija - 24.Јануари.2018 во 18:13 |
|
|
|
![]() |
|
Според рецептот на баба: Домашно лечење на настинкаНастинката и грипот спаѓаат во најчести заболувања на респираторниот
систем, а настинката се јавува почесто отколку сите останати болести
заедно.Голем дел од луѓето се настинати
неколку пати во годината, обично на пролет и на есен. Ако чувствувате
дека ќе се разболите, морате веднаш да започнете да превземате неопходни
мерки. Што да направиѕе ако ги почувствувате првите симптоми на настинка и како да спречите ширње на болеста и да ја зајакнете здравствената состојба? Овој едноставен, но ефикасен и проверен народен лек ќе ви помогне да се изборите со првите симптоми на настинка и груп, спечувајќи напредување на болеста. Делува веднаш по првите симптоми Загрејте 100 мл. црно вино, додадете во него 1/4 лажички мелен бибер и 1 кажица мед. Промешајте и испијте го топло пред спиење. Изменето од Valerija - 24.Јануари.2018 во 18:13 |
|
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Ова многу помага против кашлање и бронхитис. ![]() Јас го правам вака: тегла мед, мелен ѓумбир и мелено каранфилче (по две до три лажици).
Изменето од Анастеа - 21.Февруари.2014 во 16:12 |
|
![]() |
|
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
![]() |
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
![]() |
|
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
![]() |
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
![]() |
|
Ефикасни домашни лековиБез
разлика дали сте настинати , дали ве мачи желудникот, имате осип или
исекотина, првата помош се наоѓа во вашата кујна. Некои куќни лекови се
само бабини приказни, но некои се покажаа како ефикасни низ генерации. Мед Чај од нане Овесни снегулки |
|
|
|
![]() |
|
Radmila Rada ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 12.Декември.2013 Статус: Офлајн Поени: 38 |
Мене баба ми кога ќе сум се изгорела местото веднаш ми го попрскуваше со сол...Жешкото се неутрализира и побрзо поминува. Можеби сте слушнале а јас и ден денес го практикувам овој бабин рецепт.
|
|
![]() |
|
Mincela ![]() Нов член ![]() Регистриран: 24.Мај.2013 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Jas koristev Caj za mokracni kanali od Apteka Matija. Sum go probala i Cajot za Z.Tegobi imav obilni krvarenja pri menstruacija, OK bese...
|
|
![]() |
|
annaja ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Moeto prasanje se odnesuva na edna zena koja ima 58 god.i e vo klimaks.2 god.i 4 meseci nema mesecen ciklus i sega posle tolku vreme kako datata koga i bil posledniot ciklus i se pojavile nekolku kapki pa posle dva dena povtorna kapka pa nema,neznae kako ke se odviva ponataka pa me zamoli da prasam dali e toa normalno i sto da pravi.Znam deka ke kazete pravac lekar,ama ona sepak bi probala da cue nekoe drugo iskustvo.
Moze nekoi kapki ili caj ke pomogne...nema sini kartoni,firmata i e pod stecaj...nema sansi da odi na privatno,zatoa sto nema pari.... Ako znaete nesto ajde da i pomogneme na zenava...
|
|
![]() |
|
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
1 супена лажица рум и 1 лажица мед се полеваат со 200мл. врела вода,се промешува да се стопи медот и се додава 1 кришка лимон(1/4 цел лимон)
Се пие топло. Одличен е при настинки, покачена телесна температура, треска... |
|
![]() |
|
emkas ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 398 |
Pred 1 god otkriv grudka na levata grada i bev mn uplashena, megutoa koga otidov na pregled doktorot mi kaza deka toa e natrupuvanje na nekoi zlezdi i mi preporacha da stavam oblogi od zelka se dodeka ne osetam promena .... za 1na nedela grutkata ischezna
![]() najdobro e listot od zelka malku da go omeknete( jas go pominuvav so pivsko shishe- kako shto se mesi kora) za da pushti malku technost i potoa go stavav na gradata i vrz nego stavav maramche...efikasno e ne samo za gradite tuku i za sekakvi bolki da se stava obloga od zelka
|
|
![]() |
|
emkas ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 398 |
so tushiranje so mlaka voda ili so oblogi od vinski ocet na cheloto, dlankite i nozete, taka mn brgu se spushta temperaturata.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |