|
После смртта... |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 28> |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Biba... sto da kazam... eve go i moeto iskustvo...
Tatko mi bese bolen i znaevme deka naskoro ke ne napusti... Toa utro otidov na rabota i posle 15-tina minuti izlegov od kancelarija i otidov vo grad da zavrsam nekoi obvrski... Imav eden deloven razgovor, no za celo vreme dodeka traese razgovorot jas ne bev prisutna so mislite... Imav nekoe cuvstvo kako led da mi go obvitka srceto, edvaj cekav da zavrsi razgovorot... Otkako zavrsi, vednas trgnav nakaj doma (namesto vo kancelarija, sto nikogas ne sum go storila, vo 9 casot nautro, koga zapocnuva rabotniot den), samo znaev deka MORAM da si odam doma!.. Nesto nezapirlivo me vlecese... Kolku bev poblisku do doma, tolku posilno mi biese srceto, tolku poteski mi stanuvaa nozete... Koga stignav pred kukata, veke mi bese jasno sè...
Majka mi, koja bese so nego dodeka ja ispustal dusata, potoa mi kaza deka ednostavno kako da cekal jas i brat mi da zamineme na rabota, za da ne ni ostane slikata za cel zivot pred oci...
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само сакам да кажам дека имам и јас чудни сознанија во врска со ова... но не би сакал јавно да ги коментирам. Сепак се уште не сум сигурен дали се работи за феномен или нормална појава! |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mojot prethoden post... ne e bas na temata, ama taka spontano mi dojde da go napisam, koga procitav prethodno nekoi slicni iskustva...
Vo vrska pak so temata, denovive edna vest (sto sigurno povekemina ste ja cule) mnogu me zamisli. Eve ja vo celost:
Кардиохирургот Кевин Еглстон изјавил дека „постојат некои работи што лекарите не можат секогаш да ги објаснат. Мислам дека ова е еден од тие случаи“.
Тој објаснил дека 59-годишната жена немала пулс, ниту е забележана активност на мозокот откако била примена во болницата.
Велма била пронајдена во несвест по срцевиот удар што го преживеала во својот стан во Западна Вирџинија.
Во болницата таа доживеала уште два срцеви удара и била приклучена на апарати за одржување на животот.
„Само се молевме и молевме. Заклучив дека нема да успее. Нашиот свештеник не советуваше да ја исклучиме од апаратите. Чувствував мир верувајќи дека добро одлучив. Кожата веќе почна да и се стврднува, а рацете да и се брчкаат. Немаше живот во неа“, вели нејзиниот син Тим (36).
Откако ја напуштил болницата, од таму го повикале за да му соопштат дека покажува знаци на живот. До мигот кога се вратил, Велма веќе седела во креветот, разговарала и прашувала за него.
Sto znaci ova???.. Zenata celi 17 casa bila klinicki mrtva,bez puls i mozocna reakcija, so 3 srcevi udari... i po isklucuvanjeto na aparatite taa se probudila?.. Od sto? Od son, od koma, od nekoe patuvanje?.. Od kade se vratila, od mrtvite???..
Kolku mnogu prasanja bez odgovor!.. Medicinski fenomen koj lekarite ne umeat da go objasnat!.. Gi ima mnogu vakvite primeri, no dali nekoj ima objasnuvanje za niv??!! Ili nekoe iskustvo, mozebi?
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa,shto?,...ako nema objasnuvanje,...i ajde ,sega ,...gospod zameshal "prsti",....a,shto stanuva so iljadnici drugi koishto sekojdnevno umiraat?,....i ne se vrakjaat,....zoshto na site ,..ne im pomognal ,...
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не мора па баш Господ да замешал прсти.....може тоа и devilot........
Изменето од $BlackDevil$ - 01.Јуни.2008 во 00:29 |
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E сега е многу важно што има жената да каже...каде '' била'' за тоа време додека била клинички мртва.Јас мислам дека ова не е единствен случај и дека ќе заврши како и сите други претходно т.е. нема да се прозбори јавно за тоа. Медицината нема објаснување ......што не значи дека треба да ги негира случките за време на клиничка смрт.
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,....a,koj ima?,...popot?
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..НИШТО НОВО!ЛУЃЕ СЕ ВРАЌААТ ОД ТАМУ И СЕ ШЕТААТ ПО УЛИЦА...ОЗБИЛНО,АМА И ЈЕЗИВО Е...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se vrakaat lugeto, ama OD KADE???
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ПО 20 ЧАСА ОД КЛИНИЧКА СМРТ!..АКО САКАШ МОЖАМ И ДА ТЕ ЗАПОЗНААМ СО ЧОВЕКОТ,НОРМАЛНО ИЗГЛЕДА...НЕМА ШТО ДА СЕ ПЛАШИШ...
Изменето од zagor - 01.Јуни.2008 во 01:08 |
|
|
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас имам пријател кој се вратил од клиничка смрт
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...СЕГА САМО ЧЕКАМ КОМЕНТАР ОД НЕКОЈ ДОКТОР,КОЈ МОЖЕБИ БИЛ ВО ЕКИПАТА ШТО НАПРАВИЛА ПРОПУСТ,ПА ДА ВИДИ КАКО ИЗГЛЕДА МРТОВЕЦ ДА МУ СТАНЕ ОД САНДАК...
|
|
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bi sakala da poznavam nekoj covek so takvo iskustvo i mislam deka nema od sto da se plasam!.. Ovie fenomeni se slucuvaat i toa e fakt! Eve vo primerot sto go prenesov premnogu luge se involvirani za da ne bide vistina, pa i samite lekari koi nemokno krevaat ramenici pred nesto vakvo!.. Mene mnogu me interesira sto zboruvaat tie luge, pametat li sto im se slucilo, svesni li bile vo tie momenti ili sè se odvivalo na nivo na nekoja podsvest, sto videle, kako toa go doziveale... Ste razgovarale li vie so tie luge? Moze li nekoj poodblisku da ni prenese nekoe takvo iskustvo?..
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....СЕЌАВАЊЕ ОД СЕ,СЛУШАЊЕ НА РАЗГОВОРИ НО НЕ БИЛ ВО МОЖНОСТ ДА КОМЕНТИРА,ШТО Е И НОРМАЛНО..
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 1011121314 28> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |