|
Суеверие |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 22> |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е кој ќе собира материјали сега од жртвата, коса, нокти...
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...baam na nerotkinji,ne na grobista ma,tamu e strasno...doma,vo "sobata so ogledala"...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pred vazna rabota ja ida u crkva i nosa zejtin, pala nekoa sveca i tea ama nezna tea al je sueverie ja mislja pojce molitva
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samo ti nisi si zejtin vo crkva....nemaj gajle drugiot den ke go prodadat po poniska cena od maloprodaznata...ic da ne se nervirash...a moze i od tamo da si kupish i da im go vratish posle..poeftino ke ti bide.. |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na gostin da mu pluknes u kafe za da ne go bie maler
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Или за да не ти дојди уште еднаш |
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
naj malku vo zivotot sum sueveren
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pot od tuga miska, po moznost sto pomirizliva da gi rastera zlite duhovi
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne bi trebala da sum....ama ete sum....nikako ne pominuvam pod bandera postavena kako edninica....
no sega najdov druga ,,inaetska taktika,, da recham koga mi pominuva crna machka pred mene ..lele brzo jas da pominam posle nea oti ke mi nosi sreka denta....i vidi chudo navistina denot ke mi bide super.... tuka normalno mnogu se mesha brached mi MARFI.... |
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Rodena sum na 13ti pa izleze deka sum prirodno zashtitena od sekakva gachka Ich ne se zamoruvam so machki, banderi i se. I onaka babive sekoj den izmisluvaat po neshto novo, koj mozhe da gi sledi
Iako, moram da priznaam, ima nekoi predmeti koi mi znachele i sum gi dozhivuvala kako amajlija. Malo pozitivno sueverie dobro mi doagjalo vo nekoi momenti, opushtachki ama ne sum se vrzuvala mnogu za toa. Sonot chesto mi e najdobar patokaz. |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум суеверна воопшто и интересни ми се луѓето кои слепо веруваат во тоа,па дури и прават некои си обреди пред некој настан.
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sueverieto dokazhuva kolkava e silata na umot.
Dokolku toj si kreira i se ubedi vo nekakva svoja (umstvena) konstrukcija togash taa za nego e verodostojna isto kako onaa koja realno postoi nadvor nea. A toa e zatoa shto umot ne pravi razlika megju percepiranoto (interpretiranoto) i zamislenoto. I dvete vo nego postojat kako idei i misli... i dvete se interpretacii. I bidejki na sekoja misla mozhe da se posveti odredeno vnimanie i vazhnost, taka onie koi gi imenuvame kako "sueverie" chovekot gi oddeluva kako neshto posebno za nego i so niv se odnesuva so soodvetno na toa. Za nego tie ne se sueverie, tuku realnost, a sueverie e nechijata tugja realnost. Изменето од Messenger - 25.Јуни.2010 во 16:28 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo sto si sueveren ti, Mesi?.....
Bezveze mi izgleda tvoeto izlaganje za sueverieto koga i sam se dvizis po toj kolosek... Si dozvolil li ednas da bides so otvoren um i da prifatis tugi gledanja? Sueverieto e sterilen svet bez nadvoresni drazbi.... |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Внеси реплика | страница <1 1011121314 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |