![]() |
|
Дали Бугарите биле Ослободители во 1941 |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 28> |
Автор | |
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jas neznam kako ne im e sram sto se javuvat na forumite so "dokazi"... koga nekoj ke ukrade nesto ima ime: aramija!!!! ni ukradija del srbite, bugarite i grcite... toa dobro si go znaat... edno vreme gi prekrstuvaa turcite... pa gi brkaa preku granica... sega kazuvaat za istoriski fakti... fakt e deka istorijata ja pisuvaat pobednicite... a tie vo ovoj slucaj kako da se pobednici... ama kako aramii... znaci istorijata nivna nemoze da bide vistinata!!! zatoa i grcite nikako nemoze da go ponistat cuvstvoto deka se makedonci... tesko nam so vakvi sosedi... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
gresno se izraziv kaj grcite...
anticka grcija imala gradovi nareceni polisi... od kade sega grcija drzava...??? koga tie bile gradchinja - polisi... makedonija imala drzava...!!!! i ne lazea deka sme dosle preku Dunav... so trski ... sme odele pod voda... ajde toa nekoj sega neka go napravi.... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bugar ![]() Сениор ![]() ![]() Бугараш Регистриран: 28.Ноември.2006 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 52 |
Marcus Antonius, Nikoj ne odel pod voda, nie odve dojdovme nad voda i taka ima da ostane.
A za takvite ko tebe, ko sto velis ti, pod voda ama cel saat.
Proizvodot od toa, da se predade na cigano-atinjanite, cii interesi gi zastapuvas, kako gjubre za nivite po edna drahma, pardon, edno grcko evro za kilo.
Me razbra li sega?
|
|
Јас сум си бугараш.
Кој верува - нека верува. А кој не верува - нека не верува! По националност Турко-Татаро-Монголо-Афганистанец!(Со декрет на Boogie) |
|
![]() |
|
BUGARIN_SR ![]() Нов член ![]() татароиден монгол Регистриран: 14.Јануари.2007 Локација: Turkmenistan Статус: Офлајн Поени: 0 |
So drugo da sme bile 1941? Jas sum od Mk i ja znam dobro vistinata. |
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Па да бугарите бидејки од страна на фашистичката окупаторска коалиција станаа окупатори и они 1941 со окупирање на Македонија и делови од ромунија и србија
|
|
![]() |
|
maced_onian ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 61 |
Буги, защо постоянно говориш за това как България е била на страната на фаситка Германия а не споменаваш, че България е обявила война на същата тази фаситка Германия на 6-ти септември 1944? Кои територии от Сърбия е окупирала? Западните покрайнини? Където живеят предимно българи? Или северна Добруджа от където гонят българите "по на юг" ? |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
onanijan
onaniras onaniras tuka sega sakas da ne ubedis deka ne ste bile fasisti pa ova granici so ludosta |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Како и да е фашистичка бугарија капитулирала и комунистичка бугарија ја преземала власта.Окупаторските трупи на фашистичка бугарија се повлекле поразени од македонија по нејзината капитулација.Тоа е факт а комунистичка бугарија не била окупатор на македонија туку заедно со македонците се бореле против фашистичките банди кои останале во македонија и бугарија.Баш напротив комунистичката власт на бугарија е единствена легална бугарска институција која го признала македонското малцинство во бугарија и им ги овозможила сите права како на пријателски и соседски народ но тоа веке го знаете нели
![]() |
|
![]() |
|
maced_onian ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 61 |
Хайде сега ми цитирай какви права по-големи от сега са имали тези дето през комунизма са се идентифицирали като "македонци"?
1. 2. 3. |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Што ке ти кажам сите Македонци во пиринско имале свои школи,учебници и најважно биле Македонци еве погледај
![]() |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
i sega onanishi onaniane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
1. Нямало е специални македонски училища
2. Нямало е специални македонски учебници 3. Били са македонци, защото така им е наредила партията Бил ли си някога в Пиринска Македония и виждал ли си училища или учебници на македонски? Говорил ли си с хората от там да видиш как се идентифицират? Защо сега има около 3000 идентифицирали се като македонци (0.5% от населението), като даже си има графа македонец в бланката за преброяването? Защо баща ми, който някога се е писал македонец(по поръчка на партията) сега се пише българин? Да не го е заставил някой да се пише българин? Буги, пожелавам ти да събереш парички(за път - визата ти е безплатна) и да отидеш в Пиринска Македония и да питаш самите хора там :) не да говориш наизуст :) |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
По убиството на титовиот пријател - бугарскиот претседател да како што им кажале русите така морало да биде но претходно границите на македонија и бугарија биле тотално отворени,да не замешал стаљин прсти тоа се ке била една голема федерација.Иначе за мене не се секирај јас си извадив лична карта за чужденци и неми треба виза за бугарија сепак имам доста пријатели кои треба да им помогнам,многу голем зулум по татарленд се прави.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
За Татарланд не знам, ама в България много добре посрещаме българите от Македония. Иначе, еничари не обичаме много.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 28> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |