|
Дали постои Бог? |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 54> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sustinata na covekovoto ubeduvanje e prosto
ako nesto ne si videl ili cul za toa togas toa za nego nepostoi ako pak slusne za nesto ima dve opcii 1. da poveruva deka e vistina 2. da se uveri i da vidi ili proveri toa e sega vo zavisnost vo koja grupa spagjas ..taka i kje postapis no smetam jas da postoese Gospod takov kakov e prikazan tolku semokjen , bezgresen i nasekade prisuten togas toj sigurno bi napravil site da znaat za nego bez potreba za nekoi tolkuvanja, nagagjana i dokazuvanja koj denes dokazuva topla voda? nikoj oti taa e fakt |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
that's me
Сениор Регистриран: 26.Март.2006 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 581 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a i ateistite
kako takvi postojat poradi teistite nikako obratno ili samo tie da bi postoele |
||
Пази,памтам к'ту слон.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали ти некогаш си видел електрон? Не? Значи не постои електрон.
Дали ти некогаш си го видел сопствениот разум? Значи немаш разум.
Дали ти некогаш си ги видел електромагнетните бранови?
Дали ти некогаш си видел Црна Дупка (Ѕвезда)?
Итн.
Срамота е човек во 21 век да поставува вакви критериуми за постоење или непостоење на нешто, на база на сопствениот вид или слух. Човечките сетила се многу ограничени. Инструментите само го прошируваат нивниот сетилен спектар, но не го прават севидечки и семоќен.
Човечките сетила се ограничени само на материјалниот свет, а Бог е духовно битие.
Изменето од EvAngelos - 24.Мај.2007 во 02:19 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
that's me
Сениор Регистриран: 26.Март.2006 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 581 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
stvarno e sramota
vozrasen covek da sobira babi i zabi ili slicno |
||
Пази,памтам к'ту слон.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ova namerno go pravis ahhahah kako site tolkuvaci na biblijata izbacuvas pasusi kamu ti da citiras ostatokot ako pak slusne za nesto ima dve opcii 1. da poveruva deka e vistina 2. da se uveri i da vidi ili proveri toa lugjeto se uverija za lektroni- (viz. struja, laser, galvanizacija) lugjeto proucija el mag branovi ( viz. radio signali.telekomunikacii) ocigledno samo ti ne si sfatil za sopstveniot razum Изменето од anakin - 24.Мај.2007 во 08:16 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
срамота е возрасен атеист
да не знае дека има поглема вера од теистите... |
||
warrior
Група Регистриран: 24.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
дали си го видел сопствениот ум???
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zapravo
vo pravo si no koga kje napises nesto za nekogo trebit da go citiras da se znae na koj um ti mislis ili ova tvoe se odnesuva na site nasi umovi??? Изменето од anakin - 24.Мај.2007 во 13:09 |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Анакин, јас не те прашав дали некои луѓе се увериле за електроните, туку те прашав тебе лично дали имаш видено електрон или електромагнетен бран (Гама зрак?). Да ти појаснам, Твојата вера за електронот се темели на верата во оние кои ти кажале дека "виделе" елктрон. Инаку, за твоја информација, електрон никој никогаш не видел, туку виден е само ефектот (корпускуларен и бранов) кој елетроните го предизвикуваат. Да се родеше пред еден век ти ќе веруваше дека атомот е неделив затоа што тоа ќе ти го кажеа оние на чие сведоштво ти веруваш. Некој човек 35 години верувал дека жената која му се претставувала дека му е мајка го родила. Дури на неговиот 36ти роденден таа му признала дека неговата вистинска мајка е мртва и дека таа го посвоила на 1 година. Ја сваќаш поентата? Сите ние веруваме на некого или во нешто. Кога се качуваш во авион, ти веруваш дека пилотот се чувствува добро и дека нема се онесвести на пола пат. Ти веруваш дека пилотот не е некој терориста-самоубиец и дека нема да те разнесе во некоја зграда, што нели како што добро знаеме тоа не е исклучена можност, но ние настапуваме со вера дека Бог ни одредил уште време за живот. Заклучок? Има многу работи што не ги гледаме, а сепак постојат. Има и многу работи што ги гледаме, а не постојат. (илузија!) Бог не го гледаме ни јас, ни ти. Ти не веруваш дека Бог постои. Јас верувам и сум убеден дека Бог постои заради Неговите индирекни објави во мојот живот. (преку дизајнот, среденоста и законитостите што постојат во вселената, марко и микро светот и најмногу во живите суштества, преку Неговата дирекна објава во Библијата, преку животот и делото на Исус Христос, преку сведоштвото на раните христијани, преку нивните изменети животи, преку изменетите животи на денешните христијани, и најпосле, преку промената што Бог ја направи во мојот живот - за што на никого не му должам за тоа сведоштво и не ми требаат докази за тоа, бидејќи тоа се изврши во мене.) Поздрав! |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a,be ,..elektronite mozesh da gi osetish,...ne treba da gi vidish,....a,razumot shto go imash ne ti dozvoluva ,da fatish goli zici pod napon,...ne ti treba ni nego da go gledash,...iako e mnogu glupavo i da go prashash toa (za razumot),...a,kako mozesh da go osetish toj tvoj gospod,a?!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
brzo ne se muci
majstori se za filozofiranje a da za evangelos: bre napisav lugjeto a ne NEKOI LUGJE Изменето од anakin - 25.Мај.2007 во 01:18 |
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da,be,...si misli deka so nekoi dolgachki textovi ke postigne pogolem efekt,..........ama, izgleda ne moze chovekot da si go vidi razumot,pa ni prezentira i ne logichni raboti,..
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ko bev mal me mamea deka postojt nesto,ama znajs kako e,majka,tatko,avtoritet,morat da se vervit,ama posle porasnav i si rekov what the fukc?prikaski za deca,jas vekje porasnav,dosta e so tie raboti za gospod.
|
||
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
to be brate po oruzje ( gitara)
NEMA NIKOJ IZNAD NAS |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |