|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 124125126127128 146> |
Автор | |
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Разно
Знаеш што? Се сеќавам добро Каква боја е твојата душа и Се прашувам Како се чувствуваш денес? Среќен? Тажен? Која песна ти се врти низ глава? Знам Само еден стих Што може да те расплаче Ми текна Со кого сакаш да бидеш во моментов и За што размислуваш пред спиење Сакам да кажам Без кои три нешта не можам: Пријателство Неостварена желба и Очи како твоите |
|
Дак
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Штом сум тука
М А С К А Во просторот и времето лета сина пеперутка фантазија во илузија илузија во фантазија. Проклети маски, недопирливи,безбојни црни дупки,празна насмевка бели погледи, скриена тага. Сон сонува, душа сина пеперутка крик во времето и просторот о,па тоа сум само јас маската. Даница Петровска Изменето од Дак - 20.Септември.2009 во 23:42 |
|
Љубов и само љубов
|
|
Ма-Ста-Пе
Нов член Vrven Poet Регистриран: 01.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КАРМА ИМАМ КАРМА ТАКВА ДА ПИШУВАМ ПОЕЗИЈА ВАКВА ПИТКА КАКО БОНАКВА. По некојпат тропам но секоја мисла можам да ја стопам, во препознатлива поезија пред да стигнам до пензија. Имам идеи страшни ги црпам од настаните домашни. Од секој дневните настани, пишувам многу страни. Чим ми дојде мисла кратка одма земам тетратка, шкртам по нејзе лево десно, за маките на населението месно. Ги обвивам во панделки сите расипани зделки. Убивства,афери,кражби, сите сомнителни продажби. Не ми е муза винската флаша, туку демократијата наша. Македонската голгота и маките на животта. НЕКА ВЕ БРАНАТ ПЕСНИВЕ ОД БЕСНИВЕ. НЕКА ВИ БИДАТ МЕЛЕМ ЗА ДУША. ВРЕМЕ Е И ГЛАСОТ НА НАРОДОТ ДА СЕ СЛУША. СЕ НАДЕВАМ ДЕКА НЕМА ДА СЕ ИЗМОРАМ ЗАШТО САКАМ УШТЕ МНОГУ ДА ТВОРАМ. ФАЛА БОГУ ИМАМ ДА КАЖАМ УШТЕ МНОГУ, ЗА НАШИТЕ МАКИ. СЕ НАДЕВАМ ДЕКА ЌЕ БИДЕМЕ ПОЈАКИ. 27-IХ-2009 |
|
Ма-Ста-Пе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КАНДИДАТИ ЗА . ЕСИЛКА 1 ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ЦЕПАЧ!? Нее! Тој е само паркинг тепач. Секое сабајле , тепа жени нема гајле. На правен е професор, стручњак е за секој ресор. Се фаќаат за сламка: Ова е нашиот ЧОВЕК БЕЗ ДАМКА. Во Шевенинген ни огрубе, нашиот БРАТ ЉУБЕ. Не,тоа не е мана за Македонија ќе биде добра страна. Парцела по парцела, плоштадот ЌЕ ВИ ГО РАЗДЕЛА. Игри се тоа смели, за партиски цели. КОЈ ОД КОЈ Е ПО ФИН ИЗЛЕЗЕНИ СЕ ОД НАФТАЛИН. РЕД ПО РЕД ПРЕКУ РЕД ЗА МАКЕДОНИЈА НАПРЕД. 2 февруари 2009 |
|
Ма-Ста-Пе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
АЛООО АЛООО ДОСТА Е СО ИСТОРИСКИ ЛЕКЦИИ. АЛООО ДОСТА Е СО КОРЕКЦИИ. АЛООО ДОСТА Е СО ЕНЦИКЛОПЕДИЈАТА. АЛООО ДОСТА Е, СПРЕЧЕТЕ ЈА СИРОМАШТИЈАТА. АЛООО не ни треба кум. Ни се јаде.Гладен сум. АЛООО цревава музика ни творат, а овие само за енциклопедии зборат. АЛООО сакаат да не изморат се спремаат нешто да ни сторат. АЛООО НАМЕРНО ВАКА НИ ПРАВАТ за повеќе во џеб да си СТАВАТ. АЛООО немаме што да облечеме. Да не треба вени да сечеме, за внимание да ви привлечеме. АЛООО СЛУШНЕТЕ ШТО ЌЕ ВИ РЕЧЕМЕ: ЗАШТО НЕ ДЕФОКУСИРАТЕ. ЗАШТО НЕ МАЛТРЕТИРАТЕ. ОД ОДМА ДА СЕ КОРЕГИРАТЕ ИЛИ ПЕРДУВИТЕ ЌЕ СИ ГИ СОБИРАТЕ. СЕ ИЗВИНУВАМ АКО СУМ ПРОПУШТИЛ НЕКОЈ ДЕЛ СИГУРНО ИМААТ СКРИЕНА ЦЕЛ. 1-Х-2009 |
|
Ма-Ста-Пе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДАНОЧНА ПОЛИТИКА
Оваа држава кога дава е скржава. А кога треба да зема тогаш нема дилема. Така е со гладна држава, со даноци се одржава. ГЛАДНА КОКОШКА ДАНОЦИ СОНУВА, а државата со даноци се обновува. Додека има КВАЧКИ, ќе зема државата давачки. Работно време,фискализација МИ ЛИЧИ СЕ НА МАЛВЕРЗАЦИЈА. Преку даноци нови државата се тови. Данок до данок и пак буџетот е танок. Да може ќе ти земе и душа, само ШУШКИ сака да слуша. На народот пак му скислува. Државата многу давачки му измислува. НЕМА ШТО ДА СЕ ПРАВИ КОГА ДРЖАВАТА ВО БУЏЕТ САКА ДА СТАВИ. 26 февруари 2009 |
|
Ма-Ста-Пе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ма-Ста-Пе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога ќе се сетам од ново Жуборат на Шара потоците Према твојте очи се вртам како сончоглед. Дури и низ двоглед Од снегот белите ридови Твојот дух шета низ собава празна, ИМА
ЛИ МЕСТО ЗА МЕНЕ ВО ИДНИНАВА. Изменето од Andjelina - 02.Октомври.2009 во 21:45 |
|
Ма-Ста-Пе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ма-Ста-Пе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДЕМОКРАТИЈА Крадеше а не го фатија. АМА со ЗАТВОР му наплатија. ТАМУ да страда. Сега е главен на политичката естрада. СЕ НАПОЛНИ СО ПАРИ СЕГА МОЖЕ МИРНО ДА ОСТАРИ 28 ноември 2008 Изменето од zenmaster - 03.Октомври.2009 во 16:38 |
|
cyanide sweet
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
L.....
It wasn't the colours,
that, brings out the automn in your eyes... putting the sight on me, on, and on... I must have realized...
It wasn't the softness, of your welwetish skin on mu body... touching me gently, handlike non stop... I must have realized...
It wasn't the sensuality, nor, richness of your breasts... that I felt upon mines, too neverending... I must have realized...
It wasn't the waterfalls, oh, no...your long, milklike smelling... hair on my face, dancing...like a slow flame contuniously... I must have realized...
It wasn't your lips, with a passionate curves and colours... full with, gentle words and tremble rememberable... I must have realised...
It was, your brave and beautiful soul...too. |
|
cyanide sweet
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BEZ NASLOVNICA
Moe, zlato od dlabocinite izvadeno vetrot niz tvoite tvoite kosi svileni kako proletta na tvoeto lice, eden dijamant, padna vo koferot na ljubovta...
Samo mesecinata ostana...da ja cuva nasata tajna kade sto moite prsti, ostanaa na tvoeto telo
Te sakav, Te sakam...i ke te sakam...
I se, sto i da pravis... nasekade, ljubota e kade sto odis na plochikot, vo parkot... na agolot, vo prostorot vo kratkite sonista sto gi cekash navecer ljubovta kako da vrne... ...tuka nekade nad pokrivite.
A, neboto kako da te poznava sekogas e sino i sonchevo ti kako da se doblizuvas go baram likot zad oblacite
Svetot e samo del...mesto kade sto e verbata edna dusha, koja ceka zaedno so nadezta.
Te sakav, Te sakam...i ke te sakam...
I se, sto i da pravis... nasekade e ljubovta kade sto odish na plochnikot, vo parkot ...na agolot, vo prostorot vo kratkite sonista sto gi cekash navecer ljubovta kako da vrne... ...tuka nekade nad pokrivite.
Se sekavam na istite sliki ocite so boja na esenta za ovoj zivot, i zivotot posle ti si moj unikaten proekt
Ke go naslikam tvojot portret...na site plafoni, na site palati... na neboto i na site zidovi sto ke gi pronajdam... ...i dole so bukvi ke napisam...
Te SAKAV, Te SAKAM...i ke te SAKAM... |
|
Ма-Ста-Пе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ма-Ста-Пе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СЕКОЈ ФОЛИРАНТ
КАЈ НАС Е ГАРАНТ, ЗА БИЗНИС ДОБАР. ТИ СЕ РАДУВА КАКО ГРОБАР |
|
Внеси реплика | страница <1 124125126127128 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |