|
Одговор на исламот |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 20> |
Автор | ||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Svemirski - pravish edna osnovna greshka tuka. Na ovoj forum, sekogash koga za Islamot se zboruva deka e radikalen ili deka poddrzhuva/ne poddrzhuva terorizam, toa se komentari od aspekt na religijata, k*ranot, konkretni ajeti, nastani za koi se bara opravduvanje ili neopravduvanje vo k*ranot. Vo konkretniov sluchaj, ti zboruvash za tochnosta ili lazhnosta na edna policiska istraga i izveshtaj, i celata taa izjava, po nikakov nachin ne e povrzana so religijata, so kanonot, so verata.
Ako sakash da dokazhesh deka k*ranot ne e agresivna religija i ne mozhe da poddrzhuva takov nachin na odnesuvanje, togash slobodno - napravi go toa, ima mnogu temi (vkluchitelno i ovaa) vo koja se postaveni desetici prashanja, za konkretni raboti, konkretni ajeti, koi spored lugjeto od strana - deluvaat taka. Bujrum - objasni, negiraj gi, pokazhi kako treba da e... Ako postojano imate stav "ne mozhe toa da se "nash*te" ", togash nikoj nema da ve sfakja seriozno, zatoa shto ima stotici situacii vo koi se "vash*te" zameshani i imame tuka dosta od niv nabroeno... za niedna ne sum chul osuda od muslimanite... no, kako i da e - toa vekje go diskutiravme, mislam deka na mnogu chlenovi na forumov mnogu raboti im se razjasnija. |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prasanje do muslimanite. Svedoci sme na razni teroristicki napadi i ubivanja vo ime na islamot. Dali e toa najdobriot odgovor sto muslimanite go imaat za resavanje na nekoi problemi - terorot i terorizmot???? Koe e Vaseto mislenje za mudzahedinite i nivnoto dejstvuvanje??? Kako gi opravduvate deluvanjata na al kaeda??? Kako gi opravuvate ubivanjata koi sekoj den se slucuvaat i potoa se publikuvaat kako video zapisi(obezglavuvanje na ludje) sirum svetot ??? Me interesira vaseto mislenje??? znaci toa e na pocetok na temata za 9-11 nisto ne si objasnil bi sakal da cujam ne se pisuva "GLUGI SU NJEMI I SLEPI" nego GLUPI taka da barem koga vredjas kazi go toa ubavo |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I pak kje predupredam - ako sakate da zboruvate za politika i svetski zagovori, ima celi dva pod-foruma vo koi mozhete da go napravite toa!
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Neznam dali da ti odgovoram tuka, bidejki ke otidme na druga strana, a zidarski opomena....
Citatot od Quranot koj go spomna svemirski ne e GLUPI, tuku GLUVI se, nemi i slepi!!!! |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa sto ne napise taka
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pecatna greska-bez nervoza
|
||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
imas uste edna ne se vika ne SLIDI tuku ne SLEDI
|
||
Give me your secrets
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mislam deka onoa sto im bode ochi i ushi na lugjeto e sto vo site tie voeno/teroristichki (ili narechete gi kako sakate) akcii od muslimanite, vo momentot na samoubivanjeto se slusha izvikot "Alah Akhbar". Zarem toa ne e direktna religiska vrska ? Koga gi regrutiraat tie lugje zarem ne gi regrutiraat so k*ranot vo race, so ajeti na usni i so vetuvanja deka ke bidat nagradeni so najubavoto mesto vo Rajot ? Zarem ke negirate deka seta taa rabota ne e najtesno povrzana so religijska motivacija ?
Toa e onoa za sto zboruvame na ovoj podforum. Ne zboruvame za politika i koj gi urnal zgradite, tuku kako religijata se koristi za regrutiranje i motiviranje na lugje da pravat Bogohulni raboti. Kade ste videle ili slushnale vo ovie posledni 20-30 godini nekoj vojnik da krene nekogo vo vozduh vikajki "Vo imeto na Isus", "Isus e vechen", "So Isusova ljubov", "Za imeto na Buda", "Krishna e Bog i nikoj drug" ili neshto slichno. Ako ima neshto takvo, kazhete pa da razgovarame i za toa. No se dodeka ovie raboti se sluchuvaat so Islamot, toj ostanuva legitimna tema za diskutiranje. I zboruvam za segashninata, bidejki nie zhiveeme tokmu sega i ovie raboti se sluchuvaat vo voa nashe segashno vreme.. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne mora nekoj da Vikat,so ovie zborovi ,pa da nie razbereme deka toa go Pravet za Isus,Buda,Krisna.itn.itn.. Eve Krstonoscite-Ne vikaat Vo Imeto na Krstot,Ili vo Imeto na Hristos,taka??? No sepak tie so Krstot na Celo,Rsturaat,Se Ispokoluvaat i Ispoubivaat,,I sto sega,demek zaradi toa sto tie ne Vikaat vo Imeto na Isus ili Vo imeto na Krstot,tie ne ubivaat vo imeto na Isus a ???? Samo zaradi toa sto ne go Spomnuvaat Isusa,tebe ti davat do znaenje deka Tie ne ubivaat vo negovo Ime a ??? Изменето од Halid ibn Velid - 03.Март.2008 во 16:35 |
||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sigurno deka nikoj ne ubiva vo imeto na krista hristijanite voopsto i ne pravat muobet na taa tema da se ubiva vo ime na gospod e apsurd i glupost-bessmislica dodeka muslimanite se gordeat so takviot nacin i izjavi i stalno e spomnuvan alah vo vrska so ratovi so bitki so samoubistveni pohodi itn.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Halid, govorime za poslednive nekolku decenii, a ne sto bilo pred iljada godini. Inaku jas sum vosh*ten kako vie "razbereme deka toa go Pravet za Isus,Buda,Krisna.itn.itn.." Navistina tvrdo ve ubedile deka site lugje na svetov imaat neshto protiv muslimanite i protiv Islamot. Posle vakva replika od tebe, site natamoshni diskusii se potpolno nepotrebni. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
ZlatniLiljan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 22.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sigurno deka nikoj ne ubiva vo imeto na krista hristijanite voopsto i
ne pravat muobet na taa tema da se ubiva vo ime na gospod e apsurd i
glupost-bessmislica dodeka muslimanite se gordeat so takviot nacin i
izjavi i stalno e spomnuvan alah vo vrska so ratovi so bitki so
samoubistveni pohodi itn.
Covek ti izgleda ne poseduvas mozok nitu edna troska vo tvojata glava.. Vo civo ime bese napraven masakrot, potocno kazano genocidot vo srebrenica? Koj gi blagosovi ubijcite, idiotite koi toa go pravea a??? |
||
Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
|
||
ZlatniLiljan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 22.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Halid, govorime za poslednive nekolku decenii, a ne sto bilo pred iljada godini. Inaku jas sum vosh*ten kako vie "razbereme deka toa go Pravet za Isus,Buda,Krisna.itn.itn.." Navistina tvrdo ve ubedile deka site lugje na svetov imaat neshto protiv muslimanite i protiv Islamot. Posle vakva replika od tebe, site natamoshni diskusii se potpolno nepotrebni. Ne site ludze,ama poveceto sigurno.... a ne deka ne ubedile, uste ne ubeduvaat... Sekoj den se proleva muslimanksa krv vo toni ni litri,,, a toa na nikogo ne mu preci, naprotiv sto povece toa podobro. |
||
Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
|
||
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tocno e, svedoci sme na mnogu nesta sto se slucuvaat vo ime na Islamot...no problemot ne e sto nekoja religija shiri megjusebna omraza, ili povikuva na terror, tuku covekovoto zlo odi do tamu, sto e vo sostojba da ja koristi,upotrebuva duri i “the most pure thing” za realizacija na svoite celi,,,
zatoa ne e potrebno da se veruva vo nekoj “supernatural” izvor na zlo,... bidejki lugjeto sami sebesi, se “mnooogu” sposobni za sozdavanje, i storenje na sekakov vid loshotija, opacnost..... |
||
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
|
||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |