|
Што е ИСУС ХРИСТОС? |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 17> |
Автор | ||||
dobrilcho
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 17.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 209 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
pipisokratkirakavi
Изменето од dobrilcho - 04.Јули.2011 во 18:23 |
||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Te razbrav, ama ne si lesen za razbiranje... chovek treba da se transformira vo shizofrenichar za da mozhe simultano da te prati na nekolku apstraktni nivoa. Toa kje mu dojde kako Maja na kub... ili kuben koren od Maja... |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Затоа апелирам да прејде на Караџиќ - ментална шема: „Пиши као што мислиш, говори као што мислиш„ Така ќе се заштеди многу време и енергија и нема да мора да се отвора фукушима во Македонија(пу пу сkраја да е!) Изменето од Majkl - 28.Мај.2011 во 22:20 |
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Hahahahahahaaaaa ima sesto po svetot.
|
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Sk, citam vo tvoite postovi deka veruvas vo ISUS no ne ja priznavas verodostojnosta na Noviot Zavet. Od kade se tvoite informacii za ISUS i od kade doagjas do tvoite zaklucoci? Bi sakal da mi odgovoris ako mozes . Sekoe dobro, pozdrav ! |
||||
SOLI DEO GLORIA
|
||||
sk
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 515 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Jas ne veruvam vo Isus Hristos tuku vo Yeshua HaMessiah. Ima razlika. Prviot vie go pravite bog, a Vtoriot e Pomazaniot Prvosveshtenik koj ceka da Nebesniot Otec go prati povtorno na zemja koga ke dojde vreme. Jas sekogash velam Sinot Bozji, a toa e Yeshua HaMessiah, a ne Isus Hristos. Ima i drugo razliki, no tolku za ovoj post. Onoj moment koga ke mi pokazesh deka Yeshua HaMessiah go prekrshil Bozjiot Zbor togash On ne e toa shto veli deka e i jas ke go sledam Bozjiot Zbor, a ne Yeshua HaMessiah. Se se vrti okolu Boga. Ako On nemal zelba, nemal da bide ni Yeshua na zemjava, shto samo po sebe pokazuva koj e pogolem avtoritet. Teshko e za hristijanite da go razberat toa zoshto oni go sledat Isus Hristos i "nalepnicite" koi mu gi zakacile vo tekot na vremeto. |
||||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ПРЕСТАНЕТЕ ДА БЛУЕТЕ ПО ИСУСА!
АКО СТЕ ВИСТИНСКИ ХРИСТИЈАНИ, ЈАСНО Е КО БЕЛ ДЕН КОЈ Е ИСУС - СПАСИТЕЛ И СИН БОЖЈИ! ТОЛКУ! |
||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Изменето од Majkl - 02.Септември.2011 во 15:47 |
||||
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
||||
Panini
Сениор Регистриран: 13.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 222 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Затоа е тоа интресно, да се чуе секој став и мислење,па да се созаде свој и се така за да можеме да останеме не виртуелизирани и се уште човечки, неконтролирани роботи од крв и месо, затоа треба да си муабетиме вака, се нешто ке научиш па и друг може од тебе да научи, и се така додека не створи некоја поголема промена, која би можело позитвно да влијае на друштвото наше...
|
||||
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
|
||||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Заборави да споменеш дека е и Господ. |
||||
pHp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
И све тоа и остајте го чоекот раат, не може да си заврши Божја работа од нас |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Isto kako i Osiris, Dionis, Atis, Adonis, Bahus i Mitra. Изменето од Messenger - 06.Септември.2011 во 02:14 |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |