|
...Идивиди Клуб на политички фајтери... |
Внеси реплика | страница <1 127128129130131 295> |
Автор | |||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не е истиот пост, немој да извртуваш, ене го постот уште ти стои! За тоа црвеното ништо не кажа? |
|||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Македон, одговори ми на питането... доколку правниот ми идентитет се дефинира во Основниот Закон / Конституциjата/ како родена од маjка и татко бугари ми се дава бугарско државjанство, истото важи и за тие които немат маjка и татко бугари и се се идентификували различно од бугари, но се родени на териториjата на република Бугариjа и граганството им по маjка и татко не е различно од бугарско исто се бугарски грагани. Оти на мене не ми неработен ден рамазанот?? Изменето од pagane - 09.Септември.2009 во 16:07 |
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
еве , колегава во канцеларија , инаку албанец , ме замоли да му го појасните ова ............
ти си албанец по етничко потекло а граѓанин на РМ ... како би реагирал да некој те прогласи за Маледонец против уставно ? а ? м ?
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
"Дали може да има друго место за еден Македонец, освен Македонија? Дали
има народ понесреќен од македонскиот? И дали има некаде пошироко поле
за работа, отколку во Македонија?"
1.-da!....shirok e svetot! 2.-da.....i mnogu popameten! 3.- glupavo prashanje!...kako shto kazav:....shirok e svetot! |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ахахахахха...ти го кажуваш тоа? каде е виде разликата во постовите? Каде? Бугари по граганство, не по етничка или национална припадност, Анастеа. Зашто на мене не ми е неработен ден? сите сме грагани на истата држава , нели? Демек сите сме исти, демек бугари сме.. Оти? |
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А, да ...колку сум глупа...ма, тоа вие се самонегирате : оти ако наj важното во идентитетот е граганството, тогаш правилното ке да е: Честитаме го Празникот на сите Грагани!
толку од мене по темава. Изменето од pagane - 09.Септември.2009 во 16:12 |
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пак сама си се смееш Еве ти го постот пак, сосема спротивно од она што претходно го тврдеше. Немаш да кажеш ништо?
И претходното тврдење:
Од ова понадробено - здравје |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
shto?!...nema vekje ...kubenje kosi?
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Значи стана јасно дека верата не е дел од правниот идентитет во секуларни држави, каква што е и Хрватска, иако е национална држава. Во Хрватска, само онака чисто информативно, државата ги помага сите верски заедници, а пред државата СИТЕ верски заедници се еднакви. Мене никој нема да ме прави ЕТНИЧКИ МАКЕДОНЕЦ, туку според државјанството, како атрибут на мојот правен идентитет јас и ќе бидам Албанец, но МАКЕДОНЕЦ по државјанство, или ако сакаш македонски државјанин. Во македонската лична карта во државјанство/nationality, под него стои МАКЕДОНСКО/MACEDONIAN. Некому да му е гајле за етничкото потекло во правните процедури? НЕ! |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Оти не си следбеничка на Исламот, а во секуларна држава, верата не е дел од правниот идентитет! Појасно од ова, здравје! А тоа како некој се стекнал со државјанство, доколку е во рамки на законите, не му е важно никому, може да е поради тоа што родителите или еден од нив имал државјансто, се родил на таа територија, некој може поради несекојдневни заслуги, со природување, поради некој меѓународен договор итн. |
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...ajde ,dosta za deneska...!!utre sleden cas,po temata...
razliki pomegu nacionalnite i graganskite ureduvanja vo opstestvata i nivnite pridobivki ...!
|
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
Внеси реплика | страница <1 127128129130131 295> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |