|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 120121122123124 146> |
Автор | |
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mртовец
Чекорам сама на дождот, го молам облакот да ме стопи со своите солзи, капките да ме избришат - да ме нема. Горчината ја плукав да го исфрлам отровот кој ме задушува, но сега останав само со солзи и со неподвижен лик закован на еден мртовец во сандакот на животот. |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТУЃО И СВОЕ
Таа ги сака моите чевли, моето црвило, мојот лак за нокти, и мојот парфем го сака. Не оти добро и` стои било што од тоа, не оти и треба, кога си има поубави, помодерни и поскапи, туку ја копка магијата на она што минало низ моите раце, оти низ моите раце го душка патот до тебе. Помислувам да и` ги дадам, па џенем нека се стори со таа наивна лакомост. Само, да можам да видам, кој дел од тебе попрво ќе го загризе - благословот или клетвата. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кратка песна од еден стих
Лицето ти е светилник. Изменето од anakin - 08.Април.2009 во 22:46 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СПАСЕНИЕ
Не е првпат, но е последен на враќање во оваа трошност. Твојот страв од привиденија лебди по ќошињата каде згрчен ја трпиш ноќта со ококорени очи, а дење попусто бараш записи со уроци во процепите на сувите греди. Не беси си на врат венци од лук, не чули уши среде ноќ на секој шум. Блажен нека ти е сонот Олеснет од мојата сенка. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
уште една кратка песна од еден стих двете судбини имаат, денес, очи заврзани |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
HAIKU.....ili ......Hi-coo.......ili pesna od eden stih
BESKONECNA SVETLINA DO TEMNICATA Изменето од zenmaster - 21.Април.2009 во 21:10 |
|
Dirty cruel bitch
Нов член Регистриран: 09.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 18 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sonuvav
Sonuvav son a vo sonot,sonuvav kako lebdam na kriljata na galebot bel. Do galebot bel ogledalo sveti no vo ogledaloto likot moj NE E.... Stoi li4nost so sjaj vo o4ite,so zelbi za se samo za mene NE... Stoi li4nost so sjaj vo o4ite , so nadez za ljubov no ne kon MENE.. Ja znaev taa li4nost vo minatoto, no sjajot vo o4ite NE..... Ne go znaev bidejki go nemase,koga gledashe vo MENE..... No sega postoi bidejki toj sjaj ne me gleda mene tuku likot na galebot pozadi mene...... Likot na galebot tret ne e za mene tuku za TEBE. |
|
Goldi
Сениор ЗЛАТНО МОМЧЕ Регистриран: 10.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7729 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ljubovta e sreka prava
Dvajca od nea stom se hranat,
No bozestvena sreka dava
Ako od niv trojca stanat
Goldi
|
|
Ako odam na nebo pred tebe, na sekoja zvezda ke go napisam tvoeto ime, taka sto I angelite da znaat kako se vikas, zasto devojkite kako tebe se nepovtorlivi.
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Катарза
Ризница... од емоции, чувства и вистина собрани во едно тело впиени во една душа закоренети уште од младоста сега бараат излез од таму, од долу од вртлогот на кршливоста бараат да испливаат надвор на површината па надоаѓаат како плима тогаш настанува катарза... иста, а сепак толку различна катарза...што само Тaa ја разбира таа...е нејзина... душа... катарза...мевлем за нејзината рана приказна горка... Изменето од Lithium - 12.Април.2009 во 18:14 |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мојот псалм
Не давај им Боже, да ја разораат манастирската тишина во мојата душа... Не давај им да ме допрат со раце што милувале злато, да ме гледаат со очи што парале плот. Дај, да сум видлив во срамот, а невидлив во болката, да сум проклет во гревот, а благословен во плачот, да сум понизен во немаштија, а роб во богатство, ...да ги сакам за тоа што не се, да ме сакаат за тоа што сум. Изменето од Quentin - 12.Април.2009 во 17:56 |
|
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сомнежот дека постоиш,
сосе океанот од солзи, се двете нешта што непомирливо стојат до мојот прибор за ручање. Првиот во чинијата... Вториот во чашата... Денеска нешто немам апетит. |
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Искушение
Те видов и знаев....искушение ќе си ми, Ќе ми доаѓаш секоја вечер во сни, Знаев, во моментот се збогував со внатрешниот мир, Знаев, ќе ми се разбранува заборавениот вир... Не се разбранува, почна да клокоти, да врие, И тогаш знаев тешко, страсно, грешно ќе бидеш искушение... Те видов и знаев.....искушение ќе си ми, Под завесата на мижењето ќе се појавуваш, Незаинтересираност за светот ќе ми предизвикуваш, И срцевина на светот мој ќе бидеш, Те видов и знаев...искушение ќе си ми, Со кроткоста ќе ми ги отвориш портите на гревот, Бојата на твојот глас тајно преправена во шепот, Музика што ќе ја расплоди, хумусната почва на мојот дух, Те видов и знаев...искушение ќе си ми. |
|
МИР со сите
|
|
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Надвор (меѓу живите)
Како ти е надвор, меѓу живите? Овде, црно-бели азалеи исплетоа мирис на лаги, додека чадорот им држи тегобни часови по отворање на облаците. Скиташ ли по светлина или им плаќаш на сијалиците под кои водиш љубов, со уморна истрошеност на листови опиени од мирисот на бавна смрт? Додека пиевме скокотливи вина врз гробовите на нашите сенки, се одрече од ништожноста на лица чии погледи те галат, па те рануваат... Заборави ли дека мракот беше убав, зошто не знаеше како изгледа? И дека најмногу ме сакаше, кога не знаеше за љубов? |
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имам моќ да те убивам
одново да те раѓам и пресоздавам. Имам сила да те онемам и одново да те зазборам и разговорам. Кадар сум да те заспијам и пак и пак да те будам и расонувам. Немаш влијание врз мене... Просто СИЛНА ме создадоа..... |
|
МИР со сите
|
|
Внеси реплика | страница <1 120121122123124 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |