|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 121122123124125 146> |
Автор | |
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Oblak si moj...
odisi da uzivam vo siniloto.... odisi da uzivam vo zracite... odisi da uzivam vo svetlinata.... no ...dozdot dava zivot na zemjata.... zatoa ostani i voskresni me..... Изменето од bijonse1 - 11.Мај.2009 во 23:19 |
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Измислено е за да постои
Измислен е тој, за да постои, за некого Некој да му тоне во очите Да го сака, да го пие со поглед Измислен е тој, за да постои.....Да постои само за мене Измислена е и песнава, за да постои, за некого Некој да се пронајде, тој што треба Да се напише на лист, да се чува Измислена е за него, за да постои..... Да постои тој во неа Измислено е и небото, за да постои, за некого Некој да шара по облаците Да се синее нешто и таму горе Измислено е небото само за нас, двајцата во него да постоиме! Изменето од Lithium - 28.Мај.2009 во 20:37 |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Garez
Ne te sakam ni najmalku da tezok zbor e toa no vistinit Ne te sakam ni najmalku Garez si ti vistinit Ne te sakam ni najmalku Nikogas nema ni da te sakam p.s da ne treba slika |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bolen majmun
Jas sum bolen majmun koj ne moze bez dve banani i ako edna ne dobijam se prepravam deka ja jadam Zosto, Jas sum bolen majmun Bolen majmun Bolen majmun Bolen majmun sum jas |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
Marx_Junior
Нов член Регистриран: 02.Мај.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ХРАМ
Одејќи по овој пат на клетници и сеништа изгубен скренав од својот пат во непознати краишта во длабочината на ноќта сонив мрачни соништа за судбината на љубовта залудна, проколната Мрак и ветер студен низ полето мртво гранки суви од дрвјата стари кон мене се пружаат како раце на полудени и злобни од времето старци врисоци и крикови слушам на сите страни дал слугите на луцифер оклу мене се збрани треперам целиот од болка ,страв од непознатото, твојата убавина мрачна ми ја зема и последната капка сила знам во оваа темнина, во овој мрак, ти си мојата свеќа,мојата болка посегнувам по тебе низ студенилото, низ болката, низ секавањата стари искинати слики, спомени кога можеби,можеби бев среќен искршен од страдање и болка,лежам беспомошен пред твоите нозе твоите очи ме голтаат, тонам во нивната кобна убавина, ме носиш, ме носиш но каде љубов моја, каде? Во пазувите на бедата и смртта? Во длабочините на реката на вечни страдања? Во празнина полна со очај, со агонија, со пасија? Ме носиш во овој брод со црни искинати едра низ води толку страшни, Води толку темни што и мртвото срце на кајрон би смрзнало Ти ме носиш, ме носиш но знаеш ли каде љубена моја? Би дал се за да те имам, за овие две раце да се свијат околу тебе и во светлината да те понесат, во светлината на еден обичен ден, ден за кој незнам зошто постои за сите освен за мене , кога тонам во вечна темнина, во вечен мрак, Кога со секое негово умирање јас се раѓам, дете сум на ноќта , на мракот Ке те сакам додека постојам, додека не станам само прашина и пепел, Само лошо сеќавање , ништо помалку, ништо повеќе од секавање, Ти си мојот храм , мојот олтар , мојата икона, Ти си трњето оклу моето црно срце, и со секој изминат ден твоите корења одат во длабочината на мојата искината душа , но зошто, кога празнината е едниственото нешто кое ја исполнува? Никогаш нема да те имам, никогаш... |
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гревот
Светлина си чувам за денот кога ќе се свиткаме во кожурци од неверба и зло. И прекривка имам за ладните ноќи кога ќе спијам сам, оти нема да им се дадам на ладните струи што крстосуваат океани од страст, а не допираат бранови... Си ги трошиме телата во кревети што држат плот без душа, ветувања без зборови и перници без глави... Како да си кажеме дека одиме во безболни светови, избледуваме врз куп мртви сеќавања и се рониме во прегратки од лажно злато... Забораваме дека сме неми, па изустуваме клетви, забораваме дека сме несовршени, па љубиме безглаво... А не ни требаат зори и зајдисонца, поеми и расплакани очи... Ни младост ни треба, кога има смрт... Си го имаме гревот на поклонение. Оној грев кој расте зошто уште не е сторен... |
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja ne pišem stihove više Ni vesele ni tužne…. Ja ne pišem stihove više, Jer iza maske koju nosim Punu vedrine i topline, Tijelo jedva živi i diše. Ja ne pišem stihove više Jer tada bih si oduzela |
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dali pamtis file
dali pamtis view ohhh bookmarks ne!! ti sve toa copy pa paste i delete ti si virusssssssss moram da se preinstaliram shout down Изменето од bijonse1 - 11.Мај.2009 во 23:25 |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
неверен томе
толку многу причини да се каже збогум толку малку прилики да се каже те сакам се прикрадов покрај заспаните чувари и се уверив дека постоиш вселената се насмевна и прошепоти памти го мигов и неговото изобилство што никогаш нема да го поседуваш тоа ќе биде твојата вистина |
|
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mi rece ti rekov
Mi rece deka se sramis ti rekov deka ke mizam mi rece deka se plasis ti rekov deka ke vozdivnuvam Mi rece najrano prikvecer ti rekov najkasno do rucek mi rece na ruzveltova ti rekov pokraj ezero Mi rece da si odam ti rekov nema da dojdam mi rece deka si senka ti rekov deka sum duh Mi rece , pak ti rekov ti rekov , pak mi rece nakraj mora spojuvanje miti rekovrece....... Изменето од bijonse1 - 05.Јуни.2009 во 00:46 |
|
sinisaang
Нов член Регистриран: 30.Мај.2009 Локација: Mayotte Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gledam covek koj bara vistina
Tamu gore vo zvezdite Se prasuva dali moze da prodolzi I bara motiv koj ke go razbudi Dali ostana vo nego zelba Ili samo praznina vo dusata Koja ne mu dava sloboda I veli da prodolzi bez nea Po patot bezmislen bez srce I so zelba za odmazda Kon onie koi ne mu veruvaa Deka toa e vistinata Prodolzi da kopnee kon lagata Koja kako srce go voznemiruva I ne mu dava mir tuku vozbuda Za nesto koe ne go posakuva |
|
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tvojot lik Sekoe milo lice ti go posvetuvam tebe..... mislam deka taka licis ili se lazam sebe ??? ogledaloto ne moze da pokaze likovi koi se .... samo otsjaj na mojot lik pred nego....... bijonse Magicnoto se slucuva vo nokta mirna.... izleguvam , te baram vo okolina shirna..... najgolemo ogledalo zdogleduvam fino...... se doblizuvam do nego , toa bilo ezero sino.... Poglednuvam nagore ispustajki cuden krik...... spletkan vo oblacite go gledam tvojot lik....... dali e toa vistina ili samo son ???? me vrakja vo realnost budilniot zvon ...... |
|
sinisaang
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toj okean koj budi
Mracni tajni ne mi dava mir Mi se pojavuva na son I veli deka ke me udavi Jas mu velam ne mozes Daleku si ti od mene Toj veli ke vidime Ke se zapoznaeme Ednas mi se javi I mi rece ej ti mali Prodolzi So tvojot zivot bezmislen Koj go zasluzuvas Jas ti nudam nebesni tajni Koi ti davaat ljubov I mok Da go vidis svetot Od drugi strani Vistinski Mi pokaza kako se zivee Pod negovi vodi I me kaci so solzi Vo oblaci nebesni |
|
sinisaang
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ej coveku so mracni misli
Popusti popusti Dozvoli da ti se nasmee smrtta So strasti ljubovni Se vjubila vo tebe A ti ne I davas sansa Za greska koja ke te odnese Pod zemja I ke te razbudi Tvojot duh ke bide sreken Zosto toj toa go saka Da te vidi odozgora I da ti se nasmee |
|
Внеси реплика | страница <1 121122123124125 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |